Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przepraszam że się wtrącam jeżeli chodzi o miał Rokita chciałem zamówić i otrzymałem taką odpowiedź cytuję :

Na tą chwilę to co mieliśmy na magazynie zostało już sprzedane. Od

miesiąca kopalnia ma wstrzymane wydobycie, gdyż mieli zawał na ścianie i z

powodów technicznych nie przygotowują ekomiału. Jak tylko produkcja

zostanie wznowiona, to możemy Panu przygotować go tyle ile potrzeba. Od

ilości zależy też cena transportu.

Zazwyczaj odbywa się to tak, że klient zamawia lub pyta o konkretną ilość

i cenę transportu ustalamy indywidualnie. Dowozimy naszymi samochodami,

korzystamy z usług firm transportowych lub przesyłamy towar kurierem- tu

przesyłka paletowa to koszt 135zł przy 1-3 palet powyżej 3 palet cena się

zmniejsza, ale tak jak już wspominałem wszystko zależny od ilości.

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bezpośrednio na kopalni masz za 492zł workowany a luzem 467,40zł, jesli wiec masz mozliwosc zalatwienia sobie transportu własnego to przy kilku tonach powinno Ci się opłacać bardziej załatwiać samemu. Ja ostatnio kupiłem kilka worków miału Rokita na próbę i pali się wyśmienicie ale prawdziwy test dopiero będzie zimą :)

Witam.

Mam pytanie do użytkowników OE+16kw którzy grzeją c. w. u. latem jakie macie spalanie ekogroszku na dobę ???

W zasobniku mieści się ok.110-120kg eko (520min pracy podajnika), wystarcza na 24 dni.

Czyli 4.5-5 kg/dobę (ok. 21,5 min. pracy podajnika na dobę).

Wydaję mi się że to trochę za dużą na 4 osobową rodzinę.

Czy mogę coś zrobić by obniżyć spalanie?

Witam wszystkich Ogniwo palaczy od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem Eko Plus 16kW mój kociołek podgrzewa C.W.U do 45' przez cały miesiąc przepalił 100Kg Eko groszku zakładając ze na początku było trochę testów i regulacji parametrami to przyszły miesiąc da rzeczywisty wynik spalania na samo C.W.U ale 110-120Kg na 24 dni to trochę dużo ! W tej chwili mam 90s w podtrzymaniu 8s podawania i 35s przerwy przy tych parametrach węgiel się spieka co należało by zmienić żeby nie było spieków dmuchawa w podtrzymaniu jest na minimum 50%.

2 sprawa to zabezpieczenie przed awaria prądu jaki UPS jest mi potrzebny żeby nie załatwić sterownika ?

U mnie OEP 25 kw spala podobnie (5 kg groszku) dziennie z tym ,że codziennie chodzi kawałek podłogówki i zapotrzebowanie na ciepłą wodę mam ,,większe'' (6 osób ) porównując wykresy .

I co jest zastanawiające to ,że mój piec nie przekracza 100 st - spaliny , a tam gdzie przekroczył to był ,, tryb ręczna ''

Na zdalnym dostępie jestem pod -Andrzej P - dom

Pozdrawiam

Witam Ogniobieczy mam taki mały problem w tym tygodniu będą mi montować Ogniwo Eko Plus 25 kW,wysokość czopucha wynosi 109cm a w starym piecu miałem 120 cm bardzo bym prosił o poradę jak to zrobić,czym zalepić stary otwór który jest wyżej o około 10 cm może ktoś to już przerabiał i miał podobny problem bardzo proszę o pomoc bo u nas w mieście brak "zduna".

Będę bardzo zobowiązany za każdą wskazówkę.

Z poważaniem

Witam Ogniobieczy mam taki mały problem w tym tygodniu będą mi montować Ogniwo Eko Plus 25 kW,wysokość czopucha wynosi 109cm a w starym piecu miałem 120 cm bardzo bym prosił o poradę jak to zrobić,czym zalepić stary otwór który jest wyżej o około 10 cm może ktoś to już przerabiał i miał podobny problem bardzo proszę o pomoc bo u nas w mieście brak "zduna".

Będę bardzo zobowiązany za każdą wskazówkę.

Z poważaniem

U mnie było podobnie , majstry ustawili piec razem z czopuchem a później zalepili dziurę czerwoną cegłą na zaprawą murarską .

Witam wszystkich ogniwopiecuchów.Właśnie zarejestrowałem się na forum,chociaż czytam was od początku.Jeszcze nie jestem użytkownikiem pieca,ponieważ dopiero za miesiąc zaczną go produkować.Chodzi o eko plus 10 kw.Dzisiaj chciałem się tylko przywitać,a jak kupie piecyk to Wam go opiszę.Niech moc będzie z Wami.

Użytkownicy EKO PLUS 16, czy moglibyście podać mi minimalną wysokość kotłowni w której da się poprawnie wyczyścić ten kociołek ? Moja kotłowani jest bardzo niska, nie wiem czy uda mi się wyciągnąć zawirowacze i czy uda się doczyścić kocioł...

Proszę o odpowiedź.

Użytkownicy EKO PLUS 16, czy moglibyście podać mi minimalną wysokość kotłowni w której da się poprawnie wyczyścić ten kociołek ? Moja kotłowani jest bardzo niska, nie wiem czy uda mi się wyciągnąć zawirowacze i czy uda się doczyścić kocioł...

Proszę o odpowiedź.

180cm powinno wystarczyć.

Podzwoniłem trochę po dystrybutorach z listy na stronce Ogniwa i wybrałem firmę PROSAT "Śląskie" http://www.kotly.com/ - w czerwcu zapłaciłem 8298 zł transport był gratis.

Kociołek dojechał po czterech dniach - szybko i sprawnie załatwiony temat. Wybór należy do Ciebie.

Mam ogólne pytanie do znawców tematu - sorry że wracam do sprawy kolejny raz.

Czy po wymianie "śmieciucha" w swoich kotłowniach na Ogniwo Eko lub Eko Plusa, ilość kupowanego opału spadła czy wzrosła ??. Ja do tej pory spalałem od 4-4.5 tony w zależności od zimy teraz kupiłem 4 tony Ekogroszku i nie wiem czy to wystarczy.

Pozdrawiam

Basco wejdź na priva mam jedno pytanko