Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pytałem o pompę CWU,bo z nią jest możliwość podgrzania powrotu.Co do ustawień fabrycznych czy serwisowych to nie wiem,bo nigdy tego nie robiłem.

Dlaczego jeżdzisz po bandach?

Ustawiasz 4D na 3 albo na 10.Ustaw np.na5lub 6 i poczekaj 1 dzień.

Pompa cwu juz jest muglbys spojrzec na ustawienia

Pokoj w Sosnowcu już zarezerwowany.:)

No to jedziem piotrase jak to mawia darase.

Dino też coś pisał że się wybiera, minertu rzecz oczywista, mariusz z Krakowa też się wybiera wiem bo rozmawiałem z nim przed chwilą przez fona ( zdawał relację z pracy koali na retorcie)

To się nas chyba trochę nazbiera.

Panie Jacku aleście zapierniczyli z tą konferencją w piątek, jak piotrek pisze, ludziska pracują, ja też, a chętnie bym pogawędził trochę, już prawie rok nie widzieliśmy się na żywo.

Czy muglby mi ktos podpowieziec ,zamontowalem pompe cwu i mocno bulgocze w bojlerze gdy prauje pompa niezaleznie od ustawienia 4d zaworu bojler plaszczowy

A odpowietrzyłeś ? na środku pompki jest taka śrubka, popuść ją trochę ja powietrze ujdzie to dokręć, możesz to powtórzyć aż pocieknie sama woda.

Poluzowalem delikatnie ,raz zyklo i dalej to samo .Odpowiecznik jest na samej gorze bojler jest ustawiony lekko ukosnie ku odpowiecznikowi ,kociol pracuje juz 7 godz. a woda niezbyt ciepla , przy wyjsciu i wejsciu bojlera sa zawory kulowe calowe moze nimi cos poregulowac

Jak się nie znasz to nie grzeb!!! jutro dzwon do instalatora który wykonał ci instalację niech odpowietrzy i doda wody, a Ty kajecik w rączkę i pisz jaki zawór do czego i za co odpowiedzialny, albo porób fotki wydrukuj i niech ci instalator opisze co z czym sie je, podaj mi maila na priw to Ci pokażę jak to ma wyglądać

A jakby tak zrobił byłoby więcej miejsca

[ATTACH=CONFIG]102649[/ATTACH]

Chyba nie da rady, środek wlotu do komina na wysokości 103 cm jest. A ile trzeba przewidzieć miejsca licząc od tylnej ściany pieca na kolano 90* tak by wyjść z pieca kolanem 90 i dalej rurą prosto w komin. Może ktoś ma takie połączenie i podpowie ?

Chyba nie da rady, środek wlotu do komina na wysokości 103 cm jest. A ile trzeba przewidzieć miejsca licząc od tylnej ściany pieca na kolano 90* tak by wyjść z pieca kolanem 90 i dalej rurą prosto w komin. Może ktoś ma takie połączenie i podpowie ?

Podłącz tak jak planowałeś na początku. Jak masz dobry ciąg to wszystko będzie ok. Tylko coby spadek rur był od komina do pieca. Ja mam trzy kolana i i dwie rury całość jakieś 2,2 mb i wszystko śmiga. A przy takich temperaturach spalin jakie są w eko to sadza raczej się nie zapali. A i o nadmierne zbieranie sadzy nie musisz się martwić. Jak zrobisz wszystko na kolankach regulowanych:

http://www.kominkinet.com/images/Rury_czarne/thumbnails/Kolano_90.jpg.thumb_98x100.jpg

to każde ma wyczystkę i problemu z czyszczeniem nie ma.