Piotrek42 12.02.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Boże... widzisz i nie grzmisz....Jak sobie czytam co niektóre wypowiedzi to mam wrazenie że co niektórzy są CHORZY!!! Chorzy z nienawiści...że u kogoś może coś pracować- dobrze,lepiej,ekonomiczniej,taniej etc.. co niektóre posty wyglądaja jakby pisał je jakiś obrażony 12-latek ('' mam kolegów i oni mogą.....) tak ,tak, przyjdą koledzy i wszytkich uzytkowników forum pobiją..jakies gadki w stylu pseudointelektualnym coś w stylu dzieci neo na onecie...najnormalnie w świecie.... brak słów, ale z drugiej strony '' co głupiemu po rozumie??.......Nie wszyscy obdarzeni są jednakowo... niektórym coś po prostu brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.02.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Minertu..... ponawiam pytanie Jeszcze nie publiczna,jest w fazie testów na moim kotle,zapewne u większości będzie źle pracował bo po mojemu zawsze jest do bani A dla tych dla których wykresy są ważnie to niech sobie popatrzą. jorgo u mnie chodzi świetnie,jeszcze drobna korekta i być może będzie publiczny. Dedykowany dla paliw trudnych bo takim palę i na moim opale trudnym do spalenia soft jest testowany. Wynik jego pracy jest w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 12.02.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Wyłaczam nadmuch i podajnik klawiszem 'wstecz'. Trochę kopci jak tego nie zrobię. A termik nie zadziałał czy jak? A trybie auto mozna wylaczyc podajnik klawiszem "wstecz" ? Termik tym razem nie zdąrzył bo słychać było bulgot niepokoju, i wyszbko wylaczyłem sterownik bo wode wywalał litrami przez przelew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 12.02.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ja się pytam teraz WSZYSTKICH , czy podczas wybierania popiołu gdy wyłączę dmuchawę a nie wyłączę podajnika czy może się zagotować woda po około 15 min przy t obecnych mrozach (-17C) ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 12.02.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jeszcze nie publiczna,jest w fazie testów na moim kotle,zapewne u większości będzie źle pracował bo po mojemu zawsze jest do bani A dla tych dla których wykresy są ważnie to niech sobie popatrzą. 09-02-2012 masz jakieś artefakty na wykresie. Czy to wtedy zmieniałeś soft? Przed tą datą widzę pewną bolączkę co i u siebie dostrzegłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 12.02.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A trybie auto mozna wylaczyc podajnik klawiszem "wstecz" ? Termik tym razem nie zdąrzył bo słychać było bulgot niepokoju, i wyszbko wylaczyłem sterownik bo wode wywalał litrami przez przelew Pamiętasz jaką temperaturę wskazywał czujnik CO? Ja się pytam teraz WSZYSTKICH , czy podczas wybierania popiołu gdy wyłączę dmuchawę a nie wyłączę podajnika czy może się zagotować woda po około 15 min przy t obecnych mrozach (-17C) ????????????? To jest możliwe. Zostaje dopchana większa porcja węgla i zależy o ile musi faktycznie podnieść temperaturę. Pamiętam że raz mi przyszło do głowy by czujnik CO zamontować na rurze zamiast w pochwie. Wtedy zaczynało wrzeć jeszcze przed osiągnięciem wysokiej temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg000 12.02.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 chciałem zadać szybkie pytanie jaka powinna być różnica w spalaniu bo tak paliłem tym samym grochem na temperaturę 60st, reszta instalacji na full i spalanie to 55kg na dobę i tak przez 5 dni teraz od 4 dni palę na temperaturę 45st na piecu, reszta instalacji tez na full i spalanie 50kg na dobę dziwne jest to piec przy 60st niekiedy przekroczy temperaturę o 4-5st i idzie w potrzymanie a na 45 pracuje ciągle jakby nie mógł dobić do żądanej, a temperatura na piecu to 44-45.4st soft 0.2.8.1 kopczyk w obu przypadkach ok oraz brak spieków (chyba brak spieków) w każdym razie w obu przypadkach wygląda to identycznie MAM TO SAMO, czy ktoś udzieli Nam odpowiedzi? Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 12.02.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Pamiętasz jaką temperaturę wskazywał czujnik CO? To jest możliwe. Zostaje dopchana większa porcja węgla i zależy o ile musi faktycznie podnieść temperaturę. Pamiętam że raz mi przyszło do głowy by czujnik CO zamontować na rurze zamiast w pochwie. Wtedy zaczynało wrzeć jeszcze przed osiągnięciem wysokiej temperatury. Za pierwszym razem gdy wawaliło temik to co było 92C, wczoraj brat wyłączył kocioł ,mnie nie było w domu, mówił że alarmu nie było ale pewnie pochwili zniwu by się włączył. Kocioł aż syczał. To jak robić, wyłączać sterownik na czas wymiany popiołu? sam czujnik CO jest OK, sprawdziłem go z termometrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 12.02.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Za pierwszym razem gdy wawaliło temik to co było 92C, wczoraj brat wyłączył kocioł ,mnie nie było w domu, mówił że alarmu nie było ale pewnie pochwili zniwu by się włączył. Kocioł aż syczał. To jak robić, wyłączać sterownik na czas wymiany popiołu? sam czujnik CO jest OK, sprawdziłem go z termometrem. Rób tak przejdź na tryb ręczny wyłącz wiatrak i podajnik a zostaw włączone pompy i po kłopocie nie będzie możliwości by się zagotowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 12.02.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jak nie dymi to nic nie rób. Jak dymi to jak kolega wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.02.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 09-02-2012 masz jakieś artefakty na wykresie. Czy to wtedy zmieniałeś soft? Przed tą datą widzę pewną bolączkę co i u siebie dostrzegłem. Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 12.02.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jak nie dymi to nic nie rób. Jak dymi to jak kolega wyżej. Nic to znaczy, nic nie wyłanczam ? Na żywca wybieram popiół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 12.02.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 W nowych softach jak przez chwilę dłużej przytrzymamy przycisk wyjścia na panelu manipulatora to kocioł przechodzi w tryb ręczny i podajnik i dmuchawa są w tym momencie wyłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 12.02.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Myślałem o uzupełnianiu paliwa i dymieniu z zasobnika. Natomiast na wybieranie popiołu i czyszczenie nigdy nie wyłączam niczego. Na żywioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.02.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) Rób tak przejdź na tryb ręczny wyłącz wiatrak i podajnik a zostaw włączone pompy i po kłopocie nie będzie możliwości by się zagotowała Od wersji testowej 0.2.9.9 to samo robi przytrzymanie przycisku "wyjście" Muszę zapytać czy po 20min gdybyśmy zapomnieli wrócić w automat sam się przełączy. Edytowane 12 Lutego 2012 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ireek10 12.02.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam!Czp01, jakt tam ecoal na zwykłej retorcie fajkowej, nadal wszystko ok ? Jak z zużyciem opału.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.02.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam! Czp01, jakt tam ecoal na zwykłej retorcie fajkowej, nadal wszystko ok ? Jak z zużyciem opału. Pozdrawiam Jak jest dobry operator to będzie śmigał poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 12.02.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam! Czp01, jakt tam ecoal na zwykłej retorcie fajkowej, nadal wszystko ok ? Jak z zużyciem opału. Pozdrawiam Śmigał poprawnie - ale tylko testowałem eCoala a teraz dalej chodzę na swoim brulim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ireek10 12.02.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 dobry tzn jaki? Jakie parametry wyjściowe trzeba ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 12.02.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Co do tego dłuższego przytrzymania przycisku 'wstecz', czy też 'wyjście'.Sterownik wyłącza dmuchawę i podajnik. Pompa leci dalej. Ponowne dłuższe przytrzymanie tego klawisza włącza ponownie wszystko. Pewnego czasu były przymiarki by sterownik nie 'uczył się' na nowo wszystkiego poprzez użycie tego przycisku. Widocznie jednak nie było to możliwe. Więcej info tutaj:http://esterownik.pl/forum/posty,172/komentarze-do-wersji-0299 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts