jendrek1 11.12.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Macskup, jeżeli decydujesz się na zakup Burnera, kup również pokrywę zamykającą palnik. Wiem z mojego doświadczenia, że będzie miała wytarty w owal otwór przez stary ślimak. Nowy ślimak będzie opadał w dół i ocierał o pozostałe elementy. Na twoim miejscu zastanowił bym się głęboko nad zakupem Batorego. Ślimak zapewne odkupi jakiś użytkownik kotła Ogniwo. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez jendrek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 11.12.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Po za tym obecnie mam tak zapieczone sprzęgło ślimaka, że ciągnie nawet bez zawleczki. To też trzeba będzie doprowadzić do porządku. To powinno byc zabezpieczone przy montazu smarem ,teraz moze byc kłopot pryskac WD .Ciekawe jak masz silnik zasprzeglony jak wałek z klinem to tez jak nie było posmarowne moze byc problem z demontazem silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macskup 11.12.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Wiesz mam tak zmontowane jak "fachowcy" zmontowali.....między kołnierzem obudowy ślimaka a kotłem np nie wyło żadnego uszczelnienia. Może to norma ale w instrukcji było napisane , że uszczelnienie robi instalator na miejscu po wyborze z której strony palnik. Właśnie trochę się obawiam tego demontażu motoreduktora i wybijania sprzęgła. Jeżeli to się rozsypie to już chyba faktycznie lepiej kupić Batorego. Prawdopodobnie, o ile dociągnie do wiosny, spróbuję to wszystko zdemontować i wtedy podjąć ostateczną decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 11.12.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Ostatnio bez prasy się nie obeszło aby sprzęgło wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 11.12.2016 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 .między kołnierzem obudowy ślimaka a kotłem np nie wyło żadnego uszczelnienia. Ja tu stosuje sznur kominkowy samoprzylepny przynajmniej nie ma problemu przy demontazu Właśnie trochę się obawiam tego demontażu motoreduktora i wybijania sprzęgła Do wiosny daleko psikaj na to WD raz w tygodniu moze to pusci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 11.12.2016 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Pierwszy sposób to siła X młot często skutkuje ale żeby nie rozwalić przekładni. Drugi jak ktoś nie jest z młotkiem za pan brat to jak Grzesiek pisze, zawieźć gdzieś na prasę i wycisną za parę złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 12.12.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Prasa przewaznie jest w pobliskim warsztacie samochodowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macskup 17.12.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 A tak z innej beczki - moglibyście luknąć na moje ustawienia ? https://esterownik.pl/device/672 To tak na przyszłość bo na razie i tak ciągniemy z dziurą w obudowie ślimaka i zapewne parametry i tak są zaburzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil777 22.12.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Witam, mam pytanie, gdzie mogę kupić, dodatkowy czujnik temperatury wewnętrznej /Zewnętrznej do OEP drugie pytanie zmieniłem ekogroszek i zaczęły się spieki, co poradzić na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 22.12.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Np. tu: http://karoka.eu/kategoria,18/czujniki/ lub http://minertu.eu/kategoria,44/czujniki/ Albo w jakimś elektronicznym sklepie, jeśli masz starszą wersję sterownika to pytaj o czujnik kty81-210 A co to za spieki, koksowe czy żużlowe ? Zwiększyć lub zmniejszyć nadmuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil777 22.12.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Np. tu: http://karoka.eu/kategoria,18/czujniki/ lub http://minertu.eu/kategoria,44/czujniki/ Albo w jakimś elektronicznym sklepie, jeśli masz starszą wersję sterownika to pytaj o czujnik kty81-210 A co to za spieki, koksowe czy żużlowe ? Zwiększyć lub zmniejszyć nadmuch. Pięć kupony w 2011 roku sterownik z softem 3.1.8 nie wiem czy pojawiły się jeszcze jakieś inne aktualizacje do tego modelu sterownika, jeśli chodzi o spieki to dorzucę fotki.. http://m.fotosik.pl/zdjecie/82178abecb9c7717 http://m.fotosik.pl/zdjecie/c4bcea90893b65cf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 23.12.2016 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Czyli czujniki takie jak podałem wyżej. W jakim trybie palisz, masz kocioł podpięty do neta ? Co to za węgiel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil777 27.12.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Czyli czujniki takie jak podałem wyżej. W jakim trybie palisz, masz kocioł podpięty do neta ? Co to za węgiel ? Witam kocioł nie jest podpięty do netu, pale na typ podajnika retorta eCoal, spalanie typ kotła ogniwo eko plus, ekogroszek to czarna perła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.12.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Czarna perła robi spieki żużlowe bo taka jej uroda i nic na to nie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil777 28.12.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Czarna perła robi spieki żużlowe bo taka jej uroda i nic na to nie poradzisz. Zmniejszyłem nadmuch w graniu na-4% oraz czas pracy w grzaniu na 3 sekundy i teraz trochę lepiej, mam inne pytanie, dotyczącą pompy grzania podłogowego, chodzi mi o to czy w sterowniku ustawić na niezależna praca pompy mieszkającej na Tak czy Nie? Mam instalacje mieszaną i osobne pompy CO/ podłoga /Cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.12.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Zmniejszyłem nadmuch w graniu na-4% oraz czas pracy w grzaniu na 3 sekundy i teraz trochę lepiej. Te 3 s powinny być już dawno ustawione bo przy każdym spiekającym węglu daje się krótki czas podawania , korekta nadmuchu w grzaniu - tym ustawia się poziom węgla na palniku. Do których wyjść masz podłączone poszczególne pompy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil777 29.12.2016 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Pompę podłogi mam podłączona pod mieszająca Co/Cwu zgodnie z oznaczeniami, kolego masz doświadczenie z tym opałem? Może doradzisz mi jakieś nastawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.12.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Ten węgiel żużluje i jak napisałem z tym nie powalczysz - możnaby jedynie próbować przejść na dwustan i nastawić najmniejszą moc przy której kocioł daje radę nagrzać dom, ale pracuje niemalże stale - wtedy działałby z niższą, stałą mocą i spieki powinny być mniejsze. Oczywiście podawanie jak najkrótsze, czyli 3s, a przerwa i nadmuch dopasowane do zapotrzebowania na moc. Niezależną pracę pompy mieszającej daj na Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil777 30.12.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Po tych moich modyfikacjach, zauważyłem że pompa CO jakby się nigdy nie wyłączala, pracuje z małą mocą 5 wat ale jakby ciągle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil777 04.01.2017 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Witam, przestałem pompę CO w tryb cykliczny, i choć nie jest to związane z tą zmianą to mam następujący problem, chodzi o to że w momencie startu pracy pompy CO słychać stukanie w rurach, cała instalacja razem z piecem ma około 5 lat lecz te pukanie trochę niepokoi bo słychać je w całym parterze domu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts