Piotrek42 06.02.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 A chocby zobaczyć co konkurencja daje można zobaczyć inne stery inne kostrukcjie kotłów generalnie zobaczyć coś nowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 06.02.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 CHłopaki a jakby sie tak bujnąć do Sosnowce??? na expo??? zobaczcie ile wystawców będzie.....http://www.exposilesia.pl/silterm12/16/0/pl/ Gdzie się spotkamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 06.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Mój Kielar się wystawia to może zrobili (odlali) jakiś nowy wymiennik żeliwny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 06.02.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Gdzie się spotkamy? Spoko... dałem luzną propozycjię.... wiem że poł forum to Ślązacy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 06.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Spoko... dałem luzną propozycjię.... wiem że poł forum to Ślązacy ) Kocham Ślązaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.02.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Spoko... dałem luzną propozycjię.... wiem że poł forum to Ślązacy ) Ale Sosnowiec to Zagłębie. Graniczy ze Śląskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 06.02.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Kocham Ślązaków Generalnie to chyba wolałbym Ślązaczki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipus31 06.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Spoko... dałem luzną propozycjię.... wiem że poł forum to Ślązacy ) Oj Piotrek bo se wrogow narobisz,slazakow do Sosnowca zapraszasz? :) Chyba nie wiesz ze to jak Kargul z Pawlakiem niby po sasiedzku a jeden drugiemu by garki rozbijal :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 06.02.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Oj Piotrek bo se wrogow narobisz,slazakow do Sosnowca zapraszasz? :) Chyba nie wiesz ze to jak Kargul z Pawlakiem niby po sasiedzku a jeden drugiemu by garki rozbijal :D:D Po kieliszeczku, buzi i do domciu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipus31 06.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Po kieliszeczku, buzi i do domciu:) Chcialbym to zobaczyc hehe :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 06.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Generalnie to chyba wolałbym Ślązaczki..... ...a miałem ....klasa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipus31 06.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 ...a miałem ....klasa :D Ja mam na codzien! :yes::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.02.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Taaa, wałek do ciasta za fartuszkiem noszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..Piotrek.. 06.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Nic się nie dzieje niepokojącego,śmiało możesz wyciągać U mnie kocioł chodzi na standardowych wstawieniach a spaliny mam powyżej 200 stopni, często 250 nawet. Czy jest to związane z dużym ciągiem komina. Jak wyłączę piec to w czopuchu słyszę takie jakby dudnienie. Mam zaślepione i tak 2 z 4 płomieniówek a w palenisku awaryjnym włożone czerwone cegły. Zaślepiony również dolny rząd nadmuchu w palenisku. Oczywiście o spiekach nawet nie piszę bo już się prawie przyzwyczaiłem. Czy to normalne z tymi spalinami na takim poziomie bo wydaje mi sie, że sporo ciepła ucieka w komin. Na piecu jest naklejka a na niej informacja " temp. spalin 160" troche mnie to martwi tym bardziej jak patrze na wasze kotły online. Proszę o sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 06.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 U mnie kocioł chodzi na standardowych wstawieniach a spaliny mam powyżej 200 stopni, często 250 nawet. Czy jest to związane z dużym ciągiem komina. Jak wyłączę piec to w czopuchu słyszę takie jakby dudnienie. Mam zaślepione i tak 2 z 4 płomieniówek a w palenisku awaryjnym włożone czerwone cegły. Zaślepiony również dolny rząd nadmuchu w palenisku. Oczywiście o spiekach nawet nie piszę bo już się prawie przyzwyczaiłem. Czy to normalne z tymi spalinami na takim poziomie bo wydaje mi sie, że sporo ciepła ucieka w komin. Na piecu jest naklejka a na niej informacja " temp. spalin 160" troche mnie to martwi tym bardziej jak patrze na wasze kotły online. Proszę o sugestie. Możesz spróbować wyciągnąć tą zaślepke od dolnej wyczystki komina i poobserwować czy będzie jakaś poprawa,coś tam zawsze powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.02.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Skoro chodzi na standardowym sofcie i masz spieki to może wczytaj taki z regulacją wentylatora. Zmniejszysz trochę nadmuch, może spieki będą mniejsze a i temperatura trochę powinna zejść w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 06.02.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 To zaślepianie płomieniówek to miało być na małe moce. Ja proponują to wyjąc a temp spalin spadnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ciekawe też jakie te spieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 06.02.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Spiekami bym się tak nie przejmował, bo przy pracy dmuchawy na takich obrotach spieki bedzie miał prawie każdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..Piotrek.. 06.02.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Zastanawiałem się nad wyciągnięciem tych zaślepek z płomieniówek ale pomyślałem, że to jeszcze zwiększy przepływ spalin. Wyciągnąłem zaślepkę od wyczystki i już widzę poprawę.Spieki są takiej wielkości, że czasem muszę im pomagać by spadły niżej. Chociaż jak odsłoniłem wyczystkę w kominie są mniejsze. Czyli kwestia nadmuchu ewentualnie ciągu) jest chyba bardzo ważna. Będę musiał coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts