Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czyli co,zdemontować Auratona?Kurcze piec stoi w firmie więc taki Auraton ma swe zalety,obniża temp. w dni wolne od pracy(ustawiam raz i spokój) wiem że na eCoalu można to zrobić z domu przez sieć ale chyba nie ma opcji programowania na pory dni i tygodni.Może ktoś napisać jak dokładne zrobic tak by było dobrze.Jeśli trzeba wywalić tego Auratona to ok ale chciałbym być pewny.

Wywalać go nie musisz ,można wypróbować prace z aurtonem,wtedy na sterowniku wybieramy regulator pokojowy i zaznaczamy opcję termostat.Aurton zacznie sterować pompą gdy będzie za chłodno lub za ciepło tak jak go sobie ustawisz.

Jak zamontujesz czujnik pokojowy wtedy wszystkie te funkcje tygodniowe oraz strefy czasowy wybierasz w jego programatorze.

Wypróbuj jaka opcja będzie lepsza czy na aurtonie czy na czujniku pokojowym i zachęcam do poczytania co potrafi ten sterownik na stronie producenta.

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

minertu mam jeszcze jedno pytanie, czy w E-coala pompę mieszającą można ustawić na pracę ciągłą ? Ponieważ mam zwór czterodrogowy i brak pompy mieszającej, zastanawiam sie czy pod wejście w sterowniku nie podpiąć pomp od podłogówki na rodzielaczach (2 szt.) i ustawić ich na pracę ciągłą?

minertu mam jeszcze jedno pytanie, czy w E-coala pompę mieszającą można ustawić na pracę ciągłą ? Ponieważ mam zwór czterodrogowy i brak pompy mieszającej, zastanawiam sie czy pod wejście w sterowniku nie podpiąć pomp od podłogówki na rodzielaczach (2 szt.) i ustawić ich na pracę ciągłą?

Pompę mieszającą ustawiasz jako podłogowa,spinasz obie pompy od podłogówki i jazda.

Pompę mieszającą ustawiasz jako podłogowa,spinasz obie pompy od podłogówki i jazda.

Dziękuję, rozumiem że obie pompy podpinam pod wyjście zasilenia pompy mieszajacej na dole sterownika i zmieniam ustawienia w opcjach sterownika. Sory za dociekliwość ale ze mną tak jak "przy pierwszym razie" trzeba poprowadzić za rękę:D

Dziękuję, rozumiem że obie pompy podpinam pod wyjście zasilenia pompy mieszajacej na dole sterownika i zmieniam ustawienia w opcjach sterownika. Sory za dociekliwość ale ze mną tak jak "przy pierwszym razie" trzeba poprowadzić za rękę:D

Tak musisz spiąć obie pompy razem i połączyć tak aby jeden kabel z wtyczką wpiąć do sterownika w miejsce pompy mieszającej.W parametrach zaawansowanych przechodzimy do funkcja pompy mieszającej i wybieramy podłogowa.Do reszty dojdziesz sam.

Tak musisz spiąć obie pompy razem i połączyć tak aby jeden kabel z wtyczką wpiąć do sterownika w miejsce pompy mieszającej.W parametrach zaawansowanych przechodzimy do funkcja pompy mieszającej i wybieramy podłogowa.

Super, dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Do reszty dojdziesz sam.

Gdyby było inaczej pozwolę sobie jeszcze skorzytstać z Twojej uprzejmości i o coś zapytać :-)

Dziś po południu zamierzamy uruchomić OE+

Tak musisz spiąć obie pompy razem i połączyć tak aby jeden kabel z wtyczką wpiąć do sterownika w miejsce pompy mieszającej.W parametrach zaawansowanych przechodzimy do funkcja pompy mieszającej i wybieramy podłogowa.

Super, dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Gdyby było inaczej pozwolę sobie jeszcze skorzytstać z Twojej uprzejmości i o coś zapytać :-)

Dziś po południu zamierzamy uruchomić OE+

Nie widzę problemu ale zacznij po podłączeniu kotła od aktualizacji sterownika,w wersji 0.0.2.5 o ile się nie mylę nie ma jeszcze funkcji podłogowej.

Ostatnia wersja testowa jest moim zdaniem najlepsza,znajdziesz ja na esterownik.pl.

Ja też podpinam się pod pytanie. I jeszcze jedno pytanie gdzie zamontować czujnik zewnętrzny a gdzie wewnętrzny i jakim przewodem?

Czujnik zewnętrzny "na zewnątrz" :-) a wewnętrzny "wewnątrz" :-)

"na zewnątrz" - na zewnątrz budynku w cieniu tak by słońce nie fałszowało temperatury zewnętrznej

"wewnątrz" - wewnatrz budynku w reprezentatywnym pomieszczeniu (temeraturowo) w którym nie ma dużych skoków temperatury (np. klatka shodowa) - najlepiej jakiś pokój/salon dzienny

kabel - dwużyłowy 0,5