Gość Arturo72 30.05.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Ja dopiero PC założę jak Ogniwo wyzionie ducha. A instalację,chodzi mi o podłogówkę czy masz rozłożoną pod pompę ciepła czyli z takim rozstawem,żeby zasilać jak najniższą temperaturą ? Jestem zmuszony,z powodu braku miejsca-na montaż PC.Niestety z obawy i nieufności-musi stanąć kominek (bez płaszcza).Co mnie wcale nie cieszy... A czemu jesteś zmuszony ? A czemu w takim domu nie będziesz grzał prądem ? Jakie Twój dom będzie posiadał zapotrzebowanie na ciepło ? Aż tak duże,że musisz ratować się COP ? Przecież budujesz wysoce energooszczędny dom z niskimi stratami ciepła. Edytowane 30 Maja 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 30.05.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Myślę że z badaniami jest coś na rzeczy ...[mnie to loto ] Ale jak to sobie wyobrażasz? ktoś kto skorzystał z dotacji [dopłaty] sam zrobi sobie koło pióra?? Narobi szumu i co?będzie musiał wracać kasę. Może grzywnę mu jeszcze dowalą. Mało tego,gdy ktoś zaczyna podnosić głos to dostaje delikatnie do zrozumienia że może pomocy nie otrzymać .A jak wiemy nawet te cuda ulegają awarii . Wszystko jest ok ,tylko niektórym to ni w ząb ni w oko nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 30.05.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Ja dopiero PC założę jak Ogniwo wyzionie ducha. Do tego czasu pompy PC powinny stanieć.] możesz się nie doczekać 5 lat temu też jeden krzyczał, że PC to idiotyzm i kupi tylko jak będą w cenie lodówek.... potem jak zajął się "biznesem" to śpiewka się dopasowała do okoliczności..... PC (gw) polskiego producenta którą mam jest 2tys (netto) droższa teraz niż 6-7 lat temu....u pozostałych polskich producentów jest podobnie na pw są różnego rodzaju promocje i okazje, ale obniżek raczej bym się nie spodziewał...prędzej pójdą do góry(ten proces chyba się już rozpoczął) samo życie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiskowiec 30.05.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 karoka, minertu no to pokazcie te swoje papiery. Panie karoka kto zachowuje sie jak goow...niarz? wy kombinujacy jak tu dalej ciagnac na "partyzanckich' papierach czy ja bedący uczciwym sprzedawca zielonych z górnej półki? Wciskacie ludziom ciemnote a jak przyjdzie kontrola, to nie wy bedziecie cienko piszczeć tylko klient zrobiony w bambuko. Gmina da dotację a później gostek będzie kwiczal bo urzednik potrafi sie wybronic.Dlaczego tak bronicie sie zasłaniając producentem przed pokazaniem wymaganych prawem papierow dopuszczających urządzenie do ruchu? Takie dobre, taki szajs czy moze papier jak kennkarta z bazaru cichcem udająca oryginal?Wziąłem sobie za cel te wasze papierki i dotre do nich. A później niech sie dzieje wola nieba.Potem pójdą następni. Bo dośc tego na rynku krąży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 30.05.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 A instalację,chodzi mi o podłogówkę czy masz rozłożoną pod pompę ciepła czyli z takim rozstawem,żeby zasilać jak najniższą temperaturą ? A co masz strach ,że tej z wyższą nie uciągnie? Przecież już to chyba pisałeś, że to tylko źródło ciepła wystarczy inne bo koszt instalacji jest taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 30.05.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 karoka, minertu no to pokazcie te swoje papiery. Panie karoka kto zachowuje sie jak goow...niarz? wy kombinujacy jak tu dalej ciagnac na "partyzanckich' papierach czy ja bedący uczciwym sprzedawca zielonych z górnej półki? Wciskacie ludziom ciemnote a jak przyjdzie kontrola, to nie wy bedziecie cienko piszczeć tylko klient zrobiony w bambuko. Gmina da dotację a później gostek będzie kwiczal bo urzednik potrafi sie wybronic. Dlaczego tak bronicie sie zasłaniając producentem przed pokazaniem wymaganych prawem papierow dopuszczających urządzenie do ruchu? Takie dobre, taki szajs czy moze papier jak kennkarta z bazaru cichcem udająca oryginal? Wziąłem sobie za cel te wasze papierki i dotre do nich. A później niech sie dzieje wola nieba. Potem pójdą następni. Bo dośc tego na rynku krąży. To jak na sprzedawcę weź pod lupę to co sprzedajesz aby się nie okazało ,że to Ty będziesz miał problemy. Swoją drogą to w gestii gminy czy UM też leży aby sobie sprawdziła na co dotacje przyznaje. I oby ten Twój zielony z górnej półki nie był później bez papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.05.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 karoka, minertu no to pokazcie te swoje papiery. Panie karoka kto zachowuje sie jak goow...niarz? wy kombinujacy jak tu dalej ciagnac na "partyzanckich' papierach czy ja bedący uczciwym sprzedawca zielonych z górnej półki? Wciskacie ludziom ciemnote a jak przyjdzie kontrola, to nie wy bedziecie cienko piszczeć tylko klient zrobiony w bambuko. Gmina da dotację a później gostek będzie kwiczal bo urzednik potrafi sie wybronic. Dlaczego tak bronicie sie zasłaniając producentem przed pokazaniem wymaganych prawem papierow dopuszczających urządzenie do ruchu? Takie dobre, taki szajs czy moze papier jak kennkarta z bazaru cichcem udająca oryginal? Wziąłem sobie za cel te wasze papierki i dotre do nich. A później niech sie dzieje wola nieba. Potem pójdą następni. Bo dośc tego na rynku krąży. a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.05.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Do tego czasu pompy PC powinny stanieć Od 5 lat ceny powietrznych idą sukcesywnie do góry... A co masz strach ,że tej z wyższą nie uciągnie? Przecież już to chyba pisałeś, że to tylko źródło ciepła wystarczy inne bo koszt instalacji jest taki sam. A czemu ja mam mieć stracha ? Pompa ciepła jest nie dla idiotów Pompa ciepła to niskotemperaturowe źródło ciepła i najwyższą sprawność ma przy najniższej temperaturze zasilania,to każdy powinien wiedzieć,który się interesuje zamianą swojego parowozu na nowoczesne źródło ciepła. Udźwignąć udźwignie bo grzeje temp.zasilania do 56st.C ale potem będzie biadolenie,że pompa w eksploatacji jest droga jak przez to COP będzie 1,5. Edytowane 30 Maja 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.05.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Myślę że z badaniami jest coś na rzeczy ...[mnie to loto ] Ale jak to sobie wyobrażasz? ktoś kto skorzystał z dotacji [dopłaty] sam zrobi sobie koło pióra?? Narobi szumu i co?będzie musiał wracać kasę. Może grzywnę mu jeszcze dowalą. Mało tego,gdy ktoś zaczyna podnosić głos to dostaje delikatnie do zrozumienia że może pomocy nie otrzymać .A jak wiemy nawet te cuda ulegają awarii . Tutaj w wątku o rankingu kotłów zawijan już odpowiedział ale Ty dalej pianę bijesz: O tym, czy będzie dofinansowanie, czy go nie będzie, decyduje wyłącznie urzędnik ze strony dawcy pieniędzy. To dysponent środków finansowych ustala regulamin dofinansowania a w nim kryteria oceny. tutaj masz przykładowe warunki do dopłat z Żywca: http://ekoterm.ig.pl/images/PONE2015/warunki_dopuszczenia_do_programu_2015_kociol_weglowy.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 30.05.2015 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Od 5 lat ceny powietrznych idą sukcesywnie do góry... A czemu ja mam mieć stracha ? Pompa ciepła jest nie dla idiotów Pompa ciepła to niskotemperaturowe źródło ciepła i najwyższą sprawność ma przy najniższej temperaturze zasilania,to każdy powinien wiedzieć,który się interesuje zamianą swojego parowozu na nowoczesne źródło ciepła. Udźwignąć udźwignie bo grzeje temp.zasilania do 56st.C ale potem będzie biadolenie,że pompa w eksploatacji jest droga jak przez to COP będzie 1,5. Na grzejniki puszczam w zimę około 36 stopni i wystarcza...myślę że dam sobie rady . Ale liczę jeszcze was truć parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.05.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Na grzejniki puszczam w zimę około 36 stopni i wystarcza...myślę że dam sobie rady . Ale liczę jeszcze was truć parę lat No masz rację ale w takim wypadku będziesz musiał używać taryfy G11 a nie np.G12W przez co koszt 1kWh z pompy wyjdzie Ci jakbyś grzał prądem w taniej taryfie,no może ciut niższy To jest własnie tak jak się nie pomyśli przed budową o budowie i o przyszłości Edytowane 30 Maja 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 30.05.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Tutaj w wątku o rankingu kotłów zawijan już odpowiedział ale Ty dalej pianę bijesz: tutaj masz przykładowe warunki do dopłat z Żywca: http://ekoterm.ig.pl/images/PONE2015/warunki_dopuszczenia_do_programu_2015_kociol_weglowy.pdf Pisałeś już ostatnio do mnie na priv..[nie wiem po co??]proszę cię nie prowokuj Mnie nie interesują inne kotły..Jak nie śmiecicie wątków jak Arturo ,nie przesadzacie to też mam gdzieś wasze kotły. Ja tam sobie mam Oep i uważam po 2,5 roku że to jeden z lepszych kotłów na rynku. I tak,kupił bym znów ogniwo z tym że 10kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiskowiec 30.05.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 minertu Jakoś nasze zielone przechodza wymagane przepisami badania tam gdzie to przepisy nakazuja. Na to idzie duża kasa.I producent nie ukrywa wynikow. A nawet sie nimi chwali. bo ma czym. Łatwo sprawdzic w sieci, na targach, wystawach.a wy robicie krecia robote. 'partyzanci'. mamy nie pokazemy. ale to na wierzch wyjdzie. I ludzie sie dowiedza jak ich w bambuko robicie.jak UCZCIWIE konkurowac na rynku cenowo skoro garaż tańszy bo nie wykłada kasy na to co przepisy nakazują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.05.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 minertu Jakoś nasze zielone przechodza wymagane przepisami badania tam gdzie to przepisy nakazuja. Na to idzie duża kasa.I producent nie ukrywa wynikow. A nawet sie nimi chwali. bo ma czym. Łatwo sprawdzic w sieci, na targach, wystawach. a wy robicie krecia robote. 'partyzanci'. mamy nie pokazemy. ale to na wierzch wyjdzie. I ludzie sie dowiedza jak ich w bambuko robicie. jak UCZCIWIE konkurowac na rynku cenowo skoro garaż tańszy bo nie wykłada kasy na to co przepisy nakazują. I co nie palisz głupa ? robisz normalną zadymę. Wiesz gdzie badania były zrobione, znasz wyniki i niczego nie musisz szukać jak tu próbujesz podkręcać atmosferę. Już pisałem że to nie forum dla badaczy tylko dla budujących czy remontujących. Poszukaj sobie miejsca gdzie będziesz się wymądrzał o badaniach. Proponuję blog zawijana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.05.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 wuwok,jak trochę zaczekasz,a Bozia da zdrowie-napisze Ci jak na prawdę jest z ogrzewaniem PC.Jestem zmuszony,z powodu braku miejsca-na montaż PC.Niestety z obawy i nieufności-musi stanąć kominek (bez płaszcza).Co mnie wcale nie cieszy... Ty to masz naprawde kumatych tych architektów Tak Ci ten dom zaprojektowali, źe nawet preferowanego systemu grzewczego nie jesteś w stanie założyć ? No, ale jeszcze im podziekujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 30.05.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Ty to masz naprawde kumatych tych architektów Tak Ci ten dom zaprojektowali, źe nawet preferowanego systemu grzewczego nie jesteś w stanie założyć ? No, ale jeszcze im podziekujesz... Architekci zaprojektowali domek caculo Zasobność portfela,niestety nie pozwala na większy.Kotłownia na eko w bryle budynku,to nieporozumienie.Tak więc temat rozwiązał się sam.Wezmę drugi etat,zarobię jakoś na tego Taurona. Ty to masz naprawde kumatych tych architektów No, ale jeszcze im podziekujesz... Fotomoto..czy jak ci tam.Jak sobie zerkam na twój "dom"-to jedno jest pewne. Podziękuję im jeszcze dziś.A Panu Bogu-wielokrotnie Weź drugi etat,zarób na architekta-niech to brzydactwo szybko poprawi.może sie jeszcze uda. Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.05.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Ha, ha, mogłem sie zalożyć, że będziesz się odwoływał do mojego Nie pierwszy raz krytykujesz innych, nie widzac nawet ostatecznego efektu. Tylo, ze ja z uwagi na nieuctwo "archiektow" nie musiałem wprowadzac rozwiązań, co do których nie byłem przekonany. A Ty jeszcze dwa tygodnie temu zalozyłes wątek w ktorym wyrażnie wypowiedziałeś się za węglem, a przeciw pompie. A tu zonk. Dom Ci się skuczył przez ten czas ? Faktycznie - weź drugi etet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 30.05.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 A Ty jeszcze dwa tygodnie temu zalozyłes wątek w ktorym wyrażnie wypowiedziałeś się za węglem, a przeciw pompie. A tu zonk. Dom Ci się skuczył przez ten czas ? Faktycznie - weź drugi etet Kocham węgiel i kotły na eko.To był dla mnie straszny cios.Niestety,takie jest życie Kiedyś,czytałem-nie pamiętam już kogo z forum-dziennik.Koleś na własnej działce wyciął drzewo,nie pamiętam jakie,ale sam pisał że ładne-które zupełnie mu nie przeszkadzało,ale pisał jakieś brednie,że igły wpadały mu do deszczówki ,czy rynny i takie tam pierdoły.Tak sobie wtedy pomyślałem,Boże-widzisz ,a nie grzmisz.Ludzie płacą dodatkową kasę,za częściowo zalesione działki-a tu taki zonk.Co za gość. Tak to już w życiu jest,jednym kurczą się domy,a innym mózgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.05.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Też to czytalem... Kiepska rzecz, modrzew straszący zimą gołymi gałęziami, i wypalajacy trawę w promienu 5m od pnia... Na szczęście to było jedyne takie drzewo pośród wielu na tej dzialce - zreszta szybko zastąpione swierkiem serbskim. Ot - mała zmiana aranżacji zieleni działki pod własne potrzeby. Edytowane 30 Maja 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 30.05.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Też to czytalem... Kiepska rzecz, modrzew straszący zimą gołymi gałęziami, i wypalajacy trawę w promienu 5m od pnia... Na szczęście to było jedyne takie drzewo pośród wielu na tej dzialce - zreszta szybko zastąpione swierkiem serbskim. Ot - mała zmiana aranżacji zieleni działki pod własne potrzeby. No właśnie,kilkunastoletni (czy ponad?) piękny modrzew.Ułańska fantazja.Nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts