Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja pinkole

wuwok modyfikuje bo widzi w tym swoj cel. Tak zwany TP ma to w doopie i zmienia kotly. A co. Kto bogatemu zabroni. Tylko jak teraz ma narzekac na rabarbara skoro wpierw jechal na ogniwo? No to rabarbar musi byc teraz gut. chocby mu z poopska cieklo.

ale cos juz TP przebonkuje ze pewnie kupi nowe ogniwo. to sie dobierze do tylka rabarbarowi. i tak w kolko. cos chlop robic musi.

Jarecki

nie masz jakiegos skampa po taniu dla TP? raz dwa wynajdzie ci nawet to czego nie ma. a namadrzy sie namendrkuje chociaz na prawde to w doopie byl i goowno widzial.

TP typowy roszczeniowy klient co by chcial gumka od majtek rakiety w kosmos wystrzelac.

Wszystko mu be. Nikomu takiego gnoma nie zycze na swojej handlowej drodze. nawymysla napluje bez dowodow i przez to zdrowszy jest.

typowy domownik forum

Edytowane przez spiskowiec

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karoka65, ależ my wszyscy wiemy o Twych niezwykłych zdolnościach w tym zakresie.

Nieraz w dyskusjach, udało Ci się przemienić wodę w wino.

Widzisz a jakiś niby "renomowany" śmie wątpić w moje zdolności :)

Zobaczysz jakie cuda będą się działy jak zacznę M-ką handlować, nawet Wiki o takich nie słyszała, już Ci współczuję jak Ty nad tym wszystkim nadążysz, hehe

wuwok,to nie jest odpowiedź na pytanie.

Ale,ok.Może tak ma właśnie być.Na koniec napiszę ci tyle.Realistą,może i jesteś,ale bez dystansu do swych wypowiedzi i decyzji.Poprawiasz,dobrze działający produkt,wymieniasz dobrze działający sterownik.

Nie wiem tylko,czy wiesz,że takie działania-są najgorszą antyreklamą -dla tych produktów (przerobionych,wymienionych).

Pozdrawiam Ciebie i wszystkich.

Pa.

A wiec odpowiem ci tak. Byłbym zadowolony na 100% z kotła oryginalnego,bez modyfikacji Myślę że 95% użytkowników jest zadowolona..[ bo spala węgiel poprawnie,z dobrą sprawnością]...tak kocioł ma tylko spalać węgiel ] To 5% nie zadowolonych musi być . . Nie istnieje towar zaspakajający wszystkie gusta.Ale patrząc na ilość sprzedanych kotłów jest ok.

A dla czego grzebie,bawię się modyfikacjami???Bo lubię. Dobrze znać zasadę spalania,umieć spalać węgiel poprawnie. A te "przeróbki" kosztowały mnie aż około 34-40zł. W tym lwią część zapłaciłem za silikon uszczelniający palnik. [nie liczę stera bo wyszło 1 do 1]

Ty masz już 2 kocioł a ja?dalej ten sam. Czy jesteś zadowolony z aktualnego kotła?Nie,szamotka ,sadza,ster ,spaliny. Wymieniałeś to jako wady. Mój kocioł miał być awaryjny a to do twojego serwis przyjechał.

Czy usuwając szamotke z wymiennika nie dokonałeś modyfikacji idealnego produktu???Ciebie usuniecie szamotki więcej kosztowało niż moje zabawy:) Wymieniłeś sterownik?u mnie to zbrodnia a u ciebie? Mało tego,jak biedny piec naparzałeś łańcuchem od krowy,to normalne? Ale uważam że twój piec, twoje zadowolenie. Jak narzekasz to mi to lotto ale i jak chwalisz to mam to ...

Mam prawo mieć swoje zdanie. I myślę że o wiele więcej było by tu pochlebnych opinii gdyby ludzie nie obawiali się waszych nagonek,udowadniania że się mylą. A co jeśli wy się mylicie?Wiem, to nie możliwe .

Wuwok, przejrzyj ten wątek od początku, ja zadałem sobie kiedyś trochę tego trudu.

To Ty jesteś te 95% ? bo jakoś nie widzę inaczej.

Ty o nagonkach piszesz ? chyba raczysz żartować, czy to ja gdzie indziej pod innymi nickami sra..łem i podpuszczałem ?

Czepiasz się znowu, chcesz to zaraz podam Ci trochę przykładów i nie tylko stąd, jesteś jak hiena aby tylko coś podłapać.

Mi już się znudziło.

Patrz na swoje podwórko bo Ciebie widzę bardziej interesuje co u sąsiada za płotem śmierdzi a nie czujesz smrodu u siebie.

Możemy zacząć konwersacje ale znów na Priv będziesz pisał...Zrozum ja tam nie mam biznesu i mam gdzieś co się komu sprzeda...

Tu chodzi o podejście jednej osoby. Co by nie kupił to zawsze coś źle :)Pare razy sprzeczaliśmy się i zawsze na koniec pisałeś jaki to biedny jesteś. Ja wam wątku nie śmiecę,chyba zacznę :) a w sumie jest czym :D

Żebym nie musiał Ci przypomnieć.

Wyjaśniłem Ci na PW co wyjaśniłem ale Ty dalej próbowałeś podpuszczać.

A czy Ty nie masz w tym biznesu ?

A skąd ja mam to wiedzieć, popatrz tylko na pompki, niby nie mają a siedzą prawie od rana do rana i zasyfili całe forum gorzej jak ja swoją kotłownię syfem węglowym.

A o co ja mam się z Tobą sprzeczać ? ha ?

Ja nie mam już czasu na takie igraszki ale zawsze mogę go trochę Ci poświęcić i podobnie jak Ty co post gryźć po nogawce tyle że nie wiem czy kilku osobom tutaj będzie to na rękę, wiesz jakie ja mam duże śmietnisko ?

Podrygujesz bo właśnie nie wiesz a z nowymi nickami uważaj, taka moja przyjacielska rada :)

Jesteś 95% ciesz się tym, to dużo

Żebym nie musiał Ci przypomnieć.

Wyjaśniłem Ci na PW co wyjaśniłem ale Ty dalej próbowałeś podpuszczać.

A czy Ty nie masz w tym biznesu ?

A skąd ja mam to wiedzieć, popatrz tylko na pompki, niby nie mają a siedzą prawie od rana do rana i zasyfili całe forum gorzej jak ja swoją kotłownię syfem węglowym.

A o co ja mam się z Tobą sprzeczać ? ha ?

Ja nie mam już czasu na takie igraszki ale zawsze mogę go trochę Ci poświęcić i podobnie jak Ty co post gryźć po nogawce tyle że nie wiem czy kilku osobom tutaj będzie to na rękę, wiesz jakie ja mam duże śmietnisko ?

Podrygujesz bo właśnie nie wiesz a z nowymi nickami uważaj, taka moja przyjacielska rada :)

Jesteś 95% ciesz się tym, to dużo

Mam to co napisałeś :) Oj mam ..A odnośnie nicków to mam tylko ten.[czyli 100% wuwoka]. Aha i tu nie ES tu mi bana nie załatwisz :)

A odnośnie wiedzy,posiadam jakąś. Ale nie moje Małpki,nie me Zoo. Traktuję to jako zabawę i niech tak zostanie.

Bana sobie pewnie załatwiłeś sam, a co ty takiego masz ?

Nie ośmieszaj się kolego drogi.

Myślisz że taki cwany jesteś, nie jeden twierdził że ma tylko jeden nick, zaczęli Was brać za tyłki powoli.

Baw się dobrze i zajrzyj czasem też pod nogi na swoim podwórku zanim zaczniesz za płotem sensacji szukać.

Aha, Dobranoc wuwok.

Marny handlarzyno, karoka sprzedałby Ci lód na Antarktydzie i to trzy razy drożej jak byłby warty, hehe

Ja pinkole

pan wielki handlarz karoka wszystko sprzedaje znacznie drozej niz co warte. teraz przypomne wszystkim ze pan karoki handluje rabarbarami. wedlug jego twierdzenia sprzedaje kazdy towar trzy razy drozej niz jest warty. brawo panie handlarzu wielki karoki. czyli sam przyznajesz co warte jest to super cudo rabarbarowe z partyzanckimi papierami co je tak zachwalasz.

Marny handlarzyno, karoka sprzedałby Ci lód na Antarktydzie i to trzy razy drożej jak byłby warty, hehe

tak wlasnie dzialaja oszusci, naciagacze i hochsztaplery. zeby nie bylo. to odpowiedz na cytat z pana handlarza karoki. jego slowa.

teraz tez wiadfomo czemu pekaesy padajom.

Ja pinkole

pan wielki handlarz karoka wszystko sprzedaje znacznie drozej niz co warte. teraz przypomne wszystkim ze pan karoki handluje rabarbarami. wedlug jego twierdzenia sprzedaje kazdy towar trzy razy drozej niz jest warty. brawo panie handlarzu wielki karoki. czyli sam przyznajesz co warte jest to super cudo rabarbarowe z partyzanckimi papierami co je tak zachwalasz.

tak wlasnie dzialaja oszusci, naciagacze i hochsztaplery. zeby nie bylo. to odpowiedz na cytat z pana handlarza karoki. jego slowa.

To chyba odpowiednia chwila by coś wyjaśnić i zwrócić na coś uwagę (bo chyba wcześniej źle zostałem zrozumiany)a mianowicie piec jako piec nie jest zły nie jest dobry jest to po prostu piec jakich 99% na rynku.

Wszystko co jest strasznie przeszkadzające to pisanie bajek i co jakiś czas zmienianie zdania przez "handlarzy" promujących ten pic przez co robią w konia zwykłego kupującego.

Panie z....2

ja byłem przekonany zawsze że oszust to taka osoba która najpierw nakłamie a potem zapada się pod ziemie by za jakiś czas znów wypełznąć. No ale na szczęścicie to wolny karaj i każdy może mieć inne zdanie inną definicję do różnych rzeczy Pozdrawiam,

polecam lekturę http://pl.wikipedia.org/wiki/Oszustwo

Edytowane przez skresz

skresz

czy ty wiesz co piszesz?

chyba nie.

pan karoki twierdzi ze sprzedaje trzy razy drozej niz to warte.

sprzedaje kotly rabarbary. bez papierow.

niech pokaze papiery z Lodzi. tam byly badane rabarbary i co? nie przeszly wcale. to cygania ludzi jakims papierkiem bez znaczenia.

ja moge pokazac papiery z zielonego ktorym handluje bo sie nie ma czym wstydzic. i nie handluje przez forum. ono nie do tego.

uczciwi wykladaja kase na badania a karoki podbieraja klientow bo handluja przez forum. to jest uczciwe?

Edytowane przez spiskowiec

Gość TwojPan

Mam prawo mieć swoje zdanie. I myślę że o wiele więcej było by tu pochlebnych opinii gdyby ludzie nie obawiali się waszych nagonek,udowadniania że się mylą. A co jeśli wy się mylicie?Wiem, to nie możliwe .

wuwok,Ty chyba nie rozumiesz co sam tutaj robisz.

Internet kreuje w tych czasach pewne wzorce i opinie.Każdy,kto odwiedza forum -czegoś tu szuka (pomijam spam,reklamę itd).Można się cofnąć,do Twoich postów z przed lat,a okaże się szybko, czego tutaj szukałeś.A co znalazłeś,ja i Ty dobrze wiemy.

Piszesz o moich zmianach kotła itd.Powiem Ci tak.Z doświadczenia wiem,że ktoś kto się pojawia na forach tematycznych,bardziej da wiarę takiemu co miał dwa kotły i o obu pisał tak jak to widział,czyli jako użytkownik (wady,zalety itd.) -a niżeli takiemu jak Ty.Chwalącemu pod niebiosa to co aktualnie posiada,a w dodatku przeglądającemu fora godzinami dziennie,bo a nóż trafi się nowa modyfikacja palnika i do dzieła.Zrozum,krytyka ma to do siebie,że jest głosem wolnego człowieka.Moje doświadczenia z obiema jednostkami (przyp:OEP 25kW oraz RBR 11kW) zostały dosyć szczegółowo opisane w moich relacjach.Pierwszego kotła,nie potrafił ustawać nikt.Jest kolega we Wrocku,który do dziś walczy z OEP 25kW :).Drugi ,z marnie wklejoną szamotką-też nie powalał sprawnością.Tylko zrozum,to nie były przeróbki.Nazwałbym to raczej,usunięciem wady.W OEP,wymiennika nie dało się wymienić,a wielka japa Burnera S,była tylko jednym z wielu powodów wywalenia tego kotła na zbity pysk.W obu przypadkach,krytykowałem posiadane przez siebie produkty.Jasno i rzeczowo.

Ludzie szukają w sieci dobrych produktów,ale na 100% nie takich,o których wszyscy piszą same superlatywy.Ty jesteś zaprzeczeniem wszystkiego co jest logiczne.Piszesz,że jesteś zadowolony,a przerabiasz kocioł,na lewo i prawo-w dodatku jak sam napisałeś przy pomocy jego konstruktora.Jaki to ma sens?W dodatku chwalisz to,co sam przerabiasz.

A mnie,najzwyczajniej w świecie,powinieneś podziękować :),a nie pisać do mnie w liczbie mnogiej.Sam wiesz,że to ja w dużej mierze przyczyniłem się do tego,że jesteś teraz zadowolonym w 100% użytkownikiem (stopka).Bo wnioskuję,z takiego wpisu,że wcześniej (na fabrycznej wersji tego zestawu)-zadowolony nie byłeś.

Moim zdaniem,robisz firmie "O" i "E" -bardziej antyreklamę,a niżeli reklamę.Nikt nie da wiary,że przerabianie nowego kotła to pasja.A wymiana nowego sterownika -to hobby :) A krytykować ,można jedynie to co się posiada,lub posiadało.A nie to co kolega za ścianą,czy co widziałeś w sklepie.

skresz

czy ty wiesz co piszesz?

chyba nie.

pan karoki twierdzi ze sprzedaje trzy razy drozej niz to warte.

sprzedaje kotly rabarbary. bez papierow.

niech pokaze papiery z Lodzi. tam byly badane rabarbary i co? nie przeszly wcale. to cygania ludzi jakims papierkiem bez znaczenia.

ja moge pokazac papiery z zielonego ktorym handluje bo sie nie ma czym wstydzic. i nie handluje przez forum. ono nie do tego.

uczciwi wykladaja kase na badania a karoki podbieraja klientow bo handluja przez forum. to jest uczciwe?

Jak dla mnie to o papiery powinien starać się producent nie sprzedawca, z tego co widzę to K.... ma profil płaty czy jak to się tam nazywa wiec chyba jak najbardziej może handlować na forum.

CO do papierów to jednak nie chciałbym się wypowiadać bo badania w wielkich instytutach jednak nijak się mają do spalania w warunkach domowym, papier może być tylko plusem jak ktoś chce mieć dotację itp.

ps. panie spiskowiec panu się chyba już wszystko pomyliło

Edytowane przez skresz

skresz

. i nie handluje przez forum. ono nie do tego.

wykup PP i handluj przez forum i przestań się mazać

i nie zgodzę, że forum nie jest do tego. To forum jest do tego i dlatego stworzono płatny profil.

Ja pinkole

pan wielki handlarz karoka wszystko sprzedaje znacznie drozej niz co warte. teraz przypomne wszystkim ze pan karoki handluje rabarbarami. wedlug jego twierdzenia sprzedaje kazdy towar trzy razy drozej niz jest warty. brawo panie handlarzu wielki karoki. czyli sam przyznajesz co warte jest to super cudo rabarbarowe.

Nie przekręcaj krętaczu mizerny bo ci to nie wychodzi. Tobie tylko rabarbar przeszkadza, boisz się go jak diabeł święconej wody, hehe.

Karoka sprzedaje kotły 5-ciu producentów ale ty przed tym jednym gatkami trzepiesz. Może już niedługo 6-ty się pojawi.

Co do cen to sprawdź sobie jak to wygląda bo przecież nie ja tylko je sprzedaję.

Taki renomowany jak ty reklamy tutaj szuka ?

Renomowany to ty jesteś w oblewaniu pomyjami cieciu.

Edytowane przez karoka65

Gość Arturo72
i nie handluje przez forum. ono nie do tego.

I dobrze bo nic by z tego nie wyszło bo inwestorzy madrzeja i już coraz więcej z nich ma świadomość, że ekosyf nie nadaje się do nowych i nowobudowanych domów, gdzie obciążenie cieplne w domach B

nawet 200m2 to max.8kW a poza tym system grzewczy do na ekosyf jest w takim domu bardzo drogi biorąc pod uwagę koszt inwestycji od początku budowy.

Także pozostaje Wam walka o nieswiadomego inwestora i o inwestorów ze starych domów do wymiany kotła jak sparcieje.

Gość Arturo72
Ty spamer bo ci zaraz przypomnę.

Znowu wlazłeś dorobić na wątku kotłowym ?

Nie wiem jakbyś zaklinal rzeczywistość to tak jest.

Np dla TwojegoPana w jego nowym domu o obciążeniu 3kW najtańszy będzie system grzewczy na prąd czego też nie może przyswoić i wybiera pompę ciepła, która też nie potrzebuje kotlowni i nie potrzebuje komina.

I to pozytyw, bo mniej syfu będzie w powietrzu.

Edytowane przez Arturo72