minertu 19.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Źle to ująłem. Nie chciał bym cię w żaden sposób tu urazić. Najważniejsze że Kid1 znalazł przyczynę. Krzychu wszystko jest ok,poza interpretacją opisanego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 20.02.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Czy Ognwo Eko Plus można zamówić w innej konfiguracji jeżeli chodzi o wyjście do komina niż standardowa? Interesuje mnie wyjście pionowo od góry, a podłączenia do instalacji wzdłuż (po przeciwnej stronie co podajnik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 20.02.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Odpowiem sobie sam - nie ma takiej możliwości, taką informację otrzymałem od prezesa do spraw technicznych producenta. Czy ktoś ma wlot w kominie usytuowany po przeciwnej stroni podajnika, a co za tym idzie podłączenie wykonane poprzez kolana? Czy nie będzie problemów z właściwym ciągiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 20.02.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Ale przecież można zamówić wersję podajnika czy po jednej czy po drugiej stronie. A samo podłączenie poprzez kolana nic nie tłumi. Ja tak mam i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 20.02.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Kliknij reg.CO.Pokaże się okienko.Zmień na pogodowy i zatwierdż OK Juz wszystko dziala ok,mozesz spojrzec nakociol musialem tylko wyl. i wl. sterownik przy piecu .Wyzerowalem licznik zasypalem groszek i obserwuje jego prace, morzecie chlopaki zerknac na ustawienia czy jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokoleoko 20.02.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 tzw agresywny marketing "pablo i mc12 napiszcie na maila: [email protected] coś doradzę bo na większe pisanie nie mam czasu.Możecie podać fona na maila to oddzwonię w wolnej chwili wieczorkiem.Niby Witkowski chce dać wszystko ale nie da wam sterownika eCoal.Poczytajcie proszę o tym sterowniku bo naprawdę warto jak nie chce się później wysiadywać w kotłowni.Palnik Ekoenergia to dobry wybór, można spalać eko groszek, mieszanki eko ze zbożem bądź pelletem oraz sam miał pod warunkiem że jest to miał a nie piasek, muł lub błoto.Pogadać nie zaszkodzi. Gość: karoka65" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.02.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Juz wszystko dziala ok,mozesz spojrzec nakociol musialem tylko wyl. i wl. sterownik przy piecu .Wyzerowalem licznik zasypalem groszek i obserwuje jego prace, morzecie chlopaki zerknac na ustawienia czy jest ok Dlaczego wyłączyłeś reg. wew.? Z tego co pisałeś,masz tylko jedną pompą i zawór N-drogowy.Nie wiem co sterujesz tym zaworem.Podłogówką czy powrót . Na zaworach N-drogowych się nie znam,bo takiego nie posiadam.Może ktoś inny Ci w tym temacie pomoże.Pisałeś też,że będziesz montował pompę CWU.Tu już będzie więcej możliwości manewru. Opisz w miarę dokładnie dom i instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipus31 20.02.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Czy Ognwo Eko Plus można zamówić w innej konfiguracji jeżeli chodzi o wyjście do komina niż standardowa? Interesuje mnie wyjście pionowo od góry, a podłączenia do instalacji wzdłuż (po przeciwnej stronie co podajnik). Zerknij na Rbr-ka ,znajdziesz co szukasz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 20.02.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Odpowiem sobie sam - nie ma takiej możliwości, taką informację otrzymałem od prezesa do spraw technicznych producenta. Czy ktoś ma wlot w kominie usytuowany po przeciwnej stroni podajnika, a co za tym idzie podłączenie wykonane poprzez kolana? Czy nie będzie problemów z właściwym ciągiem? Odpowiedni dla Ciebie w tym przypadku będzie RBR EKOUNIWERSAL.Wyjście komina w górę,kolano skrętne masz w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 20.02.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Odpowiedni dla Ciebie w tym przypadku będzie RBR EKOUNIWERSAL.Wyjście komina w górę,kolano skrętne masz w cenie. Tak wyglądał u mnie zaraz po zamontowaniu. I też masz możliwość kosz z prawej lub z lewej, do wyboru Dodam że do kolana jest jeszcze 0,5m prostej rury w cenie pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 20.02.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Dlaczego wyłączyłeś reg. wew.? Z tego co pisałeś,masz tylko jedną pompą i zawór N-drogowy.Nie wiem co sterujesz tym zaworem.Podłogówką czy powrót . Na zaworach N-drogowych się nie znam,bo takiego nie posiadam.Może ktoś inny Ci w tym temacie pomoże.Pisałeś też,że będziesz montował pompę CWU.Tu już będzie więcej możliwości manewru. Opisz w miarę dokładnie dom i instalację. Regulator wew. kazal wylaczyc serwisant ,bo teraz steruje pogodowka .Zawor 4 d jest do powrotu, a przy podlogowce mam cos podobnego do 4d ze skalom temperatury do 55 stopni caly powrot idzie na 4d .Czy mam wlaczyc reg.wew??bo juz nic niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 20.02.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Tak wyglądał u mnie zaraz po zamontowaniu. I też masz możliwość kosz z prawej lub z lewej, do wyboru Dodam że do kolana jest jeszcze 0,5m prostej rury w cenie pieca. [ATTACH=CONFIG]102128[/ATTACH] Fajnie wygląda ten kociołek. Masz może wymiar od przodu (frontu) do czopucha ? i ile ten ma kw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 20.02.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) Dane z instrukcji obsługi [ATTACH=CONFIG]102176[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]102177[/ATTACH] Edytowane 20 Lutego 2012 przez zbigmaz01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 20.02.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Zima sezonu 2011/2012 przechodzi do historii.... jeszcze tylko pare postów o za duzym zużyciu eko w takie cieple dni, o tym ze w domu za gorąco, niedopalaniu eko,pewnie pare słów będzie tez o tym że nie opłaca się kupowac drogiego eko-bo i tak się pali, i wreszcie..... będzie mozna pogadać o d.... Maryni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 20.02.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Tylko żeby nie gadać o jednej d..pie Maryni bo wyjdzie to samo co o sterowniku, jedna wielka wojna na udowadnianie dla kogo Marynia jest łaskawsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.02.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Regulator wew. kazal wylaczyc serwisant ,bo teraz steruje pogodowka .Zawor 4 d jest do powrotu, a przy podlogowce mam cos podobnego do 4d ze skalom temperatury do 55 stopni caly powrot idzie na 4d .Czy mam wlaczyc reg.wew??bo juz nic niewiem Włącz reg.wew. Jak masz ustawiony zawór4D,bo słabo dogrzewa Ci powrót? Co to za serwisant,czy może instalator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.02.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) Zima sezonu 2011/2012 przechodzi do historii.... jeszcze tylko pare postów o za duzym zużyciu eko w takie cieple dni, o tym ze w domu za gorąco, niedopalaniu eko,pewnie pare słów będzie tez o tym że nie opłaca się kupowac drogiego eko-bo i tak się pali, i wreszcie..... będzie mozna pogadać o d.... Maryni W tym jestem dobry:lol2: I na weekend można będzie pojechać.Na przykład do Rawy. Edytowane 20 Lutego 2012 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 20.02.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Włącz reg.wew. Jak masz ustawiony zawór4D,bo słabo dogrzewa Ci powrót? Co to za serwisant,czy może instalator? zawor 4d mam ustawiony na 50% czyli 5 na polowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.02.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Panowie,pomóżcie koledze zabijar ustawić zawór 4D ,bo ja się na tym nie znam. Kolega ma zimno w chałupce i zimny powrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 20.02.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Dane z instrukcji obsługi [ATTACH=CONFIG]102176[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]102177[/ATTACH] Dzięki wielkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts