jorgo 06.08.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam..po ponad pół roku szukania - w dniu dzisiejszym do mojego domku dotarł kociołek Ogniwo Eko plus 16 kW o nr fabrycznym 256tak więc witam w klubie niebieskich....od wtorku montażpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 06.08.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam.. po ponad pół roku szukania - w dniu dzisiejszym do mojego domku dotarł kociołek Ogniwo Eko plus 16 kW o nr fabrycznym 256 tak więc witam w klubie niebieskich.... od wtorku montaż pozdrawiam Gratulujemy, witamy w klubie niebieskich:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_mazury 06.08.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam.. po ponad pół roku szukania - w dniu dzisiejszym do mojego domku dotarł kociołek Ogniwo Eko plus 16 kW o nr fabrycznym 256 tak więc witam w klubie niebieskich.... od wtorku montaż pozdrawiam Gdzie kupiłeś?Przez Internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 06.08.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 tak, Fuego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzmaj 06.08.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Mam pytanie gdzie ma byc zar - w srodku retorty czy na lekiej gorce, bo u mnie sie robi w srodku retorty Czy to dobrze?? Drugie pytanie czy jak odtworzycie drzwiczki to wam strasznie dymi czy ja mam cos z ciagiem kominowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 06.08.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam.. po ponad pół roku szukania - w dniu dzisiejszym do mojego domku dotarł kociołek Ogniwo Eko plus 16 kW o nr fabrycznym 256 tak więc witam w klubie niebieskich.... od wtorku montaż pozdrawiam Witaj Jorgo, ja dzisiaj odpaliłem mojego niebieskiego, pierwsze wrażenia dobre. Troche problem z rozpalaniem - próbowałem na wiórach, lecz podajnik nie nadążał, w końcu rozpaliłem normalnie, tradycyjny 'wigwam' drewniany, w środku rozpałka do grilla, dmuchawa 30% i poszło... po kilku minutach dałem automat i po sprawie. Kociołek nieco się spocił lecz wszystko dobrze. Pamiętaj o uszczelnieniu lewej, bądź też prawej strony kotła. U mnie - mimo uszczelnienia - jeszcze od strony podajnika się dymiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 06.08.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Jak pisałem już wyżej, odpaliłem dzisiaj pierwszy raz Ogniwo Eko + 16kW. Zaopatrzyłem się wcześniej już w miał rokita, prosto z Bobrka Centrum. Pierwsze obawy minęły gdy udało się rozpalić kocioł, nie tworzą mi się spieki, zaobserwowałem jedynie takie jak gdyby tworzące się "palmy" czy "stalagmity" które jednak same się przewracały w odpowiednią stronę a do popielnika spada taki grubszy pył. Kocioł osiągnął zadaną temperaturę i 5 stopni później się zatrzymał. Zainstalowałem zawór 4D który też dobrze pracuje. Jestem w trakcie wykończenia kotłowni, wymieniłem również komin i spokojnie oczekuję sezonu grzewczego. Mam nadzieję że bez większych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 06.08.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam.. po ponad pół roku szukania - w dniu dzisiejszym do mojego domku dotarł kociołek Ogniwo Eko plus 16 kW o nr fabrycznym 256 tak więc witam w klubie niebieskich.... od wtorku montaż pozdrawiam No i wybrałeś... Tak myślałem ze wybór w tym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kumpex 08.08.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Ja od kilku dni też posiadam eko plusa 16-tke,nr. 288,kupiłem go na kotły-com.Zmierzyłem odległość od miejsca gdzie będzie stał piec,a bojlerem jest 7 m. przewód czujnika cwu ma 4 m,i mam pytanie czy można dolutować brakujące 3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 09.08.2011 02:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Ja od kilku dni też posiadam eko plusa 16-tke,nr. 288,kupiłem go na kotły-com.Zmierzyłem odległość od miejsca gdzie będzie stał piec,a bojlerem jest 7 m. przewód czujnika cwu ma 4 m,i mam pytanie czy można dolutować brakujące 3m. Nic nie stoi na przeszkodzie ale zachowaj odpowiednią grubość kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GMZ 09.08.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam wszystkich użytkowników ogniwa, ja też po wielu miesiącach analiz postanowiłem kupić eko plusa 16kw , z tym że mam mały dylemat, mam wyceny z dwóch sklepów w podobnej cenie, jeden sklep ma kociołek z najnowszej dostawy, a drugi ma kocioł wyprodukowany 15 marca 2011, nr kotła 94, informacja z tabliczki znamionowej pojemność wodna 73dm3, masa kotła 415kg. Palnik już jest burner s, ale nie wiem czy deflektor już jest ten docelowy, a mianowicie jest tam żeliwny ruszt dodatkowy a nad nim ceramika z małą dziurką na środku. Proszę o pilną poradę. Ewentualnie forumowicze którzy niedawno kupili piec może uraczą mnie jakimś zdjęciem. Będę wdzięczny za wszelką pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kumpex 09.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Ciekawe jak producent numeruje te kotły,data produkcji mojego to 2011-01-15 nr.fabr.288,nr.palnika 456.Pozostałe dane techniczne identyczne jak na stronie internetowej ogniwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 09.08.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Jak już wspomniałem mój kociołek ma nr 256 i posiada ruszta żeliwne z otworem w kształcie rombu i ten romb wkłada się ciężki kawał żeliwa, cegłę dziurawkę mam, więc jak zacznie się grzanie to ją "zamontuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GMZ 09.08.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 wrzućcie jakieś fotki bo już zgłupiałem, może zawijan coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIKE_P 09.08.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Czy używa ktoś kocioł Tilgner EKR z sterownikiem ecoal? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym kotłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 09.08.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Zamieniasz żeliwo na cegły? albo je dokładasz dodatkowo? Jak już wspomniałem mój kociołek ma nr 256 i posiada ruszta żeliwne z otworem w kształcie rombu i ten romb wkłada się ciężki kawał żeliwa, cegłę dziurawkę mam, więc jak zacznie się grzanie to ją "zamontuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 10.08.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Hallo, hallo Kto ma OE+ z rusztodeflektorem żeliwnym składającym się z dwóch części i środkową wkładką (klockiem) nic już robić nie musi. To jest ruszt docelowy.Fakt, w czasie, gdy ruszyła produkcja OE+ było nieco zamieszania z rusztami, bo się część potencjalnych użytkowników uparła, że chce mieć tzw. ruszt awaryjny, ale taki, aby nie trzeba go było montować, na czas jazdy "awaryjnej". A że klient ma ponoć zawsze rację, dlatego - aby zakończyć proces modernizacyjny - producent odszedł od rusztodeflektora ceramicznego na rzecz żeliwnego. Pozdrawiam wszystkich ogniwoekoplusowców zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 10.08.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Kolego GZM pokukajhttp://zawijan.wordpress.com/burner-s-nowy-palnik/ruszto-deflektor/ Pozdrawiam zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 10.08.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Czy używa ktoś kocioł Tilgner EKR z sterownikiem ecoal? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym kotłem? Ja coprawda jeszcze nie używam, ale już mam kupiony i stoi zamontowany w kotłowni, planowane odpalenie w przyszłym tygodniu. Ogólnie wykonanie dobre, w pierwszej wersji przyszedł z nieprawidłowym czopuchem, ale bez gadania i szybko wymienili na właściwy. Kocioł robiony na zamówienie z bocznym wyjściem czopucha - wpasował się idealnie do małej kotłowni, nic bardziej pasującego nie znalazłem z gotowych. Ja zapłaciłem 7100zł brutto za EKR 20kw z eCoalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GMZ 10.08.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 szukałem oglądałem ale jednej rzeczy nie widzę na tych zdjęciach czy nad tym rusztodeflektorem w wersji docelowej jest szamot z taką okrągłą dziurą na środku ? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts