nilsan 10.01.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 zopm: Następny zwolennik IV RP.Zastanów się czasem zanim coś napiszesz. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zopm 10.01.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 zopm: Następny zwolennik IV RP. Zastanów się czasem zanim coś napiszesz. nilsan Odnoszę nieodparte wrażenie że ban Zawijana2 to twoja robota.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zopm 10.01.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Nilsan i zapewne nie ze swojego konta słałeś zgłoszenia do adminów ...ale co za problem zarejestrować nowe konto . To chyba nawet ty potrafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 10.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) zopm: Z twoich wypowiedzi tak właśnie wynika.Dlatego patrz post powyżej oraz ten:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5114023&viewfull=1#post5114023i ten:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194100-Ban-a-moze-sie-ktos-w-cos-stuknie&p=5112755&viewfull=1#post5112755, a następnie wyciągnij wnioski, jeżeli w twoim przypadku jest to w ogóle możliwe. nilsan Edytowane 10 Stycznia 2012 przez nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_mazury 10.01.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A ja miałem takie obawy że zaśmiecam wątek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zopm 10.01.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Nilsan i zapewne nie ze swojego konta słałeś zgłoszenia do adminów ...ale co za problem zarejestrować nowe konto . To chyba nawet ty potrafisz Nilsan inteligencją nie grzeszysz, przeczytaj jeszcze raz to co cytuję wyżej. A to że tak strasznie gorliwie broniłeś Zawijana2 o niczym dobrym nie świadczy...a wprost przeciwnie. Za dużą miłością zapałałeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zopm 10.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A ja miałem takie obawy że zaśmiecam wątek! Kotły chodzą tak na 10-15% mocy, wszyscy czekają na obiecany mróz by kociołki pogonić ...to o czym tu pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 10.01.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Nilsan inteligencją nie grzeszysz, przeczytaj jeszcze raz to co cytuję wyżej. A to że tak strasznie gorliwie broniłeś Zawijana2 o niczym dobrym nie świadczy...a wprost przeciwnie. Za dużą miłością zapałałeś.... Bez komentarza. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GMZ 10.01.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Panie i Panowie ja myślę, że powinniśmy kontynuować dyskusję merytoryczną na tym naprawdę przydatnym wątku, a takich którzy są dzień z nocą na tym wątku i tylko chcą go rozbić (poprzez odchodzenie od rzeczowej dyskusji) olewać i nie odpowiadać na ich zaczepki, zauważcie że jak wątek zaczął zbliżać się do 180-200str. nagle ni z gruchy ni z pieruchy wpadło paru gości którzy pociągnęli wątek w ślepy zaułek, dzienni po kilkanaście/kilkadziesiąt badziewnych wpisów robiących tylko zamieszanie (bądź nabijających sobie posty, ale tu sami też jesteśmy sobie winni gadaniem o dupie marynie; zobaczcie ile ja jestem na forum a ile mam wpisów, murator nie wymienia punktów na nagrody ;-P ) Myślę, że niech każdy zacznie od siebie i nie spamuje forum, niech służy wymianie informacji i rozwiązywaniu problemów w danym temacie a nie wszystkich pozostałych. Także d. w troki, hercówy do łapy i zasypać kotły bo idzie luty... Pozdrawiam i trzymam kciuki za ten wątek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 10.01.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 zopm: Z twoich wypowiedzi tak właśnie wynika. Dlatego patrz post powyżej oraz ten: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5114023&viewfull=1#post5114023 i ten: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194100-Ban-a-moze-sie-ktos-w-cos-stuknie&p=5112755&viewfull=1#post5112755, a następnie wyciągnij wnioski, jeżeli w twoim przypadku jest to w ogóle możliwe. nilsan "Dwóch ludzi wyglądało przez więzienne kraty,jeden widział błoto drugi gwiazdy"-William Bolitho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 10.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Panie i Panowie ja myślę, że powinniśmy kontynuować dyskusję merytoryczną na tym naprawdę przydatnym wątku, a takich którzy są dzień z nocą na tym wątku i tylko chcą go rozbić (poprzez odchodzenie od rzeczowej dyskusji) olewać i nie odpowiadać na ich zaczepki, zauważcie że jak wątek zaczął zbliżać się do 180-200str. nagle ni z gruchy ni z pieruchy wpadło paru gości którzy pociągnęli wątek w ślepy zaułek, dzienni po kilkanaście/kilkadziesiąt badziewnych wpisów robiących tylko zamieszanie (bądź nabijających sobie posty, ale tu sami też jesteśmy sobie winni gadaniem o dupie marynie; zobaczcie ile ja jestem na forum a ile mam wpisów, murator nie wymienia punktów na nagrody ;-P ) Myślę, że niech każdy zacznie od siebie i nie spamuje forum, niech służy wymianie informacji i rozwiązywaniu problemów w danym temacie a nie wszystkich pozostałych. Także d. w troki, hercówy do łapy i zasypać kotły bo idzie luty... Pozdrawiam i trzymam kciuki za ten wątek! I amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 10.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Popieram GMZ.Myślę,że nie ma sensu prowadzić śledztwa w sprawie ,kto doniósł.I tak się pewnie nie dowiemy.Jeśli pozwolicie jeszcze jeden cytat:Anonim jest tylko wtedy dopuszczalny,gdy piszący go rzeczywiście jest nikim -Stanisław Jerzy Lec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario633 10.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Anonim jest tylko wtedy dopuszczalny,gdy piszący go rzeczywiście jest nikim Bua ha ha ha dobre. Ten cytat oddaje sedno sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eke 10.01.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Ja mam tylko jedną prośbę do Zawijanów, a zwłaszcza Tego DRUGIEGO A swoją drogą masz chłopie charakterek - jakbym w lustro patrzył By mimo tej całej afery WSZYSCY pozostali jednak na tym forum. Dajmy szansę nie tylko użytkownikom lecz i potencjalnym nabywcą niebieskich... Szukając informacji na temat kotów dużym łukiem omijałem strony producentów i "branżowe" fora. Szukałem właśnie niezależnych opinii zwykłych użytkowników. Jako świeży w temacie byłem pewny, że tak tu właśnie jest... Tu naprawdę każdy trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 10.01.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Popieram prośbę! Proszę nas nie opuszczać! W ogóle to wstyd panowie. Donosy i podziemie jakieś. Co wy panienki na wydaniu jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 11.01.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Bez komentarza. nilsan Witam,dodam coś i ja.Jak zaczynałem tu z prośba o pomoc-nie wielu chciało pomóc,(ukłony dla zawijana,krz27,i innych-wiedzą o kim mowa) Nie trzeba byc super inteligentnym by zauważyć po przeczytaniu 30-40 postów że temat i sam kocioł ma swoich klakierów i przeciwników..do takich należą tak na szybko(klakier) jorgo i czarny charakter Jarecki..trudno powiedzieć że obaj są potrzebni-ale czy są nie potrzebni,tego nie wiem.. Wiem tylko że każda nowatorska idea ma swych zwolenników i wrogów-ważne jest natomiast to by i jedni i drudzy wiedzieli o czym mówią(patrz;piszą) a w tym wypadku posiadali jakąś inną wiedzę niż praktyczną.Moja jest prawie żadna i oparta na praktyce-być może nie raz nie miałem racji-ale mówiłem o moich doznaniach z Tym kotłem a nie o kolegi z pracy itd. BTW było by dobrze by wypowiadali się tu tacy co z tematem maja coś wspólnego(najlepiej "coś" z tematu posta czyli OEP+ jeden czy drugi) Czas na bzdurzenie czy to dobry zakup czy nie,nadejdzie po 2-3 sezonach i dobrych mrozach. Panowie i Panie,zgnoiliście ten wątek już dawno -nie chce się czytać a takich kolegów jak jorgo i Jarecki czy nilsan należało by poprosić o to aby powtórnie poczytali na wiki co oznacza forum internetowe kiegoś tematu.Nie koniecznie trzepa lizać tyłek lub ubliżać by rzeczowo porozmawiać. Miłej zabawy. Pozdrawiam nie użytkowników OEP+ a tych co wciąż są ludźmi(w każdym tego słowa znaczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogami 11.01.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 markowsski: Wbrew pewnym pozorom miło mi z Tobą odrobinę popolemizować. Generalnie odczucia mam nieco podobne. Tyle, że ja uważam za korzystne i potrzebne zabieranie głosu przez np. Jareckiego, nilsana. Bo oddzielając meritum od emocji, inne bądź krytyczne spojrzenie ma dobroczynny wpływ na dyskusję, a w efekcie końcowym na kształtowanie pewnych pomysłów czy idei. P.S. Wybaczcie Koledzy, ale gdybym trafił na to forum i przeczytał same "laurki" na temat OEP, to pewnie dziś nie byłbym zadowolonym jego użytkownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zopm 11.01.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Wybaczcie Koledzy, ale gdybym trafił na to forum i przeczytał same "laurki" na temat OEP, to pewnie dziś nie byłbym zadowolonym jego użytkownikiem. A widziałeś tu same laurki? Normalny użytkownik. który zetknął się pierwszy raz z takim piecem lub sterownikiem z reguły ma jakiś mniejszy bądź większy problem i o tym pisze a jak uzyska pomoc i piecyk śmiga paląc mało i nie absorbując przy obsłudze to wystawia laurkę bo jest zadowolony. I tak być powinno. Jak dotarł do mnie mój niebieski eko to nie omieszkałem zamieścić tu paru uwag na temat niedoskonałości wykonania. (niedopasowanie blach obudowy miedzy drzwiczkami itp.) zostałem zaraz przez kogoś zjechany, że konkurencja bzdury pisze. Z perspektywy czasu widzę, że tak to wyglądało. Zapewne Pan Zenek miał zły dzień od rana i się nie przyłożył. Wystarczyło 5 minut pracy by to poprawić. Sam pisałem, że jak się kupuje piecyk za sporą jakby nie było dla mnie kasę to powinien być zrobiony porządniej. Ale jak zobaczyłem wykonanie kilku kociołków innych znanych producentów to wykonanie ogniwa jest i tak przyzwoite. Poczytałem sobie o problemach z ustawieniami pogrzebałem w sterowniku kilka dni i wszystko śmiga. Z racji, że ciepło jest i piecyk się nie przemęcza ale za to bardzo zachodzi dołożyłem patent Zawijana (4 szamotówki) i jest ok. Mogę z czystym sumieniem wystawić laurkę bo jestem zadowolony. I wszystkim mogę polecić ogniwo eko+ Teraz siedzę w ciepłym domku mam ciepłą wodę wpadnę sobie raz na tydzień na 15 minut do kotłowni piecyk nakarmić i przeczyścić i jest ok. Będąc w pracy czy w domu z laptopa sobie sprawdzę raz na jakiś czas czy wszystko śmiga i tyle mojej pracy. Więc mam być niezadowolony? Piec kupiłem po długiej analizie dzięki temu wątkowi. Widziałem głosy krytyczne i widziałem problemy użytkowników nielicznych jeszcze wtedy. Ale jak poczytałem o innych piecach to włos się jeżył na głowie. Widziałem u znajomych jak obsługują swoje sterowniki i nigdy bym się nie zamienił. Martwi mnie tylko to co napisał enigmatycznie Zawijan o dość krótkiej żywotności współczesnych pieców. Może kiedyś temat rozwinie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 11.01.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Strasznie zaśmiecacie własny wątek niepotrzebnymi wywodami. Proponuję autorom wątku porozmawiać z moderatorem czy redakcją i ostatnich kilka stron usunąć, bo niczego nie wnoszą. Ze wszystkim zgadzać się nie muszę, bo mam trochę inne doświadczenia, ale też nie stawiajcie mnie w roli czarnego charakteru. Jak będę potrafił komuś pomóc, to się odezwę, jak ktoś mnie niesłusznie ocenia, to też głos zabieram. Z zawijanem z nr.1 prywatnie sobie sprawę wyjaśniliśmy, bo nie chciałem więcej tutaj nie na temat śmiecić. Myślę, że wszystko jest w porządku. i przynajmniej między nami tj. zawijany-jarecki79 na chwilę obecną negatywnych emocji nie ma ( 100%nie z mojej strony). Resztę swojego zdania przedstawiłem wcześniej i powtarzać się nie mam zamiaru. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 11.01.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (...) Z racji, że ciepło jest i piecyk się nie przemęcza ale za to bardzo zachodzi dołożyłem patent Zawijana (4 szamotówki) i jest ok. (...) Tak z ciekawości - jak je konkretnie ułożyłeś i co one w rezultacie zmieniły? Właśnie się zastanawiam nad tym patentem, co by u siebie przećwiczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts