Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a te hiper kotły-to będą z jednym typem burnerka tzn chodzi mi o typ segmentów jak i również i obrotu ślimaka jak do prawego i lewego podajnika zamontowanego w piecu-tak się pytam-grzecznie :cool:

lub może tylko podajnik będzie zamontowany patrząc na front od przodu hiper produktu tylko

z lewej strony

Edytowane przez berdnard
korekta

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a te hiper kotły-to będą z jednym typem burnerka tzn chodzi mi o typ segmentów jak i również i obrotu ślimaka jak do prawego i lewego podajnika zamontowanego w piecu-tak się pytam-grzecznie :cool:

lub może tylko podajnik będzie zamontowany patrząc na front od przodu hiper produktu tylko

z lewej strony

Normalnie. Będzie montowany z lewej lub prawej. Bez żadnych "cudów na kiju".

Ale to już sprawa producenta, nie konstruktora.

To eCoal.pl - nowa generacja.

A jest gdzieś więcej info na temat stera ,trzeba było robić zdjęcie jak jest włączony ,nie widać wielkości wyświetlacza .

A to wywraca teorię spiskową sprzedawców, :D

w opisie kotła sprawności kotła OGNIWO EKO PlusM

na mocy 24,7kW sprawność = 86,8%

na mocy 7,6kW sprawność = 92,5%

Edytowane przez animuss

A jest gdzieś więcej info na temat stera ,trzeba było robić zdjęcie jak jest włączony ,nie widać wielkości wyświetlacza .

A to wywraca teorię spiskową sprzedawców, :D

w opisie kotła sprawności kotła OGNIWO EKO PlusM

na mocy 24,7kW sprawność = 86,8%

na mocy 7,6kW sprawność = 92,5%

A jednak! Sterownik ma znaczenie... :)

Pewne rzeczy wiem ale na razie nie mogą one ujrzeć światła dziennego.

Sterownik pozostanie ten sam z małymi zmianami czyli nowy panel i być może obsługa zaworu mieszającego,pozostałe tak jak w eko Plusie.

Jak ktoś nie wie to nowe wersje eko plusa mają dodatkowe czujniki zerwania zawleczki ślimaka oraz otwartej klapy zasobnika.

Edytowane przez minertu

Normalnie. Będzie montowany z lewej lub prawej. Bez żadnych "cudów na kiju".

Ale to już sprawa producenta, nie konstruktora.

tak też myślałem -ten z prawej strony pieca podajnik co będzie montowany-też ma 5 klasę czystości tak

to już nie mam pytań-spadam z tąd

powodzenia i

zdrówka życzę

Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni.

My nie pokazujemy filmików na YouTube, nie posługujemy się tajnymi wynikami badań.

Nie wymyślamy także "kwadratowych jaj.

W OGNIWO EKO PlusM zastosowaliśmy powszechnie znane i sprawdzone rozwiązania, które umiejętnie połączyliśmy w całość w jednym urządzeniu.

A wynikiem są parametry wymagane dla klasy 4 i 5 najnowszej normy europejskiej, zweryfikowane przez renomowane instytuty.

Wiem...

Wiem...

Wasze badania "na oko", "na palec", i "na nos" są znacznie bardziej wiarygodne, bo lepszych od Was weryfikatorów świat nie widział.

Ale...

kocioł OGNIWO EKO PlusM nie wymaga operacyjnego czyszczenia w trakcie eksploatacji - ani palcem, w białej koszuli i skarpetkach - ani nosem, jak TwójPan - ani niczym.

Nie tak pracochłonnie, jak w kotłach poziomo-półkowych!!!

No i co?

Nie wiem jak to skomentować bo to co ma M-ka to moim zdaniem efekt zebrania do kupy tego co wymyślili użytkownicy,którym to się sprawdziło w kotłach EKO Plus i to na oko bez urządzeń pomiarowych. Wniosek taki,że są lepsi :)

No i mam Panie Jacku pytanko bo M-ka to jak mi wiadomo tylko moc 26 kW.

Gdzie taki kocioł zamontować?

Buduje się na dzień dzisiejszy maleństwa gdzie z płaczem osobiście wsadzam 17 kW aby klient mógł spać spokojnie bo polecano mu 35 kW.

Nie znamy jeszcze jak będziemy taki kocioł czyścić gdzie będzie pracował na niskiej mocy bo w nowym budownictwie nawet na 200 m2 nie ma on racji bytu,więc będzie się smędził na niskiej sprawności a wtedy pójdzie w ruch nos,palec , biała koszula i dekielek z nakrętkami.

Jak nie będzie mniejszego kotła to ... proszę mi wytłumaczyć do jakich domów go polecać i z jaką sprawnością będzie on pracował?

Edytowane przez minertu

Co do prowadnicy to jest ona powiedzmy poza zasięgiem spalin bo jest nieco wyżej.

Cały system jest jednak dość ciasno spasowany i tu mam obawy co do tezy zawijana,że nie musimy kotła czyścić cały rok.

Rozbierałem ten kocioł i ogólnie mi się podoba ale zastanawia mnie to dlaczego tylko jedna moc kotła (26 kW) , na jakie domy go montować bo teraz na 200m2 to 17 kW jest za dużo!

Jak pójdzie na niskiej mocy to zarośnie w tydzień i co wtedy?

Przypadków nie czyszczenia kotła znam wiele,czasami nie dało się samego dekla zdjąć a co dopiero reszta?

Edytowane przez minertu