Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry,

Kilka dni temu - po dłuższej analizie - kupiłem EKO PLUS 16kW z Biecza. Piec już jest w piwnicy i umówiony jestem na instalację z hydraulikiem na piątek (16.08.2013). Bardzo chętnie bym z kimś na forum porozmawiał na następujące tematy:

- jaki zastosować schemat instalacji i dlaczego; chodzi mi o mój specyficzny przypadek (przekroje instalacji, odległość od bojlera, zbiornika wyrównawczego, itp);

- jak - po instalacji - ustawić poszczególne parametry pieca (eCoal).

Pozdrawiam,

Jacek - 501337926

Widzi pan panie Jacku jaka między nami jest różnica ?

Jak ktoś pisze czy dzwoni czy podaje numer telefonu to dostaje wszystko na tacy pod nosek a nie spychoza linkiem na inne forum.

O czym my rozmawiamy :)

A pan twierdzi że jestem burak i na niczym się nie znam.

Ja potrafię porozmawiać i pomóc co nie co temu człowiekowi, choć Waszego kotła nie sprzedaję.

Grzesiek już kiedyś napisał: olaliście dwóch malutkich ludków.........

Pozdrawiam.

Użytkownicy kotłów OEPlus gromadzą się na http://esterownik.pl/forum Tutaj są tylko nieliczne odpryski.

A jeszcze nie tak dawno było całkiem inaczej :)

Odpryski ?

Raczej to też użytkownicy Waszych kotłów.

Widzi pan ja nie mam w tym kierunku żadnego wykształcenia nawet a muszę znać się prawie na wszystkim.

Dzień dobry,

Kilka dni temu - po dłuższej analizie - kupiłem EKO PLUS 16kW z Biecza. Piec już jest w piwnicy i umówiony jestem na instalację z hydraulikiem na piątek (16.08.2013). Bardzo chętnie bym z kimś na forum porozmawiał na następujące tematy:

- jaki zastosować schemat instalacji i dlaczego; chodzi mi o mój specyficzny przypadek (przekroje instalacji, odległość od bojlera, zbiornika wyrównawczego, itp);

Pozdrawiam,

Jacek - 501337926

Wysłałem ci sms-a bo tel nie odbierasz z jakiegoś powodu.Do wieczora.

witam odnośnie instalacji niech opisze co jak i coś się doradzi :) a z sterownikiem tez pomożemy.Az tak źle nie ma żeby nie doradzić czegoś :) Po prostu jakiś schemat instalacji, a odnośnie sterownika zadaj pytanie :) ,czego nie wiesz itd .Wejdź np na mój ster i ustaw sobie podobnie i testuj :) [ja pale miałem ] wiec troszkę dmuchaj mniej:) . Jaki wielkosci masz budynek ze kupiłeś 16kw? Edytowane przez wuwok

Dzień dobry,

Kilka dni temu - po dłuższej analizie - kupiłem EKO PLUS 16kW z Biecza.

:yes:

Piec już jest w piwnicy i umówiony jestem na instalację z hydraulikiem na piątek (16.08.2013). Bardzo chętnie bym z kimś na forum porozmawiał na następujące tematy:

Pozdrawiam,

Jacek - 501337926

Jeśli chodzi o szczegóły instalacji to nie pomogę, ale niech się w niej znajdzie: zawór 4D i pompa adaptacyjna Wilo albo Grunfos Alpha..... i termostaty na grzejnikach też.

Co do ustawień sterownika, to wejdź na esterownik.pl i podglądaj sterowniki innych, są tez odpowiednie tematy. Musisz wiedzieć, że ustawienia jednego nie muszą się sprawdzić u drugiego ( instalacja, powierzchnia ogrzewana, rodzaj i ocieplenie budynku, upodobania mieszkańców)

Pozdrawiam

tzn. do RBR-a Ekouniwersal
Skleroza czy szukanie zaczepki?

Dzień dobry,

Kilka dni temu - po dłuższej analizie - kupiłem EKO PLUS 16kW z Biecza. Piec już jest w piwnicy i umówiony jestem na instalację z hydraulikiem na piątek (16.08.2013)....

Jestem już po rozmowie z jfigula,ma starszą instalację i nowy kociołek. Na grzejnikach nie ma termostatów.

Poprowadzę naszego kolegę do końca :)

A może nie te okulary?