Alk 26.02.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie pompy alpha 2 oraz pracy cyklicznej. W sterowniku mam usunięte kondensatory, które powodowały miganie kontrolek na panelu pompy. Zastanawiam się teraz nad przejściem na pracę cykliczną pompy. Czy włączanie i wyłączanie zasilania pompki przez sterownik może być dla elektroniki alphy groźne lub niewskazane? Nie chcę, aby mi coś padło w elektronice. Ja przymierzałem się do pracy cyklicznej z Alpha 2, jednak bardzo głośno słyszę stuknięcie zaworu różnicowego podczas startu pompki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 26.02.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Bardzo prosze rowniez o info czy to jest mozliwe? Z tego co wiem to nie. Jedynie możesz zastosować kolanko po wyjściu z kotła. Są jednak inne konstrukcje z Burnerem-S i Ecoal umożliwiające inne wyjście czopucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 27.02.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Z tego co wiem to nie. Jedynie możesz zastosować kolanko po wyjściu z kotła. Są jednak inne konstrukcje z Burnerem-S i Ecoal umożliwiające inne wyjście czopucha. Do tego jeszcze powinna dojść redukcja z wyjścia czopucha na rurę, jedno jest kwadratem a drogie okrągłe. Wiem że z redukcjami nie ma teraz problemu i można je dostać, ale to jeszcze bardziej odsuwa piec od ściany przy zastosowaniu kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fio1719509169 27.02.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 http://techmet.pl/o-firmie/95-nowosc-zawor-zwrotny-zzk.html To rozwiązanie jest najlepsze http://sklep.letorex.com.pl/aed-g1ts-zawor-kulowy-przypompowy-termometrem-pokretle-p-908.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 27.02.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 To rozwiązanie jest najlepsze http://sklep.letorex.com.pl/aed-g1ts-zawor-kulowy-przypompowy-termometrem-pokretle-p-908.htmlFajny Przyznam szczerze że jeszcze takiego nie widziałem. Już szukam co tu i gdzie wymienić P.S. Ale jemu chodziło o zawór zwrotny a ten jest kulowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 27.02.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Czemu pompka tak czesto sie wlancza Powiedz kolego jeszcze jaki masz bojler bo przyszło mi coś do głowy ale muszę dopytać chyba że problem niedogrzewanej wody i częstego włączania pompki zniknął ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fio1719509169 27.02.2012 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Fajny Przyznam szczerze że jeszcze takiego nie widziałem. Już szukam co tu i gdzie wymienić P.S. Ale jemu chodziło o zawór zwrotny a ten jest kulowy. To jest zawór kulowy, zwrotny i termometr w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 28.02.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Powiedz kolego jeszcze jaki masz bojler bo przyszło mi coś do głowy ale muszę dopytać chyba że problem niedogrzewanej wody i częstego włączania pompki zniknął ? Wlasnie zamontowalem zawor zwrotny za pompka cwu i jest poprawa ,i jeszcze czujnik byl w zlym miejscu ,teraz jest w polowie bojlera .Bojler jest plaszczowy 140 L mogloby go szbciej dogrzewac a co miales na mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.02.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Wlasnie zamontowalem zawor zwrotny za pompka cwu i jest poprawa ,i jeszcze czujnik byl w zlym miejscu ,teraz jest w polowie bojlera .Bojler jest plaszczowy 140 L mogloby go szbciej dogrzewac a co miales na mysli Właśnie umiejscowienie czujnika. Byłem kiedyś u gościa któremu instalator włożył czujnik temp. CWU pod ocieplenie ale tak że dotykał do płaszcza na środku. Pompka się włączała, woda gorąca szła na płaszcz i za chwilę pompka się wyłączyła bo czujnik dotykający do płaszcza pokazywał że temp. została już osiągnięta, trochę przestygło i znowu się włączała i tak co trochę w koło a woda nie dogrzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.02.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 W dwu płaszczowym powinna być z boku bojlera kapilara, dość głęboko wchodzi czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 28.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 W dwu płaszczowym powinna być z boku bojlera kapilara, dość głęboko wchodzi czujnik. Umnie nie widac zadnego miejsca na czujnik ,jest tylko zegar ktory pokazuje temp. w miejscu gdzie zamontowalem czujnik wycielem pianke i tam go wlozylem ,no i wlasnie dotyka scianki a calosc zapchalem welna,cujnik znajduje sie na polowie z boku bojlera .Czyli mam go odsunac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Umnie nie widac zadnego miejsca na czujnik ,jest tylko zegar ktory pokazuje temp. w miejscu gdzie zamontowalem czujnik wycielem pianke i tam go wlozylem ,no i wlasnie dotyka scianki a calosc zapchalem welna,cujnik znajduje sie na polowie z boku bojlera .Czyli mam go odsunac?? Nie odsuwać tylko żeby nie dotykał płaszcza. Płaszcz jest na prawie całym zbiorniku ale nie na bocznych deklach, także jest dobrze. Wiem że np. bojlery Biawar mają mają zegary ( termometry). Jeśli twój to Biawar, znajdziesz kapilarę po przeciwnej stronie zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 28.02.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nie odsuwać tylko żeby nie dotykał płaszcza. Płaszcz jest na prawie całym zbiorniku ale nie na bocznych deklach, także jest dobrze. Wiem że np. bojlery Biawar mają mają zegary ( termometry). Jeśli twój to Biawar, znajdziesz kapilarę po przeciwnej stronie zbiornika. Cholera wlasnie znalazlem ,poprostu go wlozyc czy owinac jeszcze folia aluminiowa zeby wszedl ciasniej?.Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Cholera wlasnie znalazlem ,poprostu go wlozyc czy owinac jeszcze folia aluminiowa zeby wszedl ciasniej?.Dzieki za pomoc Ja tam niczym nie owijam, to nie armata Jest mi to obojętne czy woda ma 48 czy 48,2 stopnia. Dziękować też nie ma za co, wiem to podpowiem, nie wiem to słucham hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 28.02.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Widzę kolego,że się przeprowadziłeś.Jeszcze nie do końca do domu ale już blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.02.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Widzę kolego,że się przeprowadziłeś.Jeszcze nie do końca do domu ale już blisko. No już całkiem, całkiem. Kilka razy próbowałem ale nie chciało mojej wichury załapać. Miasteczko 4km ode mnie złapało. Zbigmaz chyba pisał że on mieszka na Florydzie wg. esterownik hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 28.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 No już całkiem, całkiem. Kilka razy próbowałem ale nie chciało mojej wichury załapać. Miasteczko 4km ode mnie złapało. Zbigmaz chyba pisał że on mieszka na Florydzie wg. esterownik hehe. Ktoś, nie pamiętam kto,chyba darase,ale mogę się mylić mieszka na Filipinach koło Manili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 28.02.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Sorry darase,jesteś rasowym Polakiem.To Zbigmaz mieszka na Filipinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 28.02.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Sorry darase,jesteś rasowym Polakiem.To Zbigmaz mieszka na Filipinach.No a co ja zrobię że i tam jest Lipa:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 28.02.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) No już całkiem, całkiem. Kilka razy próbowałem ale nie chciało mojej wichury załapać. Miasteczko 4km ode mnie złapało. Zbigmaz chyba pisał że on mieszka na Florydzie wg. esterownik hehe. Tylko jak to możliwe że mamy do siebie 30km? P.S. Mogę mieszkać tutaj a tam mieć piec którym steruję Edytowane 29 Lutego 2012 przez zbigmaz01 P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts