Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czyli już wiemy, co możesz pokazać swoim klientom. To już pewien postęp, bo dotychczas były porządne (podobno) papiery, tylko nie wolno było ich pokazywać, bo tak postanowił producent. Aha, a te od Ujka Staska to już wolno pokazywać, czy nadal są tajne???

Mogę to i to, jeśli komuś zależy na papierach to mu je pokażę, a jeśli ważniejsze jest działąnie kotła w warunkach rzeczywistych daję możliwośc zobaczenia go i porozmawiania z użytkownikami.

• Odpowiedzi 10,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mogę to i to, jeśli komuś zależy na papierach to mu je pokażę, a jeśli ważniejsze jest działąnie kotła w warunkach rzeczywistych daję możliwośc zobaczenia go i porozmawiania z użytkownikami.

Ale jakoś nigdzie tych wyników zobaczyć nie można :no:

Aha... pokazujesz je klientom po kryjomu, bo konkurencja, wiadomo, nie śpi, tylko czyha.

Mnie nie musisz nic pokazywać...

Potencjalnych klientów informuję, że SUSPENSER takie wyniki ma, bo przecież nie kłamie, więc mogą od niego żądać wyników badań kotłów.

Z laboratoriów akredytowanych, czy skąd...??? Te badania do pokazywania, oczywiście mam na myśli.

koka, jak świetnie potrafisz wszystko zamotlać.

Niestety, kocioł to jest takie coś, co ma palnik do produkcji ciepła i wymiennik do przekazania tego ciepła wodzie. Nie ma kotła bez palnika, ani kotła bez wymiennika.

Chociaż kiedyś, jak pamiętam, niejaki Wlodek_PID stwierdził, że jemu do regulacji temperatury kotła palnik w kotle nie jest potrzebny, bo wodę można grzać grzałką elektryczną. Znaczy, że wymiennik też nie jest mu potrzebny. Znaczy, że kocioł też mu jest niepotrzebny. Ale to Wlodek_PID. Daleko nam do niego...

FatCat_Surprised.jpg

Jestem równie zaskoczony, jak ten kot.

Pisałem, że regulator temperatury utrzymuje stabilną

temperaturę niezależnie od źródła ciepła.

Ale jakoś nigdzie tych wyników zobaczyć nie można :no:

Aha... pokazujesz je klientom po kryjomu, bo konkurencja, wiadomo, nie śpi, tylko czyha.

Mnie nie musisz nic pokazywać...

Potencjalnych klientów informuję, że SUSPENSER takie wyniki ma, bo przecież nie kłamie, więc mogą od niego żądać wyników badań kotłów.

Z laboratoriów akredytowanych, czy skąd...??? Te badania do pokazywania, oczywiście mam na myśli.

panie zawijan jak już jest pan taki dokładny, lubi wszystko mieć takie przejrzyste to może pan nam powie dlaczego producent promowanych przez pana kotłów (ogniwo)

posługuje się na oficjalnej stronie swojej firm certyfikatami dla kotłów OEP16KW które były wykonane na na kotłach posiadających inną budowę i inny palnik niż te które są obecnie w sprzedaży?????????

Myśli pan że to że to jest uczciwe, myśli pan że badania są wiarygodne, myśli pan że producent działa świadkowanie by czerpać z tego czynu korzyści???????

Dobrze niekiedy skupić się na swoim podwórko a nie na sąsiadach bo kolejny kloc zaczyna dawać zapaszek.

panie zawijan jak już jest pan taki dokładny, lubi wszystko mieć takie przejrzyste to może pan nam powie dlaczego producent promowanych przez pana kotłów (ogniwo)

posługuje się na oficjalnej stronie swojej firm certyfikatami dla kotłów OEP16KW które były wykonane na na kotłach posiadających inną budowę i inny palnik niż te które są obecnie w sprzedaży?????????

Myśli pan że to że to jest uczciwe, myśli pan że badania są wiarygodne, myśli pan że producent działa świadkowanie by czerpać z tego czynu korzyści???????

Dobrze niekiedy skupić się na swoim podwórko a nie na sąsiadach bo kolejny kloc zaczyna dawać zapaszek.

panie, panie... hola,hola...

spokojnie

Najpierw powiedz pan panie, co masz na myśli,

bo OGNIWO EKO Plus 16kW miało robione badania AKREDYTOWANE trzy razy - w 2010r., w 2014r. oraz w 2015r.

a potem zapytaj, proszę, w firmie OGNIWO o to, co cię dręczy.

A ty ciągle do mnie... zakochałeś się, czy co???

panie, panie... hola,hola...

spokojnie

Najpierw powiedz pan panie, co masz na myśli,

bo OGNIWO EKO Plus 16kW miało robione badania AKREDYTOWANE trzy razy - w 2010r., w 2014r. oraz w 2015r.

a potem zapytaj, proszę, w firmie OGNIWO o to, co cię dręczy.

A ty ciągle do mnie... zakochałeś się, czy co???

Pytam pana jaka strażnika moralności, przecież to pan najgłośniej krzyczy że wszytko u wszystkich musi być czytelne

jak pan nie rozumie co to napiszę jeszcze raz

Czy uważa pan że w porządku jest że firma ogniwo na obecną chwile na swojej oficjalnej stronie posługuje się certyfikatami zrobionym w tym roku które to były robione na kotle z palnikiem SM a oficjalnie nie można jeszcze kupić kotłów z tym palnikiem.

Starych certyfikatów nie ma na stronie, ze strony w obecnej formie wynika że te certyfikaty http://www.ogniwobiecz.com.pl/do-pobrania/certyfikaty/ są robione na tym kotle http://www.ogniwobiecz.com.pl/eko-plus/

czego pan jeszcze nie rozumie

Witam!

Celuję w OEP 10kw

Dom parterowy: podłoga 12 styro, strop terriva +15 styro, sciana BK 24 + 15 styro, okna 3 szybowe, zbiornik na wode 200l, instalacja mieszana podł+ grzejniki

Powierzchnia ogrzewana wraz z kotłownia to 115m2 Czy dobrze celuje w 10kw???

Niestety pieca nie widziałem na oczy i stad moje obawy czy ten piec wejdzie i bedzie wygodnie do mojej kotłowni.

Wydaje mi się ze trzeba by było zamówic z bocznym wylotem spalin z lewej strony. Czy ktoś mogłby mi to jakoś wyrysowac lub cos podpowiedziec? Niestety na necie nie ma wszystkich wymiarów pieca i nie jestem sam wszystkiego wyrysowac.

kotłownia.jpg

kotłownia zdjecie 1.jpg

kotłownia zdjecie 2.jpg

Witam!

Celuję w OEP 10kw

Dom parterowy: podłoga 12 styro, strop terriva +15 styro, sciana BK 24 + 15 styro, okna 3 szybowe, zbiornik na wode 200l, instalacja mieszana podł+ grzejniki

Powierzchnia ogrzewana wraz z kotłownia to 115m2 Czy dobrze celuje w 10kw???

Niestety pieca nie widziałem na oczy i stad moje obawy czy ten piec wejdzie i bedzie wygodnie do mojej kotłowni.

Wydaje mi się ze trzeba by było zamówic z bocznym wylotem spalin z lewej strony. Czy ktoś mogłby mi to jakoś wyrysowac lub cos podpowiedziec? Niestety na necie nie ma wszystkich wymiarów pieca i nie jestem sam wszystkiego wyrysowac.

[ATTACH=CONFIG]338553[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]338554[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]338555[/ATTACH]

jeśli chodzi czy starczy to tak jeśli zaś chodzi o boczne wyjście to OEP10Kw chyba nie ma ale musisz dopytać, jeśli mam rację to szukaj sas lub rbr tez mają małe kotły

Na stronie ogniwa jest opcja 10 kw z bocznym wyjsciem. Pisałem rownież do ogniwa czy ten model jest dostepny i wogole czy ma on jakies wady z tym bocznym wyjsciem, mówili mi że wszystko jest tak samo jak z tylnim. Bede jutro rysowal na podlodze ten piec i zobacze co mi wyjdzie. Moze jeszcze ktos pomoże?

sas zaczyna się od 14kw a to chyba juz za duzo dla mnie.

Edytowane przez sadek125

Na stronie ogniwa jest opcja 10 kw z bocznym wyjsciem. Pisałem rownież do ogniwa czy ten model jest dostepny i wogole czy ma on jakies wady z tym bocznym wyjsciem, mówili mi że wszystko jest tak samo jak z tylnim. Bede jutro rysowal na podlodze ten piec i zobacze co mi wyjdzie. Moze jeszcze ktos pomoże?

sas zaczyna się od 14kw a to chyba juz za duzo dla mnie.

U Ciebie każdy będzie za duży.

Faktycznie chyba ostatnio sie pojawił ale wyjście czopucha jest do góry i z tego co zobaczyłem bedzie on mial za wysoko ustawiony wylot spalin w stosunku do mojego komina.

Czy te sasy mają dobre opinie ?

Edytowane przez sadek125

Chodzi ci o wielkość czy o moc? Bo jeśli o moc to wiem, ale czymś muszę ogrzac

Oczywiście że o moc.

A co do grzania to nie koniecznie temu służą tylko kotły :)

Zmierz ten wlot w kominie na jakiej wysokości jest oś otworu od posadzki, uwzględniając glazurę czy jeszcze co tam brakuje do końcowego poziomu.

No to niema źle :)

Z tym wymiarem nie miałem żadnych obaw w ogniwie 10 kw to 925mm czyli mam zapas aż za dużo. Chodziło mi o wymiary zewnetrzne pieca i mojej kotłowni . Swój wybór pieca opierałem głównie na stronie czysteogrzewanie a tu mi niektórzy proponuja sas itd. Czy wogóle dobrze wybrałem?, bo im wiecej czytam tym mniej wiem.

Serdecznie dziękuję za info.

Gdyby coś bylo więcej, to proszę o mnie nie zapomnieć. jest PW.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Pamiętałem, mam..., czekam na podanie maila. Prosze tego nie publikować, to wyniki prototypu, będzie nowszy, z inna konstrukcją i nowymi badaniami pewnie w ciągu kilku m-cy

Podpis p.dyrektor z W-wy, badania oddział Poznań.