tesel 14.01.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Możecie mi nie wierzyć ale jak koali puszczam Floydów to wchodzi w taki trans,że zapomina dorzucać do pieca.To naprawdę inteligentny sterownik i ma swoje zachcianki. Edytowane 14 Stycznia 2012 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 14.01.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 hm...... Żona wyjechała do pracy do Nimiec to co mam robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario633 14.01.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 jak koali puszczam Floydów to wchodzi w taki trans,że zapomina dorzucać do pieca. płyta powinna być w komplecie z piecem ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 14.01.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 No pozazdrościć Koledze.... kamanda pinka flojda Tak zapowiadają ten zespół w ruskim radiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 14.01.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 płyta powinna być w komplecie z piecem ;-D A Ty nie miałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 14.01.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Taaa kocioł chodzi w domu ciepło.... a wziełem syna do kina.... co ma non stop przed kompem siedzieć jak stary - Mission: Impossible - Ghost Protocol- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 14.01.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Taaa kocioł chodzi w domu ciepło.... a wziełem syna do kina.... co ma non stop przed kompem siedzieć jak stary - Mission: Impossible - Ghost Protocol- Czasem nasze kotły potrzebują mission impossble ale teraz spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.01.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Żona wyjechała do pracy do Nimiec to co mam robić Może jakiejś sąsiadce trzeba komin przeczyścić. hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 14.01.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Może jakiejś sąsiadce trzeba komin przeczyścić. hehe Wszystkie czyste:DPilnuję tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 14.01.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Chopy, niedziela u progu a wy tu cudzy komin byście czyścili... https://mlkshk.com/r/8NWA Wracając do tematu. Z niecierpliwością oczekuję zimniejszych temperatur niż teraz. Tak całkiem powoli OE ma co robić, chociaż jak na razie nie miał powodu się zasapać. Spaliłem ok 2.4 T miału (od połowy pażdziernika, ok 120m2, stare budownictwo), nieco więcej niż w tamtym roku na wszystkopalnym kotle. Tyle że wtedy paliłem również drewnem i miałem w domu z 3 stopnie mniej, a w nocy to nawet nie wspomnę jak zimno było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Chopy, niedziela u progu a wy tu cudzy komin byście czyścili... https://mlkshk.com/r/8NWA Wracając do tematu. Z niecierpliwością oczekuję zimniejszych temperatur niż teraz. Tak całkiem powoli OE ma co robić, chociaż jak na razie nie miał powodu się zasapać. Spaliłem ok 2.4 T miału (od połowy pażdziernika, ok 120m2, stare budownictwo), nieco więcej niż w tamtym roku na wszystkopalnym kotle. Tyle że wtedy paliłem również drewnem i miałem w domu z 3 stopnie mniej, a w nocy to nawet nie wspomnę jak zimno było. A jakim miałem palisz i gdzie kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 14.01.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Miał Rokita, kupiony prosto z kopalni Bobrek. Suchy, od lipca się suszył w workach.Tutaj specyfikacja opału:http://paliwa_kwalifikowane.kwsa.pl/528,nasze_paliwa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 U mnie wychodzi ok 800kg na miesiąc , dom 280m2 temp wewn 26deg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 14.01.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Minertu, czyli tak źle nie wychodzę. Mamy podobne kubatury i podobne temperatury:). Ostatnimi czasy udało mi się zejść średnio ok 26-28 kg/doba. Dziś wyszło około 33 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 14.01.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Planowałem na dziś kilka pomysłów wprowadzić w życie i uszczelnić na nowo koronę ale taka pogoda na zewnątrz, że nie miałem serca domownikom na cały dzień kocioł wygasić. Poczekam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.01.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Planowałem na dziś kilka pomysłów wprowadzić w życie i uszczelnić na nowo koronę ale taka pogoda na zewnątrz, że nie miałem serca domownikom na cały dzień kocioł wygasić. Poczekam.... Kup sobie drugą i zajmie ci to jakieś 20min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.01.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Minertu, czyli tak źle nie wychodzę. Mamy podobne kubatury i podobne temperatury:). Ostatnimi czasy udało mi się zejść średnio ok 26-28 kg/doba. Dziś wyszło około 33 kg Czekam z utęsknieniem na mrozy co może wydawać się trochę dziwne.Na razie palnik po tuningu daje sobie świetnie radę przy -3 czekam na -10 W razie "w" nowa korona czeka na montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaspas82 15.01.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witajcie, Czy na forum są użytkownicy z woj pomorskiego chciałbym zobaczyć na żywo Ogniwo Eko Plus w żadnej hurtowni które odwiedziłem nie znalazłem tych kotłów, dystrybutorzy wymienieni na stronie producenta prowadzą sprzedaż internetową, przed zakupem wolałbym obejrzeć kocioł i dowiedzieć się od "palacza" jak działa.Pytanie do użytkowników jak duża jest komora do załadunku ręcznego? Czy latem/wiosną idzie w niej przepalać ręcznie drewnem lub węglem w celu podgrzania np wody? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro0806 15.01.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 witaj kaspas82 ja jestem użytkownikiem ogniwo eko plus 25kw i jestem z Słupska wiec jak byś chciał zobaczyc na żywo jak pracuje to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 15.01.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 (edytowane) Przed zakupem, OEP16 widziałem tylko w internecie. Lokalni sprzedawcy nawet nie bardzo wiedzieli o co pytam. Tylko czerwone, pomarańczowe, zielone i żółte o niebieskich nie słyszeli. Edytowane 15 Stycznia 2012 przez ansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts