tesel 01.09.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Ok. Dzięki.Szkoda,że "mojego" pieca jeszcze nie produkują.Nikt nie może powiedzieć mi jak wygląda,jak jest zbudowany,bo podobno są tam jakieś nowe rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 tesel i jeszcze jedna moja rada, wykorzystaj to co oferuje Ci eCoal.Zainwestuj te parę groszy i kup ruterek.Nie musisz udostępniać sterownika publicznie jeśli tego sobie nie życzysz.Chociaż powiem Ci że może mieć to dobre strony, dlaczego ?Dlatego że doświadczony operator patrząc na wykresy z twoje sterownika może Ci dużo pomóc w razie jakiegoś problemu.A zobaczysz jaką wygodą jest siedzieć sobie w fotelu lub leżeć na wersalce przed laptopem ( jak ja to robię) i patrzyć jak Ci się w kociołku jara.Nie musisz biegać do kotłowni bo widzisz nawet ile wungla jest w zasobniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 01.09.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Macie w swoich instalacjach zawór 3drożny,bo sąróżne zdania na temat montażu tego zaworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.09.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Ok. Dzięki.Szkoda,że "mojego" pieca jeszcze nie produkują.Nikt nie może powiedzieć mi jak wygląda,jak jest zbudowany,bo podobno są tam jakieś nowe rozwiązania. Spokojnie, doczekasz się. A tak w ogóle to gdzie są wszyscy OGNIWOpalacze? Co ja się tu produkuję. Ja nie mam ani tego kotła ani sterownika. Oni powinni więcej wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 01.09.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Chyba dam radę podłączyć się do domowego rutera.Muszę się tylko dowiedzieć,jak długi kabel mogę podłączyć.Muszęto zrobić,bo przez pół roku przekonywałem żonę do kupna tego właśnie pieca.Zachwalałem jego zelety,ale żonę obchodziło to jak zeszłoroczny śnieg.Dopiero jak jej powiedziałem,że mogę przez internet zrobić wszystko co chcę(oprócz dosypania opału),nawet jak będziemy u znajomych,to Ją przkonałem.Teraz będę musiał Jej to pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 01.09.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Spokojnie, doczekasz się. A tak w ogóle to gdzie są wszyscy OGNIWOpalacze? Co ja się tu produkuję. Ja nie mam ani tego kotła ani sterownika. Oni powinni więcej wiedzieć. Kurde to z kim ja się zadaję.OBCY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.09.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Macie w swoich instalacjach zawór 3drożny,bo sąróżne zdania na temat montażu tego zaworu? Mam zamontowany 4D i spełnia swoje zadanie. Jak mówią ma zabezpieczać kocioł przed tzw. zimnym powrotem i daje możliwość regulacji temperatury na CO. Działa to tak że np. na kociołku ustawiasz 60 stopni ale przy takiej temperaturze w okresie przejściowym udusiłbyś się w domu. Przycinasz na zaworze przepływ i wtedy do instalacji wykorzystywana jest woda powracająca i tylko część gorącej wody z kotła domieszuje się do odpowiedniej temp. jaką potrzebujesz. Masz na przykład na kotle 60, na instalację CO idzie 42, a temp. CWU pilnuje Ci czujnik bojlera i tam masz 50 stopni. Nie w tym dziale ale dopiszę że np. sterownik Cobra będzie miał już moduł, chyba Alligator się nazywa który będzie sterował zaworami N-drożnymi. Warunkiem jest zakup głowicy z siłownikiem do zaworu która nie jest tania bo chyba około 400pln. Wygodą jest to że moduł będzie sam sterował tak zaworem żeby utrzymać temperaturę jaką ustawiłeś. Bez głowicy z siłownikiem musisz regulować ręcznie w zależności od zapotrzebowania na ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.09.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Chyba dam radę podłączyć się do domowego rutera.Muszę się tylko dowiedzieć,jak długi kabel mogę podłączyć. Kabel sieciowy może mieć nawet 100 metrów, przy większej odległości mogą pojawić się teoretycznie problemy z tym że sygnał nie będzie docierał na czas tak nieprecyzyjnie odpowiem. Tyle na pewno Ci nie potrzeba. Jeśli obecny ruter masz bezprzewodowy to możesz dokupić drugi bezprzewodowy do kotłowni i nie musisz wiercić, tylko ten w kotłowni kawałeczkiem kabla łączysz ze sterownikiem. Jak do kotłowni masz kilka murów to lepiej podłącz kablem bo może zrywać połączenie, sygnał będzie za słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.09.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Kurde to z kim ja się zadaję.OBCY. Nie martw się jak coś źle napiszę to zaraz kilku mnie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 01.09.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Dzięki kolego za cenne rady.Napewno się do nich dostosuję,a przynajmiej szczerze rozważe.Teraz,jak instalator będzie montował mi piec,to wiem na co zwracać uwagę.LUDZIE PYTAJCIE.NAPRAWDĘ WARTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 01.09.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jak pisałem nie ma za co dziękować. Jest to dział dla Ogniwopalaczy i zawsze koledzy Ci pomogą.Na ile sięga moja skromna wiedza to też coś podpowiem jak wiem.Są Zawijany czyli fachowcy z papierami, oni również wspierają swoją wiedzą i doświadczeniem.Jak to mówią lepiej dziesięć razy zapytać jak jeden raz źle zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.09.2011 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Ogniwo palaczy nie ma bo za oknem piękna pogoda i trzeba z niej korzystać póki co.tesel nie dodam nic nowego do tego co ci kolega napisał poza tym,że zapytam gdzie chcesz zakupić kociołek?Mogę zaproponować coś od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starachowice 02.09.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam Ogniwo palacze gdzie kupowaliście czopuch do OEP bo u mnie w mieście (he) oczywiście nie ma rozmiaru 140 mm,muszę zamówić przez neta,może polecicie firmę na priv.a i jeszcze jedne jak macie podłączone swoje kotły C.O. czopuch -kocioł, prosto czy z kolanem.Najlepiej to co czytałem jest prosto do komina. [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owip2001 02.09.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 ja ma podłączenie bezpośrednio do komina rurą, którą kupiłem na złomie (grubość ścianki około 5 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 02.09.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam,mam pytanie.Czy można wykorzystać istniejący już czujnik temp.wewnętrznej Auraton 2005 http://www.auraton.pl/index.php/pl/produkt/46/ który zamontowany jest obecnie do pieca olejowego i steruje pompą?Czujnik montowałem 2 lata temu i nie był w zestawie z kotłem olejowym,zamontowany dodatkowo.Czekam właśnie na piec i nie wiem jak czujnik wewnętrzny w komplecie wygląda,nie chciałbym bez potrzeby instalować nowego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kali1313 02.09.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam forumowiczów. W dniu dzisiejszym pierwszy raz podpiąłem kocioł do prądu. E-coal zastartował, ale w skrzynce słychać jakieś ciągłe "brzęczenie". Sterownik włączył się, po ok 15 sekundach włączył się wyświetlacz, steruje pompami, dmuchawa i podajnikiem, ale słychać to brzęczenie bardzo wyraźnie, dlatego zrezygnowałem z rozpalenia pieca. Nagrałem ten dźwięk http://patrz.pl/filmy/sterownik-e-coal słaba kopia bo nagranie z telefonu, ale po pogłośnieniu słychać wyraźnie. Nadmieniam, iż raz się ten brzęczek wyłącza po kilkunastu sekundach raz po minucie, dlatego mam pytanie, czy u was wystąpił podobny problem ? Czy czas na serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 02.09.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Mam tylko sterownik bruliego - ale nic mu nie brzęczało i nie buczało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 02.09.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 W moim też nie zauważyłem piszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 02.09.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Ogniwo palaczy nie ma bo za oknem piękna pogoda i trzeba z niej korzystać póki co. tesel nie dodam nic nowego do tego co ci kolega napisał poza tym,że zapytam gdzie chcesz zakupić kociołek? Mogę zaproponować coś od siebie. Jeszcze nie wiem.Myślę,że u najbliższego dystrybutora w Gorzowie Wlkp.,ale chętnie przeczytam co masz mi do zaproponowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.09.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 ja ma podłączenie bezpośrednio do komina rurą, którą kupiłem na złomie (grubość ścianki około 5 mm) Tanio i dobrze. Cześć ziomal, jeździłem często przez twoją miejscowość ale teraz linię mi zmienili ( PKS Brzeg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts