sebsa 16.02.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Żeby nie grać tu nie wiadomo kogo. Mój piecyk jest również moim pierwszym kotłem. Po prostu usiłuję Ci zwrócić uwagę, że "bliskość serwisu" to zły argument przy zakupie kotła. Napisałem co z punktu widzenia użytkownika jest ważne(przynajmniej dla mnie). Ważnym jest byś nie kupił przewymiarowanego kotła, łatwość czyszczenia, duży zbiornik na paliwo, dobre sterowanie. Słowem wszystko co sprawi, że nie będziesz musiał siedzieć w kotłowni całymi dniami. Chyba, że będziesz miał ochotę. Zwróć jeszcze uwagę, iż w okolicach Łodzi ostatnimi czasy naprawdę dużo zainstalowano kotłów OE i OEP(koledzy Jorgo, WRB, Seban, Chochla) Żaden jednak nie jest w stanie podać Ci adresu serwisu Ogniw - odsyłając na stronę z dystrybutorami. Potwierdza to tylko co pisałem wcześniej. Po pierwsze "macanie organoleptyczne" , po drugie opinie innych użytkowników, własne odczucia, pozostałe rzeczy na końcu. Pozdrawiam i przepraszam jeślim uraził. Więcej się nie odzywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 16.02.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Wtrącę tylko tyle, że serwis to jednak podstawa bo człowiek nie zostaje sam ze swoim problemem. Polecam serwis mojego Kielara, goście na poziomie i zawsze pomogli i co trzeba wymienili. Na początku mojej przygody z kotłem - jak go nie umiałem ustawić to też serwisant przyjechał i pomógł ( niby taka drobnostka a cieszy ) - no jedynie kotła nie polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macut 16.02.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Wtrącę tylko tyle, że serwis to jednak podstawa bo człowiek nie zostaje sam ze swoim problemem. Polecam serwis mojego Kielara, goście na poziomie i zawsze pomogli i co trzeba wymienili. Na początku mojej przygody z kotłem - jak go nie umiałem ustawić to też serwisant przyjechał i pomógł ( niby taka drobnostka a cieszy ) - no jedynie kotła nie polecam:) nie wiem, czy po takiej reklamie nadążą z produkcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 16.02.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) Wtrącę tylko tyle, że serwis to jednak podstawa bo człowiek nie zostaje sam ze swoim problemem. Polecam serwis mojego Kielara, goście na poziomie i zawsze pomogli i co trzeba wymienili. Na początku mojej przygody z kotłem - jak go nie umiałem ustawić to też serwisant przyjechał i pomógł ( niby taka drobnostka a cieszy ) - no jedynie kotła nie polecam:) Dlatego pisałem o dobrym sterowaniu:) Na kocioł nie narzekaj- nie jego wina że będziesz się nim cieszył jeszcze z 50 lat:P Edytowane 16 Lutego 2012 przez sebsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 16.02.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 W BURNERZE-S można zaślepiać otwory nadmuchowe powietrza (jak w każdym prawie palniku). Natomiast nie ma konieczności uszczelniania korony palnika (jak w BRUCERZE), bo jej tam nie ma. właśnie te otworki miałem na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 16.02.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Polecam te targi. To tam w zeszłym roku po raz pierwszy oglądałem OEP, spodobało mi się i teraz jestem szczęśliwym posiadaczem tego kotła. Swoją drogą kupionego w tej firmie. Przy okazji można porozmawiać o serwisie:yes: No ja niestety nie mogę w tym roku pojechać ..... ale w ubiegłym roku byłem gdy szukałem kotła - firma z Koluszek miała działającego OE+ 16 - super sprawa. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 16.02.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 No ja niestety nie mogę w tym roku pojechać ..... ale w ubiegłym roku byłem gdy szukałem kotła - firma z Koluszek miała działającego OE+ 16 - super sprawa. Polecam. Fakt, byli lepiej przygotowani niż jeszcze rok w tył. Wtedy to ani me ani be. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 16.02.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 nie wiem, czy po takiej reklamie nadążą z produkcją Kielar ma swój rynek i nic mu tam nie zagraża. Jak kiedyś wymyślą żeliwny wymiennik faktycznie przystosowany do spalanie ekogroszków o lepszej sprawności i niskich stratach kominowych to będę ich chwalił pod niebiosa bo to rzetelna firma. Dlatego pisałem o dobrym sterowaniu:) Na kocioł nie narzekaj- nie jego wina że będziesz się nim cieszył jeszcze z 50 lat:P Już jakiś czas temu zacząłem szukać następcy mojego Kielara ale niestety jeszcze takiego nie wyprodukowano. Za 50 lat to ilość przeróbek w moim kotle na pewno będzie większa od ilości jego elementów ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kid1 16.02.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Panowie, potrzebuje szybkiej porady, spotkał ktoś u siebie coś takiego? cofnięty ciąg spalinowy??? w piwnicy pełno dymu a tak wygląda wyczystka w kominie ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 16.02.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Pewnie ostre rozpalanie na zimnym i wilgotnym kominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kid1 16.02.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Tylko, że nic nie rozpalałem nic nie grzebałem, przyjeżdżam z pracy a tu taka przykra niespodzianka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 16.02.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Panowie, potrzebuje szybkiej porady, spotkał ktoś u siebie coś takiego? ,,,, ( Bardzo jestem ciekaw znalezienia przyczyn tego zaistniałego przypadku. A przecież kocioł, był uznawany za wzór w prowadzeniu pracy kotła. Tylko proszę nie traktować tych moich słów, jako drwin. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 16.02.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Panowie, potrzebuje szybkiej porady, spotkał ktoś u siebie coś takiego? cofnięty ciąg spalinowy??? w piwnicy pełno dymu a tak wygląda wyczystka w kominie ;( Gdzieś masz lepszy ciąg aniżeli przez ten właśnie komin.Sprawdź kratki wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kid1 16.02.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Andrzeju nie ma tu winy kotła, coś jest nie tak z przewodem kominowym...kratka wentylacyjna w tym kominie jest tylko jedna prowadzi do kotłowni, ale czy ona ma tu jakiś związek ? póki co zapchałem tą wyczystkę wełną żeby dym nie szedł na piwnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 16.02.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Tylko, że nic nie rozpalałem nic nie grzebałem, przyjeżdżam z pracy a tu taka przykra niespodzianka... Co oznacza- "nic nie rozpalałem" ? Nie musiałeś rozpalać, bo się paliło? Istotne pytanie: paliło się w tym czasie w kotle czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 16.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Andrzeju nie ma tu winy kotła, coś jest nie tak z przewodem kominowym... ,,,, Raczej więcej niż na pewno nastąpiło zapalenie sadzy w kominie. Najciekawszą rzeczą będzie analiza, dlaczego ta sadza w tym kominie się tam osadziła. Ale myślę, że razem z Zawijanem_2 do tego na pewno dojdziecie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 16.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Gdzieś masz lepszy ciąg aniżeli przez ten właśnie komin.Sprawdź kratki wentylacyjne. minertu czy przy tym nowym sofcie testowym min moc dmuchawy to 38% ?Miałeś rację miód mailina sofcik,Panowie z ES -dzięki za Waszą pracę,byle przy mrozach było tak samo.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kid1 16.02.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Co oznacza- "nic nie rozpalałem" ? Nie musiałeś rozpalać, bo się paliło? Istotne pytanie: paliło się w tym czasie w kotle czy nie ? Oczywiście, że tak. W kotle pali się cały czas nieprzerwanie od października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 16.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Oczywiście, że tak. W kotle pali się cały czas nieprzerwanie od października Czy zmieniałeś ostatnio jakieś parametry sterownika? Mam na myśli np. obniżenie temperatury na kotle, lub wydłużenie okresów pomiędzy podaniem porcji paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kid1 16.02.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Czy zmieniałeś ostatnio jakieś parametry sterownika? Mam na myśli np. obniżenie temperatury na kotle, lub wydłużenie okresów pomiędzy podaniem porcji paliwa? Mam aktywny program pogodowy i pokojówkę temperatura na kotle jeśli już to zmienia się sama ale oglądałem swoje wykresy ostatnio ok 19 temp. CO podniosła się o zaledwie kilka stopni, nic przy podawaniu paliwa nie zmieniałem od dawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts