Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak ustawisz dokładnie w osi to czasem wystarczy gwoździem popchać i wyleci ten kawałek ze środka.

Nic nie wierć bo rozbijesz otwór i wtedy zaczną się problemy.

Jak mnie ścięło to odkręciłem osłonę wiatraka silnika i nim obracając ustawiłem na otworze. Żadnego szarpania czy kręcenia kluczem, jednym palcem :)

Arczer, sądząc po kodzie pocztowym to mieszkasz gdzieś blisko mnie ? to kod pocztowy Skoroszyc.

Jakiś czas temu nawet byłem u Ciebie i kupowałem 4 worki niebieskiego "super opału" :) akurat nie było CIebie w domu i towar wydawała mi Twoja żona. Kod pocztowy Skoroczyc ale mieszkam w Sidzinie. W każdym razie pozdrawiam sąsiada :lol:

Jaki ten świat mały hehe.

Również pozdrawiam.

A mógłbyś coś więcej powiedzieć na temat tego niebieskiego "super opału", co to za węgiel i z jakiej kopalni? A tak w ogóle czy przypadkiem firma "super opał" nie zwinęła już maneli? Bo ich strona nie działa a na allegro została im tylko jedna aukcja.

Witam wszystkich uczestników forum :) Wczoraj z moim OEP 10KW miałem identyczną sytuację jak AGA2011 jakiś czas temu, zablokowany ślimak i rozbiórka kotła na czynniki pierwsze, łącznie z odpięciem motoreduktora. Przyczyna awarii: śruba na palec gruba, zacięta w ślimaku na amen, na wejściu do retorty. Jakoś ją się udało usunąć i już piecyk hula, ale mam pytanie: na styku podajnik - motoreduktor widać ślady jakiegoś lepiszcza - uszczelniacza, przy demontażu trochę się to popsowało i mam wątpliwości czy teraz miał i zanieczyszczenia nie będą się dostawać do reduktora? Co o tym sądzicie, jest się czego bać?

PS. Początkowo myślałem, że śrubę podrzucili jeszcze w Bieczu, bo rozmiarem identyczna jak te mocujące palenisko, ale bliższa analiza ujawniła ślady zaprawy murarskiej na niej i głównym podejrzanym jest skład opałowy...

Edytowane przez larky