Novy2 06.08.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 żegnam Na zawsze? Ale obiecujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 07.08.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 hehe a Wy dalej swoje:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 10.08.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 ?Gdzie jest Jorgo?Co on na to? A ja na to odpowiem jak Franz Maurer...nie chce mi się z tobą gadać....... ps. jak ktoś chce.... to może sobie zamontować we własnym kotle nawet elektryczny kamień do kapusty..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfigula 13.08.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Dzień dobry,Kilka dni temu - po dłuższej analizie - kupiłem EKO PLUS 16kW z Biecza. Piec już jest w piwnicy i umówiony jestem na instalację z hydraulikiem na piątek (16.08.2013). Bardzo chętnie bym z kimś na forum porozmawiał na następujące tematy:- jaki zastosować schemat instalacji i dlaczego; chodzi mi o mój specyficzny przypadek (przekroje instalacji, odległość od bojlera, zbiornika wyrównawczego, itp);- jak - po instalacji - ustawić poszczególne parametry pieca (eCoal).Pozdrawiam,Jacek - 501337926 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.08.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Widzi pan panie Jacku jaka między nami jest różnica ? Jak ktoś pisze czy dzwoni czy podaje numer telefonu to dostaje wszystko na tacy pod nosek a nie spychoza linkiem na inne forum. O czym my rozmawiamy A pan twierdzi że jestem burak i na niczym się nie znam. Ja potrafię porozmawiać i pomóc co nie co temu człowiekowi, choć Waszego kotła nie sprzedaję. Grzesiek już kiedyś napisał: olaliście dwóch malutkich ludków......... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.08.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Użytkownicy kotłów OEPlus gromadzą się na http://esterownik.pl/forum Tutaj są tylko nieliczne odpryski. A jeszcze nie tak dawno było całkiem inaczej Odpryski ? Raczej to też użytkownicy Waszych kotłów. Widzi pan ja nie mam w tym kierunku żadnego wykształcenia nawet a muszę znać się prawie na wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 14.08.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 No proszę.Niewiele brakło i byłbym takim odpryskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.08.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Dzień dobry, Kilka dni temu - po dłuższej analizie - kupiłem EKO PLUS 16kW z Biecza. Piec już jest w piwnicy i umówiony jestem na instalację z hydraulikiem na piątek (16.08.2013). Bardzo chętnie bym z kimś na forum porozmawiał na następujące tematy: - jaki zastosować schemat instalacji i dlaczego; chodzi mi o mój specyficzny przypadek (przekroje instalacji, odległość od bojlera, zbiornika wyrównawczego, itp); - jak - po instalacji - ustawić poszczególne parametry pieca (eCoal). Pozdrawiam, Jacek - 501337926Wysłałem ci sms-a bo tel nie odbierasz z jakiegoś powodu.Do wieczora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.08.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 . Niestety, zdarzają się jednak przypadki wymagające mojej ingerencji. Co kolega jfigula wyniesie z pańskiej "ingerencji" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.08.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) witam odnośnie instalacji niech opisze co jak i coś się doradzi a z sterownikiem tez pomożemy.Az tak źle nie ma żeby nie doradzić czegoś Po prostu jakiś schemat instalacji, a odnośnie sterownika zadaj pytanie ,czego nie wiesz itd .Wejdź np na mój ster i ustaw sobie podobnie i testuj [ja pale miałem ] wiec troszkę dmuchaj mniej:) . Jaki wielkosci masz budynek ze kupiłeś 16kw? Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.08.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Wuwok jeszcze pozostał na posterunku W miarę wolnego czasu też pomożemy, kiedyś byliśmy zwykłymi userami a teraz nie jesteśmy tylko sprzedawcami z forum jak nas niektórzy złośliwie nazywają. Przykre powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.08.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Karoka65 pomogę na tyle ile umiem [kociołek mam podobny . Wiesz troszkę zadym tu było i się ludkowie wykruszyli . Z piecyka będziesz zadowolony .Podstawa instalacja i skopiować cudze ustawienia na początku ,a z czasem wypracować swoje optymalne !! Sterownik bajka ,i łatwy wbrew pozorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.08.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Wuwok nikt nie jest alfą i omegą, ja też Cały czas trzeba się uczyć, trochę dłużej obracam się przy kotłach i to wszystko, trochę więcej doświadczenia i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janklos12 14.08.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 kiedyś byliśmy zwykłymi userami a teraz nie jesteśmy tylko sprzedawcami z forum jak nas niektórzy złośliwie nazywają. Przykre powiem. jak zwą tak zwą ale każdy kto jest choć trochę obiektywny to widzi że pomagacie innym, przynajmniej ja to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 14.08.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Dzień dobry, Kilka dni temu - po dłuższej analizie - kupiłem EKO PLUS 16kW z Biecza. Piec już jest w piwnicy i umówiony jestem na instalację z hydraulikiem na piątek (16.08.2013). Bardzo chętnie bym z kimś na forum porozmawiał na następujące tematy: - jaki zastosować schemat instalacji i dlaczego; chodzi mi o mój specyficzny przypadek (przekroje instalacji, odległość od bojlera, zbiornika wyrównawczego, itp); - jak - po instalacji - ustawić poszczególne parametry pieca (eCoal). Pozdrawiam, Jacek - 501337926 Jeśli chodzi o szczegóły instalacji to nie pomogę, ale niech się w niej znajdzie: zawór 4D i pompa adaptacyjna Wilo albo Grunfos Alpha..... i termostaty na grzejnikach też. Co do ustawień sterownika, to wejdź na esterownik.pl i podglądaj sterowniki innych, są tez odpowiednie tematy. Musisz wiedzieć, że ustawienia jednego nie muszą się sprawdzić u drugiego ( instalacja, powierzchnia ogrzewana, rodzaj i ocieplenie budynku, upodobania mieszkańców) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.08.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 oraz zastosowane paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.08.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Jestem już po rozmowie z jfigula,ma starszą instalację i nowy kociołek. Na grzejnikach nie ma termostatów. Poprowadzę naszego kolegę do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 14.08.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Poprowadzę naszego kolegę do końca Oby nie do jego końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.08.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Oby nie do jego końca... Każdy interpretuje po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 15.08.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 tzn. do RBR-a EkouniwersalSkleroza czy szukanie zaczepki? Dzień dobry, Kilka dni temu - po dłuższej analizie - kupiłem EKO PLUS 16kW z Biecza. Piec już jest w piwnicy i umówiony jestem na instalację z hydraulikiem na piątek (16.08.2013).... Jestem już po rozmowie z jfigula,ma starszą instalację i nowy kociołek. Na grzejnikach nie ma termostatów. Poprowadzę naszego kolegę do końca A może nie te okulary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts