Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Novy!
Panowie ja nie chcę Was uczyć czy wpływać na Wasze wypowiedzi.

Taka tylko moja mała prośba.

Daliście sobie słownie "po razie" może zakopać już topór wojenny i każdy iść w swoją stronę.

Była to tylko moja grzeczna odpowiedź na to że pisze same kłamstwa.Nie lubię być oczerniany.To że ktoś jest niezadowolony z produktu z którego Pan wuwok jest zadowolony-nie czyni z niego kłamcy i oszusta.Długo zwlekałem ale nie pozwolę na takie bezpodstawne zarzuty.Miałem(mam) oba kotły,mogę zatem pozwolić sobie na porównania.Pan wuwok jest w posiadaniu Ogniwa i powinien zaznaczać że nigdy nie był w posiadaniu kotła RBR-więc jego opinie na temat posiadanego kotła są jedynie subiektywne a nie obiektywne.

Tyle miałem tu do powiedzenia.

Pozdrawiam i żegnam Panie wuwok !

Edytowane przez Novy!

• Odpowiedzi 10,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Była to tylko moja grzeczna odpowiedź na to że pisze same kłamstwa.Nie lubię być oczerniany.To że ktoś jest nie zadowolony z produktu z którego Pan wuwok jest zadowolony-nie czyni z niego kłamcy i oszusta.Długo zwlekałem ale nie pozwolę na takie bezpodstawne zarzuty.Miałem(mam) oba kotły,mogę zatem pozwolić sobie na porównania.Pan wuwok jest w posiadaniu Ogniwa i powinien zaznaczać że nigdy nie był w posiadaniu kotła RBR-więc jego opinie na temat posiadanego kotła są jedynie subiektywne a nie obiektywne.

Tyle miałem tu do powiedzenia.

Pozdrawiam i żegnam Panie wuwok !

ale ja nie pisze o tobie Novy! tylko o OEP i tyle..mam nadzieje ze "żegnam" jest na serio :) Odnośnie Zielonego uważam ze to dobry kociołek ale dla mnie za drogi!! z tańszych dobrym wyborem jest OEP [ale dopasowany a nie 25kw kupiony na dom gdzie 11kw podobno nie będzie miała co robić ] może już czas sobie dać spokój panie Novy! z ogniwem,zawijanami??? Jak widać kto chce i tak kupi i tyle :)

I zimo przybywaj..mroźna zimo :) tyle powiem

Edytowane przez wuwok

Kolego janklos,bardzo się mylisz.Czy wątpisz czy nie-Twoja sprawa.Dwa lata temu skasowano mi konto bo "miałem czelność" być niezadowolonym z kotła OEP 25kW i serwisu firmy Ogniwo.Ty mogłeś poczytać to i owo,zaznaczam że wszystko to co przeczytałeś(z moich zaledwie postów) to wrażenia użytkownika...niezadowolonego-i tyle.Wszak żyjemy w wolnym kraju(tak mówią) więc gratuluje zakupu.Tylko jedna rada,nie sugerowałbym się wypowiedziami gościa o nicku wuwok -to zwykły p,,ac jest.

Pozdrawiam.

Sugerowałbym, by wypowiedzi kolegi Novy! nie brać pod uwagę, bo jego głównym celem jest denerwowanie innych :) I żalenie się na to, że wcześniej kupił piec nieadekwatny do wielkości!

Tylko czekać, aż na obecny piec zacznie narzekać tak, jak to robił na "niebieskiego" :) I to pewnie jak się tylko zima zacznie :)

Wuwok jak i większość innych userów natomiast mówi całkiem do rzeczy, a jak nie ma konkretnej odpowiedzi, to się do tego przyznaje. A nie pisze tylko po to, żeby sobie staty nabić, jak to w większości przypadków czyni szanowny kolega Novy!

Edytowane przez Novy2

Dzień dobry,

Kilka dni temu - po dłuższej analizie - kupiłem EKO PLUS 16kW z Biecza. Piec już jest w piwnicy i umówiony jestem na instalację z hydraulikiem na piątek (16.08.2013). Bardzo chętnie bym z kimś na forum porozmawiał na następujące tematy:

- jaki zastosować schemat instalacji i dlaczego; chodzi mi o mój specyficzny przypadek (przekroje instalacji, odległość od bojlera, zbiornika wyrównawczego, itp);

- jak - po instalacji - ustawić poszczególne parametry pieca (eCoal).

Pozdrawiam,

Jacek - 501337926

Widzi pan panie Jacku jaka między nami jest różnica ?

Jak ktoś pisze czy dzwoni czy podaje numer telefonu to dostaje wszystko na tacy pod nosek a nie spychoza linkiem na inne forum.

O czym my rozmawiamy :)

A pan twierdzi że jestem burak i na niczym się nie znam.

Ja potrafię porozmawiać i pomóc co nie co temu człowiekowi, choć Waszego kotła nie sprzedaję.

Grzesiek już kiedyś napisał: olaliście dwóch malutkich ludków.........

Pozdrawiam.

Użytkownicy kotłów OEPlus gromadzą się na http://esterownik.pl/forum Tutaj są tylko nieliczne odpryski.

A jeszcze nie tak dawno było całkiem inaczej :)

Odpryski ?

Raczej to też użytkownicy Waszych kotłów.

Widzi pan ja nie mam w tym kierunku żadnego wykształcenia nawet a muszę znać się prawie na wszystkim.

Dzień dobry,

Kilka dni temu - po dłuższej analizie - kupiłem EKO PLUS 16kW z Biecza. Piec już jest w piwnicy i umówiony jestem na instalację z hydraulikiem na piątek (16.08.2013). Bardzo chętnie bym z kimś na forum porozmawiał na następujące tematy:

- jaki zastosować schemat instalacji i dlaczego; chodzi mi o mój specyficzny przypadek (przekroje instalacji, odległość od bojlera, zbiornika wyrównawczego, itp);

Pozdrawiam,

Jacek - 501337926

Wysłałem ci sms-a bo tel nie odbierasz z jakiegoś powodu.Do wieczora.

witam odnośnie instalacji niech opisze co jak i coś się doradzi :) a z sterownikiem tez pomożemy.Az tak źle nie ma żeby nie doradzić czegoś :) Po prostu jakiś schemat instalacji, a odnośnie sterownika zadaj pytanie :) ,czego nie wiesz itd .Wejdź np na mój ster i ustaw sobie podobnie i testuj :) [ja pale miałem ] wiec troszkę dmuchaj mniej:) . Jaki wielkosci masz budynek ze kupiłeś 16kw? Edytowane przez wuwok

Dzień dobry,

Kilka dni temu - po dłuższej analizie - kupiłem EKO PLUS 16kW z Biecza.

:yes:

Piec już jest w piwnicy i umówiony jestem na instalację z hydraulikiem na piątek (16.08.2013). Bardzo chętnie bym z kimś na forum porozmawiał na następujące tematy:

Pozdrawiam,

Jacek - 501337926

Jeśli chodzi o szczegóły instalacji to nie pomogę, ale niech się w niej znajdzie: zawór 4D i pompa adaptacyjna Wilo albo Grunfos Alpha..... i termostaty na grzejnikach też.

Co do ustawień sterownika, to wejdź na esterownik.pl i podglądaj sterowniki innych, są tez odpowiednie tematy. Musisz wiedzieć, że ustawienia jednego nie muszą się sprawdzić u drugiego ( instalacja, powierzchnia ogrzewana, rodzaj i ocieplenie budynku, upodobania mieszkańców)

Pozdrawiam