Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

STRACH22.jpg

Musisz dopasować do swojego ekogroszku. Najlepiej podpatrzeć parę sterowników ,i na probe ustawić jak one są ustawione.Następnie dopasować pod siebie ,na początek daj 36% na moc 8kw

A możesz podesłać link do swojego sterownika???

TO MÓJ WYKRES PRACY

Edytowane przez STRACH28

.Od razu spadła temp drzwiczek górnych

Za to dolnych najprawdopodobniej wzrosła. Wydaje mi się że niepotrzebnie ogrzewasz tę część kotła, gdzie nie ma wody, trochę to przekombinowane...

Może tak,może nie..widzisz ja troszkę bazuje na tym jak spala mi miał .Temperatura spalin tez ważna ,mam stosunkowo niska .Na dolne drzwiczki tez pójdzie szamotka [niestety ona musi być mocowana do drzwiczek ,coś na sposób mocowania w rbr ] .Mi chodziło o wytracenie pyłu z spalin,cząstek sadzy i jak na razie widzę same plusy .

Strach w czym Ty masz problem ?

Ogólnie rzecz biorąc to w niczym, tylko chcę poeksperymentować, podejrzewam że macie większą wiedzę niż ja i może uda się dzięki wam zejść ze spalania. Oczywiście jeśli to w przypadku mojego domy jest możliwe. Piszecie nie jednokrotnie że na większy metraż spalacie mniej i gorszego paliwa niż ja, więc po obserwacji tego forum i innych stwierdziłem że może podpytam się o to i owo.

Mam nadzieję że was nie uraziłem być może dla was prostymi pytaniami.

Pozdrawiam

Edytowane przez STRACH28

Ogólnie rzecz biorąc to w niczym, tylko chcę poeksperymentować, podejrzewam że macie większą wiedzę niż ja i może uda się dzięki wam zejść ze spalania. Oczywiście jeśli to w przypadku mojego domy jest możliwe. Piszecie nie jednokrotnie że na większy metraż spalacie mniej i gorszego paliwa niż ja, więc po obserwacji tego forum i innych stwierdziłem że może podpytam się o to i owo.

Mam nadzieję że was nie uraziłem być może dla was prostymi pytaniami.

Pozdrawiam

Widzę że jesteś ze Środy, jutro jadę koło Oławy spróbować wskrzesić i uszczelnić nową 16-tkę u jednej pani, będę robił to możemy pogadać i na kotle i sterze ci wytłumaczę trochę jak potrzebujesz czegoś takiego.

Będę do południa jak masz czas i chęci, później jadę do 25-tki pod Namysłów zobaczyć co za krzywda im się tam dzieje.

Widzę że jesteś ze Środy, jutro jadę koło Oławy spróbować wskrzesić i uszczelnić nową 16-tkę u jednej pani, będę robił to możemy pogadać i na kotle i sterze ci wytłumaczę trochę jak potrzebujesz czegoś takiego.

Będę do południa jak masz czas i chęci, później jadę do 25-tki pod Namysłów zobaczyć co za krzywda im się tam dzieje.

Chętnie, ja dokładnie to mieszkam w Sokolnikach koło Kątów Wrocławskich powiedz tylko gdzie i o której.

witam mam maly problemik kociolek odpalony wszystko fajnie ale niezgadzaja mi sie pomiary temperatury na sterowniku. Temperatura CO na sterowniku wskazuje 80 'C a a termometr za kotlem na zasilaniu pokazuje 55 'C skąd sie bierze taka rozbierznosc kto mi odpowie i nie jest to wina termometru dwa wskazuja to samo. Pozdrawiam wszystkie ogniwa tego łańcucha :)