Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Od wyłapywania głupot jesteście Wy. Ja się nie znam. ,,,,

Dziękuję.

Myślę, że Twe słowa to jest taki glejt, by można było czasami w sposób rzeczowy, nie zgodzić się z niektórymi tezami stawianymi przez kolegów z etykietką PP.

,,,, Proszę tylko o poszanowanie dobrych obyczajów forum ,,,,

Postaramy się :).

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Finlandia, czy ten PP widniejący z boku u niektórych kolegów, upoważnia ich do częstego plecenia głupot na forum, do częstego wprowadzania błędnych i nieprawdziwych informacji na forum, do częstego przeinaczania obowiązujących przepisów, ustaw i norm.

A Ty znasz te przepisy i normy że twierdzisz że coś "przeinaczam".

Ja ich nie znam to co mogę przeinaczyć ?

Jeśli i Ty ich nie znasz to na jakiej podstawie wypisujesz te bzdury że np. ja coś przeinaczam ?

Bazujesz na tym co ktoś napisał na forum a nie wiesz czy napisał wszystko i czy też nie wybiórczo to co pasowało mu napisać żeby nakręcić takiego jak Ty.

Już ktoś proponował żeby założyć wątek na forum dla filozofów którzy chcą zgłębić swoją wiedze na te tematy, po co trollować wszystkie wątki tematyczne ?

Ludzi interesuje zapewne bardziej to żeby kupić sobie jakiś kociołek jeśli pytają o kocioł i zdobyć kilka zwykłych informacji o nim, kto będzie chciał poczytać o normach, badaniach i innych pierdołach wejdzie sobie właśnie na taki wątek a tutaj będzie porządek i nie będzie wojenek bo to jest decydująca przyczyna do ich wszczynania tutaj i na innych wątkach. Zapewne właśnie niektórym to bardzo odpowiada jak nie mają już czym obes..ać konkurencji.

Finlandia, czy ten PP widniejący z boku u niektórych kolegów, upoważnia ich do częstego plecenia głupot na forum, do częstego wprowadzania błędnych i nieprawdziwych informacji na forum, do częstego przeinaczania obowiązujących przepisów, ustaw i norm.

Ostre słowa Andrzejku.

Do mnie pijesz?

Ale eCoal w "grupowym" już sadzy nie produkuje... jeśli palacz dobrze ustawi wentylator, a to jest bardzo łatwe.

Zatem jakkolwiek proste by to nie było to jednak zasługą palacza jest brak sadzy a nie sterownika.

Dzień dobry! :wiggle:

Jeśli mogę się wtrącić, jak wygląda ta bardzo łatwa procedura?. User patrzy na jakieś wskazania?, patrzy do pieca?

do finlandii

uprzejmie prosze zrobic porzadek na wszystkich watkach. jak watek o rbr to pisac o rbr. jak o ogniwach to o ogniwach i tak dalej.

powinni tego przestrzegac wszyscy a zwlaszcza panstwo PP. dlaczego? bo jakos nie na swoich watkach lubia sie pokazywac. na swoich nic konkretnego. tak wiem brak znajomosci przepisow.

Certyfikat na znak bezpieczeństwa ekologicznego ma tylko RBR 23 kw Czy się mylę Panowie ?

Nie.

Dostałeś świadectwo badania , w którym potwierdza się spełnienie normy w zakresie efektywności energetycznej i ochrony środowiska.

Dostałes również deklarację zgodności czego potwierdzeniem jest znak CE , zgodny z wymaganiami dyrektywy maszynowej i normą zharmonizowaną PN-EN 303-5:2012

Zawijan, użytkownicy sugerujący Ci wykupienie płatnego konta mają rację. Każdy z nas wyrażając własne przekonania odnoszące się do jakiś produktów w jakimś sensie "robi marketing". Tylko czasem obiektywnie powiemy o czymś w szerszym kontekście i wtedy można to uznać za wymianę doświadczeń.

Koledzy używający PP są fair wobec forum i wobec innych użytkowników i to oni są dobrym przykładem.

Nie macie racji. Ani ci użytkownicy, ani Ty, czyli Redakcja, którą tu reprezentujesz.

Po pierwsze - nie sprzedaję żadnych kotłów.

Po drugie - nie kryję kim jestem.

I to właściwie powinno by wystarczyć, ale rozszerzę trochę uzasadnienie mego stanowiska.

Przecież Redakcji chodzi wyłącznie o pieniądze. O te PP właśnie. Niech mi tu nikt nie ćmi, że jest inaczej. Nie macie do czynienia z byle głupkiem.

Ci, którzy "sugerują" (jak ślicznie to ująłeś), abym wykupił PP, wiedzą doskonale, że tego nie zrobię. Oni chcą, abym zniknął z tego forum, bo jestem im niewygodny. A jestem niewygodny, bo odkrywam i piętnuję ich oszustwa, kłamstwa i pomyłki, nieświadome i świadome. Obecnie to prawie w 100%-ach poplecznicy jednego z producentów, który nie podaje rzetelnych parametrów pracy swoich kotłów, bo nie posiada wymaganych badań w tym zakresie i łże, za pośrednictwem tych popleczników, starając się robić użytkownikom wodę z mózgów.

Ja tu robię marketing? Nie bądźcie śmieszni. Napisałem tak, a jakże. Zakpiłem sobie z niektórych tutejszych mądrali. Co one wiedzą o marketingu? To ja nauczyłem tutejszych użytkowników, co jest ważne w ocenie kotła, dając odpór setkom producentów i handlarzy, zalewających fora swoją twórczością marketingową właśnie. Nie jestem za to lubiany w branży, oj nie. Ale mi to już lotto...

Będę to robił nadal. Chyba, że Redakcja uzna, że ważniejsze są dla niej pieniądze, które dostaje za te marketingi i zamknie mi gębę. W co raczej wątpię, bo popatrzcie tylko, jak wzrasta "klikalność" tego bloga, kiedy się tu zjawiam.

do finlandii

uprzejmie prosze zrobic porzadek na wszystkich watkach. jak watek o rbr to pisac o rbr. jak o ogniwach to o ogniwach i tak dalej.

powinni tego przestrzegac wszyscy a zwlaszcza panstwo PP. dlaczego? bo jakos nie na swoich watkach lubia sie pokazywac. na swoich nic konkretnego. tak wiem brak znajomosci przepisow.

Głupoty piszesz,gdybys zdobył sie na odrobinę wysiłku to zauważył bys ,że jestem serwisantem sterowników eCoal.pl Te sterowania posiadaja oby dwa kotły w tych wątkach.

Poza tym pokaz mi choć jednego,który pokazuje się tylko na swoim wątku?

Nie macie racji. Ani ci użytkownicy, ani Ty, czyli Redakcja, którą tu reprezentujesz.

Po pierwsze - nie sprzedaję żadnych kotłów.

Po drugie - nie kryję kim jestem.

I to właściwie powinno by wystarczyć, ale rozszerzę trochę uzasadnienie mego stanowiska.

Przecież Redakcji chodzi wyłącznie o pieniądze. O te PP właśnie. Niech mi tu nikt nie ćmi, że jest inaczej. Nie macie do czynienia z byle głupkiem.

Ci, którzy "sugerują" (jak ślicznie to ująłeś), abym wykupił PP, wiedzą doskonale, że tego nie zrobię. Oni chcą, abym zniknął z tego forum, bo jestem im niewygodny. A jestem niewygodny, bo odkrywam i piętnuję ich oszustwa, kłamstwa i pomyłki, nieświadome i świadome. Obecnie to prawie w 100%-ach poplecznicy jednego z producentów, który nie podaje rzetelnych parametrów pracy swoich kotłów, bo nie posiada wymaganych badań w tym zakresie i łże, za pośrednictwem tych popleczników, starając się robić użytkownikom wodę z mózgów.

Ja tu robię marketing? Nie bądźcie śmieszni. Napisałem tak, a jakże. Zakpiłem sobie z niektórych tutejszych mądrali. Co one wiedzą o marketingu? To ja nauczyłem tutejszych użytkowników, co jest ważne w ocenie kotła, dając odpór setkom producentów i handlarzy, zalewających fora swoją twórczością marketingową właśnie. Nie jestem za to lubiany w branży, oj nie. Ale mi to już lotto...

Będę to robił nadal. Chyba, że Redakcja uzna, że ważniejsze są dla niej pieniądze, które dostaje za te marketingi i zamknie mi gębę. W co raczej wątpię, bo popatrzcie tylko, jak wzrasta "klikalność" tego bloga, kiedy się tu zjawiam.

To tak się wtrącę.

Dostałeś z tego co wiem odpowiednie papiery i miałeś się do nich ustosunkować.Jak do tej pory tego nie zrobiłeś.

Napisz jasno czy z tymi papierami jest wszystko ok czy wg Ciebie nie.Jeżeli nie to napisz wszystkim dlaczego.

Dzień dobry! :wiggle:

Jeśli mogę się wtrącić, jak wygląda ta bardzo łatwa procedura?. User patrzy na jakieś wskazania?, patrzy do pieca?

Oj... oj...

Za wyjątkiem sterowania sterownikiem eCoal.pl w ustawieniu "retortowy-eCoal" - zawsze user musi na coś patrzyć.

Przepraszam... a na co patrzy w SPP?

O, przepraszam - jest już podobno inny sterownik, który sam patrzy, ale go jeszcze nie znam.

To tak się wtrącę.

Dostałeś z tego co wiem odpowiednie papiery i miałeś się do nich ustosunkować.Jak do tej pory tego nie zrobiłeś.

Napisz jasno czy z tymi papierami jest wszystko ok czy wg Ciebie nie.Jeżeli nie to napisz wszystkim dlaczego.

pan minertu

na to pytanie niech ci odpowie pan karoki bo zalozyl watek specjalistyczny

a na powaznie: dobrze wiesz ze papiery dziadka z wehrmachtu dawaly choc troche szansy na obywatelstwo niemieckie. papiery tego co reklamujesz PP warte tyle co ten papier i tusz do drukarki

Certyfikat na znak bezpieczeństwa ekologicznego ma tylko RBR 23 kw Czy się mylę Panowie ?

TAK. Jeśli chodzi o kotły RBR - świadectwo (nie certyfikat) na znak bezpieczeństwa ekologicznego IChPW ma tylko RBR 23kW

Zwracam jednak uwagę, że na chwilę obecną, takie świadectwo to już za mało.

To tak się wtrącę.

Pytał mnie już o to wcześniej karoka, teraz pytasz Ty.

Ciekawe, skąd Wy wiecie o tym, jaką dostaję prywatną korespondencję???!!!

Nie cięzko się domyślić prawda?

Proszę odpowiedz na mojego posta.

Nie mam zamiaru upubliczniać mojej prywatnej korespondencji.

P.S.

Jeśli tak bardzo Cię to interesuje, podaj publicznie, jakie papiery mają RBR-y. Wtedy odpowiem Ci publicznie, co one są warte.

Edytowane przez zawijan

pan minertu

na to pytanie niech ci odpowie pan karoki bo zalozyl watek specjalistyczny

a na powaznie: dobrze wiesz ze papiery dziadka z wehrmachtu dawaly choc troche szansy na obywatelstwo niemieckie. papiery tego co reklamujesz PP warte tyle co ten papier i tusz do drukarki

Wiem,że jest wątek.

Nie wiem natomiast co do tego ma dziadek z wehrmachtu.