Pesto 05.02.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam, Kid1 możesz odebrać priv'a ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 05.02.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Nie zapominajmy w tym całym zamieszaniu i narzekaniu o jednej bardzo ważnej rzeczy: Elektro System wypuszczając wersje testowe i udostępniając je użytkownikom Ecoala może na podstawie naszych obserwacji i tego co piszemy opracować finalnie jak najlepszy soft. Nikt nikogo nie zmusza do aktualizacji softu - ale wiadomo jak ułomna jest natura ludzka - więc do kogo żale i skowyt zbitego psa? Przecież jak opracowują nowy lek to tez testują na zwierzętach, potem na ludziach.... Jak mówię - nie ma rzeczy idealnych, i jeśli już krytykujemy to niech to będzie na normalnych zasadach a nie odsądzania od czci i wiary, biadolenia że prymitywne albo do d..... Mnie nie zadowalał soft w wersji 0.2.9.10 i wyższej ( obie miałem zainstalowane) więc wróciłem do 0.2.9.2 i jest wg. mnie oki. Kolega GMZ jedzie na podstawowej wersji softu i sobie chwali. Dobrze Piotrek42 prawi... do lutego mieliśmy jesień, więc zmieniono algorytm bo ludziska nakupowali sobie przewymiarowane kotły i narzekali że gorąco, że spalanie za duże..... więc zmienili na "soft light". A tymczasem zima się ruszyła i zaatakowała znienacka jak chrabąszcz gajowego Maruchę .... i zrobił się lament........ a może niech powstanie soft: wiosna, lato, jesień, zima...... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 05.02.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Może się mylę ale sam algorytm spalania był niezmieniany od początku poprzedniego roku. Dopiero do ostatniej wersji wprowadzono pewne zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 05.02.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 (edytowane) Nie zapominajmy w tym całym zamieszaniu i narzekaniu o jednej bardzo ważnej rzeczy: Elektro System wypuszczając wersje testowe i udostępniając je użytkownikom Ecoala może na podstawie naszych obserwacji i tego co piszemy opracować finalnie jak najlepszy soft. Nikt nikogo nie zmusza do aktualizacji softu - ale wiadomo jak ułomna jest natura ludzka - więc do kogo żale i skowyt zbitego psa? Przecież jak opracowują nowy lek to tez testują na zwierzętach, potem na ludziach.... Jak mówię - nie ma rzeczy idealnych, i jeśli już krytykujemy to niech to będzie na normalnych zasadach a nie odsądzania od czci i wiary, biadolenia że prymitywne albo do d..... Mnie nie zadowalał soft w wersji 0.2.9.10 i wyższej ( obie miałem zainstalowane) więc wróciłem do 0.2.9.2 i jest wg. mnie oki. Kolega GMZ jedzie na podstawowej wersji softu i sobie chwali. Dobrze Piotrek42 prawi... do lutego mieliśmy jesień, więc zmieniono algorytm bo ludziska nakupowali sobie przewymiarowane kotły i narzekali że gorąco, że spalanie za duże..... więc zmienili na "soft light". A tymczasem zima się ruszyła i zaatakowała znienacka jak chrabąszcz gajowego Maruchę .... i zrobił się lament........ a może niech powstanie soft: wiosna, lato, jesień, zima...... ??? Jorgo pozostawię twoją powyższa wypowiedż bez komentarza bo szkoda słów i coraz bardziej zaczynam rozumieć stosunek Markowskiego co do twoich wpisów Edytowane 5 Lutego 2012 przez r0berto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 05.02.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Jorgo pozostawię twoją powyższa wypowiedż bez komentarza bo szkoda słów i coraz bardziej zaczynam rozumieć stosunek Markowskiego co do twoich wpisów Wreszcie ktoś rozumie...dzięki uff.. Za radą kolegi verb podniosłem nadmuch +5 a teraz podawanie do 5 przy sofcie pelet..Zobaczymy jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 05.02.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 (edytowane) Czy ktoś ma problem z zawieszaniem się mocy dmuchawy na maksymalnej wartości %? Edytowane 5 Lutego 2012 przez ansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GMZ 05.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Nie raz do Ciebie zaglądałem. Spróbowałbym tej wersji softu, ale skąd ją wziąć? Jedziesz na reg. kotła Co, bez pokojowego. Nie masz podłączonych czujników. Jaką masz temp. wewnętrzną? Jaką pow. ogrzewasz? A ta temp. spalin, rzeczywiście masz taką, czy offset "nie teges"? mam niezmiennie w tym sezonie 460 kubików do ogrzania, dom nowy, pierwszy sezon grzeję, 25cm porotherm+15cm styro na ścianie, 10cm styro na podłodze, 25cm wełny na poddaszu. Może niektórzy w to nie uwierzą ale 25 stopni mam w chacie, 16 w garażu (odkręcony kaloryfer, z kotłownią jakieś 60 kubików, reszta mieszkalna), żadnych podłogówek same kalafiory na ścianach, naprawdę poleca stary soft, nie ma żadnych problemów z kopczykiem ani przy małym zapotrzebowaniu ani przy dużym, węgiel elegancko dopalony zarówno ten nisko kaloryczny 21kj jak i ten 26kj. Przy plusowych temp. w dzień i w nocy spalałem 15kg na dzień, jak w dzień plusowe a w nocy minus kilka to 17,5, dopóki nie pojawiły się kilkunastostopniowe mrozy to min. tydzień zasobnik trzymał (rekord bodajże 8,5 dnia), przy kilkunastostopniowych zasobnik starczał na 5-6 dni (zapotrzebowanie do 20kg), przez ostatnie 6 dni mam za oknem nad ranem od -20 do -26 i wtedy zapotrzebowanie 25-30kg (zasyp na 4-5 dni). Naprawdę polecam sofcik 2.5. aha temp. spalin rzeczywiste!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Za radą kolegi verb podniosłem nadmuch +5 a teraz podawanie do 5 przy sofcie pelet..Zobaczymy jak będzie A kogo to obchodzi?? za dwa dni bedziesz rozpływac się w zachwytach albo bedziesz znowu pisać że sterownik jest do bani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 05.02.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Mój palnik teraz tak wygląda a ta czarna sadza pod spodem to z tych softów 16 i 25Teraz jada na czornym pellecie:) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=99332&d=1328469431 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pesto 05.02.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam, Panowie sam trochę "kombinuję" z nastawami korekty dmuchawy i podawania. Zastanawia mnie jednak czy nie jest to tak: koledzy w poprzednich postach podawali czasy pracy, czas przerwy oraz ich iloraz, wydaje mi się jadnak, że to się zmienia w zależności od temperatury ustawionej na piecu (lub od czegoś innego, lub od jakiś kilku czynników) a dodatkowo wraz z tym podwyższeniem lub obniżeniem czasu podawania proporcja ta nie jest stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 mucia a ty nie czyścisz kotła wcale??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.02.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Markowsski udał się na krótki, lecz zasłużony urlop, kto jeszcze chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 05.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 mucia a ty nie czyścisz kotła wcale??? Jak to:) czyściłem tydzień temu w sobote, aaaaaa zasyfiony jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 05.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Fakt to z tyłu pasowało by jakąś szpachelką zedrzeć. Dobrze Verb prawi. Ecoal w opcji dwustanowej nie będzie dla wszystkich. Koledzy same przeskoki w programie pomiędzy kolejnymi typami kotłów nie wniosą nic dobrego, jeśli za tym nie idzie dobrze ustawiony nadmuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.02.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 joliska - szkoda w ogóle tu zaglądać i reagować. Przecież, sami prosili we wątku w "Uwagach o naszym forum", by się tutaj moderacja się nie wtrącała Piotrek24 pisał przy okazji innej sprzeczki: "dwóch gości sobie pyskowało na ogrzewaniu ( tu zawsze jest ostro)", a teraz robi z siebie wielkiego poszkodowanego i na skargę do moderacji leci pierwszy, gdy pyskówka dotyka jego. Jak Kuba Bogu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Jak to:) czyściłem tydzień temu w sobote, aaaaaa zasyfiony jest? nieeeee czysty jak złoto w forcie knox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 05.02.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Z moderacją to tak jak z pakietem ACTA niby wszyscy protestują p-ko takim " ograniczeniom " ale czasami chętnie korzystają z takich właśnie możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 05.02.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Fakt to z tyłu pasowało by jakąś szpachelką zedrzeć. Dobrze Verb prawi. Ecoal w opcji dwustanowej nie będzie dla wszystkich. Koledzy same przeskoki w programie pomiędzy kolejnymi typami kotłów nie wniosą nic dobrego, jeśli za tym nie idzie dobrze ustawiony nadmuch. Stary a może pokażesz twój kociołek cooooooooooo Masz racje eCoal w wersji dwustanowej nie dla każdego... miałeś na myśli siebie tak? Taki jasny nalot to twoim zdaniem źle czy co bo nie łapie taki głupi jestem... Sebsa dawaj zdjecie dalej idź do piecyka i cykaj zobaczymy jak masz czysto Piotrek42 ty też dawaj no dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 o Piotrek42 ty też dawaj no dalej... Mi to już przeszło.... co będę udowadniał że nie jestem wielbłądem..... 0 fotek , a porady tylko dla tych co chcą porad, a nie, robią wycieczki personalne pod adresem innych uzytkowników.... zawijan_2 dawał fotki... porady i zobacz co z nim przez jednego głąba chłop się zniechecił i zrezygnował z forum.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 05.02.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 joliska - szkoda w ogóle tu zaglądać i reagować. Przecież, sami prosili we wątku w "Uwagach o naszym forum", by się tutaj moderacja się nie wtrącała Piotrek24 pisał przy okazji innej sprzeczki: "dwóch gości sobie pyskowało na ogrzewaniu ( tu zawsze jest ostro)", a teraz robi z siebie wielkiego poszkodowanego i na skargę do moderacji leci pierwszy, gdy pyskówka dotyka jego. Jak Kuba Bogu... No i wyszło szydło z worka. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts