karoka65 12.02.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Sądząc po kodzie to nie masz po drodze i to bardzo nie po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iguasu 12.02.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Na tym forum zaczyna być wkurzająco i nudno zarazem (?!)... Prywatne wojenki mnie nie rajcują. Problemy zwykłych 'palaczy' idą w kąt. Podsuwa się im jedynie linki do stron już przeterminowanych. Nie każdy czyta to forum od początku. Problemy z kociołkami mają nowi forumowicze i chcąc uzyskać szybką poradę ... nie dostają odpowiedzi lub dostają tekst "a poczytaj se o tym na wcześniejszych wątkach". Jest ich 333 strony. I teraz ... eee nie chce mi się już gadac... ide se pospać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 12.02.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Mi wszędzie jest po drodze.Od piątku palę węglem brunatnym + zboże w proporcji 2/3-1/3 .Czas do zasypu skrócił się o niecały dzień.Wypala się pięknie.Zero spieków,popiołu też mało.Jutro muszę kupić opał i chyba zdecyduję się na czecha.Kamienny z Piasta 900zł/t ,czech600zł/t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 12.02.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Na tym forum zaczyna być wkurzająco i nudno zarazem (?!)... Prywatne wojenki mnie nie rajcują. Problemy zwykłych 'palaczy' idą w kąt. Podsuwa się im jedynie linki do stron już przeterminowanych. Nie każdy czyta to forum od początku. Problemy z kociołkami mają nowi forumowicze i chcąc uzyskać szybką poradę ... nie dostają odpowiedzi lub dostają tekst "a poczytaj se o tym na wcześniejszych wątkach". Jest ich 333 strony. I teraz ... eee nie chce mi się już gadac... ide se pospać! Nie denerwuj się....fachowcy poszli spać....jutro Ci wyjaśnią...dobranoc http://emotikona.pl/emotikony/pic/58icon_salut.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.02.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Kolego jak ja zarejestrowałem się na forum to wstyd mi było nawet zapytać. Jeden wątek chyba dobrze ponad 200 stron czytałem po nocach z tydzień.A tu co nowy ktoś przyjdzie to nawet dwie strony nie chce się przeczytać i co dwa dni pisz następnemu co było już 112 razy pisane.Wszystko trzeba podać jak na tacy, czytanie nie boli, ja mam pewnie starsze oczy.Żebyś chociaż napisał jaki masz problem, w czym ci pomóc ale ty oczywiście od razu z pretensjami jakby ci się należało.A co ja jakaś pieprzona wróżka jestem że mam wiedzieć co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.02.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Dobrej nocy życzę, rano trzeba się zrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 13.02.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Jest wersja 0.2.9.16 do pobrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 13.02.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Panowie, pytanie czy podczas czyszczenia kotła wyciągacie z kotła tą duża i ciężką płytę, która znajduje się nad ruszto deflektorem ?I drugie pytanie, czy przy każdym czyszczeniu czyścicie dokładnie cały kocioł od wewnątrz (dokładnie wszędzie )czy tylko wymiennik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 13.02.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Na tym forum zaczyna być wkurzająco i nudno zarazem (?!)... Prywatne wojenki mnie nie rajcują. Problemy zwykłych 'palaczy' idą w kąt. Podsuwa się im jedynie linki do stron już przeterminowanych. Nie każdy czyta to forum od początku. Problemy z kociołkami mają nowi forumowicze i chcąc uzyskać szybką poradę ... nie dostają odpowiedzi lub dostają tekst "a poczytaj se o tym na wcześniejszych wątkach". Jest ich 333 strony. I teraz ... eee nie chce mi się już gadac... ide se pospać! Muszę przyznać rację, tu powinno być tak jak na forum elektrody, głupie wyzwiska itp. Ban! i do widzenia z tego forum. W dupach wam sie co niektórym poprzewracało, idzcie lepiej na siłownie sie wyżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woma4 13.02.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Panowie, pytanie czy podczas czyszczenia kotła wyciągacie z kotła tą duża i ciężką płytę, która znajduje się nad ruszto deflektorem ? I drugie pytanie, czy przy każdym czyszczeniu czyścicie dokładnie cały kocioł od wewnątrz (dokładnie wszędzie )czy tylko wymiennik ?? No pewnie że tak ! Do tego wyjmuję do czyszczenia ruszto-deflektor i palnik Burner bo jakiś taki zasyfiony. A na końcu piec na lewarek i zamiatam pod nim po tam zawsze jest najwięcej kurzu A tak na poważnie, to czyszczę tylko płomieniówki i okolice, czopuch i czujnik temperatury oraz ścianki w części nad ruszto-deflektorem - tu akurat na tyle na ile się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woma4 13.02.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Przy czyszczeniu płomieniówek można - przy okazji - zrzucić pył z tej płyty nad wymiennikiem. W kierunku przodu (drzwiczek) kotła. No, to u mnie wchodzi w te "okolice płomieniówek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 13.02.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Panowie, pytanie czy podczas czyszczenia kotła wyciągacie z kotła tą duża i ciężką płytę, która znajduje się nad ruszto deflektorem ? I drugie pytanie, czy przy każdym czyszczeniu czyścicie dokładnie cały kocioł od wewnątrz (dokładnie wszędzie )czy tylko wymiennik ?? Szosiu ... u mnie schemat czyszczenia wygląda tak: najpierw od góry zdejmuję pokrywę i zaślepkę na czopuchu. Podnoszę zawirowywacze i puszczam je aby pod własnym ciężarem aby opadły do kanałów, potem je omiatam, zmiatam do kanałów to co na ściankach pod pokrywą i na półce,, następnie czyszczę kanały, wkładam zawirowywacze, zaślepka, pokrywa i już. Odkręcam czujnik spalin , czyszczę go ściereczką i znowu dokręcam. Potem skrobakiem - mam taki od starego kotła - czyszczę wymiennik nad rusztodeflektorem i omiatam szczotką drucianą sam rusztodeflektor. Następnie tam gdzie palenisko tym samym skrobakiem czyszczę pionowe ścianki, zgarniam z palnika co się da. Wyjmuję popielnik, łopatką "krupierską" wyciągam sadzę i resztę popiołu z popielnika i na tym koniec. Staram się to robić w miarę dokładnie, ale bez zbędnego przesadyzmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szosiu 13.02.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dzięki Czyli w zasadzie czyszczę jak wy. Zaczynam od góry, wyciagam płomieniówki optrzepując je do kanałow, zgarniam sadzę do kanałów, potem czopuch, czujnik (bez odkręcania szczoteczką od środka), potem czyszczę kanały, potem wymiennik za rusztodeflektorem, potem za palnikiem i wybieranie z dołu całego syfu. Idzie szybko i prawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moontower 13.02.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Też tak czyszczę . A już się bałem, że ze mną coś nie tak, bo robię to częściej niż z samochodem . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 13.02.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 prosze o porade spada mi temp. CO gwaltownie i temp. na grzejnkch rowniez zauwazylem ze dzieje sie tak jak zalacza sie pompa cwu i grzeje sie woda. Pompa co chodzi caly czas na 3 sprawdzilem ja tez i zauwazylem ze ma dosc wolne obroty, jest to pompa Wita typ U 55-25 ma juz jakies 10 lat:) i teraz mam pytanie czy to moze byc przyczyna?? i nalezy wymienic pompe CO??.Udostepnilem tez juz swoj sterownik jako luk takze bede wdzieczny jak sie wypowie jakis fachowiec na ten temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 13.02.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Muszę przyznać rację, tu powinno być tak jak na forum elektrody, głupie wyzwiska itp. Ban! i do widzenia z tego forum. W dupach wam sie co niektórym poprzewracało, idzcie lepiej na siłownie sie wyżyć A co w tym złego,że kilku dziadków pogawędzi sobie wieczorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 13.02.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 prosze o porade spada mi temp. CO gwaltownie i temp. na grzejnkch rowniez zauwazylem ze dzieje sie tak jak zalacza sie pompa cwu i grzeje sie woda. Pompa co chodzi caly czas na 3 sprawdzilem ja tez i zauwazylem ze ma dosc wolne obroty, jest to pompa Wita typ U 55-25 ma juz jakies 10 lat:) i teraz mam pytanie czy to moze byc przyczyna?? i nalezy wymienic pompe CO??.Udostepnilem tez juz swoj sterownik jako luk takze bede wdzieczny jak sie wypowie jakis fachowiec na ten temat:) Wyjaśnij proszę, jak sprawdziłeś że pompa co ma wolne obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 13.02.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Mam Ogniwo Eko+ 16 kW. Obecnie przy tych mrozach spalam ok. 32-33 kg miału z groszkiem na dobę. Ale miał mam mocno koksujący i co drugi dzień wyciągam wiadro spieków koksowych. Myślę, że na samym groszku miałbym max 30 kg na dobę na 140 m2 powierzchni. Przy temperaturach w okolicy 0 stopni spalałem ok. 20 kg. u mnie jest tak eko plus 25 przy duzych mrozach 50 kg ekoterm na dobe ogrzewam 200 m2 spala sie dobrze ,a gdzie kupujesz mial ,widze ze jestesmy sasiadami chcialbym sprubowac jakby u mnie sie palil ,i ile kosztuje bo czy warto .Pompe mam wlaczona na ciagly bo jak byla cykliczny to w podtrzymaniu to czesto wystudzaly sie grzejniki i podlogowka ,teraz jest lepiej temp zaana 60 ale dobija tylko 58,5 i zwalnia wydlurzajac odstepy podawania do 1min podawanie 5 sek .Wszystko chodzi na jednej pompie ,zawor 4d na polowie,nie wiem czy tak jest dobrze widze ze jeszcze dluga droga przedemna :ale jak to mowia do odwarznych swiat nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Muszę przyznać rację, tu powinno być tak jak na forum elektrody, głupie wyzwiska itp. Ban! i do widzenia z tego forum. W dupach wam sie co niektórym poprzewracało, idzcie lepiej na siłownie sie wyżyć Szosiu nikt się na nikim nie chce tu wyżywać przeczytaj jeszcze raz to co napisał Iguasu. Czy on o coś zapytał ? czy napisał jaki i z czym ma problem ? Wpadł, upuścił pary i dalej nie wiadomo o co mu chodzi i względem jakiego problemu potrzebuje pomocy. Ja jasnowidzem nie jestem. Może ty wiesz to też chętnie się dowiem o co chodzi, może coś przeoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 13.02.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Szosiu nikt się na nikim nie chce tu wyżywać przeczytaj jeszcze raz to co napisał Iguasu. Czy on o coś zapytał ? czy napisał jaki i z czym ma problem ? Wpadł, upuścił pary i dalej nie wiadomo o co mu chodzi i względem jakiego problemu potrzebuje pomocy. Ja jasnowidzem nie jestem. Może ty wiesz to też chętnie się dowiem o co chodzi, może coś przeoczyłem. A może nasze wpisy mają mieć formę odpowiedzi i każdy kto zacznie czytać trafi na swój problem :rotfl:i znajdzie odpowiedź i może zapomni podziękować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts