minertu 15.02.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Jeżeli chodzi o sprawę pompy mieszającej to odpowiem.Tak działa lepiej.Ale bez niej też będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.02.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 swego czasu na ktoryms watku bylo o wklejaniu korony na silikon ze zdjeciem nawet,niestety nie moge namierzyc, moze ktos ma to zapisane albo jakis namiar ma? Jutro jadę przerabiać koronę ,przed wklejeniem zrobię zdjęcie jak nakładać silikon i ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogami 15.02.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Nie wiem dlaczego pomijasz ten fakt ze prawie wszyscy narzekający albo pala w tym kotle pierwszy rok, albo jada uparcie na wersjach testowych. Prawie robi wielką różnicę, jako rzecze porzekadło reklamowe. Muszę odmitologizować tę miałką mantrę. Ja zrobiłem kilka dni temu downgrade do wersji oficjalnej. było równie źle jak na ówczesnych wersjach testowych. A Ty spróbowałeś? Na jakiej podstawie lepisz takie tezy? Edytowane 15 Lutego 2012 przez Mogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.02.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Prawie robi wielką różnicę, jako rzecze porzekadło reklamowe. Muszę odmitologizować tę miałką mantrę. Ja zrobiłem kilka dni temu downgrade do wersji oficjalnej. było równie źle jak na ówczesnych wersjach testowych. A ty spróbowałeś? Na jakiej podstawie lepisz takie tezy? Ale teraz widać idzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogami 15.02.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ale teraz widać idzie dobrze. Przy takich temp. zewnętrznych wszystkie softy się u mnie sprawdzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogami 15.02.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Aczkolwiek byłbym kabotynem, gdybym twierdził, że nie widzę różnic w działaniu ostatniego softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 15.02.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Jutro jadę przerabiać koronę ,przed wklejeniem zrobię zdjęcie jak nakładać silikon i ile. Poczekacie 3min to zaraz wkleję Edytowane 15 Lutego 2012 przez zbigmaz01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.02.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Poczekacie 3min to zaraz wkleję [ATTACH=CONFIG]101107[/ATTACH] No, ty to już masz wprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 15.02.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Wczoraj, dzisiaj ale na tym koniec (mam nadzieję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 15.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Jeżeli chodzi o sprawę pompy mieszającej to odpowiem.Tak działa lepiej. Ale bez niej też będzie działać. Dzięki za odpowiedź,wszak to nie moje rozwiązanie ale kolegi Roberta,ale przedstawiając je kilkakrotnie zostałem posądzony(by nie pisać zje...ny) o szarlataństwo.Utwierdza mnie to w przekonaniu że i Ci co z GS nie są i kotła od 7lat przynajmniej nie maja-mogą mieć rację.Spoko nie pisze tego by się wymądrzać,takich jest tu na pęczki.Podziękowania dla Roberta za pomysł,dzięki minertu za to że byłeś wstanie napisać prawdę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 15.02.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Poczekacie 3min to zaraz wkleję [ATTACH=CONFIG]101107[/ATTACH] Pozwólcie że zapytam, bo już całkiem nie wiem. Koronę wkleja się w przypadku 1 wersji palnika (OE), w drugiej (OE+) już nie, dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 15.02.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Prawie robi wielką różnicę, jako rzecze porzekadło reklamowe. Muszę odmitologizować tę miałką mantrę. Ja zrobiłem kilka dni temu downgrade do wersji oficjalnej. było równie źle jak na ówczesnych wersjach testowych. A Ty spróbowałeś? Na jakiej podstawie lepisz takie tezy? Tak żebyś wiedział ze spróbowałem i u mnie śmigało dobrze. Rożnica tylko w tym ze ja mam eko a nie eko plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogami 15.02.2012 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Tak żebyś wiedział ze spróbowałem i u mnie śmigało dobrze. Rożnica tylko w tym ze ja mam eko a nie eko plus. OK. Tylko po co uogólniasz? Jeszcze jaki beginner (jak ja?) pomyśli, że oficjalny soft to panaceum na wszelkie dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 16.02.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 W OE+ jest palnik BURNER-S, który nie ma żadnej korony. OK, więc też nie ma miejsca na silikon czy cokolwiekw tym stylu. Dziękuję, jestem spokojniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 16.02.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 OK, więc też nie ma miejsca na silikon czy cokolwiekw tym stylu. Dziękuję, jestem spokojniejszy. Alk.... w Burnerze też można zaklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 16.02.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 a pytanie z innej beczki, ktoś ma informację nt. serwisów w Łodzi i okolicy kotłów Ogniwo lub skam-p? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 16.02.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 a pytanie z innej beczki, ktoś ma informację nt. serwisów w Łodzi i okolicy kotłów Ogniwo lub skam-p? A po co Wam/Tobie te serwisy. Jeśli to ma być jedno z podstawowych kryteriów wyboru kotła to wybaczcie proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 16.02.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 a pytanie z innej beczki, ktoś ma informację nt. serwisów w Łodzi i okolicy kotłów Ogniwo lub skam-p? 1. Ogniwo na swojej stronie w zakładce "Dystrybutorzy" 2. Skamp Premium - brak informacji - spytaj Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 16.02.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Dystrybutorzy w przypadku poważniejszych awarii przerzucają obowiązek naprawy na producenta. Co do kotłów Jareckiego to najbliższy dystrybutor jest pod Skierniewicami ( piszę to z pozycji mieszkańca okolic Łodzi). Na serwis też bym nie liczył, że mają gdzieś bliżej. W ubiegłym roku miałem problemy z cieknącym wymiennikiem i w ciągu 48H przyjechali z Żywca z nowym wymiennikiem. Żywiec jest chyba dalej niż Pleszew. Więc takimi rzeczami nie martwiłbym się zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 16.02.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Serwis jak najbardziej powinien być ważnym kryterium przy zakupie czego kolwiek. Wiem bo pracuję w reklamacjach. Inaczej patrzyłbyś na producentów znanych marek np rtv i AGD znając np sposób rozpatrywania reklamacji czasu ich trwania a także ilość serwisów w okolicy mogących usunąć usterkę. Dlatego dla mnie informacja o gwarancji jest jedną z istotniejszych. Z jednym porducentem możesz się szarpać o pierdoły a z drugim współpraca będzie gładka. Mając tą informację przy podobnych parametrach kotła którego producenta byś wybrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts