Jarecki79 03.02.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) Własnie jeszcze nie, narazie ponoć w fazie testów. Jak sie szybko nie pokaże za jakiś miesiąc to pewnie wezme tę 12kw Nie to,żebym jakoś pilnie na ten model czekał, ale o fazie testów, to zawijan pisał ok. lipca 2010 i zaraz rychło co miała być sprzedaż i produkcja (wówczas od czerwca 2010 miało być OE+16 a od września OE+10..., tak też wówczas andrew czekal i czekał i co kupił, to widać, bo by osiwiał od tego czekania...) . Jak pogrzebiesz, to wpis znajdziesz. Wyniki podawał dokładnie 19.08.2010 o godz. 6:29 w jednym miejscu w necie.... Nie musze przypominać,że mamy już 2012rok.... W razie "w" zapraszam do porozmawiania o realnie istniejącym 12kW Edytowane 3 Lutego 2012 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 03.02.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 W programatorze pogodowym mam temp zadaną od 5:00 do 8:30, a obniżoną o 13°C od 8:30 do 5:00 Po prostu lubię mieć ciepło rano, inaczej nie wychodzę z łóżka Zaraz się wkurzę na sterownik laptop do kotłowni > ustawienia fabryczne>firmware >ustawienia fabryczne > ustawienia użytkownika > programatory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.02.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 ansu dziwnie masz te programatory pooustawiane... powiedziałbym nawet że nie ustawione.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 03.02.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) Może i dziwnie ale mi to odpowiada Rano ponad 21°C potem powoli spada do wieczora 20°C w nocy poniżej 20°C i rano ponad 21°C Jeszcze router mi ledwo sięga do kotłowni Edytowane 3 Lutego 2012 przez ansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.02.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Może i dziwnie ale mi to odpowiada Rano ponad 21°C potem powoli spada do wieczora 20°C w nocy poniżej 20°C i rano ponad 21°C Jeszcze router mi ledwo sięga do kotłowni Ty tak eko grzejesz do 20st??????? taki ziąb???? tez mam poranną strefę ale jak wstaje to ma być min 22,5st , za takie temp jak piszesz to na bank by mnie z domu wygonili.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 03.02.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Koledzy czy morze ktoś podać mi najnowszego softa do eko + 25, oraz stronę Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 03.02.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Nie zabierałem ostatnio głosu na tym wątku bo i nie było po co.Wszyscy happy same oh i ah, aż się na wymioty zbierało.I nagle okazało się, że nie wszyscy są tacy zachwyceni kotłem OE+ ze sterownikiem eCoal, ponieważ wmawiano im, że wystarczy jedna albo nawet trzy "inteligentne" pompy (obiegowa, mieszająca i ładująca CWU) i eCoal załatwi wszystko sam.Dobierze właściwe przepływy w obiegach grzewczych, wyreguluje temperaturę w pomieszczeniach, dostosuje automatycznie swoją moc do zmiennych obciążeń itd. Jednym słowem istny samograj plug and play.No i co? dupa, bo nie daje rady.Kiedy próbowałem zwrócić uwagę zawijanów na to, że instalacja odbioru ciepła w istotny sposób wpływa na pracę kotła, to zostałem odsądzony od czci i wiary oraz w niewybredny sposób podważano moją wiedzę i doświadczenie zawodowe.I jak się teraz czujecie panowie "specjaliści" od wszystkiego? Poniżej zamieszczam linki potwierdzające to co napisałem powyżej: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5107465&viewfull=1#post5107465 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5107527&viewfull=1#post5107527 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5107939&viewfull=1#post5107939 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5108028&viewfull=1#post5108028 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5108080&viewfull=1#post5108080 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5108117&viewfull=1#post5108117 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5108157&viewfull=1#post5108157 Tak właśnie wygląda nachalny marketing i wciskanie ludziom kitu. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 03.02.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Re: zabijarTutaj oficjalne:http://www.ecoal.pl/?pd=wsparcieA tu testowe:http://esterownik.pl/forum/posty,17/propozycja-wersje-testowe-oprogramowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 03.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Ty tak eko grzejesz do 20st??????? ............... Mam jakiś chiński elektroniczny termometr z budzikiem. rano pokazuje pomiędzy 21-22°C, ile jest naprawdę tego nie wie nikt, jest mi ciepło nawet gorąco. Na zewnątrz obok czujnika temp. zew. kotła powiesiłem dwa termometry cieczowe. Jakoś nie wpadłem na pomysł by przynieść je do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzmaj 03.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Nie zabierałem ostatnio głosu na tym wątku bo i nie było po co. Wszyscy happy same oh i ah, aż się na wymioty zbierało. I nagle okazało się, że nie wszyscy są tacy zachwyceni kotłem OE+ ze sterownikiem eCoal, ponieważ wmawiano im, że wystarczy jedna albo nawet trzy "inteligentne" pompy (obiegowa, mieszająca i ładująca CWU) i eCoal załatwi wszystko sam. Tak właśnie wygląda nachalny marketing i wciskanie ludziom kitu. nilsan No niestety nie jest tak pieknie jak miało byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.02.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Dziwi mnie, że nie masz jeszcze play fresh Daj spokój proszę. Miałem już tu nie pisać jak jestem nie mile widziany. Sprawę załatwia porządny abonament. " Daj spokój proszę" to nie trzeba być mocnym z ogrzewania żeby napisać. Nie odpowiedziałeś mi na moje pytania. Dlaczego maluch prowadzi się lepiej od mercedesa ? bo ty użyłeś takiego porównania. Ale ci odpowiem po raz ostatni: Zależy kto prowadzi te auta. Poza olejem w silniku trzeba mieć go odrobinę w głowie, znać auto które się prowadzi a na dodatek wskazana jest praktyka i doświadczenie. Tak się składa że już prawie 30 lat przesiedziałem za kółkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.02.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Nie zabierałem ostatnio głosu na tym wątku bo i nie było po co. Oooooo następny spamer....jak nie zabierałeś głosu to nie zabieraj bo i po co... pal sobie tym litewskim g....em i zachwalaj go na forum..... na kilka tysiecy? ( kilkanaście? kilkadziesiat??) sprzedanych kotłów kilku osobom nie pasuje i co?? ano nic... "jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził" na kotły skam p ze sterownikiem cobra/ puma też kilka osób narzekało- jakoś nie zauwazyłem żeby jarecki miał sie przez to powiesic... defro też złe,sas jeszcze gorszy, enka do dupy, rbr do bani,pominełem kogoś?? to sorry nie znam wszystkich wytwórców... tak wiem, najlepsze to to litewskie g... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobik 03.02.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Karoka65 nie ma co się denerwować. Ty i ja swojego czasu mieliśmy śmieciuchy, potem zęby zjedliśmy na dwustanowcach. Każdy powinien dojść sam do tego czego można wymagać od kotła. A forum takie jak to może być w tym pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pesto 03.02.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Witam, A co co chodzi z nilsanem i tym litewskim czymś? Wątek ten poruszał kiedyś zawijan_2, ale o co chodzi? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 03.02.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Jeśli kocioł z eCoal w pewnych warunkach pracuje nieprawidłowo to trzeba zmienić mu warunki pracy lub w sterowniku coś poprzestawiać. A nie narzekać, że instalacja zła czy sterownik niedobry!!!! Jeśli są jakieś błędy to można przecież poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.02.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Jeśli kocioł z eCoal w pewnych warunkach pracuje nieprawidłowo to trzeba zmienić mu warunki pracy lub w sterowniku coś poprzestawiać. A nie narzekać, że instalacja zła czy sterownik niedobry!!!! Jeśli są jakieś błędy to można przecież poprawić? To nie tak działa ansu, 1 nie sprzedany kociolek ogniwa to jeden być może kupiony kociołek od nilsana o to w tym wszystkim biega... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 03.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Eeeeeeeeee tam ludziska tego nie łykają Tylko się śmieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 03.02.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 To nie tak działa ansu, 1 nie sprzedany kociolek ogniwa to jeden być może kupiony kociołek od nilsana o to w tym wszystkim biega... I tu się jak zwykle mylisz. Jedno nie przeszkadza drugiemu. Mnie chodzi tylko o to, żeby nabywcy kotła OE+ nie wciskać kitu, że to jest kocioł plug and play. Poza tym dalej uważam OE+ z eCoalem za ciekawą i nowatorską konstrukcję, która wymaga, dla prawidłowej pracy, synchronizacji całego układu komin + kocioł + instalacja odbioru ciepła. Bez tego każdy nawet najlepszy kocioł będzie działał żle. No ale po co o tym mówić, przecież można w ten sposób zniechęcić potencjalnego klienta. Odpowiedź: dla kasy. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 03.02.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Dobrze że mam relaks w postaci piwa.Panie i panowie. To jest wątek o OE+. Proponuję wrócić do tematu. No, chyba że trzeba się ciągle posiłkować tematami zastępczymi. Jak na razie, pomimo ciężkiego mrozu nikt poważniejszych problemów z OE+ nie zgłaszał. Wszystkim ciepło, w większości kotły mimo wszystko przewymiarowane. Co do pomniejszych problemów. Zauważyłem w tym tygodniu że czujnik CO pokazywał mi 10 stopni za mało, skłoniło mnie to to kalibracji. Nieco zdziwiony byłem gdy następnego dnia znowu mu brakowało kolejnych 10 stopni. Kolejna kalibracja... w sumie 20 stopni. Nie dało mi to spokoju, po krótkiej konsultacji z ES wykluczyłem kilka możliwych usterek. Prawdopodobnie czujnik się nieco wysunął ze swojego miejsca. Po ponownym wciśnięciu i usztywnieniu folią aluminiową jego wskazania wróciły do normy. Wniosek taki że trzeba dobrze włożyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.02.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Poza tym dalej uważam OE+ z eCoalem za ciekawą i nowatorską konstrukcję, która wymaga, dla prawidłowej pracy, synchronizacji całego układu komin + kocioł + instalacja odbioru ciepła. Bez tego każdy nawet najlepszy kocioł będzie działał żle. W tym punkcie akurat się zgadzam, sam mam nietypową instalację, nietypowy kocioł, nietypowy palnik (pancerpol 1 generacji) ale jakoś chodzi na tym i płomyk i rt09 i bruli i ecoal i............ wszystkie stery dawały radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts