minertu 26.01.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Jeden klient kiedyś tak wiercił bo nie chciało mu się na otwór ustawić aż mu uleciała cała końcówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.01.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Jak ustawisz dokładnie w osi to czasem wystarczy gwoździem popchać i wyleci ten kawałek ze środka. Nic nie wierć bo rozbijesz otwór i wtedy zaczną się problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.01.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Jak ustawisz dokładnie w osi to czasem wystarczy gwoździem popchać i wyleci ten kawałek ze środka. Nic nie wierć bo rozbijesz otwór i wtedy zaczną się problemy.Jak mnie ścięło to odkręciłem osłonę wiatraka silnika i nim obracając ustawiłem na otworze. Żadnego szarpania czy kręcenia kluczem, jednym palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.01.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Jak mnie ścięło to odkręciłem osłonę wiatraka silnika i nim obracając ustawiłem na otworze. Żadnego szarpania czy kręcenia kluczem, jednym palcem Ty to zawsze od środka,najmniejsza linia oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.01.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ty to zawsze od środka,najmniejsza linia oporu.No a co będę kręcił ślimakiem jak on ciężko idzie a i wtedy trudniej ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 27.01.2013 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Teraz czekam, aż temp. zewn. wzrosną i wtedy będę się cieszył z małego spalania. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wszystkie odpowiedzi:bye: No i nie wgrałeś tego softu 0.3.1.14 ? - bo widzę że sobota zeszła i nici Edytowane 27 Stycznia 2013 przez jorgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 27.01.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Mam pytanie odnośne funkcji CWU + mieszająca. Mam ustawianą temp CO na 50 CWU na 45. Po włączeniu CWU + mieszająca, CWU dochodzi do 50 pomimo ustawienia na 45. Czy tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 27.01.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Mam pytanie odnośne funkcji CWU + mieszająca. Mam ustawianą temp CO na 50 CWU na 45. Po włączeniu CWU + mieszająca, CWU dochodzi do 50 pomimo ustawienia na 45. Czy tak powinno być? Dla mnie nie ma problemu..... ciepło dobrze idzie po rurce od cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 27.01.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Dla mnie nie ma problemu..... ciepło dobrze idzie po rurce od cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 27.01.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Już wiem wszystko co chciałemhttp://esterownik.pl/forum/posty,759/niska-temperatura-powrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 27.01.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Arczer, sądząc po kodzie pocztowym to mieszkasz gdzieś blisko mnie ? to kod pocztowy Skoroszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 27.01.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Arczer, sądząc po kodzie pocztowym to mieszkasz gdzieś blisko mnie ? to kod pocztowy Skoroszyc. Jakiś czas temu nawet byłem u Ciebie i kupowałem 4 worki niebieskiego "super opału" akurat nie było CIebie w domu i towar wydawała mi Twoja żona. Kod pocztowy Skoroczyc ale mieszkam w Sidzinie. W każdym razie pozdrawiam sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 27.01.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Jaki ten świat mały hehe.Również pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 27.01.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Jaki ten świat mały hehe. Również pozdrawiam. A mógłbyś coś więcej powiedzieć na temat tego niebieskiego "super opału", co to za węgiel i z jakiej kopalni? A tak w ogóle czy przypadkiem firma "super opał" nie zwinęła już maneli? Bo ich strona nie działa a na allegro została im tylko jedna aukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 27.01.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Odpisałem ci na priva bo tu zaraz burę dostaniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 27.01.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Odpisałem ci na priva bo tu zaraz burę dostaniemy a daj i mi na pirva info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 27.01.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Jorguś znajdź sobie coś na miejscu bo transport zabija, chyba że masz kogoś kto jeździ po kraju i mógłby ci w drodze powrotnej zabrać przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 28.01.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jorguś znajdź sobie coś na miejscu bo transport zabija, chyba że masz kogoś kto jeździ po kraju i mógłby ci w drodze powrotnej zabrać przy okazji. Chodzi mi tylko o markę ekogroszku. - no chyba że w łódzkim nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larky 29.01.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Witam wszystkich uczestników forum Wczoraj z moim OEP 10KW miałem identyczną sytuację jak AGA2011 jakiś czas temu, zablokowany ślimak i rozbiórka kotła na czynniki pierwsze, łącznie z odpięciem motoreduktora. Przyczyna awarii: śruba na palec gruba, zacięta w ślimaku na amen, na wejściu do retorty. Jakoś ją się udało usunąć i już piecyk hula, ale mam pytanie: na styku podajnik - motoreduktor widać ślady jakiegoś lepiszcza - uszczelniacza, przy demontażu trochę się to popsowało i mam wątpliwości czy teraz miał i zanieczyszczenia nie będą się dostawać do reduktora? Co o tym sądzicie, jest się czego bać? PS. Początkowo myślałem, że śrubę podrzucili jeszcze w Bieczu, bo rozmiarem identyczna jak te mocujące palenisko, ale bliższa analiza ujawniła ślady zaprawy murarskiej na niej i głównym podejrzanym jest skład opałowy... Edytowane 29 Stycznia 2013 przez larky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 31.01.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 odnośnie Twojego ps. to chyba przesadziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts