jorgo 29.08.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Ja też tak robiłem.... czerwona cegła na zaprawę, a ok. 2-3 cm od wierzchniej strony ściany dałem zaprawę szamotową, żeby nie pękało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starachowice 30.08.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Dzięki Panowie za cenne wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerin 30.08.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 dołączam się do pytania waksio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 30.08.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam wszystkich ogniwopiecuchów.Właśnie zarejestrowałem się na forum,chociaż czytam was od początku.Jeszcze nie jestem użytkownikiem pieca,ponieważ dopiero za miesiąc zaczną go produkować.Chodzi o eko plus 10 kw.Dzisiaj chciałem się tylko przywitać,a jak kupie piecyk to Wam go opiszę.Niech moc będzie z Wami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steraf 30.08.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Użytkownicy EKO PLUS 16, czy moglibyście podać mi minimalną wysokość kotłowni w której da się poprawnie wyczyścić ten kociołek ? Moja kotłowani jest bardzo niska, nie wiem czy uda mi się wyciągnąć zawirowacze i czy uda się doczyścić kocioł... Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 30.08.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Użytkownicy EKO PLUS 16, czy moglibyście podać mi minimalną wysokość kotłowni w której da się poprawnie wyczyścić ten kociołek ? Moja kotłowani jest bardzo niska, nie wiem czy uda mi się wyciągnąć zawirowacze i czy uda się doczyścić kocioł... Proszę o odpowiedź. 180cm powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steraf 30.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedź, moja kotłownia = 175cm, chyba muszę poszukać kociołka z poziomymi kanałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vince8 30.08.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Podzwoniłem trochę po dystrybutorach z listy na stronce Ogniwa i wybrałem firmę PROSAT "Śląskie" http://www.kotly.com/ - w czerwcu zapłaciłem 8298 zł transport był gratis. Kociołek dojechał po czterech dniach - szybko i sprawnie załatwiony temat. Wybór należy do Ciebie. Mam ogólne pytanie do znawców tematu - sorry że wracam do sprawy kolejny raz. Czy po wymianie "śmieciucha" w swoich kotłowniach na Ogniwo Eko lub Eko Plusa, ilość kupowanego opału spadła czy wzrosła ??. Ja do tej pory spalałem od 4-4.5 tony w zależności od zimy teraz kupiłem 4 tony Ekogroszku i nie wiem czy to wystarczy. Pozdrawiam Basco wejdź na priva mam jedno pytanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vince8 30.08.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Mam pytanie do użytkowników Ogniwo Eko plus 25 KW - czy ktoś z was kupował może ten model na kotły.com poza Basco ? chciałbym spytac o jedną rzecz nim go zamówię, a niestety w sklepie nie mogę tej informacji uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.08.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 To dlaczego nie pytasz ?Ktoś odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_G 30.08.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam Ja kupiłem piecyk z firmy PROSAT ale z kotly.eu ale z tego co widze to to sam co kotly.com . Miło szybko i sprawnie, zakupiony 2 tyg temu. Pytaj czego niechcieli Ci powiedzieć . Mam pytanie do użytkowników Ogniwo Eko plus 25 KW - czy ktoś z was kupował może ten model na kotły.com poza Basco ? chciałbym spytac o jedną rzecz nim go zamówię, a niestety w sklepie nie mogę tej informacji uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basco 31.08.2011 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam Vince8,wieczorem będę miał trochę czasu, możemy pogadać.Mój OE już jest podłączony do układu CO, czeka na mrozy żeby mógł się wykazać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 31.08.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Moja kotłwonia ma 2,2 m..... czyszczenie będzie bez żadnych ograniczeń ( przymierzałem szczotkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woma4 31.08.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Mam pytanie do użytkowników Ogniwo Eko plus 25 KW - czy ktoś z was kupował może ten model na kotły.com poza Basco ? chciałbym spytac o jedną rzecz nim go zamówię, a niestety w sklepie nie mogę tej informacji uzyskać Ja mam OEP 16 z Prosatu (kotly.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 31.08.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam.Mam pytanie.Czy do sterownika ecoal,mogę podłączyć programowalny termostat pokojowy i czy musi on mieć styki beznapięciowe.Chodzi mi o to,żeby nie chodzić do kotłowni, aby zmienić temp.tylko robić to z mieszkania.I jeszcze jedno. Czy może to być termostat bezprzewodowy Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.08.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam.Mam pytanie.Czy do sterownika ecoal,mogę podłączyć programowalny termostat pokojowy i czy musi on mieć styki beznapięciowe.Chodzi mi o to,żeby nie chodzić do kotłowni, aby zmienić temp.tylko robić to z mieszkania.I jeszcze jedno. Czy może to być termostat bezprzewodowy Przecież w zestawie z eCoalem dostałeś czujnik temp. wewnętrznej. Wszystkich nastaw możesz dokonać z laptopa czy tabletu. Po co chodzić do kotłowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 31.08.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Przecież w zestawie z eCoalem dostałeś czujnik temp. wewnętrznej. Wszystkich nastaw możesz dokonać z laptopa czy tabletu. Po co chodzić do kotłowni ? Tylko,że czujnik temp.wew.jest przewodowy,a ja mam problem z pociągnięciem przewodów.Tak samo podłączenie sterownika z ruterem to spory problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.08.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Tylko,że czujnik temp.wew.jest przewodowy,a ja mam problem z pociągnięciem przewodów.Tak samo podłączenie sterownika z ruterem to spory problem. No to porządny sterownik Ci się będzie marnował tzn. nie wykorzystasz jego możliwości. Suspenser ma podłączony termostat do Bruli ale nie wiem jaki. Neta możesz połączyć bezprzewodowo, jeden ruter w domu a drugi w kotłowni tylko ten w kotłowni trzeba połączyć kablem sieciowym ze sterownikiem. Ja podłączyłem kablem. Rura zasilająca CO była zapiankowana przez ścianę, zrobiłem otwór w piance elektrodą i po rurze idzie kabel sieciowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 01.09.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam,Po długich poszukiwaniach i lekturze tego forum ja też zdecydowałem się na kocioł Ogniwo Eko+ 16 kW. Kocioł kupiłem na stronie kotly.com.pl i z czystym sumieniem mogę polecić niezdecydowanym zakupy tam.W przyszłym tygodniu montaż i w związku z tym mam pytanie, może banalne, w kwestii czujnika temp. wewnętrznej. Jakim kablem należy go podłączyć do sterownika i czy może ktoś z Was zmieniał mu obudowę, czy też zakładacie w takiej jak jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrow00 01.09.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam, Po długich poszukiwaniach i lekturze tego forum ja też zdecydowałem się na kocioł Ogniwo Eko+ 16 kW. Kocioł kupiłem na stronie kotly.com.pl i z czystym sumieniem mogę polecić niezdecydowanym zakupy tam. W przyszłym tygodniu montaż i w związku z tym mam pytanie, może banalne, w kwestii czujnika temp. wewnętrznej. Jakim kablem należy go podłączyć do sterownika i czy może ktoś z Was zmieniał mu obudowę, czy też zakładacie w takiej jak jest. Pozdrawiam Witaj, ja dałem przewód 2x0,75 ale może być i 2x0.5 - ogólnie jest to przewód dwużyłowy. Jakiegoś specjalnego ekranowania w tym oryginalnym nie widziałem, więc raczej być nie musi. Co do obudowy to ja wewnętrzny dałem bez. Akurat mi tak wyszło, że na ścianie od kotłowni mam lustro. Tam mi wyszedł przewód, który pociągnąłem do boku lustra i wystawiłem sam czujnik na wysokości około 1,5m. Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts