wuwok 14.11.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Na ile macie ustawioną korektę dmuchawy. Musisz dopasować do swojego ekogroszku. Najlepiej podpatrzeć parę sterowników ,i na probe ustawić jak one są ustawione.Następnie dopasować pod siebie ,na początek daj 36% na moc 8kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek95 14.11.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 .Od razu spadła temp drzwiczek górnychZa to dolnych najprawdopodobniej wzrosła. Wydaje mi się że niepotrzebnie ogrzewasz tę część kotła, gdzie nie ma wody, trochę to przekombinowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRACH28 14.11.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Musisz dopasować do swojego ekogroszku. Najlepiej podpatrzeć parę sterowników ,i na probe ustawić jak one są ustawione.Następnie dopasować pod siebie ,na początek daj 36% na moc 8kw A możesz podesłać link do swojego sterownika??? TO MÓJ WYKRES PRACY Edytowane 14 Listopada 2013 przez STRACH28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.11.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 .Od razu spadła temp drzwiczek górnych Za to dolnych najprawdopodobniej wzrosła. Wydaje mi się że niepotrzebnie ogrzewasz tę część kotła, gdzie nie ma wody, trochę to przekombinowane... Może tak,może nie..widzisz ja troszkę bazuje na tym jak spala mi miał .Temperatura spalin tez ważna ,mam stosunkowo niska .Na dolne drzwiczki tez pójdzie szamotka [niestety ona musi być mocowana do drzwiczek ,coś na sposób mocowania w rbr ] .Mi chodziło o wytracenie pyłu z spalin,cząstek sadzy i jak na razie widzę same plusy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.11.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 [ATTACH=CONFIG]224470[/ATTACH] A możesz podesłać link do swojego sterownika??? TO MÓJ WYKRES PRACY Niestety na moim ustawieniu nie możesz palić gdyż ja pale MIAŁEM . Ty masz eko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRACH28 14.11.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Niestety na moim ustawieniu nie możesz palić gdyż ja pale MIAŁEM . Ty masz eko a co sądzisz o wykresie dobry czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRACH28 15.11.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Wiesz może jakim palisz węglem> To ważne w kontekście ilości spalania... Węgiel z kopalni Chwałowice 27kj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 15.11.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Węgiel z kopalni Chwałowice 27kj Ustawiłeś spalanie grupowe?jak wygląda to u ciebie?na grupowym zazwyczaj mniej węgla idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 15.11.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Witam wszystkich kolegów mam pytanie odnośnie pompy cwu czy można ją wyłączyć przez komputer nie włanczając trybu ręcznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.11.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Witam wszystkich kolegów mam pytanie odnośnie pompy cwu czy można ją wyłączyć przez komputer nie włanczając trybu ręcznego Można,ustaw zadaną na min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.11.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Węgiel z kopalni Chwałowice 27kj Dla 8kW -37%, dla 12-39%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.11.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Strach w czym Ty masz problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabijar 15.11.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Można,ustaw zadaną na min. Wielkie dzięki , zadziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRACH28 15.11.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 (edytowane) Strach w czym Ty masz problem ? Ogólnie rzecz biorąc to w niczym, tylko chcę poeksperymentować, podejrzewam że macie większą wiedzę niż ja i może uda się dzięki wam zejść ze spalania. Oczywiście jeśli to w przypadku mojego domy jest możliwe. Piszecie nie jednokrotnie że na większy metraż spalacie mniej i gorszego paliwa niż ja, więc po obserwacji tego forum i innych stwierdziłem że może podpytam się o to i owo. Mam nadzieję że was nie uraziłem być może dla was prostymi pytaniami. Pozdrawiam Edytowane 15 Listopada 2013 przez STRACH28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRACH28 15.11.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Dla 8kW -37%, dla 12-39%. Dzięki wypróbuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.11.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Ogólnie rzecz biorąc to w niczym, tylko chcę poeksperymentować, podejrzewam że macie większą wiedzę niż ja i może uda się dzięki wam zejść ze spalania. Oczywiście jeśli to w przypadku mojego domy jest możliwe. Piszecie nie jednokrotnie że na większy metraż spalacie mniej i gorszego paliwa niż ja, więc po obserwacji tego forum i innych stwierdziłem że może podpytam się o to i owo. Mam nadzieję że was nie uraziłem być może dla was prostymi pytaniami. Pozdrawiam Widzę że jesteś ze Środy, jutro jadę koło Oławy spróbować wskrzesić i uszczelnić nową 16-tkę u jednej pani, będę robił to możemy pogadać i na kotle i sterze ci wytłumaczę trochę jak potrzebujesz czegoś takiego. Będę do południa jak masz czas i chęci, później jadę do 25-tki pod Namysłów zobaczyć co za krzywda im się tam dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRACH28 15.11.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Widzę że jesteś ze Środy, jutro jadę koło Oławy spróbować wskrzesić i uszczelnić nową 16-tkę u jednej pani, będę robił to możemy pogadać i na kotle i sterze ci wytłumaczę trochę jak potrzebujesz czegoś takiego. Będę do południa jak masz czas i chęci, później jadę do 25-tki pod Namysłów zobaczyć co za krzywda im się tam dzieje. Chętnie, ja dokładnie to mieszkam w Sokolnikach koło Kątów Wrocławskich powiedz tylko gdzie i o której. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.11.2013 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Napiszę na priva, ok ? Wszyscy nie muszą wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRACH28 15.11.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Napiszę na priva, ok ? Wszyscy nie muszą wiedzieć OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budynbudyn 23.11.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 witam mam maly problemik kociolek odpalony wszystko fajnie ale niezgadzaja mi sie pomiary temperatury na sterowniku. Temperatura CO na sterowniku wskazuje 80 'C a a termometr za kotlem na zasilaniu pokazuje 55 'C skąd sie bierze taka rozbierznosc kto mi odpowie i nie jest to wina termometru dwa wskazuja to samo. Pozdrawiam wszystkie ogniwa tego łańcucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts