andrzejstefani 28.09.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 CześćTaki oto problem mam:posiadam piec ogniwo ecoPlus sterownik eCoal, chciałem uruchomić ogrzewanie podłogowe które miałem z tytułu lata wyłączone. Wszedłem w parametry użytkownika, tam znalazłem opcje 'tryb cwu' i zmieniłem z 'Lato' na 'Normalny'. Było to około godziny 12 dzisiaj. Na rurce idącej na dom mam termostat gdzie ustawione mam 35 stopni. Przed termostatem rurka jest gorąca, a za termostatem zimna. Na rurce wracającej z domu do pieca mam termometr na którym od rana jest 20 stopni i nic się nie zmienia. Czy ktoś ma pomysł co może być nie tak i co zrobić? Może coś źle ustawiłem? Liczę na pomoc bo w nocy mam na dworze koło zera stopni i w domku robi się zimno coraz bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 28.09.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Cześć Taki oto problem mam: posiadam piec ogniwo ecoPlus sterownik eCoal, chciałem uruchomić ogrzewanie podłogowe które miałem z tytułu lata wyłączone. Wszedłem w parametry użytkownika, tam znalazłem opcje 'tryb cwu' i zmieniłem z 'Lato' na 'Normalny'. Było to około godziny 12 dzisiaj. Na rurce idącej na dom mam termostat gdzie ustawione mam 35 stopni. Przed termostatem rurka jest gorąca, a za termostatem zimna. Na rurce wracającej z domu do pieca mam termometr na którym od rana jest 20 stopni i nic się nie zmienia. Czy ktoś ma pomysł co może być nie tak i co zrobić? Może coś źle ustawiłem? Liczę na pomoc bo w nocy mam na dworze koło zera stopni i w domku robi się zimno coraz bardziej. Chyba sam zdiagnozowałeś problem Witam użytkowników ogniwa,bedę czasem zaglądał bo mój teść zamówił kociołek Ogniwa 10KW i sam jestem ciekaw jak się bedzie sprawdzał w porównaniu z moim. Będę musiał mu pomóc w ustawieniach i nauczyć obsługi laptopa bo bez tego ani rusz w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejstefani 28.09.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Chyba sam zdiagnozowałeś problem Witam użytkowników ogniwa,bedę czasem zaglądał bo mój teść zamówił kociołek Ogniwa 10KW i sam jestem ciekaw jak się bedzie sprawdzał w porównaniu z moim. Będę musiał mu pomóc w ustawieniach i nauczyć obsługi laptopa bo bez tego ani rusz w kotłowni Olśnij mnie proszę bo nie wiem o czym mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budynbudyn 29.09.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 7300 dałem za OE+10kW z transportem (zakup przez Internet). Odpalony po raz pierwszy 28 sierpnia. Będzie ogrzewał jakieś 153m2 - dwie kondygnacje (8.5m / 9m między ścianami) oprócz piwnic i strychu oraz 200l. CWU. Już widzę, że nie będzie problemów. Dom stary wybudowany z końcem lat siedemdziesiątych. W 97r. ociepliłem ściany i strop na strychu styropianem o grubości 5cm. Okna też rocznik 97 drewniane, trzy szyby. Napiszcie w jakich sklepach internetowych kupowaliscie kociolki i co powiecie o obsludze itp. ja najprawdopodobniej kupie na fuego.pl cos wiecie moze o tym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uplo 29.09.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Olśnij mnie proszę bo nie wiem o czym mówisz Delphionowi chodziło chyba o to, że jego zdaniem winny jest termostat - skoro przed nim rurka jest ciepła a za nim już nie, to znaczyłoby, że ciepło dochodzi ale termostat nie przepuszcza dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus2000 29.09.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Napiszcie w jakich sklepach internetowych kupowaliscie kociolki i co powiecie o obsludze itp. ja najprawdopodobniej kupie na fuego.pl cos wiecie moze o tym sklepie witam Kupiłem w zeszłym roku swojego 'niebieskiego', 16kW właśnie na fuego.pl. Dałem wtedy 7500 zł i nie było z tym zamówieniem żadnych problemów. Co więcej, zapłaciłem przy odbiorze kotła, a sam piec dowieźli na paleciaku tam gdzie chciałem. Jezeli masz na myśli obsługę sklepu fuego.pl to nie mam zadnych zastrzezeń, a jezeli Ci chodzi o obsługę eksploatacyjną samego kotła to lektura tego wątku jest nieunikniona. Aha, jest jeszcze razem z nowym kotłem taka instrukcja obsługi, począwszy od rozpalenia ognia w kotle c.o. do ustawiania parametrów spalania sterownika ecoal. Nie zostaniesz sam z nowym nabytkiem . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 30.09.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Napiszcie w jakich sklepach internetowych kupowaliscie kociolki i co powiecie o obsludze itp. ja najprawdopodobniej kupie na fuego.pl cos wiecie moze o tym sklepie Też kupowałem swojego OE+ na fuego bo tam było najtaniej. Nie było żadnych problemów z realizacją zamówienia. Piec przyjechał złożony na palecie,dobrze zabezpieczony folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 01.10.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Też kupowałem swojego OE+ na fuego bo tam było najtaniej. Nie było żadnych problemów z realizacją zamówienia. Piec przyjechał złożony na palecie,dobrze zabezpieczony folią. Od każdego przyjedzie zabezpieczony tak samo bo tak wysyła OGNIWO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 02.10.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Od każdego przyjedzie zabezpieczony tak samo bo tak wysyła OGNIWO. Tylko cena może być różna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.10.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Tylko cena może być różna...No tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.10.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Tylko dlaczego później nie dzwoni się o rady tam gdzie było taniej ?Szuka się po forach albo truje dupę tym co sprzedają te same kotły czasem o parę groszy drożej z tą różnicą że wiedzą o nich wszystko i w razie czego mogą w każdej sytuacji pomóc nawet przez telefon jak mróz za oknem a kocioł odmawia posłuszeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.10.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Aha nie sprzedaję kotłów ogniwo ale mam do czynienia z takimi sytuacjami.Z dobrych rad firmy nie utrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 02.10.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 (edytowane) Tylko dlaczego później nie dzwoni się o rady tam gdzie było taniej ? Szuka się po forach albo truje dupę tym co sprzedają te same kotły czasem o parę groszy drożej z tą różnicą że wiedzą o nich wszystko i w razie czego mogą w każdej sytuacji pomóc nawet przez telefon jak mróz za oknem a kocioł odmawia posłuszeństwa. Witam. Czemu?bo może społeczeństwu się nie przelewa i szukają taniej. Kolejna sprawa ze zazwyczaj dzwonią ludzie którzy nie maja wiedzy podstawowej techn. a ktoś im na opowiadał ze piec na eko jest bezobsługowy!! Najlepiej ignorować takich co nie dają zarobić..wtedy problem się sam rozwiąże. I na koniec myślę ze ludkowie mający Ogniwo to przy tej ilości sprzedanych piecy znikomy % zawsze myślałem ze pomoc tutaj służy szczytnym celą inaczej to jest produkt Edytowane 2 Października 2013 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.10.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Tutaj to co innego,tutaj pomagają wszyscy.Jak nie ma wiedzy to dlaczego nie zadzwoni do tego co mu pierdół naopowiadał?Widzisz ten ktoś na nim zarobił a później go olał ciepłym moczem.Ty posiłkujesz się na FM a inni szperają aby zaoszczędzić na 1/2L a później i tak to wypiją ze zmartwienia i w rezultacie wychodzi ich to drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 02.10.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Tutaj to co innego,tutaj pomagają wszyscy.Jak nie ma wiedzy to dlaczego nie zadzwoni do tego co mu pierdół naopowiadał?Widzisz ten ktoś na nim zarobił a później go olał ciepłym moczem. Ty posiłkujesz się na FM a inni szperają aby zaoszczędzić na 1/2L a później i tak to wypiją ze zmartwienia i w rezultacie wychodzi ich to drożej. Akurat wasza pomoc doceniam!! tylko czasami niepotrzebnie piszecie o tym ze pomagacie [to widać wiec nie musicie ] .Ja dzięki fm wiele kasy zaoszczędziłem . I mniej błędów uniknąłem [nie tylko mowie o dziale ogrzewania ]. Generalnie nas na fm jest garstka ludków którzy spierają się,prowadza zażarta wymianę zdań . Piece najczęściej są kupowane za duże bo cyt "fajnie szybko nagrzeje" ,drugi powód to ze instalator taki poleca ,tyle ze on założy i idzie dalej .Na moja 16 jak ktoś patrzy i widzi dom to mówi ,pyta się czemu mam taki malutki piecyk . Gdy mowie ze za duży..wzrok rozmówcy który patrzy na mnie jak na idiotę, bezcenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.10.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Akurat wasza pomoc doceniam!! tylko czasami niepotrzebnie piszecie o tym ze pomagacie [to widać wiec nie musicie ] .Ja dzięki fm wiele kasy zaoszczędziłem . I mniej błędów uniknąłem [nie tylko mowie o dziale ogrzewania ]. Generalnie nas na fm jest garstka ludków którzy spierają się,prowadza zażarta wymianę zdań . Piece najczęściej są kupowane za duże bo cyt "fajnie szybko nagrzeje" ,drugi powód to ze instalator taki poleca ,tyle ze on założy i idzie dalej .Na moja 16 jak ktoś patrzy i widzi dom to mówi ,pyta się czemu mam taki malutki piecyk . Gdy mowie ze za duży..wzrok rozmówcy który patrzy na mnie jak na idiotę, bezcenny To nie temat na FM dobrze wiesz dlaczego.Mam czas to pomagam tutaj.Jak nie mam czasu to znaczy,że pomagam tym,którym to obiecałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.10.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 zawsze myślałem ze pomoc tutaj służy szczytnym celą inaczej to jest produkt Tak kolego masz rację tylko że szczytnym celem rachunków nie opłacę. Niektórym dość czasu poświęciłem i się wypięli bo było 5pln na sterowniku taniej lub 100pln na kotle. To co teraz mam im dalej w dupę włazić ? wolę ten czas poświęcić swojemu klientowi. W sumie ktoś wziął od kogoś pieniądze, tak czy nie ? Za co ? Może ci udostępnię skrzynkę i telefon na jeden dzień ? Zwolnisz się z pracy i będziesz doradzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARCHER 02.10.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Na moja 16 jak ktoś patrzy i widzi dom to mówi ,pyta się czemu mam taki malutki piecyk . Gdy mowie ze za duży..wzrok rozmówcy który patrzy na mnie jak na idiotę, bezcenny Miałem kilka takich samych sytuacji Nawet nie w daje się w dyskusję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.10.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Duży dom to ma być duży piec a wyście takie knypki powstawiali hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 02.10.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 (edytowane) Tak kolego masz rację tylko że szczytnym celem rachunków nie opłacę. Niektórym dość czasu poświęciłem i się wypięli bo było 5pln na sterowniku taniej lub 100pln na kotle. To co teraz mam im dalej w dupę włazić ? wolę ten czas poświęcić swojemu klientowi. W sumie ktoś wziął od kogoś pieniądze, tak czy nie ? Za co ? Może ci udostępnię skrzynkę i telefon na jeden dzień ? Zwolnisz się z pracy i będziesz doradzał dziękuje ..nie mam nerwów Minertu ma już niebieskiego,weź ty i wiesz..ułatwi ci życie wtedy zawsze coś ktoś wybierze . wiem ze macie ciężki kawałek chleba Edytowane 2 Października 2013 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts