Marin75 13.04.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 I jeszcze jedno, gdzie u mnie można zobaczyć piece Ogniwo (okolice Ostrowa Wlkp. i Kalisza). Widziałem w Sieradzu dystrybutora, ale może gdzieś na miejscu jest ktoś, kto sprzedaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonx 13.04.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Dzięki, r0berto i arrow00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moontower 13.04.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja swoj kupilen na kotly.com. szybka dostawa a cene uzyskalem nizsza niz podaja na stronie. trzeba tylko zapytac, co moga zaoferowac.Oczywiscie dostawa gratis w cenie zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clukasc 14.04.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja mam inne pytanie o eko plusa jakie są wymiary dźwiczek furtek w ogniwie oko plus 25KW bo sie zastanawiam czy mi wystarczy miejsca na ich otwarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clukasc 14.04.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 jeszcze jedno pytanie czy czujniki tenperatury spalin ale i temperatury zewnetrznej Pogodowej i wewnetrznej pokojowej sa dostarzczane razem z piecem czy trzeba je samemu zakupic i zamontowac w piecu ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 14.04.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 jeszcze jedno pytanie czy czujniki tenperatury spalin ale i temperatury zewnetrznej Pogodowej i wewnetrznej pokojowej sa dostarzczane razem z piecem czy trzeba je samemu zakupic i zamontowac w piecu ?????? Wszystkie czujniki są dostarczane z kotłem z tym że wewnętrzny i zewnętrzny jest jeden,to są takie same czujniki ale drugi niestety musisz sobie dokupić.Chyba że się teraz zmieniło i dostarczają z dwoma czujnikami,bo w sumie taki czujnik to groszowe sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młodypalacz 14.04.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 a czy eko plus 16kw można wyjać ruszt i palić bez rusztu nie zdejmując deflektora?I jeszcz jedno czy prawy i lewy kocioł ma teraz znaczenie? wiem że palnik można zamontować z 2 stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 14.04.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 a czy eko plus 16kw można wyjać ruszt i palić bez rusztu nie zdejmując deflektora? I jeszcz jedno czy prawy i lewy kocioł ma teraz znaczenie? wiem że palnik można zamontować z 2 stron. W pierwszych wersjach plusa nie było żadnego deflektora,rolę deflektora pełnił ruszt segmentowy,w obecnych wersjach deflektor jest zespolony z rusztem. Co znaczy prawy i lewy kocioł?zamawiasz z podajnikiem z której strony ci pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młodypalacz 15.04.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 chodziło mi o podajnik z prawej strony lub z lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młodypalacz 15.04.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 I jeszcze jedna wątpliwość. Czy warto zostawić zawór mieszający 4 drogowy który obecnie mam i na wszelki wypadek dołożyć pompę mieszająca?Chciałbym w okresach przejściowych nie schodzić z temperaturą na kotle poniżej 50 st, a w okresach pełnego grzania zostawić zawór odkręcony na max i wtedy pozwolić pracować pompie mieszającej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUMO 15.04.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Jestem na tropie kotła ze sterownikiem e.coal i mam dylemat jaki palnik wybrać?Brucer ekoenergia czy burner-s?Który jest lepszy?Który wybrać?Chce palić groszkiem i miałem.I przy okazji mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś ma przekrój kotła rbr ekouniwersal?dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUMO 15.04.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) Na tym wątku tylko OGNIWO EKO PLUS z BURNEREM-S Ale powiedz tylko słowo ze ogniwo > rbr pozdrawiam Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez SUMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.04.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Brucer ekoenergia czy burner-s? Widziałem obydwa jak pracują. Brucer jest dobry ale wybrałbym Burnera-S. Daję większe możliwości manewru, ci co byli w Zabrzu wiedzą o czym piszę. Z resztą Zawijan już pisał w tym wątku, wystarczy się trochę cofnąć W razie nawet przypadkowego uszkodzenia nie trzeba wymieniać całego palnika tylko jeden segment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markon2 15.04.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ZAWIJAN Mam pytanko jak wyglada temat gwarancji eko plusa 16 kw? Np. kupujac go na fuego, teraz temat montazu i odpalenia czy moge to zrobic sam czy tez mósi to zrobic rekomendowany instalator aby posiadac gwarancje na kocioł , a i czy moge gdzies zobaczyc ten kocioł na zywo w okolicach piły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markon2 15.04.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Na takie pytania odpowiedzi może udzielić tylko OGNIWO. Dzieki za szybka odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młodypalacz 16.04.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Już prawie zamówilem ogniwo 16kW ale jest teraz wersja z rusztem żeliwnym i deflektorem z szamotu. To jakaś kolejna zmiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid77db 16.04.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Ja mam pytanie dla użytkowników kotła ogniwo eko plus bo się zastanawiam nad kupnem tego kotła lub kotła ogniwo eko 15 kw. Czy opłaca się dokładać do tego kotła 900 złotych. Kociół też ma mało miejsca na ruszcie awaryjnym tak jak ogniwo eko tylko że nie trzeba go montować. Czy kocioł ma tylko te cztery kanały wymiennika, te dwa zewnętrzne i dwa pod klapką czy na zdjęciach nie widać wszystkich.Jak patrzy się na inne kotły tej mocy to mają wiele więcej tych kanałów. Nawet jak się patrzy na kocioł ogniwo to wymiennik wydaje mi się że jest większy (przez całą szerokość kotła). Mam pytanie skąd można pobrać przekrój i dtr tego kotła bo strona ogniwa nie jest uaktualniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 16.04.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 ZAWIJAN Mam pytanko jak wyglada temat gwarancji eko plusa 16 kw? Np. kupujac go na fuego, teraz temat montazu i odpalenia czy moge to zrobic sam czy tez mósi to zrobic rekomendowany instalator aby posiadac gwarancje na kocioł , a i czy moge gdzies zobaczyc ten kocioł na zywo w okolicach piły. Gwarancje producenta posiadasz bez względu na to gdzie zakupisz.Możesz sam zamontować i odpalić nie tracąc przy tym gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor24 16.04.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Podaj adres mailowy , to prześlę tobie DTR Ogniwo eko plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młodypalacz 16.04.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 a jak czyści sie w plusie kanały skoro nie ma dotatkowej wyczystki?Nie ma nic pokazene w DTR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts