minertu 23.02.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Heh jak ktoś się uprze na Ogniwo to raczej wyjścia nie ma.Moim zdaniem sprawi to jedynie dodatkowe opory przepływu spalin dla pracy na ciągu naturalnym przy paleniu tradycyjnym.Przy automatyce to znaczenia większego nie ma.Poza dodatkowym czyszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 23.02.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Pytałem o pompę CWU,bo z nią jest możliwość podgrzania powrotu.Co do ustawień fabrycznych czy serwisowych to nie wiem,bo nigdy tego nie robiłem. Dlaczego jeżdzisz po bandach? Ustawiasz 4D na 3 albo na 10.Ustaw np.na5lub 6 i poczekaj 1 dzień. Pompa cwu juz jest muglbys spojrzec na ustawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.02.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Pokoj w Sosnowcu już zarezerwowany. No to jedziem piotrase jak to mawia darase. Dino też coś pisał że się wybiera, minertu rzecz oczywista, mariusz z Krakowa też się wybiera wiem bo rozmawiałem z nim przed chwilą przez fona ( zdawał relację z pracy koali na retorcie) To się nas chyba trochę nazbiera. Panie Jacku aleście zapierniczyli z tą konferencją w piątek, jak piotrek pisze, ludziska pracują, ja też, a chętnie bym pogawędził trochę, już prawie rok nie widzieliśmy się na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.02.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A jakby tak zrobił byłoby więcej miejsca [ATTACH=CONFIG]102649[/ATTACH] Wiem do czego pijesz Byłoby cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 23.02.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Pompa cwu juz jest muglbys spojrzec na ustawienia Ustaw w ustawieniach zaawansowanych -niezależna praca pompy mieszającej na TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 23.02.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Czy muglby mi ktos podpowieziec ,zamontowalem pompe cwu i mocno bulgocze w bojlerze gdy prauje pompa niezaleznie od ustawienia 4d zaworu bojler plaszczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.02.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Czy muglby mi ktos podpowieziec ,zamontowalem pompe cwu i mocno bulgocze w bojlerze gdy prauje pompa niezaleznie od ustawienia 4d zaworu bojler plaszczowy A odpowietrzyłeś ? na środku pompki jest taka śrubka, popuść ją trochę ja powietrze ujdzie to dokręć, możesz to powtórzyć aż pocieknie sama woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 23.02.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Czy muglby mi ktos podpowieziec ,zamontowalem pompe cwu i mocno bulgocze w bojlerze gdy prauje pompa niezaleznie od ustawienia 4d zaworu bojler plaszczowy Pewnie masz powietrze w obiegu CWU.Jak masz odpowietrznik to go użyj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.02.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Czy muglby mi ktos podpowieziec ,zamontowalem pompe cwu i mocno bulgocze w bojlerze gdy prauje pompa niezaleznie od ustawienia 4d zaworu bojler plaszczowy Albo ma mało wody w układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 23.02.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A odpowietrzyłeś ? na środku pompki jest taka śrubka, popuść ją trochę ja powietrze ujdzie to dokręć, możesz to powtórzyć aż pocieknie sama woda. Mówisz o tym jakby kapslu , bo pod nim jest oś pompy z nacięciem.Żeby tego nie próbował odkręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.02.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Mówisz o tym jakby kapslu , bo pod nim jest oś pompy z nacięciem.Żeby tego nie próbował odkręcać. Duża śruba na śrubokręt na środku pompki, mówiłem nie odkręcać tylko popuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 23.02.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Duża śruba na śrubokręt na środku pompki, mówiłem nie odkręcać tylko popuścić. Wiem kolego jak jest zbudowana pompa.Jestem elektrykiem.Chodziło mi o zabijana ,żeby dokładnie zrozumiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Wiem kolego jak jest zbudowana pompa.Jestem elektrykiem.Chodziło mi o zabijana ,żeby dokładnie zrozumiał. Nom, lepiej może dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 23.02.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Poluzowalem delikatnie ,raz zyklo i dalej to samo .Odpowiecznik jest na samej gorze bojler jest ustawiony lekko ukosnie ku odpowiecznikowi ,kociol pracuje juz 7 godz. a woda niezbyt ciepla , przy wyjsciu i wejsciu bojlera sa zawory kulowe calowe moze nimi cos poregulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 23.02.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Poluzowalem delikatnie ,raz zyklo i dalej to samo .Odpowiecznik jest na samej gorze bojler jest ustawiony lekko ukosnie ku odpowiecznikowi ,kociol pracuje juz 7 godz. a woda niezbyt ciepla , przy wyjsciu i wejsciu bojlera sa zawory kulowe calowe moze nimi cos poregulowac Jak się nie znasz to nie grzeb!!! jutro dzwon do instalatora który wykonał ci instalację niech odpowietrzy i doda wody, a Ty kajecik w rączkę i pisz jaki zawór do czego i za co odpowiedzialny, albo porób fotki wydrukuj i niech ci instalator opisze co z czym sie je, podaj mi maila na priw to Ci pokażę jak to ma wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 23.02.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Czemu pompka tak czesto sie wlancza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.02.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Czemu pompka tak czesto sie wlancza Bo spada powrót poniżej 39deg. Kłania się również kalibracja czujników bo CWU masz cieplejsze od CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram02 24.02.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 A jakby tak zrobił byłoby więcej miejsca [ATTACH=CONFIG]102649[/ATTACH] Chyba nie da rady, środek wlotu do komina na wysokości 103 cm jest. A ile trzeba przewidzieć miejsca licząc od tylnej ściany pieca na kolano 90* tak by wyjść z pieca kolanem 90 i dalej rurą prosto w komin. Może ktoś ma takie połączenie i podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zopm 24.02.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Chyba nie da rady, środek wlotu do komina na wysokości 103 cm jest. A ile trzeba przewidzieć miejsca licząc od tylnej ściany pieca na kolano 90* tak by wyjść z pieca kolanem 90 i dalej rurą prosto w komin. Może ktoś ma takie połączenie i podpowie ? Podłącz tak jak planowałeś na początku. Jak masz dobry ciąg to wszystko będzie ok. Tylko coby spadek rur był od komina do pieca. Ja mam trzy kolana i i dwie rury całość jakieś 2,2 mb i wszystko śmiga. A przy takich temperaturach spalin jakie są w eko to sadza raczej się nie zapali. A i o nadmierne zbieranie sadzy nie musisz się martwić. Jak zrobisz wszystko na kolankach regulowanych: http://www.kominkinet.com/images/Rury_czarne/thumbnails/Kolano_90.jpg.thumb_98x100.jpg to każde ma wyczystkę i problemu z czyszczeniem nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nemo5576 24.02.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Nie wiem czy już było, ale zgodnie z informacjami podawanymi na stoisku Ogniwa na targach SIBEX w marcu w końcu dostępny będzie kocioł Eko Plus 10 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts