zbigmaz01 05.01.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Wy to jesteście szczęściarze, macie budy po 300m to co małego znajdziecie a ja co ? 11kw i jeszcze ze dwa razy za duży Zdejm styropian :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus2000 05.01.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Witam mam konkretne pytanie czy OEP 10kW którego planuję zakupić można podłączyć w instalacji zamkniętej. W chwili obecnej posiadam piec zasypowy oraz CWU na 1 pompie i po małej przeróbce instalacji (miedź 15mm ) chciałbym wstawić w miejsce starego nowy piec. Trochę nierozumiem, posiadasz teraz starszy piec (chyba w instalacji otwartej), chcesz zmienić na inny/nowy i pytasz się, czy będzie można podłączyć w instalacji zamkniętej? Bo ja instalowałem niedawno ogniwo 16 kW w instalacji zamkniętej ale poprzez wymiennik, bo mam jeszcze kocioł gazowy. Sam kocioł ogniwo eko+ pracuje w instalacji otwartej. Czy o to Ci chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus2000 05.01.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Niedawno zepsuł mi się czujnik pogodowy/zewnętrzny. Nie chciało mi się wierzyć, że może wystąpić taka ''awaria''. Przez ostatnie 1.5 tygodnia pokazywał dziwne temperatury, nawet chwilami +16 st. Dzisiaj nawet przed wymianą wskazywał między 13 - 14 + 34 st. Wymieniłem już na nowy (dziękuję kol.Minertu za szybką wysyłkę). Czy ktoś już miał taką awarię? Tam w tym czujniku ''prawie'' nic nie ma. Jest tylko taka mała elektroniczna ''kosteczka'' z dwoma nóżkami. Musiałem wcześniej wyłączyć regulacje kotła pogodowe na co, ale już wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 06.01.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Niedawno zepsuł mi się czujnik pogodowy/zewnętrzny. Nie chciało mi się wierzyć, że może wystąpić taka ''awaria''. Przez ostatnie 1.5 tygodnia pokazywał dziwne temperatury, nawet chwilami +16 st. Dzisiaj nawet przed wymianą wskazywał między 13 - 14 + 34 st. Wymieniłem już na nowy (dziękuję kol.Minertu za szybką wysyłkę). Czy ktoś już miał taką awarię? Tam w tym czujniku ''prawie'' nic nie ma. Jest tylko taka mała elektroniczna ''kosteczka'' z dwoma nóżkami. Musiałem wcześniej wyłączyć regulacje kotła pogodowe na co, ale już wszystko wróciło do normy. hehehe też miałem taka jazde. siedze sobie w domu dostaje alarm - piec wygaszony - sprawdzam piec na budowie a tu temperatura 36 stopni na czujniku wewnetrznym !! Myśle sobie jakas masakra co tam się dzieje? Północ...... wsiadam w auto i rura na budowe, kurde tysiąc myśli , pali sie czy jaka cholera..... zajeżdżam, cisza , zawleczka zerwana, temperatura 19 stopni, na sterowniku pokazuje tak samo, popatrzyłem porozglądałem się z łomem czy ktos przypadkiem sie nie włamał i do domu. Znowu sprawdzam i 29 stopni......... Głupawa. Rozpaliłem na drugi dzień i jak na razie podaje w miare prawidłowo BTW dobrze że admin tego fora nie zamknął :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto zastępcze 06.01.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 BTW dobrze że admin tego fora nie zamknął :D:D Bo tu Arturo ze swoją reklamą nie dotarł i nie było jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 06.01.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Może się szykuje z krucjatą pompową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto zastępcze 06.01.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Może się szykuje z krucjatą pompową Ma chwilę czasu:))) ale ja będe na czuwał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as1as 06.01.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Nie jestem adminem ale muszę powiedzieć krótko, coraz bardziej to forum przypomina pogawędkę o wszystkim i o niczym Zrobiło się mnóstwo stron i cokolwiek znaleźć jest już trudnoPrzecież te wasze jednozdaniowe odpowiedzi to można na priv bo nie wnoszą nic do niczego i tylko niektóre osoby w ogóle wiedzą o czym mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gm71 06.01.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Mój przykład was zaskoczy pewnie bo 11kW u mnie od wiosny obsłuży 320m2.Z jakim skutkiem to się zobaczy. A czy to będzie obecny model, czy może coś nowego jest na rzeczy ? Może to nowy model do testowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.01.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 A czy to będzie obecny model, czy może coś nowego jest na rzeczy ? Może to nowy model do testowania ?Do wiosny daleko i nie wiem jeszcze co mi zaproponują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as1as 06.01.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 będę to wklejać do skutkuNie jestem adminem ale muszę powiedzieć krótko, coraz bardziej to forum przypomina pogawędkę o wszystkim i o niczym Zrobiło się mnóstwo stron i cokolwiek znaleźć jest już trudnoPrzecież te wasze jednozdaniowe odpowiedzi to można na priv bo nie wnoszą nic do niczego i tylko niektóre osoby w ogóle wiedzą o czym mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.01.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 będę to wklejać do skutku Nie jestem adminem ale muszę powiedzieć krótko, coraz bardziej to forum przypomina pogawędkę o wszystkim i o niczym Zrobiło się mnóstwo stron i cokolwiek znaleźć jest już trudno Przecież te wasze jednozdaniowe odpowiedzi to można na priv bo nie wnoszą nic do niczego i tylko niektóre osoby w ogóle wiedzą o czym mowaSzukasz pieca?Chcesz się czegoś dowiedzieć Arturo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as1as 06.01.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 nie jestem ArturoJestem zwykłym userem, który chciałby się coś dowiedzieć o piecua wy cały czas o pierdołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.01.2013 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 nie jestem Arturo Jestem zwykłym userem, który chciałby się coś dowiedzieć o piecu a wy cały czas o pierdołachRok czasu pytasz o OE+ czy coś się zmieniło,że wciąż masz dylemat w wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 07.01.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 będę to wklejać do skutku Nie jestem adminem ale muszę powiedzieć krótko, coraz bardziej to forum przypomina pogawędkę o wszystkim i o niczym Zrobiło się mnóstwo stron i cokolwiek znaleźć jest już trudno Przecież te wasze jednozdaniowe odpowiedzi to można na priv bo nie wnoszą nic do niczego i tylko niektóre osoby w ogóle wiedzą o czym mowa Cóz nie ma rzeczy doskonałych. Tak i to forum. Piszą je ludzie i ma taki a nie inny wygląd. Sama ścisle techniczna treść wyglądałaby nienaturalnie. Pomyśl o tym że są tu szukający,sprzedający,lobbyści,lansjerzy, nabijacze postów itd itp. Gdyby oczekiwac tylko technicznych spraw, to kazdy by wkleił DTR, instrukcje i radź sobie człowieku Fakt że im więcej stron tym trudniej coś znaleść , więc każdy szukający zadaje pytania na które odpowiedź była 10 stron wczesniej, no ale właśnie po to jest forum . Co do Ogniwa mi na razie sie podoba. Czas pokaże jak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 07.01.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Witam mam konkretne pytanie czy OEP 10kW którego planuję zakupić można podłączyć w instalacji zamkniętej. W chwili obecnej posiadam piec zasypowy oraz CWU na 1 pompie i po małej przeróbce instalacji (miedź 15mm ) chciałbym wstawić w miejsce starego nowy piec. Możesz montować OEP w układzie zamkniętym. Sam mam tak zrobioną instalację i przed montażem dzwoniłem do Ogniwa, żeby upewnić się i dowiedziałem się, że kocioł Eko Plus można montować w układzie zamkniętym bez utraty gwarancji. Pamiętaj tylko o właściwym zabezpieczeniu instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 07.01.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 będę to wklejać do skutku Nie jestem adminem ale muszę powiedzieć krótko, coraz bardziej to forum przypomina pogawędkę o wszystkim i o niczym Zrobiło się mnóstwo stron i cokolwiek znaleźć jest już trudno Przecież te wasze jednozdaniowe odpowiedzi to można na priv bo nie wnoszą nic do niczego i tylko niektóre osoby w ogóle wiedzą o czym mowa Nie spamuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as1as 07.01.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 dzięki za odpowiedzi teraz już na 99% jestem nastawiony na OEP 10kW na 120m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 07.01.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Kupuj bez wahania a na pewno będziesz zadowolony. A w razie pytań czy problemów zawsze znajdziesz pomoc czy to tutaj czy na forum esterownik.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 08.01.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Kupuj bez wahania a na pewno będziesz zadowolony. A w razie pytań czy problemów zawsze znajdziesz pomoc czy to tutaj czy na forum esterownik.pl.Widzę Radku,że też z grupowego korzystasz.No i ładnie to wygląda u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts