Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chopy, niedziela u progu a wy tu cudzy komin byście czyścili...

https://mlkshk.com/r/8NWA

Wracając do tematu. Z niecierpliwością oczekuję zimniejszych temperatur niż teraz. Tak całkiem powoli OE ma co robić, chociaż jak na razie nie miał powodu się zasapać. Spaliłem ok 2.4 T miału (od połowy pażdziernika, ok 120m2, stare budownictwo), nieco więcej niż w tamtym roku na wszystkopalnym kotle. Tyle że wtedy paliłem również drewnem i miałem w domu z 3 stopnie mniej, a w nocy to nawet nie wspomnę jak zimno było.

Chopy, niedziela u progu a wy tu cudzy komin byście czyścili...

https://mlkshk.com/r/8NWA

Wracając do tematu. Z niecierpliwością oczekuję zimniejszych temperatur niż teraz. Tak całkiem powoli OE ma co robić, chociaż jak na razie nie miał powodu się zasapać. Spaliłem ok 2.4 T miału (od połowy pażdziernika, ok 120m2, stare budownictwo), nieco więcej niż w tamtym roku na wszystkopalnym kotle. Tyle że wtedy paliłem również drewnem i miałem w domu z 3 stopnie mniej, a w nocy to nawet nie wspomnę jak zimno było.

A jakim miałem palisz i gdzie kupujesz?

Minertu, czyli tak źle nie wychodzę. Mamy podobne kubatury i podobne temperatury:). Ostatnimi czasy udało mi się zejść średnio ok 26-28 kg/doba. Dziś wyszło około 33 kg

Czekam z utęsknieniem na mrozy co może wydawać się trochę dziwne.Na razie palnik po tuningu daje sobie świetnie radę przy -3 czekam na -10 :)

W razie "w" nowa korona czeka na montaż.

Witajcie,

Czy na forum są użytkownicy z woj pomorskiego chciałbym zobaczyć na żywo Ogniwo Eko Plus w żadnej hurtowni które odwiedziłem nie znalazłem tych kotłów, dystrybutorzy wymienieni na stronie producenta prowadzą sprzedaż internetową, przed zakupem wolałbym obejrzeć kocioł i dowiedzieć się od "palacza" jak działa.

Pytanie do użytkowników jak duża jest komora do załadunku ręcznego? Czy latem/wiosną idzie w niej przepalać ręcznie drewnem lub węglem w celu podgrzania np wody?

Pozdrawiam