Piotrek42 05.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 A Ty spamerze tu czego?? napewno chciałeś napisać kilka ciepłych słów o zawijanie_2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Elfir to taki moderator jak z koziej d... trąba ..... znam osobiscie 2 userów którzy zrezygnowali z forum dzięki jej moderacji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 05.02.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 To nie moje metody, jak widać ty nie przebierasz w środkach zarówno oficjalnie jak i po cichu za plecami innych.Moim zdaniem powinieneś się co najmniej zawstydzić.Ale czy można tego po tobie oczekiwać? nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 05.02.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Mucia u mnie kocioł brudny jak u Ciebie. Jednak by dojść do takiego stanu trzeba mi trochę dłuższego okresu. Masz rację o sobie też myślę przy okazji planowanej wersji dwustanowej. Jednak zapowiedziałem już żonie, że wkrótce zmieniam adres zameldowania na "kotłowni 1":) i będę tam mieszkać dopóki tego nie połapię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 05.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Panowie proszę o teorie Dziś temp. CO przekroczyła 90C, zadziałał termik. Bulgotało na samej górze w baniaczku. Kaloryfery niektore zimne. Instalacja bez zadnych mieszaczy , podłogówek itp. Poprostu pion + parter + I piętro + strych . Wszystko w grzejnikach. Instalacja nowa, w plastiku. A w tym czasie spieków na palniku tyle że nie mogłem uwierzyć Owszem groch jest od początku paskudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ja zawstydzić??? wczoraj podpieprzono mnie 3x nie maczałeś w tym palców czasem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Panowie proszę o teorie Dziś temp. CO przekroczyła 90C, zadziałał termik. Bulgotało na samej górze w baniaczku. Kaloryfery niektore zimne. Instalacja bez zadnych mieszaczy , podłogówek itp. Poprostu pion + parter + I piętro + strych . Wszystko w grzejnikach. Instalacja nowa, w plastiku. A w tym czasie spieków na palniku tyle że nie mogłem uwierzyć Owszem groch jest od początku paskudny musisz uzupełnic wodę w układzie, gdzieś powinieneś mieć zawór do tego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 05.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 (edytowane) Ja zawstydzić??? wczoraj podpieprzono mnie 3x nie maczałeś w tym palców czasem??? To tylko ty tak twierdzisz. Swoją drogą ciekawe skąd o tym wiesz. Ja nie mam takich uprawnień. Chyba że jak zwykle coś kręcisz. nilsan Edytowane 5 Lutego 2012 przez nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 05.02.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 musisz uzupełnic wodę w układzie, gdzieś powinieneś mieć zawór do tego.... Wiem wiem tylko jestem ciekaw dlaczego do tego doszło . Dodam że na parterze nie ma 3 grzejników a w ich rurach dopływowcyh ślepych zapewne są cześci powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 05.02.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Mi to już przeszło.... co będę udowadniał że nie jestem wielbłądem..... 0 fotek , a porady tylko dla tych co chcą porad, a nie, robią wycieczki personalne pod adresem innych uzytkowników.... zawijan_2 dawał fotki... porady i zobacz co z nim przez jednego głąba chłop się zniechecił i zrezygnował z forum.. No właśnie juz kiedyś o tym pisałem że tu niczego nie można się dowiedzieć " 0 fotek , a porady tylko dla tych co chcą porad, a nie, robią wycieczki personalne pod adresem innych użytkowników...." czyli robie wycieczki tak... Jednak samumu lepiej się pomęczyć i poczytać wyciągnąć wnioski ale nic nie pisać... dobranoc 3majcie się ciepło i bawcie się dalej a może lepiej z dziećmi lub z żoną ps: i dalej nie wiem czy ten jasny pył to dobrze czy źle, tak tu właśnie jest właśnie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 ps: i dalej nie wiem czy ten jasny pył to dobrze czy źle, tak tu właśnie jest właśnie tak... Spoko wodza jak jasny pył to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 05.02.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Spoko wodza jak jasny pył to dobrze Dzięki:) i nieszło tak od razu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 No właśnie juz kiedyś o tym pisałem że tu niczego nie można się dowiedzieć Widzisz mucia kiedyś dawno,dawno temu.... jeszcze na innych wątkach były i fotki i porady od czasu do czasu i trafił sie fillmik nakręcony aparatem wiara wymianiała sie doswiadczeniami, ale z upływem czasu na wątku zacząl sie tworzyć bałagan od nadmiaru informacji i zawijan wpał na pomysł zrobienia nowego wątku, a że zawijan jako konstruktor i konsultant ogniwa miał szacunek u użytkowników forum to jego sława zaczeła scigać na forum, najpierw sprzedawców innych kotłów, pozniej wszlkiej maści handlarzy którzy dzieki wątkowi chcieli rozreklamować swoj towar a teraz zaczynają sciągać na wątek pieniacze i jakieś niewiadomo jakie elementy którzy myslą że wszystkie rozumy pozjadali...i z wątku zrobił się jeden wielki spam...trafiłeś juz na ten wątek w jego wypaczonej i paskudnej wersji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogami 05.02.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Piotrek42 Niepomny na grożące mi niebezpieczeństwo zapytam uprzejmie.Tę kazuistykę to acan ćwiczysz jakoś, czy to dar od stwórcy nieposkąpiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 05.02.2012 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Panowie proszę o teorie Hmmmm... u mnie w tym tygodniu było to również możliwe ze względu na częściowe wysunięcie czujnika CO - pokazywał w pewnym momencie 20 stopni mniej niż powinien a kocioł dążył tego dnia by osiągnąć temperatury 70-80 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 06.02.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 za drugim razem , po napelnieniu instalacji - to samo, znowu 90C. Sprawdze dzis ten czujnik, ale Twoj tak sam sie nagle naprawił ?. kocioł odstawił się przy 80 troche duzo, krzywa jest ustawiona oryginalnie dla -10 - 70C, wczoraj było z -15C napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kid1 06.02.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Podrzuć ze dwa oczka nadmuch i sadza zniknie. Zdecydowanie za niski nadmuch,bardzo szybko zasmoli kocioł przy tak małym nadmuchu Roberto jak to możliwe, że masz tak niskie spaliny na tym Pellecie przy zwiększonym nadmuchu? ja jak tylko podniosłem nadmuch na 37% to spaliny poszły w górę i teraz sięgają 160 deg. - Teraz nie wiem czy lepiej jechać na niższych spalinach i czyścić w kółko te sadze, czy przy większym nadmuchu generować straty w komin ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogami 06.02.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Na ostatnim oficjalnym sofcie jest tak samo źle, jak na testowych.Sterownik szafuje dmuchawą, jak nie przymierzając politycy obietnicami.Gdyby nie radykalne przysłonięcie dmuchawy, w nocy nie utrzymałby temperatury zadanej.Na deski kładzie go grzanie CWU. Po podgrzaniu utknął biedak na 88% dmuchawy i podawaniu 5/45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogami 06.02.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) Grzesiu, życzę Ci, abyś osiągnął swój cel. Może troszkę Ci pomogę(rejestr wykonany przez pracusia elezibi ), oto jak działa algorytm (pomijając jak i z czego odczytuje parametry). 16 3 5,333333333 22 3 7,333333333 27 3 9 35 3 11,66666667 47 3 15,66666667 Daję gwarancję, że dopóki sterownik pracuje z parametrami ze środkowej linijki, nikt nie znajdzie powodu do narzekania. OEP25 ma jeszcze co najmniej jeden, 30 - 5 - 6. No chyba, że to ten pierwszy stosunek, ale w wersji 25 kW Edytowane 6 Lutego 2012 przez Mogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzmaj 06.02.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Roberto jak to możliwe, że masz tak niskie spaliny na tym Pellecie przy zwiększonym nadmuchu? ja jak tylko podniosłem nadmuch na 37% to spaliny poszły w górę i teraz sięgają 160 deg. - Teraz nie wiem czy lepiej jechać na niższych spalinach i czyścić w kółko te sadze, czy przy większym nadmuchu generować straty w komin ;( To zalezy tez od ciagu jak masz duzy to Ci cieplo z kotła wyciaga i Masz 160 u mnie tak jest. wymiary komina 140x140 wysokosc 10m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts