Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Niestety ale musze sie z markowsski-m pod pewnymi wzgledami zgodzic, mniejsza o kulture wypowiedzi, ale co do handlazy zaciemniajacych to forum zgadzam sie w 100% bez podowania nickow moge powiedziec ,ze forum zostalo opanowane przez kilku producentow, ktorzy na zasadzie nie robienia sobie nawzajem do ogrodka traktuja forum jako zrodlo zdobywania klientow. Dowod jakiekolwiek pytania w tematach, gdzie teoretycznie powinno sie znalesc odpowiedz np. ranking kotlow na ekogroszek ale i innych grzaznie w stercie postow na temat kopczykow ustawien, dmuchaw, wyzszosci wielkanocy nad bozym narodzeniem itp itd. A wszystko to sprowadza sie do 2-3 firm ekogroszek, jednej firmy pellet. Podam przyklad juz w 2006 roku polimet zaczal wrzucac swoje spamy o granpalu ale sie sparzyli bo ktos ich poinstuowal ,ze forum nie jest od spamowania to zmienili taktyke. Teraz wyglada to na rozmowy o produktach ale dla uwaznego czytelnika jak na dloni widac o co w tym biega. Burdel na forum jest przez to straszny kazdego pytania czepiaja sie "eksperci" a ja chce wiedziec co sadza inni forumowicze bo od tego jest forum, moim zdaniem handlarzy powinno sie z teog forum wywalic jak chca forum to zawsze moga sobie je zalozyc na stronie firmowej gdzie trafie jesli ktos bezstronny mi ten czy inny produkt poleci.

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie bądź niewolnikiem.

Załóż swój wątek i sprawdź, ilu będziesz miał gości.

Ja tak zrobiłem i sprawdziłem. I jestem zadowolony, choć nie ze wszystkich gości.

Ale życie to nie je bajka.

I nie wyganiaj mnie z mojego "domu", bo i tak nie obejmiesz go po mnie.

Nie masz szans.

Jesteś za cienki.

Choć może Ci się wydawać inaczej. Masz do tego prawo. Znaczy - do tego, żeby tak Ci się wydawało.

Filozofie jeden.

Rozumiem (staram się) że ostatnie reklamacje kotła dały do myślenia-będą jak przy najlepszym produkcie.Straszne jest to że nie potrafiłbyś sprzedać niczego bez internetu,forum,twe wywody na zawijan.wordpress,itd.

Nominacje jakie życie Tobie nadało nie pomogą ,temat jest ,marketing a nie laboratorium.Wbrew pozorom ja ,verb,grzmaji inni bylismy po twojej stronie i Twojego produktu,wiara że stworzyłeś cudo opustoszy Ci kieszenie,pisz dalej.Gdybym należał do twej konkurencji miałbym frajdę,zabawnie wyprowadzać Was z siebie ;)

Wolicie słuchać bezstronnych - to ich słuchajcie.

Ja wolę słuchać tych, co się znają.

Ale mogę być głupi.

Może Was jednak posłucham i przestanę tu bywać? Będziecie przez to szczęśliwsi? I mądrzejsi? To bądźcie.

No to już ściema(kolokwialnie) jest...;)

Zadowoleni mają tu rację bytu -jedynie-a pisałem,szabli nie chwytasz,na koń nie siadasz..ehhh

Witam,po wgraniu softu 0.2.9.12 zauważyłem, że piecyk jakby mniej spalał. Zasobnik obecnie przy temp -22 - -10 st wystarcza na ok 82h.Zastanawia mnie tylko temperatura spalin która obecnie jest na poziomie 90-125st (wcześniej niejednokrotnie podchodziła pod 200 i wyżej) czy nie jest za niska ?

https://esterownik.pl/sterownik/672

Pozdrawiam

Coś Ci ten komentarz wyszedł wyjątkowo nieskładnie. Co jest z Tobą?

Coś w tym jest. Spodziewam się że niejeden w tym momencie coś sączy. Ale łożarty jest chyba tu jeden... A z drugiej strony to Markowski chyba naprawdę tego potrzebuje, taki zastrzyk adrenaliny...

Rozumiem (staram się) że ostatnie reklamacje kotła dały do myślenia-będą jak przy najlepszym produkcie.Straszne jest to że nie potrafiłbyś sprzedać niczego bez internetu,forum,twe wywody na zawijan.wordpress,itd.

Nominacje jakie życie Tobie nadało nie pomogą ,temat jest ,marketing a nie laboratorium.Wbrew pozorom ja ,verb,grzmaji inni bylismy po twojej stronie i Twojego produktu,wiara że stworzyłeś cudo opustoszy Ci kieszenie,pisz dalej.Gdybym należał do twej konkurencji miałbym frajdę,zabawnie wyprowadzać Was z siebie ;)

Mam pytanie,tak bez złośliwości.Czy koledzy verb i grzmaj upoważnili Cię do wypowiadania się w ich imieniu?

Mam pytanie,tak bez złośliwości.Czy koledzy verb i grzmaj upoważnili Cię do wypowiadania się w ich imieniu?

tesel ,z tego co pamiętam to miałeś tu niewiele więcej (wraz ze mną) do powiedzenia oprócz słowa help.Nic zdrożnego w tym nie ma tylko to że wątek jest zagwarantowany na pro ogniwo...ecoal..To nie tak,nienawidzę akwizytorów(rozumiem ich pracę)sprzedawców ponad wszystko,takich co sprzedają i mają gdzieś resztę.Ale jak pisałem wielokrotnie- tylko Polsce tak można.Czego chcesz,mam taki kocioł jak ty(ta sama firma)-dziwisz się mym niezadowoleniem ?

tak miewam takie ale coś tam sobie ustawiam,a tu lincz każdego kto powie be,tak forum wygląda?

Jest tu kilu panów co bez jazdy na targi admin powinien wyeliminować,handlarze z GŚ się uśmiechają :)

BTW,panowie o których pytasz wielokrotnie wyrazili swe nie zadowolenie-i dlatego ich tu już nie ma....;)

Edytowane przez markowsski

Naprawdę wierzysz w 25deg wewnątrz niektórych kolesi (handlarzy)przy niewielkich temp na kotle?Rozum Ci odebrało czy jak?

minertu kiedyś mi napisał tak:niebawem zobaczysz jak się oszukuje sterownik.amen

Oni z tego żyją,patrz na przedstawienie i zrozum jak się ma do samej rzeczy.

Edytowane przez markowsski

Coś Ci ten komentarz wyszedł wyjątkowo nieskładnie. Co jest z Tobą?

Jeśli kocioł jest zły - to złóż reklamację. Z uzasadnieniem. Nawet przez sąd.

Z przyjemnością przyjedziemy, aby pokazać Ci, jak mało wiesz o tym, co piszesz.

Na Twój koszt.

Tak ,tak,ES już mi odpowiedział,palisz ,masz ciepło,kocioł jest ok.Spalanie-nie ważne-masz ciepło?Tyle na temat rozmowy z ES,tylko wy rozmawiacie z nimi jak należy.

Niestety ale musze sie z markowsski-m pod pewnymi wzgledami zgodzic, mniejsza o kulture wypowiedzi, ale co do handlazy zaciemniajacych to forum zgadzam sie w 100% bez podowania nickow moge powiedziec ,ze forum zostalo opanowane przez kilku producentow, ktorzy na zasadzie nie robienia sobie nawzajem do ogrodka traktuja forum jako zrodlo zdobywania klientow. Dowod jakiekolwiek pytania w tematach, gdzie teoretycznie powinno sie znalesc odpowiedz np. ranking kotlow na ekogroszek ale i innych grzaznie w stercie postow na temat kopczykow ustawien, dmuchaw, wyzszosci wielkanocy nad bozym narodzeniem itp itd. A wszystko to sprowadza sie do 2-3 firm ekogroszek, jednej firmy pellet. Podam przyklad juz w 2006 roku polimet zaczal wrzucac swoje spamy o granpalu ale sie sparzyli bo ktos ich poinstuowal ,ze forum nie jest od spamowania to zmienili taktyke. Teraz wyglada to na rozmowy o produktach ale dla uwaznego czytelnika jak na dloni widac o co w tym biega. Burdel na forum jest przez to straszny kazdego pytania czepiaja sie "eksperci" a ja chce wiedziec co sadza inni forumowicze bo od tego jest forum, moim zdaniem handlarzy powinno sie z teog forum wywalic jak chca forum to zawsze moga sobie je zalozyc na stronie firmowej gdzie trafie jesli ktos bezstronny mi ten czy inny produkt poleci.

Cytuje bo jutro admin wykasuje :)

Naprawdę wierzysz w 25deg wewnątrz niektórych kolesi (handlarzy)przy niewielkich temp na kotle?Rozum Ci odebrało czy jak?

minertu kiedyś mi napisał tak:niebawem zobaczysz jak się oszukuje sterownik.amen

Oni z tego żyją,patrz na przedstawienie i zrozum jak się ma do samej rzeczy.

Wypraszam sobie.

Wskaz gdzie tak napisałem.

A jeżeli napisałem to jak sobie przypominam tylko dla pokazania co można zrobić z sterownikiem.

Co do temperatury wewnętrznej jak nie wierzysz to zapraszam do siebie.Nawet zapłacę za Twój przyjazd i weź swój termometr abyś mi nie wmawiał,że oszukuję.

W domu mam 26deg wg termometru zwykłego stojącego na komodzie,na sterowniku jest 25deg.

Odpuść sobie.

Boże... widzisz i nie grzmisz....Jak sobie czytam co niektóre wypowiedzi to mam wrazenie że co niektórzy są CHORZY!!! Chorzy z nienawiści...że u kogoś może coś pracować- dobrze,lepiej,ekonomiczniej,taniej etc.. co niektóre posty wyglądaja jakby pisał je jakiś obrażony 12-latek ('' mam kolegów i oni mogą.....) tak ,tak, przyjdą koledzy i wszytkich uzytkowników forum pobiją..jakies gadki w stylu pseudointelektualnym coś w stylu dzieci neo na onecie...najnormalnie w świecie.... brak słów, ale z drugiej strony '' co głupiemu po rozumie??.......Nie wszyscy obdarzeni są jednakowo... niektórym coś po prostu brakuje...

Minertu..... ponawiam pytanie :)

Jeszcze nie publiczna,jest w fazie testów na moim kotle,zapewne u większości będzie źle pracował bo po mojemu zawsze jest do bani :)

A dla tych dla których wykresy są ważnie to niech sobie popatrzą.

jorgo u mnie chodzi świetnie,jeszcze drobna korekta i być może będzie publiczny.

Dedykowany dla paliw trudnych bo takim palę i na moim opale trudnym do spalenia soft jest testowany.

Wynik jego pracy jest w stopce.

Wyłaczam nadmuch i podajnik klawiszem 'wstecz'. Trochę kopci jak tego nie zrobię.

A termik nie zadziałał czy jak?

A trybie auto mozna wylaczyc podajnik klawiszem "wstecz" ?

Termik tym razem nie zdąrzył bo słychać było bulgot niepokoju, i wyszbko wylaczyłem sterownik bo wode wywalał litrami przez przelew

Jeszcze nie publiczna,jest w fazie testów na moim kotle,zapewne u większości będzie źle pracował bo po mojemu zawsze jest do bani :)

A dla tych dla których wykresy są ważnie to niech sobie popatrzą.

09-02-2012 masz jakieś artefakty na wykresie. Czy to wtedy zmieniałeś soft?

Przed tą datą widzę pewną bolączkę co i u siebie dostrzegłem.

A trybie auto mozna wylaczyc podajnik klawiszem "wstecz" ?

Termik tym razem nie zdąrzył bo słychać było bulgot niepokoju, i wyszbko wylaczyłem sterownik bo wode wywalał litrami przez przelew

Pamiętasz jaką temperaturę wskazywał czujnik CO?

Ja się pytam teraz WSZYSTKICH , czy podczas wybierania popiołu gdy wyłączę dmuchawę a nie wyłączę podajnika czy może się zagotować woda po około 15 min przy t obecnych mrozach (-17C) ?????????????

To jest możliwe. Zostaje dopchana większa porcja węgla i zależy o ile musi faktycznie podnieść temperaturę. Pamiętam że raz mi przyszło do głowy by czujnik CO zamontować na rurze zamiast w pochwie. Wtedy zaczynało wrzeć jeszcze przed osiągnięciem wysokiej temperatury.

chciałem zadać szybkie pytanie jaka powinna być różnica w spalaniu bo tak

paliłem tym samym grochem na temperaturę 60st, reszta instalacji na full i spalanie to 55kg na dobę i tak przez 5 dni

teraz od 4 dni palę na temperaturę 45st na piecu, reszta instalacji tez na full i spalanie 50kg na dobę

dziwne jest to piec przy 60st niekiedy przekroczy temperaturę o 4-5st i idzie w potrzymanie

a na 45 pracuje ciągle jakby nie mógł dobić do żądanej, a temperatura na piecu to 44-45.4st

soft 0.2.8.1 kopczyk w obu przypadkach ok oraz brak spieków (chyba brak spieków) w każdym razie w obu przypadkach wygląda to identycznie

MAM TO SAMO, czy ktoś udzieli Nam odpowiedzi? Dzięki z góry

Pamiętasz jaką temperaturę wskazywał czujnik CO?

To jest możliwe. Zostaje dopchana większa porcja węgla i zależy o ile musi faktycznie podnieść temperaturę. Pamiętam że raz mi przyszło do głowy by czujnik CO zamontować na rurze zamiast w pochwie. Wtedy zaczynało wrzeć jeszcze przed osiągnięciem wysokiej temperatury.

Za pierwszym razem gdy wawaliło temik to co było 92C, wczoraj brat wyłączył kocioł ,mnie nie było w domu, mówił że alarmu nie było ale pewnie pochwili zniwu by się włączył. Kocioł aż syczał. To jak robić, wyłączać sterownik na czas wymiany popiołu? sam czujnik CO jest OK, sprawdziłem go z termometrem.