GMZ 05.10.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Trzeba sprawdzić przy zainstalowaniu przejściówki USB/rs232 pod jakim portem com jest i wybrać go w programie eCoal. i tu problem bo nie pokazuje się jako kontroler com tylko usb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_mazury 05.10.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Czy jakąś małą fotografię z PrintScreena możesz zamieścić? Z menagera urządzeń?A także, czy rozpoczyna się instalacja urządzenia po włożeniu przejściówki do złącza USB? czy masz jakiś komunikat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 05.10.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Myślę, że to się kwalifikuje do reklamacji To dzwonić do producenta czy do sklepu gdzie kupiłem kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario633 05.10.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Wyjmuję czujnik t. spalin, włączam pompę CO i heja A w jakim celu trzeba wyjmować czujnik temp. spalin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 05.10.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Bo przy paleniu na dodatkowym palenisku czujnik ten może się przegrzać gdyż nie wytrzyma tak wysokiej temperatury spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocurmarcin 05.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Czy u was również zbiera się skroplona woda wewnątrz podajnika ?? z czego to wynika opał był zbyt mokry ? U mnie tez wystepuje ten problem , nawet zastanawiam sie nad zrobieniem czegos w rodzaju "odmy" . Widzialem cos takiego w jakimns kotle rura o srednicy 2cm laczaca zbiornik na opal z przylaczem kominowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.10.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 U mnie tez wystepuje ten problem , nawet zastanawiam sie nad zrobieniem czegos w rodzaju "odmy" . Widzialem cos takiego w jakimns kotle rura o srednicy 2cm laczaca zbiornik na opal z przylaczem kominowym Sposób jest jeszcze jeden opracowany przez jednego z producentów.Nie mogę pisać bez jego zgody ale u siebie już to dorabiam i raczej na 99,99% się to sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario633 05.10.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Bo przy paleniu na dodatkowym palenisku czujnik ten może się przegrzać gdyż nie wytrzyma tak wysokiej temperatury spalin. A tak mniej więcej, to przy jakie temp. spalin może się uszkodzić ten czujnik? Ja ustawiam tryb auto, odłączam podajnik i dorzucam drzewa. Temp. spalin jakoś nie przekracza mi 115, ale to wiadomo, przy kociołku cały czas nie stoję i nie podglądam temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 05.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Cyt z eCoal instrukcja:Wybór AutoLato-temp. umożliwia włączenie funkcji, któraautomatycznie powyżej ustalonej temperatury zewnętrznejaktywuje w sterowniku tryb Lato. Funkcja ta służy doprzełączenia instalacji z trybu normalnego (grzanie obwoduCO) w tryb letni – praca tylko układu CWU Ktoś wie o jakiej temperaturze mowa?Gdzie to można ustawić?Czy może to jest temp.ustawiona automatycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.10.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Cyt z eCoal instrukcja:Wybór AutoLato-temp. umożliwia włączenie funkcji, która automatycznie powyżej ustalonej temperatury zewnętrznej aktywuje w sterowniku tryb Lato. Funkcja ta służy do przełączenia instalacji z trybu normalnego (grzanie obwodu CO) w tryb letni – praca tylko układu CWU Ktoś wie o jakiej temperaturze mowa?Gdzie to można ustawić?Czy może to jest temp.ustawiona automatycznie? W ustawieniach zaawansowanych temp auto-lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marin75 05.10.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Sposób jest jeszcze jeden opracowany przez jednego z producentów.Nie mogę pisać bez jego zgody ale u siebie już to dorabiam i raczej na 99,99% się to sprawdzi Minertu - a możesz cos bliżej na ten temat... U mnie też trochę wilgoci się zbiera w zasobniku (a palę dość suchym miałem), a nie chciałbym po 3 latach go wymieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.10.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Minertu - a możesz cos bliżej na ten temat... U mnie też trochę wilgoci się zbiera w zasobniku (a palę dość suchym miałem), a nie chciałbym po 3 latach go wymieniać... Jak dokończę u siebie to pokaże o co chodzi Póki co paliwo trzeba suszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 05.10.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Bardzo dziękuję!minertu czy jeśli opał jest zbyt kaloryczny i w podtrzymaniu temp jest ponad 50 stopni to czy w zaawansowanych mogę zmniejszyć moc dmuchawy w podtrzymaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.10.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Bardzo dziękuję!minertu czy jeśli opał jest zbyt kaloryczny i w podtrzymaniu temp jest ponad 50 stopni to czy w zaawansowanych mogę zmniejszyć moc dmuchawy w podtrzymaniu? Można zmniejszyć moc dmuchawy oraz wydłużyć czas postoju w podtrzymaniu.Zalecam stopniowo po 10 min na klika cykli pracy w podtrzymaniu. Czas Postoju w Podtrzymaniu ustawiamy w ustawieniach użytkownika ,moc dmuchawy w podtrzymaniu w zaawansowanych. Widzę,że ktoś mnie tu w ustawieniach naśladuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 05.10.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 He he,no tak przyznaje że błądzę po omacku.Jesteś obyty w temacie OEP 25KW i jesteś jedyny jakiego znalazłem z takim piecem.Chyba nie masz nic przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waksio 05.10.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Jutro planuje zamontować czujnik temperatury wewnetrznej. Mam nadzieje ze wiekszych przeszkód nie ma z zamontowaniem kabla w skrzynce przy kotle? Czy na cos muszę zwrócić szczególną uwagę?Rozumiem, że posiadając czujnik zamontowany w domu ustawiam na panelu sterowania regulator wewnętrzny: pokojowy, zadaje temperature jaką chciałbym miec w domu a kocioł sam będzie się regulował tak aby utrzymać zadaną temperaturę w pokoju?Co w takim razie mam zrobić z zadaną temperaturą CO? Czy mam też ją ustawiać? Regulator kotła jest CO bo nie będę miał czujnika zewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.10.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Jutro planuje zamontować czujnik temperatury wewnetrznej. Mam nadzieje ze wiekszych przeszkód nie ma z zamontowaniem kabla w skrzynce przy kotle? Czy na cos muszę zwrócić szczególną uwagę? Rozumiem, że posiadając czujnik zamontowany w domu ustawiam na panelu sterowania regulator wewnętrzny: pokojowy, zadaje temperature jaką chciałbym miec w domu a kocioł sam będzie się regulował tak aby utrzymać zadaną temperaturę w pokoju? Co w takim razie mam zrobić z zadaną temperaturą CO? Czy mam też ją ustawiać? Regulator kotła jest CO bo nie będę miał czujnika zewnętrznego. Jeżeli nie będziesz miał czujnika zewnętrznego to raczej musisz sobie temp na kotle odpowiednio dobrać.Pogodówka zrobiła by to za Ciebie. Dlaczego nie masz zewnętrznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.10.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 He he,no tak przyznaje że błądzę po omacku.Jesteś obyty w temacie OEP 25KW i jesteś jedyny jakiego znalazłem z takim piecem.Chyba nie masz nic przeciwko Nie mam eko plusa ale eko , niemniej jednak aż takiej różnicy w sprawności nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowsski 05.10.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Nie mam eko plusa ale eko , niemniej jednak aż takiej różnicy w sprawności nie ma Jak znajdziesz chwilkę by popatrzeć na mój sterownik i czy wszystko jest ok będę wdzięczny.Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.10.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Jak znajdziesz chwilkę by popatrzeć na mój sterownik i czy wszystko jest ok będę wdzięczny.Dzięki i pozdrawiam Daj mu trochę w automacie pochodzić. Na razie nie wygląda to źle,jaki opał masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts