Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Żeby nie grać tu nie wiadomo kogo. Mój piecyk jest również moim pierwszym kotłem. Po prostu usiłuję Ci zwrócić uwagę, że "bliskość serwisu" to zły argument przy zakupie kotła. Napisałem co z punktu widzenia użytkownika jest ważne(przynajmniej dla mnie). Ważnym jest byś nie kupił przewymiarowanego kotła, łatwość czyszczenia, duży zbiornik na paliwo, dobre sterowanie. Słowem wszystko co sprawi, że nie będziesz musiał siedzieć w kotłowni całymi dniami. Chyba, że będziesz miał ochotę. Zwróć jeszcze uwagę, iż w okolicach Łodzi ostatnimi czasy naprawdę dużo zainstalowano kotłów OE i OEP(koledzy Jorgo, WRB, Seban, Chochla) Żaden jednak nie jest w stanie podać Ci adresu serwisu Ogniw - odsyłając na stronę z dystrybutorami. Potwierdza to tylko co pisałem wcześniej. Po pierwsze "macanie organoleptyczne" , po drugie opinie innych użytkowników, własne odczucia, pozostałe rzeczy na końcu.:) Pozdrawiam i przepraszam jeślim uraził. Więcej się nie odzywam.

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wtrącę tylko tyle, że serwis to jednak podstawa bo człowiek nie zostaje sam ze swoim problemem. Polecam serwis mojego Kielara, goście na poziomie i zawsze pomogli i co trzeba wymienili. Na początku mojej przygody z kotłem - jak go nie umiałem ustawić to też serwisant przyjechał i pomógł ( niby taka drobnostka a cieszy ) - no jedynie kotła nie polecam:)

Wtrącę tylko tyle, że serwis to jednak podstawa bo człowiek nie zostaje sam ze swoim problemem. Polecam serwis mojego Kielara, goście na poziomie i zawsze pomogli i co trzeba wymienili. Na początku mojej przygody z kotłem - jak go nie umiałem ustawić to też serwisant przyjechał i pomógł ( niby taka drobnostka a cieszy ) - no jedynie kotła nie polecam:)

nie wiem, czy po takiej reklamie nadążą z produkcją ;)

Dlatego pisałem o dobrym sterowaniu:) Na kocioł nie narzekaj- nie jego wina że będziesz się nim cieszył jeszcze z 50 lat:P

Edytowane przez sebsa

Polecam te targi. To tam w zeszłym roku po raz pierwszy oglądałem OEP, spodobało mi się i teraz jestem szczęśliwym posiadaczem tego kotła. Swoją drogą kupionego w tej firmie. Przy okazji można porozmawiać o serwisie:yes:

No ja niestety nie mogę w tym roku pojechać ..... ale w ubiegłym roku byłem gdy szukałem kotła - firma z Koluszek miała działającego OE+ 16 - super sprawa. Polecam.

nie wiem, czy po takiej reklamie nadążą z produkcją ;)

Kielar ma swój rynek i nic mu tam nie zagraża. Jak kiedyś wymyślą żeliwny wymiennik faktycznie przystosowany do spalanie ekogroszków o lepszej sprawności

i niskich stratach kominowych to będę ich chwalił pod niebiosa bo to rzetelna firma.

Dlatego pisałem o dobrym sterowaniu:) Na kocioł nie narzekaj- nie jego wina że będziesz się nim cieszył jeszcze z 50 lat:P

Już jakiś czas temu zacząłem szukać następcy mojego Kielara ale niestety jeszcze takiego nie wyprodukowano. Za 50 lat to ilość przeróbek w moim kotle na pewno będzie większa od ilości jego elementów ha ha :)

Panowie, potrzebuje szybkiej porady, spotkał ktoś u siebie coś takiego? ,,,, (

Bardzo jestem ciekaw znalezienia przyczyn tego zaistniałego przypadku.

A przecież kocioł, był uznawany za wzór w prowadzeniu pracy kotła.

Tylko proszę nie traktować tych moich słów, jako drwin.

Pozdrawiam

Andrzej

Andrzeju nie ma tu winy kotła, coś jest nie tak z przewodem kominowym... ,,,,

Raczej więcej niż na pewno nastąpiło zapalenie sadzy w kominie.

Najciekawszą rzeczą będzie analiza, dlaczego ta sadza w tym kominie się tam osadziła.

Ale myślę, że razem z Zawijanem_2 do tego na pewno dojdziecie.

Pozdrawiam

Czy zmieniałeś ostatnio jakieś parametry sterownika? Mam na myśli np. obniżenie temperatury na kotle, lub wydłużenie okresów pomiędzy podaniem porcji paliwa?

Mam aktywny program pogodowy i pokojówkę temperatura na kotle jeśli już to zmienia się sama ale oglądałem swoje wykresy ostatnio ok 19 temp. CO podniosła się o zaledwie kilka stopni, nic przy podawaniu paliwa nie zmieniałem od dawna