spiskowiec 14.06.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 -> Spiskowiec. No to przecież o tym pisałem, że jeśli się wystawi na pałe to mogą być problemy. Nie masz obowiązku robić badań CE w jednostkach akredytowanych, a twierdząco piszesz że tak musi być. Nawet na stronie którą podałeś pisze że NIEKIEDY trzeba się tam zgłosić. Tyczy się to pewnie jakiś abstrakcyjnych rzeczy jak np technika medyczna bo tam nikt nie będzie ryzykował życia ludzi dla lipnie wystawionego CE i wymuszają badania pod okiem Milicji CE. Nie mniej jednak podstawowej techniki z którą mamy tutaj doczynienia czyli piece i ich sterowanie akredytowane labo z pewnością nie dotyczy. Jeśli uważasz inaczej, podaj jakąś podstawe prawną a dużymi literami to odszczekam. panie bolek zapraszam do watku pana karoki o przepisach. tam bedziesz szczekal a tu utrzymany zostanie porzadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 14.06.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Wszystko pamiętam. Tak przy okazji zapytam o OEPLUSM z jakim on wkońcu jest palnikiem bo na targach w Ostrawie palnik szamotek nie miał i nie miał tez płyty ceramicznej w komorze spalania.Taka wersja kotłów jest w CZ sprzedawana.Czy na Polski rynek wyjdzie lepsza wersja czy .... no właśnie jaka? Próbowałem się dowiedzieć tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235435-Ogniwo-Eko-Plus-M-pytania-i-odpowiedzi-czyli-jak-to-jest-z-tym-kotÅem&p=6879374#post6879374 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 14.06.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Panowie przecież to proste . Ogniwo Eko plus M w Czechach występuje w 4 klasie . Defro mocno wypchnęło innych producentów, nasyciło nasz rynek mają największą sprzedaż i olbrzymią ofertę różnorodnych kotłów . Źle by się stało gdyby zostali monopolistą ale to już chyba fakt. Ogniwo znalazło zbyt w Czechach ,Defro w tym czasie podnosi poprzeczkę zaczyna produkcją kotłów w 5 klasie na węglu . Ogniwo przyspało ale teraz goni tyły jest przygotowywany kociołek na rynek do 5 klasy, dodano płytki szamotowe i ekonomizery-łapacze pyłu ,po badaniach u nas pewnie łapie się do 5 klasy ,ale procedura trwa w instytucie w Brnie, jak tylko zostanie wydany certyfikat Zawijan nas poinformuje. Popieram współzawodnictwo ,stawiam na rozwój ,wszyscy na tym korzystamy. Defro ma już podkupiony legalnie sterownik Bruli i podajnik segmentowy burner ,a cegły można sobie postawić samemu http://i.imgur.com/os7UgEZ.png Edytowane 14 Czerwca 2015 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.06.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Nie bruli tylko sigma smart ll, trzeci ze sterowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 14.06.2015 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Wszystko pamiętam. Dalej moich klientów rzetelnie informuję o wszystkim co wiem i o wszystkim co mam. To co mam otrzymuję od producenta kotłów.Nie klepie papierów wg mojego widzimisię.Klient dostaje to co mam od producenta. Tak przy okazji zapytam o OEPLUSM z jakim on wkońcu jest palnikiem bo na targach w Ostrawie palnik szamotek nie miał i nie miał tez płyty ceramicznej w komorze spalania.Taka wersja kotłów jest w CZ sprzedawana.Czy na Polski rynek wyjdzie lepsza wersja czy .... no właśnie jaka? A powinieneś ich informować o wszystkim, co powinni wiedzieć. To, co wiesz i co masz - to sporo za mało. A tak przy okazji, to Ci odpowiem na Twoje pytanie: A co Cię to obchodzi? I już nie pytaj mnie więcej o nic. Pytaj raczej swojego producenta o to, co powinieneś wiedzieć i mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.06.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Ha ha Najlepiej się wykręcić od odpowiedzi.Dobre. Jutro podjadę do np INSTALBUDU albo lepiej PROSAT i ciekawe co mi powiedzą jak im zadam pytanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 14.06.2015 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Najlepsze jest to ze pan Z...... pisał wczesnej ze robi marketing dla kotła więc podejście jest naprawdę godne pozazdroszczenia, rozumiem że producent tez ma takie podejście dla potencjalnych klientów czy tez obecnych klientów. He ciekawe jest tylko to czy M okazał się takim gniotem że trzeba było go modyfikować czy tez robione jest to tylko dla papierka. Tak czy inaczej p Z............... plączą się coraz bardziej w zeznaniach, zresztą jak ostatnio, niebawem przestaną pisać a później znikną pewnie posty by za rok promować kocił XZC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 14.06.2015 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Najlepsze jest to ze pan Z...... pisał wczesnej ze robi marketing dla kotła więc podejście jest naprawdę godne pozazdroszczenia, rozumiem że producent tez ma takie podejście dla potencjalnych klientów czy tez obecnych klientów. He ciekawe jest tylko to czy M okazał się takim gniotem że trzeba było go modyfikować czy tez robione jest to tylko dla papierka. Tak czy inaczej p Z............... plączą się coraz bardziej w zeznaniach, zresztą jak ostatnio, niebawem przestaną pisać a później znikną pewnie posty by za rok promować kocił XZC Ależ jesteś śmieszny... P.S. "śmieszny" w znaczeniu, że masz wysokie poczucie humoru, żeby nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 15.06.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 No to mamy nową stronkę Ogniwo... http://www.ogniwobiecz.com.pl/eko-plus-m/ http://static.pokazywarka.pl/bigImages/5906246/15458626.jpg?1434354294 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 15.06.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Żeby się upewnić - Ogniwo przyjmuje metody konkurencji? Widzę na stronce znaczek w którym się chwali 5 klasą według nowej normy. Bardzo ładnie wymyślone logo. Ale dokumentu z badań jakoś nie mogę znaleźć. Są owszem certyfikaty dla Ogniwo Eko Plus - ale też według starej normy i z klasą A. Certyfikatu dla Eko Plus M nie widzę, a znaczkiem się posługują i kocioł jest określany jako " Bezpieczny dla środowiska ". Tak na gębę - czy dokument jest jakiś na to bezpieczeństwo i na 5 klasę? I tylko wzorując się na innym producencie Ogniwo puszcza do nas oko - mam ale nie pokażę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 15.06.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Ooooo nowy panel sterujący )) czyli kończy się era paneli stawianych na kotle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 15.06.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 O ile się nie mylę to temat OEP+M jest tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235435-Ogniwo-Eko-Plus-M-pytania-i-odpowiedzi-czyli-jak-to-jest-z-tym-kot%C5%82em/page17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisgie 21.07.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Trafiłem na ten wątek bo szukam odpowiedniego dla siebie kociołka.Przeczytałem wszystkie 495 stron i każdego posta i zajęło mi to bite 2 tygodnie.W trakcie czytania przeszedłem chyba wszystkie stany emocjonalne: od wielkiego podekscytowania aż do całkowitego obrzydzenia przy czym owe obrzydzenie nie dotyczyło rzeczonego produktu tylko samej dyskusji.Nie mniej jednak wiele się dowiedziałem o kotłach, spalaniu oraz o problemach z jakimi codziennie musi sobie radzić palacz.Nie wiem jeszcze jaki kocioł wybiorę ale już wiem czego szukać.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 21.07.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 (edytowane) Panowie,pytanko. Kto pali/palił groszkiem w naszych kotłach??? [nie ekogroszkiem a groszkiem]Jest u nas na składzie groszek o troszkę większej granulacji niż grubsze kawałki eko . Cena atrakcyjna i tak se myślę że Może bym sobie kupił tonę na zimę. Oczywiście kupię teraz z 100 kg tylko wada taka że idzie mało węgla wiec testy będą długie. Podobno z Piasta ten groszek. Możliwe że ma 25tys kalorii? Prosze o odp temat pilny. Krisgie pamiętaj że nie ma kotła idealnego. Przy Oep podział prosty. Przy 25kw ludzie mają problemy bo to kocioł do wielkich domów. Kolejna 16ka jest generalnie bardzo chwalona. A 10ki z racji najlepszego dopasowania do współczesnych domów zbierają generalnie same pochwały. Z tym że dobry palacz 25 okiełzna a kiepskiego 10ka przerośnie. W kotle na eko należy się nauczyć palić i tyle.Tyczy się kotła każdego producenta. Edytowane 21 Lipca 2015 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.07.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Spokojnie możesz palić groszkiem 5-35mm gdzie nawet trafi się 40mm ziarno.Moi klienci OEP pala Chwałowicami o tej granulacji i nie mają z nim problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 21.07.2015 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Trafiłem na ten wątek bo szukam odpowiedniego dla siebie kociołka. Przeczytałem wszystkie 495 stron i każdego posta i zajęło mi to bite 2 tygodnie. W trakcie czytania przeszedłem chyba wszystkie stany emocjonalne: od wielkiego podekscytowania aż do całkowitego obrzydzenia przy czym owe obrzydzenie nie dotyczyło rzeczonego produktu tylko samej dyskusji. Nie mniej jednak wiele się dowiedziałem o kotłach, spalaniu oraz o problemach z jakimi codziennie musi sobie radzić palacz. Nie wiem jeszcze jaki kocioł wybiorę ale już wiem czego szukać. Pozdrawiam. Wpisz w googlach "kotły c.o. poradnik" Przeczytasz więcej i to bardziej usystematyzowane i bez takich niesmacznych wrażeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 21.07.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Spokojnie możesz palić groszkiem 5-35mm gdzie nawet trafi się 40mm ziarno.Moi klienci OEP pala Chwałowicami o tej granulacji i nie mają z nim problemów. A piast ma tyle kalorii?Czy to ściema? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.07.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 A piast ma tyle kalorii?Czy to ściema? Nigdy nie paliłem Piastem ale tyle z tego co wiem powinien mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.07.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 A piast ma tyle kalorii?Czy to ściema? Przeważnie podają 24 w porywach 25, pewnie zależy gdzie ryją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 21.07.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Wuwok na Piaście nie ma groszku. Jak już to z Ziemowita. A taki niby-groszek z Piasta to dość często się trafia miał 25, że nie znajdziesz w nim więcej jak z 10 - 15% miału. Ja jak mi się taki trafi, to łapki zacieram i sito zapuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts