Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze mieszkanko.... małymi kroczkami do przodu....:)

Recommended Posts

Witam :)

Założyłam wątek, bo fajnie mieć pamiątke z tych wszystkich przygotowań i prac by wkońcu zobaczyć efekt jaki sobie wymarzyliśmy :)

Mieliśmy szczęście. Brat Pawła poznał dziewczyne,która była z innej miejscowości. Ona nie chciała się przeprowadzić a więc trafiło na Tomka :D my skorzystaliśmy z okazji i postanowiliśmy je od niego odkupić (myśle że po okazyjnej cenie;))

Część już spłacona, a że to brat to wiadomo, można iść na jakieś ugody:)

A więc tak:

Na nasze szczęście łazienka jest już zrobiona. Ominęła nas największa robota :) Ponoć przed była tragedia. Szkoda, że nie mam zdjęć z tamtego okresu :p:( Bałam się zanim ją zobaczyłam, że coś mi się nie spodoba, że kolor płytek będzie nie taki jak sobie wymarzyłam itp. ale na szczęście łazienka jest super chociaż o brązowo- kremowych płytkach nie myślałam:)

na suficie oświetlenie halogenowe.

Zrobione są także okna we wszystkich pomieszczeniach, i parapety, położone są płyty gipsowe. Najgorzej ściany wyglądają w przedpokoju.

Już sami kupiliśmy sobie drzwi wejściowe.

Fotki dodam w najbliższym czasie :)

Jutro idziemy wyrównywać niedoskonałości na około okien i wynieść wszystkie graty z piwnicy jakie zostawili po sobie poprzedni mieszkańcy

Niestety mamy baaardzo ograniczony budżet. Wszystkie oszczędności poszły na nie całą i tak spłate mieszkania, a więc urządzamy je "z wypłaty na wypłatę" :D myślę, że trochę to będzie trwało no ale nic. Trzeba być cierpliwym :) (chociaż nie jest to moja cecha;)) Pozdrawiam i zapraszam do oglądania wątku:))))