Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nie mam

A dlaczego w chwili osiągnięcia temp. CWU kiedy wyłączy się pompa natychmiast spada ci powrót CO Czy jedna pompa nie podbiera wody drugiej?

Nie czytałem wszystkich twoich wypowiedzi, ale tak z obserwacji pieca i temperatur to bardzo powoli wzrasta ci CWU. Albo masz duży bufor albo coś jest jeszcze podłączone.

Czy masz coś podłączone pod pompę mieszającą?

Edytowane przez zbigmaz01

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A dlaczego w chwili osiągnięcia temp. CWU kiedy wyłączy się pompa natychmiast spada ci powrót CO Czy jedna pompa nie podbiera wody drugiej?

Nie czytałem wszystkich twoich wypowiedzi, ale tak z obserwacji pieca i temperatur to bardzo powoli wzrasta ci CWU. Albo masz duży bufor albo coś jest jeszcze podłączone.

Czy masz coś podłączone pod pompę mieszającą?

chyba juz opanowalem sytuacje znacznie lepiej to wyglada,mam tylko CO i CWU pompe nic podlaczonego pod pompe mieszajaca nie mam

Przecież masz temp. wew. wyższą od zadanej.Kocioł teraz odpoczywa w podrzymaniu.Tylko powrót masz ciągle zimny.Kiedy będzie pompa CWU?

Dlaczego masz ustawioną temp. nocną wyżej niż dzienną?

Czy Ty tylko nocujesz w domu?:)

Temperature juz wyrownalem z dzienna ,jezeli ustawie 4d na 3-4 to fajnie pracuje i sie odstawia ale powrot ledwo co i tak samo grzejniki ,agdy ustawie 4d 7-10 to powrot wyrownuje sie z temp. zadana i grzejniki pieknie grzeja ,ale kociol zasowa i sie nie odstawia .Czy pompa cwu to wyrowna,jeszcze jedno pytanko co sie stanie jezeli przwruce ustawienia serwisowe lub fabryczne ,cz soft kturego wgralem bedzie dalej czy zostanie usuniety

Temperature juz wyrownalem z dzienna ,jezeli ustawie 4d na 3-4 to fajnie pracuje i sie odstawia ale powrot ledwo co i tak samo grzejniki ,agdy ustawie 4d 7-10 to powrot wyrownuje sie z temp. zadana i grzejniki pieknie grzeja ,ale kociol zasowa i sie nie odstawia .Czy pompa cwu to wyrowna,jeszcze jedno pytanko co sie stanie jezeli przwruce ustawienia serwisowe lub fabryczne ,cz soft kturego wgralem bedzie dalej czy zostanie usuniety

Pytałem o pompę CWU,bo z nią jest możliwość podgrzania powrotu.Co do ustawień fabrycznych czy serwisowych to nie wiem,bo nigdy tego nie robiłem.

Dlaczego jeżdzisz po bandach?

Ustawiasz 4D na 3 albo na 10.Ustaw np.na5lub 6 i poczekaj 1 dzień.

Dobra panowie od 24 do 26 w Sosnowcu organizowane sa targi na temat ogrzewania, pal sześc te prawie 400km w jeda stronę, jade w sobotę zobaczyć co oferują inni, jakie są trendy w ogrzewaniu.Popatrzeć i zweryfikować dane producentów kotłów ( chocby po to zeby punkt po punkcie pokazać wady/zalety kotłów)

lista wystawców.http://www.exposilesia.pl/silterm12/16/0/pl/

Pytałem o pompę CWU,bo z nią jest możliwość podgrzania powrotu.Co do ustawień fabrycznych czy serwisowych to nie wiem,bo nigdy tego nie robiłem.

Dlaczego jeżdzisz po bandach?

Ustawiasz 4D na 3 albo na 10.Ustaw np.na5lub 6 i poczekaj 1 dzień.

Pompa cwu juz jest muglbys spojrzec na ustawienia

Pokoj w Sosnowcu już zarezerwowany.:)

No to jedziem piotrase jak to mawia darase.

Dino też coś pisał że się wybiera, minertu rzecz oczywista, mariusz z Krakowa też się wybiera wiem bo rozmawiałem z nim przed chwilą przez fona ( zdawał relację z pracy koali na retorcie)

To się nas chyba trochę nazbiera.

Panie Jacku aleście zapierniczyli z tą konferencją w piątek, jak piotrek pisze, ludziska pracują, ja też, a chętnie bym pogawędził trochę, już prawie rok nie widzieliśmy się na żywo.

Czy muglby mi ktos podpowieziec ,zamontowalem pompe cwu i mocno bulgocze w bojlerze gdy prauje pompa niezaleznie od ustawienia 4d zaworu bojler plaszczowy

A odpowietrzyłeś ? na środku pompki jest taka śrubka, popuść ją trochę ja powietrze ujdzie to dokręć, możesz to powtórzyć aż pocieknie sama woda.