zawijan_2 07.07.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Szosiu OPTYMISTA Gdzie we Wszechświecie można dostać cokolwiek za darmo? Ponoć nawet, aby dostać w japę, to trzeba sobie zasłużyć. Wcześniej, czy później szwagroszczak ci rzeknie, choćby tzw. mimochodem coś o jakimś szkle na przykład. I już te trocinki nie za darmo, tylko z odroczonym terminem zapłaty. Sorry, że sobie troszkę na luzie poleciałem, ale dzisiaj Słoneczko daje popalić. Za darmo! (?) Pozdrawiam serdecznie wszystkich zawijan_2:D A na poważnie: spokojnie możesz je mieszać z groszkiem, miałem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woma4 07.07.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Wcześniej, czy później szwagroszczak ci rzeknie, choćby tzw. mimochodem coś o jakimś szkle na przykład. I już te trocinki nie za darmo, tylko z odroczonym terminem zapłaty. Weekend się zbliża i zawijan_2 ma skojarzenia ze szkłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 07.07.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 wiecie może jak będzie zachowywał się ogniwo eko plus w instalacji z kominkiem z płaszczem wodnym chodzi mi o to czy np. nastawie sobie temperaturę w domu na 22C za parę godzin żona będzie chciała bym napalił w kominku iii??? czy piec automatycznie się dopasuje do kominka czy będzie musiał coś przestawiać i odwrotnie jak wygaśnie w kominku czy piec zwiększy swoja moc. Ogólnie chodzi mi o jego uczenie algorytm w czasie pracy czy analizuje i zmienia się na bieżąco czy w czasie rozpalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 07.07.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 skresz podłaczysz czujnik pokojowy i po problemie. Jak napalisz w kominku i temp. będzie odpowiednia to czujnik pokojowy wyłączy pompę CO i kociołek będzie pykał w podtrzymaniu. Gdy zacznie brakować tego co wyprodukował kominek to wtedy czujnik załączy pompę CO i Ogniwo dołoży bobu tak żebyś miał w domu to co chcesz, czyli te przykładowe 22 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 07.07.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 re: woma4 Ja teraz Kolego codziennie widzę szkło. I mi ciarki po skórze przechodzą, gdy widzę jak ze szklanej ampułki naciąga do strzykawy takie ciekłe świństwo i ... wali mnie bez litości w( policzek dolny) Nic jej nie zrobiłem, a ta "piguła" tak się nade mną znęca. I jeszcze na dodatek płacić jej trzeba. Czyli nie ma nic za darmo!!! Pozdrawiam zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipus31 07.07.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witammam pytanko z innej beczki ,wylot z komina mam wyzej niz czopuch pieca,trzeba bedzie wiec podlaczyc kolankami do gory,ile takie podlaczenie potrzebuje miejsca miedzy piecem a kominem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 07.07.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam mam pytanko z innej beczki ,wylot z komina mam wyzej niz czopuch pieca,trzeba bedzie wiec podlaczyc kolankami do gory,ile takie podlaczenie potrzebuje miejsca miedzy piecem a kominem? Ok 40cm +- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owip2001 07.07.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) witam W dniu dzisiejszym stałem się dumnym właścicielem eko plusa 25kwprzywiozłem go do domu i teraz stoi na przyczepce ponieważ nie mam jak go wsadzić do kotłowni nie bylo by problemu gdyby kociołek był pakowany na normalną euro paletę ale on jest zapakowany na szeroką paletę która nie wchodzi przez drzwi setki (90cm w świetle) wiec mój kociołek pierwszą noc spędzi na przyczepce a jutro przyjedzie stado ogrów (sztuk 8 ) i za 38zł(cena skrzynki harnasia w makro) wniosą mi go do kotłowni. pozdrawiamowip2001 Edytowane 7 Lipca 2011 przez owip2001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 07.07.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) Zamówiłem w tym tygodniu Ogniwo Eko Plus 16kW. Dzwoniąc do Ogniwa z zapytaniem o 'ostateczną wersję' powiedziano mi że mam tylko w sklepie powiedzieć że chcę Ogniwo Eko Plus. Co też uczyniłem (sklep http://www.f*ego.pl...) . Jutro jednak się jeszcze upewnię czy to wersja z żeliwnym ruszto-deflektorem. Ostatnio trochę zaniedbałem wizyty na forum i nie do końca jestem pewien czy jestem ze wszystkim na bieżąco. Proszę o informację gdybym coś źle myślał. Co do paliwa to zamówiłem miał Rokita, prosto z kopalni (http://paliwa_kwalifikowane.kwsa.pl/content/files/rokita_kp.pdf). O dziwo nie można kupić więcej niż 4T naraz (transport samochodowy). Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Edytowane 7 Lipca 2011 przez Alk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woma4 08.07.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 witam W dniu dzisiejszym stałem się dumnym właścicielem eko plusa 25kw przywiozłem go do domu i teraz stoi na przyczepce ponieważ nie mam jak go wsadzić do kotłowni nie bylo by problemu gdyby kociołek był pakowany na normalną euro paletę ale on jest zapakowany na szeroką paletę która nie wchodzi przez drzwi setki (90cm w świetle) wiec mój kociołek pierwszą noc spędzi na przyczepce a jutro przyjedzie stado ogrów (sztuk 8 ) i za 38zł(cena skrzynki harnasia w makro) wniosą mi go do kotłowni. pozdrawiam owip2001 Te 8 sztuk i tak razem nie za bardzo będzie miało jak to złapać i wejść z tym przez drzwi, nawet setki. Radzę: 1. zdemontować zbiornik i podajnik i wszystkie inne części ruchome - raz że będzie dużo mniejsza waga - dwa że będzie wygodniej do przeniesienia - trzy że nie będzie narażony na uszkodzenie sterownik, panel i czujniki - cztery że i tak warto było by odkręcić podajnik żeby uszczelnić miejsce łączenia podajnika z kotłem 2. poszukać trzy metalowe rurki o długości jakieś .... 50-60 cm i z dwie grubsze deski o długości mniej więcej jak kocioł. I tak jak Egipcjanie przeciągali kamienne bloki tak kolega wciągnie swój kociołek. Wtedy jest duża szansa, że ogry napiją się piwa a nie odwiedzą najbliższe pogotowie a kolega będzie się cieszył nowym kotłem a nie rwał włosy trzymając w rękach pourywane kable od sterownika i widząc dziury w ścianach i wgniecenia w różnych miejscach kociołka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woma4 08.07.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Zamówiłem w tym tygodniu Ogniwo Eko Plus 16kW. Dzwoniąc do Ogniwa z zapytaniem o 'ostateczną wersję' powiedziano mi że mam tylko w sklepie powiedzieć że chcę Ogniwo Eko Plus. Co też uczyniłem (sklep http://www.f*ego.pl...) . Jutro jednak się jeszcze upewnię czy to wersja z żeliwnym ruszto-deflektorem. Ostatnio trochę zaniedbałem wizyty na forum i nie do końca jestem pewien czy jestem ze wszystkim na bieżąco. Proszę o informację gdybym coś źle myślał. Co do paliwa to zamówiłem miał Rokita, prosto z kopalni (http://paliwa_kwalifikowane.kwsa.pl/content/files/rokita_kp.pdf). O dziwo nie można kupić więcej niż 4T naraz (transport samochodowy). Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Z tego co pamiętam to ktoś ostatnio pisał, że również zamawiał ogniwo eko plus na f..ego.pl i musi czekać na świeżą dostawę bo wszystkie się rozeszły. Jeżeli tak jest to kolega na pewno dostanie ostatnią wersję kotła Miał Rokita ... też bym tak chciał (ewentualnie miał Ekofins) ale u nas na północy to tylko miały odsiewane, mieszane, zabajone i g..no worte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woma4 08.07.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 re: woma4 Ja teraz Kolego codziennie widzę szkło. I mi ciarki po skórze przechodzą, gdy widzę jak ze szklanej ampułki naciąga do strzykawy takie ciekłe świństwo i ... wali mnie bez litości w( policzek dolny) Nic jej nie zrobiłem, a ta "piguła" tak się nade mną znęca. I jeszcze na dodatek płacić jej trzeba. Czyli nie ma nic za darmo!!! Pozdrawiam zawijan_2 W policzek ... i znowu żeście się pobili z jareckim i wojtkiem "spidem" które kotły lepsze... Ale ich było dwóch, więc nie było szans Ale na poważnie, życzę szybkiego powrotu do zdrowia ! Bo nawet po aktywności na forum widać, że ta piguła się znęca i znęca ... pozdrawiam, woma4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAFAL Z PIŁY 08.07.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Te 8 sztuk i tak razem nie za bardzo będzie miało jak to złapać i wejść z tym przez drzwi, nawet setki. Radzę: 1. zdemontować zbiornik i podajnik i wszystkie inne części ruchome - raz że będzie dużo mniejsza waga - dwa że będzie wygodniej do przeniesienia - trzy że nie będzie narażony na uszkodzenie sterownik, panel i czujniki - cztery że i tak warto było by odkręcić podajnik żeby uszczelnić miejsce łączenia podajnika z kotłem 2. poszukać trzy metalowe rurki o długości jakieś .... 50-60 cm i z dwie grubsze deski o długości mniej więcej jak kocioł. I tak jak Egipcjanie przeciągali kamienne bloki tak kolega wciągnie swój kociołek. Wtedy jest duża szansa, że ogry napiją się piwa a nie odwiedzą najbliższe pogotowie a kolega będzie się cieszył nowym kotłem a nie rwał włosy trzymając w rękach pourywane kable od sterownika i widząc dziury w ścianach i wgniecenia w różnych miejscach kociołka WITAM. ja w środę wniosłem mojego eko plusa 16 do piwnicy 3 schody w duł, przenieśliśmy go w 5 osób na pasach , oczywiście wszystko co możliwe było zdemontowane : podajnik , ruszta , płyta ceramiczna ,sterownik, drzwiczki . Poszło bez problemowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.07.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 woma4 Tylko, że to w te dolne "policzki" (tak muszę, bo jak napiszę, że w pół..pki, to się "purytany" zdrzaźniom i znowu będę miał przechlapane, jak niegdyś za nocnik i efekt wypróżnienia) szpikuje mnie "piguła". A bolesne toto, jak .... Dzięki za życzenia. Ukłony dla wszystkich zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek159 08.07.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Rozumiem, że ni możesz siedzieć przy klawiaturze. Podpowiem Ci nie w tajemnicy, że swego czasu można było nabyć do komputra tzw. klęcznik (insiejszy niźli w kościole) Jak byś taki miał to byś mógł więcej się udzielać a i "policzki" by nie boleli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 08.07.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 re: Wojtek159 Powolutku i wszystko będzie gut jak mawiają Rosjanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owip2001 08.07.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Te 8 sztuk i tak razem nie za bardzo będzie miało jak to złapać i wejść z tym przez drzwi, nawet setki. Radzę: 1. zdemontować zbiornik i podajnik i wszystkie inne części ruchome - raz że będzie dużo mniejsza waga - dwa że będzie wygodniej do przeniesienia - trzy że nie będzie narażony na uszkodzenie sterownik, panel i czujniki - cztery że i tak warto było by odkręcić podajnik żeby uszczelnić miejsce łączenia podajnika z kotłem 2. poszukać trzy metalowe rurki o długości jakieś .... 50-60 cm i z dwie grubsze deski o długości mniej więcej jak kocioł. I tak jak Egipcjanie przeciągali kamienne bloki tak kolega wciągnie swój kociołek. Wtedy jest duża szansa, że ogry napiją się piwa a nie odwiedzą najbliższe pogotowie a kolega będzie się cieszył nowym kotłem a nie rwał włosy trzymając w rękach pourywane kable od sterownika i widząc dziury w ścianach i wgniecenia w różnych miejscach kociołka witam nic nie demontowałem paleta została przycięta 2 osoby trzymało przyczepkę a 6 osób na pasach podnieśli cały kociołek i wnieśli do kotłowni cała operacja trwała ok godzinę łącznie z wypiciem skrzynki harnasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 08.07.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 WITAM. ja w środę wniosłem mojego eko plusa 16 do piwnicy 3 schody w duł, przenieśliśmy go w 5 osób na pasach , oczywiście wszystko co możliwe było zdemontowane : podajnik , ruszta , płyta ceramiczna ,sterownik, drzwiczki . Poszło bez problemowo . O jakiej płycie ceramicznej piszesz? Cegły szamotowe czy może jakaś wersja deflektora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 08.07.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Z tego co pamiętam to ktoś ostatnio pisał, że również zamawiał ogniwo eko plus na f..ego.pl i musi czekać na świeżą dostawę bo wszystkie się rozeszły. Jeżeli tak jest to kolega na pewno dostanie ostatnią wersję kotła Miał Rokita ... też bym tak chciał (ewentualnie miał Ekofins) ale u nas na północy to tylko miały odsiewane, mieszane, zabajone i g..no worte Dzięki, nieco mnie uspokoiłeś. Co do miału, to dzisiaj przywiezione 4T suchego miału już schowane, "poworkowane", przypadło dokładnie 33 kg na worek, worki czekają w przewiewnej szopce na swój czas. A że ze względu że chciałem 6T, a naraz tylko wspomniane 4 można było wziąć zamówiłem już kolejne 4T. Miał otrzymałem z pewnego rodzaju fakturą: rodzajem węgla i dokładną wagą netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woma4 09.07.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 O jakiej płycie ceramicznej piszesz? Cegły szamotowe czy może jakaś wersja deflektora? Ceramiczna to dużo powiedziane, to chyba jakaś mieszanka betonowa ... ??? To jest w miejscu ... jak odkręcisz górną pokrywę i lukniesz wstecz tam gdzie jest komora spalania to ją zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts