karoka65 26.08.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Paliłeś już tym miksem ? Jak działa to wrzuć zdjęcie trocin Też o tym myślę mam dojście do trocin ale się boję że zaklinuję podajnik ...( oczywiście mix z grochem a nie same trociny) Jak nie będzie kawałków drewna to nie masz się czego bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBE 26.08.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 dziś zasypałem tym mixem .Pale miałem i ciekaw jestem jak się będzie wypalało ..ślimaka nie powinno zaklinować chyba ze jakiś grubszy kawałek ,ścinek . Podobno pelet ładnie dopala resztki ekogroszku wiec liczę na ładniejszy popiołek . Aha dziś zawitał do mojego ojca oep25 ..w porównaniu do 16kw duży piec .Czemu 25kw?! a bo chce miec w domu problem z sadza a serio dom ma po podłogach około 380m2 w tym 70m2 ma wysokość około 4m. Ciekaw jak będzie się sprawdzał Szanowny Kolego, na taki metraż to i 11kW by wystarczyło zgodnie z tym, co poniektórzy w innych wątkach proponowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.08.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 BBE co boisz się swojej 25-tki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.08.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Szanowny Kolego, na taki metraż to i 11kW by wystarczyło zgodnie z tym, co poniektórzy w innych wątkach proponowaliJak takiś mądry to napisz coś o tym budynku : ściany, docieplenia , itp, itd. Tak serwować wyroki to tylko niektórzy potrafią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 26.08.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak takiś mądry to napisz coś o tym budynku : ściany, docieplenia , itp, itd. Tak serwować wyroki to tylko niektórzy potrafią. a wiec budynek nie ocieplony ,96-97 wybudowany .ostatni strop tylko 10cm styropianu . Jeszce jakieś pytanie???? Aha oczywiście małopolska ,góry .Myślałem nad 16kw ale jednak za duża powierzchnia ,brak ocieplenia . Jakieś pytania jeszcze??? aha jak to maja w stopkach to napisze wymiary tego budynku czyli 16x10,5 ,10,5x10,5 i 10,5x10,5 Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.08.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 a wiec budynek nie ocieplony ,96-97 wybudowany .ostatni strop tylko 10cm styropianu . Jeszce jakieś pytanie???? Aha oczywiście małopolska ,góry Ja nie do ciebie pisałem. Kolega BBE pił do mnie więc mu w ten sposób odpisałem. Ja postawiłem taką tezę o 11kW bo znam swój budynek, swoją instalację i producenta mojego kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 26.08.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Ja nie do ciebie pisałem. Kolega BBE pił do mnie więc mu w ten sposób odpisałem. Ja postawiłem taką tezę o 11kW bo znam swój budynek, swoją instalację i producenta mojego kotła. jeśli 11kw ci wystarczy to jakie masz zapotrzebowanie kw/m2?? na ile szacujesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.08.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 jeśli 11kw ci wystarczy to jakie masz zapotrzebowanie kw/m2?? na ile szacujesz????Nie wiem. Mnie to jest teraz niepotrzebne, ja już kocioł mam i przez najbliższe lata nie będę go zmieniał bo mnie po prostu na to nie stać. Nawet jak bym zmienił to ile zaoszczędzę w okresach przejściowych i przez jaki okres mi się to zwróci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 26.08.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Nie wiem. Mnie to jest teraz niepotrzebne, ja już kocioł mam i przez najbliższe lata nie będę go zmieniał bo mnie po prostu na to nie stać. Nawet jak bym zmienił to ile zaoszczędzę w okresach przejściowych i przez jaki okres mi się to zwróci? kawal domku masz i jak twierdzisz ze 11 ci wystarczy stad pytanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 26.08.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Zauważ, ze Zbyszek posiada bufor w instalacji. To też zmienia postać rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 kawal domku masz i jak twierdzisz ze 11 ci wystarczy stad pytanie.. W większości mamy duże domki a małe piece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.08.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Zauważ, ze Zbyszek posiada bufor w instalacji. To też zmienia postać rzeczy.I to jest właśnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Zauważ, ze Zbyszek posiada bufor w instalacji. To też zmienia postać rzeczy.Jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 I to jest właśnie to Ja też muszę o nim pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.08.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Ja też muszę o nim pomyśleć Jeżeli masz miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBE 26.08.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Zauważ, ze Zbyszek posiada bufor w instalacji. To też zmienia postać rzeczy. Hmmm, a w innym miejscu bufor i inne części z instalacji (solary czy kominek) miały znikome znaczenie... Co wątek to inny pogląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 26.08.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Zauważ, ze Zbyszek posiada bufor w instalacji. To też zmienia postać rzeczy. ale czy zapotrzebowanie na kw oszukasz nim?? bufor magazynuje ciepło ale jednak 320m2 to kawał domu i w mrozy 11kw może być mało .Proszę pamiętać ze mowie to z perspektywy gór Oglądałem 25kw i patrząc na niego dosłownie w szoku jestem ze ludzie na 100m2 domku takie smoki wielkie zakładają instalatorów bym wieszak za ... Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.08.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 ale czy zapotrzebowanie na kw oszukasz nim?? bufor magazynuje ciepło ale jednak 320m2 to kawał domu i w mrozy 11kw może być mało .Proszę pamiętać ze mowie to z perspektywy gór Kotlina kłodzka też nie leży nad morzem i czasami mamy tu ładną zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.08.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Hmmm, a w innym miejscu bufor i inne części z instalacji (solary czy kominek) miały znikome znaczenie... Co wątek to inny pogląd?To jeszcze zapomniałeś dopisać o mojej kufajce i walonkach a to też zmienia postrzeganie zimy bo można w domu w tym przebywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Jeżeli masz miejsce Miejsca w kotłowni mam tyle,że tańczyć mogę.Teraz nie ale na wiosnę porządek z moich kombinacji robię,usuwam wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts