karoka65 11.03.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 A gdzie ja tutaj coś krytykuję może mi pokaż wuwok ?Była dyskusja o Ogniwo kontra układ zamknięty która została wyjaśniona, tak ?To gdzie tu widzisz tą krytykę ?Jak dla mnie to poszło na plus chyba, co ?A dlaczego wątek umarł, poczytajcie go od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 12.03.2015 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Nawiązując nieco do tych uszczypliwości - można by zapytać czy Ogniwo dodaje już w komplecie cegłę szamotową do palnika A żebyś wiedział... Będzie dodawać. I to nie jedną, a dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 12.03.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 A żebyś wiedział... Będzie dodawać. I to nie jedną, a dwie Jakbyś czytał w moich myślach. To mi również przemknęło podczas pisania poprzedniego posta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.03.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Powiem ci że ma zostać wypuszczona przez Ogniwo książeczka "Zrób to sam,tuning Oep" ,zresztą chcesz się przekonać to musisz kupić kocioł.Zrozum że producent dał zakaz mówić,pisać... A pisząc poważnie na "jednego" zadowolonego posiadacza Oep w tym wątku pojawiają się zawsze 2 lub 3 osoby nie zadowolone. I wszystko dobrze by było gdyby nie byli to posiadacze kotłów konkurencji. Wątek Ogniwa umarł z jednego powodu,każdy zadowolony użytkownik musiał toczyć boje z ludźmi którzy mają inny kolor kotła. Mało komu się to chce robić. Tak samo zabawne z badaniami. Oep gdzie by w Polsce nie miało badań to musi być przekręt. W końcu Zawijany za tym stoją . Badania w Czechach też podejrzane bo i pewnie macki Zawijanów tam sięgają .. A najwięcej krzyczą ci od" tajnych" badan..Czy tylko ja widzę absurd sytuacji??? Hm. Piszesz co czujesz i to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 12.03.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Minertu,ty psycholog???Pewnie papiery masz jak wasz kociołek . Powiedzmy że gdy bym pisał to co myślę na temat pewnych osób to używał bym formy ogólnie uważanej za obraźliwą . Ale skoro zaczepiłeś to odpowiedz mi na jedno pytanie...pisałeś że 160kg wystarcza ci na 58-62 dni grzania samego Cwu..Przeglądałem twoje statystyki i średnio spalałeś w tamtym roku około 3,3kg na dobę..Oczywiście kilka dni miałeś gdzie spalanie wyszło około 2,7kg doba . Czyli uśredniając niech wyniesie 3kg doba...A wiec 3kg x 60 dni [uśredniam ] wynosi jakby nie patrzeć 180kg.. I teraz pytanie,świadomie wprowadzasz ludzi w błąd??? 20 kilo przy 180kg to dość duża różnica.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.03.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Minertu,ty psycholog???Pewnie papiery masz jak wasz kociołek . Powiedzmy że gdy bym pisał to co myślę na temat pewnych osób to używał bym formy ogólnie uważanej za obraźliwą . Ale skoro zaczepiłeś to odpowiedz mi na jedno pytanie...pisałeś że 160kg wystarcza ci na 58-62 dni grzania samego Cwu..Przeglądałem twoje statystyki i średnio spalałeś w tamtym roku około 3,3kg na dobę..Oczywiście kilka dni miałeś gdzie spalanie wyszło około 2,7kg doba . Czyli uśredniając niech wyniesie 3kg doba...A wiec 3kg x 60 dni [uśredniam ] wynosi jakby nie patrzeć 180kg.. I teraz pytanie,świadomie wprowadzasz ludzi w błąd??? 20 kilo przy 180kg to dość duża różnica.. Wszystko się zgadza poza jednym na co nie zwróciłeś uwagi. Spalanie 1,8-2,5kg miałem pierwszego roku na kotle Ogniwo po zamontowaniu mniejszej dyszy palnika.Tryb LATO.Nie było jeszcze statystyk na esterownik. 1,9-2.5 miałem gdy używałem RBR-a.Tryb AUTO-LATO. Tego sezonu ( od kwietnia 2014r) nie biore pod uwagę z racji tego,że testuje prototyp swojego kotła.Co chwila coś w nim zmieniam i udoskonalam.Tryb AUTO-LATO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 12.03.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) Sprawdzałem statystyki z 2014r ,wakacje czyli okres letni.Skoro testujesz ,i nie bierzesz pod uwagę to naginasz prawdę?Jak można podawać coś co nijak ma się to realiów? Czyli świadomie wprowadzasz w błąd?? To tak jak dziś dobowe spalanie mam 12,8kg a twierdził bym że 10kg gdyż testowałem węgiel,bo wsypałem świeży worek..Czekaj,na ogniwie miałeś mniejsze spalanie? Edytowane 12 Marca 2015 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.03.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Sprawdzałem statystyki z 2014r ,wakacje czyli okres letni.Skoro testujesz ,i nie bierzesz pod uwagę to naginasz prawdę?Jak można podawać cos co nijak nie ma się to realiów? Czy TY czytasz co napisałem? Podałem spalanie z Ogniwa i RBR-a. Sezon 2014/2015 nie wchodzi w grę bo nie może z racji różnych testów.Wczym przeszkadza ci data z roku od 2011 do 2014 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 12.03.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Napisałem jaki okres sprawdziłem,na co zwróciłem uwagę to podobna ilość spalonego eko...Te testy musiały być długie,stabilne.. Skoro np około 10 dni spalanie było 3,3kg doba. Powiem tak,już ktoś kiedyś policzył komuś spalanie. Wyszło że podawane ilości to ściema..Uważam że każdy powinien ocenić to sam.. a tu jak palnik na spp działa w Ogniwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.03.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Napisałem jaki okres sprawdziłem,na co zwróciłem uwagę to podobna ilość spalonego eko...Te testy musiały być długie,stabilne.. Skoro np około 10 dni spalanie było 3,3kg doba. Powiem tak,już ktoś kiedyś policzył komuś spalanie. Wyszło że podawane ilości to ściema..Uważam że każdy powinien ocenić to sam.. https://www.youtube.com/watch?v=x9NUgcFQBlQ a tu jak palnik na spp działa w Ogniwie Nie jest podobna bo TY zapewne jak jest 20 deg domu nie ogrzewasz a u mnie otwierały się okna bo piec grzał w normalnym trybie. Jakoś to SPP za czysto ci nie spala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 12.03.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) Pokaz swój wymiennik,i luknij na datę . Początek zabawy z Spp.. Widziałem parę zdjęć wymienników osławionego Rbr i tam dopiero czarno..Chodziło o pokazanie jak palnik pracuje:) . Widzisz tym sie różnimy,pokazuje jak jest a ty tylko opisujesz...A słowa.. w niektórych ustach są nic nie warte A kolejna sprawa to..Ty zawsze masz pod górkę jak ktoś na coś zwróci uwagę Edytowane 12 Marca 2015 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.03.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Pokaz swój wymiennik,i luknij na datę . A kolejna sprawa to..Ty zawsze masz pod górkę jak ktoś na coś zwróci uwagę Mogę ci pokazać komorę spalania,reszty na obecną chwilę nie pokażę bo to prototyp jeszcze bez patentu. Z tą górką sobie daruj.Nie ma nic doskonałego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 12.03.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Idę na służbę dziś..zamiast pięknych zdjęć naucz się liczyć...Choć nie,TY umiesz na swoją korzyść liczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 12.03.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Oddam ci trochę Twojej złośliwości i powiem tak "racja jest jak dupa,każdy ma swoją" Szczęśliwej szychty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.03.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Powiem ci że ma zostać wypuszczona przez Ogniwo książeczka "Zrób to sam,tuning Oep" A Ty będziesz jej autorem, może Ci coś skapnie Faktycznie zostałeś tu jak ten ostatni mohikanin, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravc 13.03.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Wiadomo coś więcej na temat nowego kotła? Kiedy premiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.03.2015 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Z tego co doczytałem to premiera była ale w czechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 13.03.2015 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Wiadomo coś więcej na temat nowego kotła? Kiedy premiera?Obecnie nie ma go na polskim rynku. Kiedy będzie nie wiem może być jeszcze w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.03.2015 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) Spalanie 1,8-2,5kg miałem pierwszego roku na kotle Ogniwo po zamontowaniu mniejszej dyszy palnika.Tryb LATO.Nie było jeszcze statystyk na esterownik. 1,9-2.5 miałem gdy używałem RBR-a.Tryb AUTO-LATO. zawijany,minertu,karoki,jereckie,zbigmasy,bobasy i inne,kiedy w końcu przestaniecie oszukiwać inwestorów,że wasze produkty,które im wciskacie,są najbardziej zasadne ekonomicznie w nowych domach ? Ja w tym sezonie od września zużyłem na ogrzewanie ok.500kg Wesołej czyli jakieś 1200kWh ? Który z waszych "oszukanych" klientów,niby super tanim syfem zużył podobna wartość ? Żaden ? To czemu każdemu wciskacie syf i narażacie ich na duże rachunki ? Bo chcą ? Cóż... Kto zużył od września do dzisiaj 500kg ekogroszku proszę o zgłoszenie się Jeśli takowego nie będzie to oznacza,że ekosyf czy to bedzie Ogniwo,czy RBR czy Skamp,to badziew i ma na celu wydojenie inwestora z kasy pod pretekstem taniego ogrzewania. [moderowano - pohamuj język] Edytowane 14 Marca 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.03.2015 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Arturek kiedy Ty zrozumiesz ,że nic nikomu na siłę nikt nie wciska! Ktoś pyta o kocioł to chyba wie czego szuka tak? A jak już tak chcesz nawracać to bierz dupe w auto i nawracaj tych co zaczynają się budować aby się czasem w węgiel nie pchali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts