tesel 17.02.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 ekogroszkiem pale, dziwne rzeczy sie dzieja widze u mnie:) Odpowiedz na resztę moich pytań.Masz dobrze dopalony węgiel? czy to jest nowy dom i dopiero wygrzewasz?Wygląda na to,że masz bardzo duży odbiór ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 17.02.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Odpowiedz na resztę moich pytań.Masz dobrze dopalony węgiel? czy to jest nowy dom i dopiero wygrzewasz?Wygląda na to,że masz bardzo duży odbiór ciepła. przy zmianie pompy CO musialem spuszczac wode z instalacji takze kociol odpalilem gdzies o 13 stad pewnie zapotrzebowanie na cieplo, wkleialem tez korone na silikon bo mi nie dopalalo eko takze teraz zobaczymy jak bedzie, martwi mnie natomiast zachowanie pomp jak pisalem wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 17.02.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 przy zmianie pompy CO musialem spuszczac wode z instalacji takze kociol odpalilem gdzies o 13 stad pewnie zapotrzebowanie na cieplo, wkleialem tez korone na silikon bo mi nie dopalalo eko takze teraz zobaczymy jak bedzie, martwi mnie natomiast zachowanie pomp jak pisalem wczesniej Mnie bardziej martwi zachowanie wiatraka.100% toć to siok.Ja bym dał korektę dmuchawy na conajmiej -5,ąle to zależy czy masz w popiele spieki.Co to znaczy ,że Ci węgiel nie dopalał? Czy Ci wyrzucał nie dopalony węgiel do popielnika ,czy miałeś nie dopalone spieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 17.02.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) A teraz coś OT.Podzielę się z wami(no bo z kim)pewnym przeżyciem.Przyjechałem z pracy. Zjadłem "obiad".Dzwonek do drzwi.Otwieram.Listonosz daje mi bąbelkową kopertę.Wiem co tam jest.Rozrywam kopertę.Wyciągam nowiutką,zafoliowaną płytę.Zębami rozrywam folię.Wydobywam błyszczący krążek.Wkładam do odtwarzacza.Naciskam play....nie pauza.Najpierw test stereo.Kanał prawy szuuuu.Kanał lewy szuuuuu.Center szyyyyy. Subwofer buuuuu.Ok.włączam play. ... nie pauza. Otwieram piwo.Rozglądam się po pokoju.Jest ok.mogę zaczynać.PLAY. Z głośników wydobywa się słodki dżwięk.Tak to jest ON....... VANGELIS.Zamykam oczy i odpływam. Edytowane 17 Lutego 2012 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 17.02.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ja bym zrestartował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 17.02.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Mnie bardziej martwi zachowanie wiatraka.100% toć to siok.Ja bym dał korektę dmuchawy na conajmiej -5,ąle to zależy czy masz w popiele spieki.Co to znaczy ,że Ci węgiel nie dopalał? Czy Ci wyrzucał nie dopalony węgiel do popielnika ,czy miałeś nie dopalone spieki? tzn ze byly duze spieki i nie dopalony ekogroszek w popielniku, korekte na +3 doradzili z serwisu ecola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 17.02.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 tesel to piwo też bym zrestartował :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 17.02.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 tzn ze byly duze spieki i nie dopalony ekogroszek w popielniku, korekte na +3 doradzili z serwisu ecola Jak masz duże spieki to raczej na minus.Zrób też tak jak radzi Ci zbigmaz01,może to uspokoi dmuchawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 17.02.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 tesel to piwo też bym zrestartował :lol: Musiałem otworzyć przed bo nie chciałem hałasować w trakcie .Jestem łowcą dżwięków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 17.02.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Łukasz .Czym zasilasz powrót.Pompą ,czy zaworem n-drogowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 17.02.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Dziwne jest też,że wiatrak chodzi na 100%.temp.zadana osiągnięta ,a temp. spalin tylko 118deg. Następne pytanie.Czy skalibrowałeś czujniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 17.02.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Łukasz coś nie tak z Twoim sterem.Dmuchawa ze 100% raptownie spada na 40%. spróbuj zresetować sterownik ,a jak to nie pomoże to go reklamuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 17.02.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 A teraz coś OT.Podzielę się z wami(no bo z kim)pewnym przeżyciem.Przyjechałem z pracy. Zjadłem "obiad".Dzwonek do drzwi.Otwieram.Listonosz daje mi bąbelkową kopertę.Wiem co tam jest.Rozrywam kopertę.Wyciągam nowiutką,zafoliowaną płytę.Zębami rozrywam folię.Wydobywam błyszczący krążek.Wkładam do odtwarzacza.Naciskam play....nie pauza.Najpierw test stereo.Kanał prawy szuuuu.Kanał lewy szuuuuu.Center szyyyyy. Subwofer buuuuu.Ok.włączam play. ... nie pauza. Otwieram piwo.Rozglądam się po pokoju.Jest ok.mogę zaczynać.PLAY. Z głośników wydobywa się słodki dżwięk.Tak to jest ON....... VANGELIS.Zamykam oczy i odpływam. co było dalej nie pytam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 17.02.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Łukasz- Resetuj czas do zasypu .To też nam dużo pomoże w diagnozie Twojego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 17.02.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) co było dalej nie pytam ... Może nie tego się spodziewałeś,ale ....Zwonek do drzwi. ... otwieram ... sąsiad.. Masz zapalić... No i musiałem słuchać od nowa. Miałem napisać ,ża tak się podnieciłem,że musiałem sobie ... puścić to jeszcze raz,ale żle by to zabrzmiało. Edytowane 17 Lutego 2012 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 17.02.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) Fajnie jest pomagać komuś ,komu zadasz pytanie ,zaproponujesz coś a on się nie odzywa(choć widzisz ,że jest na forum). Edytowane 17 Lutego 2012 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 17.02.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 No i kolejny zadowolony klient Myślisz ,że" Twój kolega "jest zadowolny? Wątpię.Psioczył na forum muratora jak mu dopiekliśmy ,to zaczął psioczyć na blogu zawijanów. Jemu nawet jak bądzie dobrze to będzie żle:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.02.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witam z wieczora.lukasz1234 podaj no link do stera i powiedz jaki masz kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1234 17.02.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Zrobilem reset, zmienilem korekte dmuchawy na -5, powrot zasilam zaworem n-drogowym, zresetowalem czas do zasypu, czujnikow nie kalbrowalem i z checia sie dowiem jak to zrobic:) na forum jestem i obserwuje rady i korzystam z nich a ze wolno odpisuje to spowodowane jest tym ze mam troszke roboty jeszcze.Takze dziekuje.Minertu moj sterownik to luk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.02.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Zrobilem reset, zmienilem korekte dmuchawy na -5, powrot zasilam zaworem n-drogowym, zresetowalem czas do zasypu, czujnikow nie kalbrowalem i z checia sie dowiem jak to zrobic:) na forum jestem i obserwuje rady i korzystam z nich a ze wolno odpisuje to spowodowane jest tym ze mam troszke roboty jeszcze.Takze dziekuje.Minertu moj sterownik to luk. Ok dodałem do ulubionych,poczekamy do rana,jaki masz kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts