spiskowiec 03.06.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Jarecki dziekuje za pomoc. chodzi mi o to ze ta firma ma uprawnienia na co innego niz kotly. Popatrz na zakres CO. porownaj z tym co wymaga norma. dla klasy 4 do 1000 a oni moga do troche ponad 600. to co wychodzi za zakres nie rejestruja. I wychodza potem jaja jak balony. ok sa pod wykonawcami dla takich smiesznych fundacji a lud to lyka jak gesi kluski. bo tanio. Gdzie sa jakies organizacje kontrolne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 03.06.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Zwróciłem właśnie na to uwagę, nie widać też w akredytacji wzmianki odnośnie pn-en 303:5 Patrząc na swoje wyniki badań miałem różnie 208mg/m3 z otgs, 300-510mg/m3 ichpw wcześniej i większych emisji nie było dla 100%mocy ale patrząc na 30%mocy, to ten zakres przekroczyłem w starszych badaniach w otgs na mocy 4,7kW było 1011mg/m3 Na tyle mnie to zainteresowało,że dokopałem sie do: Nie wiem, sporo producentów ma atesty wystawiane przez małą energetykę, z tego, co się słyszy ich atesty sa honorowane w gminach, Nie dziwię się zatem,że producenci badają, jest korzyść dla producenta, bo ma badania wykonane w korzystnej cenie, jest korzyść dla tej jednostki, bo swoje zarabia, jest korzyść dla klienta, bo ma dotację. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 03.06.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Napiszę jednak osobno i zapytam Czy jak ICHPW oraz IE mają w akredytacji napisane o badaniu kotłów w/g PN-EN 303-5:2012, to w domyśle mamy tu kotły na pellet?Czy jednak to jest osobno?W akredytacji IE OTGS są " ogrzewacze pomieszczeń opalane pelletami" osobno wymienione co to za nazwa ogrzewacz pomieszczeń? Czy to się ma odbierać w kategorii taki a'la kominek, tyle,że na pellety?a sam kocioł na pellety wchodzi do kategorii "kotły wodne opalane paliwami stałymi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 03.06.2015 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Zwróciłem właśnie na to uwagę, nie widać też w akredytacji wzmianki odnośnie pn-en 303:5 Patrząc na swoje wyniki badań miałem różnie 208mg/m3 z otgs, 300-510mg/m3 ichpw wcześniej i większych emisji nie było dla 100%mocy ale patrząc na 30%mocy, to ten zakres przekroczyłem w starszych badaniach w otgs na mocy 4,7kW było 1011mg/m3 Na tyle mnie to zainteresowało,że dokopałem sie do: [ATTACH=CONFIG]319410[/ATTACH] Nie wiem, sporo producentów ma atesty wystawiane przez małą energetykę, z tego, co się słyszy ich atesty sa honorowane w gminach, Nie dziwię się zatem,że producenci badają, jest korzyść dla producenta, bo ma badania wykonane w korzystnej cenie, jest korzyść dla tej jednostki, bo swoje zarabia, jest korzyść dla klienta, bo ma dotację. ...ale nie ma już tej małej fundacji Ciekawe - dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiskowiec 03.06.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Jarecki doczytalem sie w normie 303-5/2012 cos takiego: paliwa biogeniczne C1 w postaci sprasowanej (np. pelety bez srodkow wiazacych, wytwarzane z drewna i/lub z czastkami kory; dopuszczalne są naturalne srodki wiazace takie jak melasa, parafina roslinna i krochmal); pelety wg EN 14961-2 Trzeba by poszukac tej normy na ogrzewacze. Moze sie wiecej wyjasni.A teraz popatrz: ile producentow moze miec problemy na rynku przez takie cudaki niby prawdziwe.Kto winien? mysle ze rozne urzedy, bo pozwalaja na dzialanie roznych ME i instytuty ktore badaja zgodnie z przepisami bo powinny dzialac zeby takich cudakow nie bylo. Juz mam:znalazlem w sieci cos takiego: https://kratki.pl/images/szablon/instrukcja_piec_pelet_PP_01.pdf to o tych ogrzewaczach na pelety. Duzo ciekawych wiadomosci. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez spiskowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 03.06.2015 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Pokazały się M-ki... zaskoczyło mnie umiejscowienie deflektora ceramicznego.. https://zawijan.wordpress.com/kotly-...lnik-burner-s/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 03.06.2015 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Pokazały się M-ki... zaskoczyło mnie umiejscowienie deflektora ceramicznego.. https://zawijan.wordpress.com/kotly-...lnik-burner-s/ Podaj dokładne współrzędne, aby namierzyć cel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 03.06.2015 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) podaj dokładne współrzędne, aby namierzyć cel. gps e21° 59' 56.76" ... Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Alessandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 03.06.2015 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 gps e21° 59' 56.76" .... Jeden z obiektów strategicznych zlokalizowany. https://zawijan.wordpress.com/kotly-ogniwo-eko-plus-m/palnik-burner-s/ Poszli na przekór obowiązującym " trendom ". Zwiększyli pojemność paleniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 03.06.2015 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Jeden z obiektów strategicznych zlokalizowany. https://zawijan.wordpress.com/kotly-ogniwo-eko-plus-m/palnik-burner-s/ Poszli na przekór obowiązującym " trendom ". Zwiększyli pojemność paleniska. Zwiększyli pojemność.. skąd wiesz? Spodziewałem coś rewelacyjnego, w poprzedniej wersji płyta ceramiczna umiejscowiona była w suficie komory... widocznie izolowała! Przypuszczam, że w im większym komorze w tym lepsze jest zawirowanie spalin co w konsekwencji daje efekt wytrącania pyłu.. czy jakoś tam... możecie się śmiać... nie znam się na tym! Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Alessandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 03.06.2015 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Zwiększyli pojemność.. skąd wiesz? ,,,, Podwyższenie burt, przekłada się na zwiększenie pojemności załadunku. ,,,, Spodziewałem coś rewelacyjnego, w poprzedniej wersji płyta ceramiczna umiejscowiona była w suficie komory... widocznie izolowała! Zamiast płyty ceramicznej, mamy czas i drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 03.06.2015 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 ,,,, .. czy jakoś tam... możecie się śmiać... nie znam się na tym! Ja też. Ja tylko się uczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 04.06.2015 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Jeden z obiektów strategicznych zlokalizowany. https://zawijan.wordpress.com/kotly-ogniwo-eko-plus-m/palnik-burner-s/ Poszli na przekór obowiązującym " trendom ". Zwiększyli pojemność paleniska. Ja już to gdzieś widziałem aaaaa......... widocznie czytają forum eSter... coś tam http://esterownik.pl/gfx/upload/730e25e0.jpg http://images39.fotosik.pl/1871/6773e869528c2d1dgen.jpg http://esterownik.pl/gfx/upload/c6bcfd56.jpg https://esterownik.pl/forum/posty,1118/zmniejszenie-objetosci-palnika-wg-kol-w84u?m=31665#31665 Edytowane 10 Czerwca 2015 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 04.06.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Podwyższenie burt, przekłada się na zwiększenie pojemności załadunku. . To jest żenada.Ludzie z takim wykształceniem,a zmontowali nowy palnik z cegłami na burtach.Ja wiem...nie trzeba armaty,aby zabić ...-ale przypomina mi to rady zawijana ,jak nie mogłem (i nikt nie mógł) ogarnąć jego cuda OEP 25kW. Cegły do wymiennika,a teraz cegły na palnik.A kobiety na traktory. Andrzej_M -ale masz "nowatorskich" mentorów.Pozazdrościć. Jedyne co cieszy,wspomagają polski przemysł szamotowy I za to plus się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.06.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Nie wygląda to prof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 04.06.2015 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 taaaa -jeszcze dwie szamotki na góre -grill gotowy do kol ZZ:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 04.06.2015 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. My nie pokazujemy filmików na YouTube, nie posługujemy się tajnymi wynikami badań.Nie wymyślamy także "kwadratowych jaj. W OGNIWO EKO PlusM zastosowaliśmy powszechnie znane i sprawdzone rozwiązania, które umiejętnie połączyliśmy w całość w jednym urządzeniu.A wynikiem są parametry wymagane dla klasy 4 i 5 najnowszej normy europejskiej, zweryfikowane przez renomowane instytuty. Wiem...Wiem...Wasze badania "na oko", "na palec", i "na nos" są znacznie bardziej wiarygodne, bo lepszych od Was weryfikatorów świat nie widział. Ale...kocioł OGNIWO EKO PlusM nie wymaga operacyjnego czyszczenia w trakcie eksploatacji - ani palcem, w białej koszuli i skarpetkach - ani nosem, jak TwójPan - ani niczym. Nie tak pracochłonnie, jak w kotłach poziomo-półkowych!!!No i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dębowy 04.06.2015 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 taki super hiper kocioł potrzebuje takiej reklamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 04.06.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. kocioł OGNIWO EKO PlusM nie wymaga operacyjnego czyszczenia w trakcie eksploatacji Nie tak pracochłonnie, jak w kotłach poziomo-półkowych!!! No i co? Też nie wziął bym kotła z poziomymi pułkami ,w pionowych jedno stuknięcie i po czyszczeniu. A ten sterownik to co za wyrób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 04.06.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) a te hiper kotły-to będą z jednym typem burnerka tzn chodzi mi o typ segmentów jak i również i obrotu ślimaka jak do prawego i lewego podajnika zamontowanego w piecu-tak się pytam-grzecznie lub może tylko podajnik będzie zamontowany patrząc na front od przodu hiper produktu tylko z lewej strony Edytowane 4 Czerwca 2015 przez berdnard korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts