Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiem o co ci chodzi :) .Duże znaczenie ma również to z jaką temp C.O. pracuje nasz kocioł.Im niżej to podejrzewam,że jest gorzej.Im dłużej będzie się tylko tliło na palniku tym więcej w sadzę kocioł zarośnie i to nie ma znaczeni jaka to będzie konstrukcja.

Zgadzam się z tą tezą. Po podniesieniu temperatury C.O. o 5 st.C., kocioł zdecydowanie mniej wytwarza sadzy.

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Novy!
Tak á propos koloru płomienia to swego czasu Zawijan_2 sprowadził mnie na ziemię, polecam :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181882-z-zawijanem-o-sterowaniu-kot%C5%82em-nieco-inaczej&p=5103626&viewfull=1#post5103626

Pozdrawiam

Andrzej

Jakie wnioski?Porady mimo przekornych uwag były pomocne?Jak bardzo?

Pozdrawiam,Marek.

wuwok, chciałes wzorcowy ogień z palnika, żeby zapamiętać jako wzór.

Ponawiam

[ATTACH=CONFIG]199695[/ATTACH]

zyzolek podziękowałem ci za zdjęcie poglądowe..wziąłem do serca i obiecuje ze teraz nie spocznę puki nie będę miał takiego jak ty płomienia...tylko hmm nie uważasz ze 3mm płomień jest przesunięty w lewo?? popatrz chciałeś mnie podpuścić :D Jaki kształt palnika masz??misy? [ale psss pisz tak cicho by zwijany nie przeczytały :D ..no masz racje sam chce im z ciepłym dolecieć :D ]

a serio powiem tak..wam się nie podoba a już kilka osoba na priv wytłumaczyłem jak poprawiłem [czyli silikonie przybywaj :D] ..a wy?? jeden mówi sprzedaj a 2 twierdzi ze jego ogien lepszy...jak taki twardy jesteś..zapraszam do przetestowania ognia gola ręka :D .daje ci słowo honoru ze również tak ciepły jak twój :D

a takim pale czyms :)

miał.jpgmiał1.jpg

nie pytajcie o kaloryczność...nie wiem..ale tanie ,dużo wiec kupiłem..fakt wolał bym eko po 900zl :D . Gdy sie zacznie piec buntować Novym! go postraszę..niema bata albo to spali albo na żyletki pójdzie :D ..hmm to jest prawdziwy miał!! czyli pozamiatane z całego placu :D

Edytowane przez wuwok

Jakie wnioski?Porady mimo przekornych uwag były pomocne?Jak bardzo?

Pozdrawiam,Marek.

Oj tam od razu wnioski, może przemyślenia jeszcze :p Zrozumiałem m.in. że nie ma co opierać się na płomieniu, niedopalonych kawałków brak, spieków brak, kopczyk się nie zapada, wydaje się że spalanie w normie więc gra muzyka :)

Pozdrawiam

Andrzej

Witam aaa ja hobbistycznie z podajnikami w piecach jaram się 13 lat-najgorszy był ten co teraz pali miałem-ogrzewa cwu -dałem mu drugie życie -choć przerżnołem go na pół szlifierką aby nie mysleć o tym byłym badziewiu-elektroda w ruch i jazda-korpus trzyma i jest the best-pracuje na niezniczalnym piecu żeliwnym wiadrusie 23,4 kv jest to piec zastępczy w razie godz W postawiłem sobie wysoko poprzeczkę-palnik ma spalać wszystko i czysto -BEZAWARYJNIE testy trwają pozdr

Berdnard chciałbym się ciebie czegoś poradzić w pewnej kwesti,chcałbym się z tobą skontaktować czy mógłbyś wysłać sms swojego numeru tel. pod nr.722-324-700 będe wdzięczny:rolleyes:

Sorrki ale tobie potrzebny jest lekarz okulista,umiesz przeczytać co Ci napisał zyzolek ?Co to za pitolenie o przerabianiu,jak dotkniesz palnika czy kotła -tracisz gwarancje ,kumasz to czy nie?I żadne zapewnienia zawijana Ci nie pomogą.Jak "przerobisz" tak swój palnik że zapłonie razem z domem to nie dostaniesz z ubezpieczenia grosza!Poczytaj sobie na esterownik jak zawijan straszył kolesi co sobie zrobili na własną rękę dosuszanie paliwa w zbiorniku,były teksty o zaczadzeniu,gwarancji aż do bezprawia włącznie.

Zrozum wreszcie jedno,nie po to kupujesz produkt by go przerabiać,nie masz prawa takich rzeczy robić w myśl OWU,gwarancji rękojmi itd.takie jest prawo,zrozum to wreszcie człowieku bo już ręce opadają.Jak nie dajesz wiary,telefon do SMO Ogniwo i gotowe ;)

Zrozum że kupiłeś wadliwy produkt i jedyne co możesz zrobić to zapłakać :)

Chyba pojechałeś z ta jego bezradnością. Zreszta jak z utrata gwarancji- bzdura na resorach....

Obiecane zdjęcia osuszania zbiornika na eko ..Podkreślam ze to nie mój pomysł a podpatrzone od userow na Esterownik .Jedynie zastosowałem elektrozawór NC [przy braku prądu zamyka się] spięty z wentylatorem..Założenie takie ma być ze przy zaniku prądu lub dłuższym jego braku zawór jest zamknięty.Brak niekontrolowanego ciąguzawor.jpgzawor1.jpg

Obiecane zdjęcia osuszania zbiornika na eko ..Podkreślam ze to nie mój pomysł a podpatrzone od userow na Esterownik .Jedynie zastosowałem elektrozawór NC [przy braku prądu zamyka się] spięty z wentylatorem..Założenie takie ma być ze przy zaniku prądu lub dłuższym jego braku zawór jest zamknięty.Brak niekontrolowanego ciągu[ATTACH=CONFIG]200641[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200642[/ATTACH]

nie widzę w tym nic nadzwyczajnego -natomiast ala czopuch z pieca do komina-podoba mi sie mam coś takiego

bernard tu chodzi ze porostu mam "automat" czyli działa wentylator dosusza mi paliwo,brak działania elektrozawór zamyka się:) .czyli chodzi o bezpieczeństwo!! w razie braku prądu wygasi palnik bez możliwości niekontrolowanego cofnięcia żaru. Widzisz ja robię rzeczy łatwe..wielkie rzeczy owiane tajemnica zostawiam innym .

Czy tak m a wyglądać ślimak po 2 i pół roku ? Czy po rozebraniu segmentów palnika aby go złożyć jest potrzebne jakieś uszczelnienie , palnik BURNER S [ATTACH=CONFIG]200438[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200439[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200440[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200441[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200442[/ATTACH] Czy ta rdza na ślimaku to normalne ?
Nie to nie normalne.Tak jak rajmund pisze za mokre paliwo.Pokaż jak zbiornik w środku wygląda?