grzmaj 02.02.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 od wczoraj 22 do 8 sterownik pracowal poprawnie po 8 zwiekszylem temperature na kotle z 50 -53 wiec powinien czesciej podawac opal chce zeby kaloryfery były cieplejsze i widac szalenstwa sterownika. Wszystko pracuje poprawnie dopóki podawanie 5 sekund i przerwa 57 jest wystarczajace. Jak juz nie wystarcza robia sie schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzmaj 02.02.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Oczywiście. Masz rację. Soft OE+16 obsłuży kocioł 25kW w tym przypadku, kiedy ten kocioł będzie przewymiarowany w stosunku do rzeczywistych potrzeb cieplnych domu. czyli w znakomitej większości spotykanych tu przypadków. Jeśli dom potrzebuje więcej ciepła, niż może mu dać kocioł 16Kw - trzeba stosować soft OE25. W wiekszosci domów nigdy nie bedzie potrzeby stosowania OE25 zgadzam z cala powyższą wypowiedzią zawijana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 02.02.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czy ja muszę publikować wszystkie wyniki swoich badań? W szczególności takie wyniki, które Ty chciałbyś widzieć? A - tu gest Kozakiewicza... Chcesz wiedzieć, żeby się mądrzyć - to sobie zbadaj. To tyle. ten gest to ty nie mi pokazałeś, tylko tym których poprzez swój "merketing" ostrzygłeś a teraz po roku dopiero zaczynają się zastanawiać i kojarzyć fakty ... tech brakujących wyników nie musisz publikować, już je sobie każdy sam wyobrazi i podkoloryzuje odpowiednio Co do sterowników z VLD-dem: każdy w miarę rozgarnięty palacz, który wie co to jest kopiec i rozróżnia koks od popiołu na zwykłym sterowniku dwustanowym przy minimalnych mocach uzyska lepsze wyniki, niż twój jaśnie nam panujący sterownik z Zawijanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzmaj 02.02.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Moje negatywne opinie odłóżmy na razie na bok porozmawiajmy normalnie i spokojnie choć naprawdę mi trudno. Tak masz racje nic nie grzebac bo to rzeczywiscie zle służy. zle słuzy nawet podniesienie temperatury. Twierdze tez jesli podawanie 5 s paliwa i przerwa 57 s jest wystarczajace sterownik jak najbardziej pracuje poprawnie. Do tego momentu jest wszystko wporzadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario633 02.02.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 ten gest to ty nie mi pokazałeś, tylko tym których poprzez swój "merketing" ostrzygłeś Człowieku, ogarnij się trochę. ES może dać każdemu userowi OEP z ecoalem za free sterownik bruli w zamian za ecoala, jeżeli tenże user uzna że potrafi się nim obsługiwać i uzyska lepsze rezultaty to skorzysta z tej oferty. Jest jakaś druga firma oferująca taką możliwość? Szczerze, nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzmaj 02.02.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Człowieku, ogarnij się trochę. ES może dać każdemu userowi OEP z ecoalem za free sterownik bruli w zamian za ecoala, jeżeli tenże user uzna że potrafi się nim obsługiwać i uzyska lepsze rezultaty to skorzysta z tej oferty. Jest jakaś druga firma oferująca taką możliwość? Szczerze, nie wiem... Dobrze tylko ze ja kupowałem kocioł ze sterownikiem inteligentnym I twierdze ze pracuje zle. Wiec teraz mam sobie kupic bruli?? JA nie chce ja chce sterownik inteligentny i nie chce nic zmieniac w ustawieniach. Po co teraz sie dodaje mozliwosc korekty, czas gracy w grzaniu???? Bo uzytkownicy widza ze jest zle ingeruja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzmaj 02.02.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Jesli sterownik zwieksza obroty dmuchawy to od razu powinien zwiekszyc podawanie. Byc moze cos bylo pokopane w ostatnich wersjach sterownika. do mocy 5kw Sterownik pracuje i zachowuje sie jako dwunastwny i tam nie ma zadnej inteligencji schody robia sie gdy wkracza inteligencja sterownika. Cos jest ewidetnie skopane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogami 02.02.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Jest sygnał, że zaawansowani użytkownicy ecoal będą mogli skorzystać w swoich sterownikach z funkconalności bruli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario633 02.02.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Dobrze tylko ze ja kupowałem kocioł ze sterownikiem inteligentnym I twierdze ze pracuje zle. Wiec teraz mam sobie kupic bruli?? JA nie chce ja chce sterownik inteligentny i nie chce nic zmieniac w ustawieniach. i go masz. tylko daj mu popracować. Po co teraz sie dodaje możliwość korekty, czas gracy w grzaniu???? Z tego co wiem to userzy naciskali, no i dostali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 02.02.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Tak. Masz rację. Zawsze to pisałem. Nie czytałeś? To może więcej czytaj. eCoal jest dla takich "nie w miarę rozgarniętych". Bo tacy też chcą mieć ciepło w domu bez nadmiernych kłopotów. I nie pieprz więcej takich gupot, bo stajesz się śmieszny. to po co całe te szopki blogerskie i popisy oratorsko - profesorskie, skoro na zwykłym Geco i nastawach producenta dla mocy nominalnej, otrzymuje się w efekcie wyższą sprawność, niż na tym cacku internetowym? Jak bardzo trzeba by było być NIEROZGARNIĘTYM, by otrzymać mniej niż 38% sprawności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario633 02.02.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Jest sygnał, że zaawansowani użytkownicy ecoal będą mogli skorzystać w swoich sterownikach z funkconalności bruli. Fajniutko, pewnie na małych mocach chętnie skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipus31 02.02.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ludzie czego wy sie czepiacie? gdzie wogole byscie zobaczyli wykresy spalania i prace kotla,na podstawie ktorych jestescie tacy madrzy?Mnie osobiscie wisi czy ten wykres idzie po linii prostej czy faluje czy przechodzi w podtrzymanie,grunt ze jest cieplo w domu i osigam to co mu zadaje,tego sie spodziewalem po tym sterowniku i to otrzymuje. Jako laik i zwykly palacz to dla mnie najwazniejsze. I tak naprawde Ci co widza to pierwszy raz ino kreca glowami z niedowierzaniem i podziwem.Ps.b.przepraszam ze sie wtracilem ale sledze watek codziennie i juz mnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 02.02.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 A Ty - ile uzyskujesz u siebie? przy średniej mocy od początku sezonu 2,3 kW - średnia sprawność 57% w chłodniejszych okresach gdzie średniodobowa moc kotła jest od 3-do 4 kW - od 60 do 67% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 02.02.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 jestem tego samego zdania co sipus. U mnie też każdy kto widział sterownik kocioł jest pod wrażeniem że nic nie muszę kręcić i ustawiać co dzień. Wydaje mi się że co niektórzy jakby mieli nawet sterownik "super inteligentny" to i tak by byli nie zadowoleni po prostu taki typ człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 02.02.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Tylko, co z tego? nic mam ochotę to sobie piszę, co mi do głowy przyjdzie napisze też i to: dołożenie do ecala brulego, jest nad wyraz dobrym posunięciem Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 02.02.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 nic mam ochotę to sobie piszę, co mi do głowy przyjdzie napisze też i to: dołożenie do ecala brulego, jest nad wyraz dobrym posunięciem Gratuluje! no pięknie i nich ktos sobie ustawi w te mrozy histereze jakieś 10-15st i już widzę co się będzie działo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario633 02.02.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 no pięknie i nich ktos sobie ustawi w te mrozy histereze jakieś 10-15st i już widzę co się będzie działo:) Praca cykliczna kotła, he, he? ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 02.02.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Własnie chodzi mi o niedoświadczonych palaczy... kupi sobie gość kocioł z ekoalem po 3 dniach stwierdzi ze zawijan bajki pisze i ON to dopiero sie zna... przejdzie na bruliego i będzie jazda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 02.02.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 no pięknie i nich ktos sobie ustawi w te mrozy histereze jakieś 10-15st i już widzę co się będzie działo:) 1 wątpię by można było aż taką histerezę ustawiać w brulim 2 obrażasz inteligencje użytkowników koali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 02.02.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 1 wątpię by można było aż taką histerezę ustawiać w brulim 2 obrażasz inteligencje użytkowników koali adn1 no fakt mozna ustawić 5st ...wystarczy w te duże mrozy adn2 stwierdzam fakty... ecoal został stworzony dla niedoświadczonych palaczy,instalatorów, czy ludzi którzy nie widzą potrzeby bawić sie w zaawansowane doświadczenia... dasz takiej osobie narzędzie.. skutki mogą być rózne, pewnie bedą znowu psiocznia na sterownik...znasz powiedzonko daj małpie brzytwe?? kilka małp może z niej skorzysta poprawnie... a co z resztą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts