minertu 26.08.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A i rezygnuję z suszarki,dosuszanie działa jak należy i już mi jest niepotrzebna.Tam stanie w przyszłości bufor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.08.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A i rezygnuję z suszarki,dosuszanie działa jak należy i już mi jest niepotrzebna.Tam stanie w przyszłości bufor Masz czas to musisz dobrze pogłówkować aby to ładnie działało, aby wszystko dobrze połączyć ze "starą" instalacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 26.08.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Masz czas to musisz dobrze pogłówkować aby to ładnie działało, aby wszystko dobrze połączyć ze "starą" instalacją. ile ciebie dodatkowo bufor kosztował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.08.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 ile ciebie dodatkowo bufor kosztował??Kawał czasu temu w Czechach 5,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Masz czas to musisz dobrze pogłówkować aby to ładnie działało, aby wszystko dobrze połączyć ze "starą" instalacją.Ja mam czas? Ja śpię po 4h niestety Mnie przeraża tylko ilość wody w układzie 20 grzejników 1 podłogówka w łazience i 1 w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 26.08.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Hmmm, a w innym miejscu bufor i inne części z instalacji (solary czy kominek) miały znikome znaczenie... Co wątek to inny pogląd? Zacytuj mnie jeśli gdzieś tak pisałem albo zamilcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.08.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Ja mam czas? Ja śpię po 4h niestety Mnie przeraża tylko ilość wody w układzie 20 grzejników 1 podłogówka w łazience i 1 w kuchni.13 grzejników i 90m2 podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBE 26.08.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Zacytuj mnie jeśli gdzieś tak pisałem albo zamilcz. A co Ty taki nerwowy, Szanowny Kolego... Gdzie była mowa o Tobie? Cóż, nie wszystko się kręci wokół Ciebie... Po prostu przeglądnij sobie wątek, gdzie była o tym mowa, to zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 26.08.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 ale czy zapotrzebowanie na kw oszukasz nim?? bufor magazynuje ciepło ale jednak 320m2 to kawał domu i w mrozy 11kw może być mało .Proszę pamiętać ze mowie to z perspektywy gór No właśnie magazynuje ! Ładujesz bufor na full używając pełnej mocy kotła tzn. palisz z maks. sprawnością. Potem kocioł pyka w podtrzymaniu, a Ty korzystasz z tego co zmagazynowałeś w buforze. Oglądałem 25kw i patrząc na niego dosłownie w szoku jestem ze ludzie na 100m2 domku takie smoki wielkie zakładają instalatorów bym wieszak za ... To jest inna historia. To instalatorzy takie potwory ludziom wciskają. Jak będziesz drugi lub trzeci dom budował będziesz mądrzejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 26.08.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A co Ty taki nerwowy, Szanowny Kolego... Gdzie była mowa o Tobie? Cóż, nie wszystko się kręci wokół Ciebie... Po prostu przeglądnij sobie wątek, gdzie była o tym mowa, to zobaczysz. Skoro mnie cytujesz, to dla mnie jest to logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBE 26.08.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Skoro mnie cytujesz, to dla mnie jest to logiczne. Po prostu Twoje słowa pozwoliły zwrócić na to uwagę. Tyle. Zero nawiązania do Twojej osoby, Szanowny Kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 26.08.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Po prostu Twoje słowa pozwoliły zwrócić na to uwagę. Tyle. Jeśli ktoś czytałby tylko ten jeden wątek, Twój cytat mógłby wprowadzić go w błąd. Zero nawiązania do Twojej osoby, Szanowny Kolego. Nie żywię urazy kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 13 grzejników i 90m2 podłogówki No i utrzymywana wewnętrzna niższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.08.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 No i utrzymywana wewnętrzna niższa No te dwa stopnie to nie tak dużo ale za to mury i ocieplenie po twojej stronie PS Wystarczy na dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 26.08.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 No te dwa stopnie to nie tak dużo ale za to mury i ocieplenie po twojej stronie Nie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 31.08.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Paliłeś już tym miksem ? Jak działa to wrzuć zdjęcie trocin Też o tym myślę mam dojście do trocin ale się boję że zaklinuję podajnik ...( oczywiście mix z grochem a nie same trociny) Witam . Pale parę dni tym mixem czyli stosunek 2/3 miału do 1/3 trocin i zaleta taka ze ładniej dopala się mi miał a wada ze szybciej ubywa z zasobnika niż jakbym palił samym miałem . Palicie już w domkach???? ja do miesiąca się wprowadzam wiec grzeje domek .Mam jeszcze prace końcowe wiec w dzień wietrzy się dom na maxa a w nocy nagrzewa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.08.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Raczej jeszcze klima włączana na kilka godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 31.08.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Ja mam domek troszkę dalej , "prawie" pod Gubałówką ... Jeszcze nie grzeje bo jeszcze końcówka szpachlowania i za szybko by schło ale w przyszłą sobotę odpalam net z innego źródełka to i pewnie kociołek odpalę - spróbuję zmieszać "retopal" z trocinami - zobaczymy co wyjdzie dzięki za info zainstalowałeś ten rekuperator???kurde choruje na niego troszkę ale fajnie bylo by obejrzec go u kogoś swoimi silami zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.08.2013 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) zainstalowałeś ten rekuperator???kurde choruje na niego troszkę ale fajnie bylo by obejrzec go u kogoś swoimi silami zrobic Kupuj jak najtańszy,w małym budżecie Luna jest ok,w średnim proponuje swój,w duzym budżecie masz ogromy wybór Kanały proponuję z termofleksa firmy DEC,polskie fleksy są badziewne. Instalacja to mały pikuś i bułka z masłem,u siebie pośwęciłem na to dwie soboty czyli jakieś 20h Do mnie masz nie daleko także jakbyś chciał śmiało uderzaj,przy okazji zobaczysz,ze pompka to nie jest diabeł a ciepło robi Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 31.08.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) Kupuj jak najtańszy,w małym budżecie Luna jest ok,w średnim proponuje swój,w duzym budżecie masz ogromy wybór Kanały proponuję z termofleksa firmy DEC,polskie fleksy są badziewne. Instalacja to mały pikuś i bułka z masłem,u siebie pośwęciłem na to dwie soboty czyli jakieś 20h Do mnie masz nie daleko także jakbyś chciał śmiało uderzaj,przy okazji zobaczysz,ze pompka to nie jest diabeł a ciepło robi 140km napisz cenę..masz to zainstalowane??o i cos konkretnego,a to lubię konkrety wierz mi pompkę oglądnę sprawdziłem w gogle..na razie taka trasa odpad:( Edytowane 1 Września 2013 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts