berdnard 04.06.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) a te hiper kotły-to będą z jednym typem burnerka tzn chodzi mi o typ segmentów jak i również i obrotu ślimaka jak do prawego i lewego podajnika zamontowanego w piecu-tak się pytam-grzecznie lub może tylko podajnik będzie zamontowany patrząc na front od przodu hiper produktu tylko z lewej strony Edytowane 4 Czerwca 2015 przez berdnard korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 04.06.2015 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 taki super hiper kocioł potrzebuje takiej reklamy ? Każdy produkt potrzebuje reklamy. Każdy głupi to wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 04.06.2015 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Też nie wziął bym kotła z poziomymi pułkami ,w pionowych jedno stuknięcie i po czyszczeniu. A ten sterownik to co za wyrób ? To eCoal.pl - nowa generacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 04.06.2015 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 a te hiper kotły-to będą z jednym typem burnerka tzn chodzi mi o typ segmentów jak i również i obrotu ślimaka jak do prawego i lewego podajnika zamontowanego w piecu-tak się pytam-grzecznie lub może tylko podajnik będzie zamontowany patrząc na front od przodu hiper produktu tylko z lewej strony Normalnie. Będzie montowany z lewej lub prawej. Bez żadnych "cudów na kiju". Ale to już sprawa producenta, nie konstruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 04.06.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) To eCoal.pl - nowa generacja. A jest gdzieś więcej info na temat stera ,trzeba było robić zdjęcie jak jest włączony ,nie widać wielkości wyświetlacza . A to wywraca teorię spiskową sprzedawców, w opisie kotła sprawności kotła OGNIWO EKO PlusM na mocy 24,7kW sprawność = 86,8% na mocy 7,6kW sprawność = 92,5% Edytowane 4 Czerwca 2015 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 04.06.2015 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 A jest gdzieś więcej info na temat stera ,trzeba było robić zdjęcie jak jest włączony ,nie widać wielkości wyświetlacza . Jak Elektro-System skończy prace, to go pokaże. Nie pamiętam dokładnie, ale wyświetlacz jest duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dębowy 04.06.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Każdy produkt potrzebuje reklamy. Każdy głupi to wie. za to tylko niektórzy głupcy reklamują je na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 04.06.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 To eCoal.pl - nowa generacja. Czy ten sterownik sterował kotłem podczas wykonywania badań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 04.06.2015 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Czy ten sterownik sterował kotłem podczas wykonywania badań? Ten sam. eCoal.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 04.06.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Ten sam. eCoal.pl Acha, czyli algorytm bez zmian, interfejs "po lifcie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 04.06.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 A jest gdzieś więcej info na temat stera ,trzeba było robić zdjęcie jak jest włączony ,nie widać wielkości wyświetlacza . A to wywraca teorię spiskową sprzedawców, w opisie kotła sprawności kotła OGNIWO EKO PlusM na mocy 24,7kW sprawność = 86,8% na mocy 7,6kW sprawność = 92,5% A jednak! Sterownik ma znaczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 04.06.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 To eCoal.pl - nowa generacja. Ciekawe czy ta nowa generacja będzie u wszystkich producentów kotłów co używali do tej pory starej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.06.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Pewne rzeczy wiem ale na razie nie mogą one ujrzeć światła dziennego.Sterownik pozostanie ten sam z małymi zmianami czyli nowy panel i być może obsługa zaworu mieszającego,pozostałe tak jak w eko Plusie.Jak ktoś nie wie to nowe wersje eko plusa mają dodatkowe czujniki zerwania zawleczki ślimaka oraz otwartej klapy zasobnika. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.06.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Ten sam. eCoal.pl Czy M-ka była badana na spalaniu grupowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 04.06.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Normalnie. Będzie montowany z lewej lub prawej. Bez żadnych "cudów na kiju". Ale to już sprawa producenta, nie konstruktora. tak też myślałem -ten z prawej strony pieca podajnik co będzie montowany-też ma 5 klasę czystości tak to już nie mam pytań-spadam z tąd powodzenia i zdrówka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.06.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Też nie wziął bym kotła z poziomymi pułkami ,w pionowych jedno stuknięcie i po czyszczeniu. Najlepiej mieć pionowy gdzie nie trzeba samemu nic stukać,otrzepywać itp. Właśnie taki się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.06.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. My nie pokazujemy filmików na YouTube, nie posługujemy się tajnymi wynikami badań. Nie wymyślamy także "kwadratowych jaj. W OGNIWO EKO PlusM zastosowaliśmy powszechnie znane i sprawdzone rozwiązania, które umiejętnie połączyliśmy w całość w jednym urządzeniu. A wynikiem są parametry wymagane dla klasy 4 i 5 najnowszej normy europejskiej, zweryfikowane przez renomowane instytuty. Wiem... Wiem... Wasze badania "na oko", "na palec", i "na nos" są znacznie bardziej wiarygodne, bo lepszych od Was weryfikatorów świat nie widział. Ale... kocioł OGNIWO EKO PlusM nie wymaga operacyjnego czyszczenia w trakcie eksploatacji - ani palcem, w białej koszuli i skarpetkach - ani nosem, jak TwójPan - ani niczym. Nie tak pracochłonnie, jak w kotłach poziomo-półkowych!!! No i co? Nie wiem jak to skomentować bo to co ma M-ka to moim zdaniem efekt zebrania do kupy tego co wymyślili użytkownicy,którym to się sprawdziło w kotłach EKO Plus i to na oko bez urządzeń pomiarowych. Wniosek taki,że są lepsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.06.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) No i mam Panie Jacku pytanko bo M-ka to jak mi wiadomo tylko moc 26 kW.Gdzie taki kocioł zamontować?Buduje się na dzień dzisiejszy maleństwa gdzie z płaczem osobiście wsadzam 17 kW aby klient mógł spać spokojnie bo polecano mu 35 kW.Nie znamy jeszcze jak będziemy taki kocioł czyścić gdzie będzie pracował na niskiej mocy bo w nowym budownictwie nawet na 200 m2 nie ma on racji bytu,więc będzie się smędził na niskiej sprawności a wtedy pójdzie w ruch nos,palec , biała koszula i dekielek z nakrętkami.Jak nie będzie mniejszego kotła to ... proszę mi wytłumaczyć do jakich domów go polecać i z jaką sprawnością będzie on pracował? Edytowane 4 Czerwca 2015 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 04.06.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Najlepiej mieć pionowy gdzie nie trzeba samemu nic stukać,otrzepywać itp. Właśnie taki się robi Tym bardziej że prowadnica "otrzepywaczki" może zarastać jak jest na przejściu spalin i pozostanie tylko stukanie po rękojeściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.06.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Co do prowadnicy to jest ona powiedzmy poza zasięgiem spalin bo jest nieco wyżej.Cały system jest jednak dość ciasno spasowany i tu mam obawy co do tezy zawijana,że nie musimy kotła czyścić cały rok.Rozbierałem ten kocioł i ogólnie mi się podoba ale zastanawia mnie to dlaczego tylko jedna moc kotła (26 kW) , na jakie domy go montować bo teraz na 200m2 to 17 kW jest za dużo!Jak pójdzie na niskiej mocy to zarośnie w tydzień i co wtedy?Przypadków nie czyszczenia kotła znam wiele,czasami nie dało się samego dekla zdjąć a co dopiero reszta? Edytowane 4 Czerwca 2015 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts