mp_krk 05.04.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Odpowiada twoim wymogom. Że genrelanie wymogom cenowym odpowiada to wiem. Informacja o możliwości zastosowania z reku też jest...a jak Waszym zdaniem jest, może być z jakością...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 05.04.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Znalazłem jeszcze takie produkty jak... Hajduk Smart 1VHajduk Kaseta MK/MPCTM neoTondo/neoPiano Czy wiecie jak są zasilane te wkłady, z pomieszczenia czy z zewnątrz? Bo na stronach producentów brak informacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 05.04.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Znalazłem jeszcze takie produkty jak... Hajduk Smart 1V Hajduk Kaseta MK/MP CTM neoTondo/neoPiano Czy wiecie jak są zasilane te wkłady, z pomieszczenia czy z zewnątrz? Bo na stronach producentów brak informacji... Widziałem i dotykałem wkład Pama .Jedna z najlepszych podróbek wczesnego Spartherma .Lepsza od czeskich i innych polskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 05.04.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Widziałem i dotykałem wkład Pama .Jedna z najlepszych podróbek wczesnego Spartherma .Lepsza od czeskich i innych polskich. Czyli Twoim zdaniem warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 05.04.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Czyli Twoim zdaniem warto? Zdecydowanie tak . Jaka jest różnica w cenie ? Pewnie wiesz - nie będę musiał szperać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 05.04.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 No ten Pama Diablo II kosztuje ok 3.000; Spartherm ...nawet nie wiem do jakiego porównać, a i tak wiem jak cenowo wyjdzie to porównanie:) Podoba się nam, ale pierwszy raz spotkałem się z nim na allegro stąd pytanie o jakość. Pisałeś że oglądałeś i dotykałeś...jak oceniasz szczelność (ważne dla mnie przy WM)? A co sądzisz o powyższych Hajduk i CMT o których wspominałem? Orientujesz się czy są to szczelne kominki czy jednak pobierają powietrze z pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 05.04.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 No ten Pama Diablo II kosztuje ok 3.000; Spartherm ...nawet nie wiem do jakiego porównać, a i tak wiem jak cenowo wyjdzie to porównanie:) Podoba się nam, ale pierwszy raz spotkałem się z nim na allegro stąd pytanie o jakość. Pisałeś że oglądałeś i dotykałeś...jak oceniasz szczelność (ważne dla mnie przy WM)? A co sądzisz o powyższych Hajduk i CMT o których wspominałem? Orientujesz się czy są to szczelne kominki czy jednak pobierają powietrze z pomieszczenia? Hajduk jest też szczelny (jeśli nie to musisz żądać ), i o takie porównanie mi chodzi. Ile kosztuje Hajduk? Spartherm to pewnie 1300 - 1500 € - porównywalny ( Varia 1V) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 05.04.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Hajduk Smart 1V - wys. 450/510 - odpowiednio wg cennika producenta 3265 i 3360 brutto Hajduk Kaseta MK - wys. 500 - 2120 brutto (ale tu nie wiem jak ze szczelnością i doprowadzeniem z zewnątrz)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 05.04.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Hajduk Smart 1V - wys. 450/510 - odpowiednio wg cennika producenta 3265 i 3360 brutto Hajduk Kaseta MK - wys. 500 - 2120 brutto (ale tu nie wiem jak ze szczelnością i doprowadzeniem z zewnątrz)? Kasetę sobie odpuść , a Smart to odpowiednik Mini Spartherma . Szukaj Volcano (?),które porównasz z Diablo Sprawdziłem - kosztuje 6000,- Sprawdź wymiary zewnętrzne ,by porównanie było ok. Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 05.04.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Masz racje Volcano 1V i Diablo II maja te same wymiary drzwi 670/450 i porownywalne calkowite cena Volcano to 4750 pln W zasadzie szkoda że Pama nie ma nic porównywalnego ze Smartem. A czym się różni kaseta od Volcano czy Diablo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 05.04.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jeszcze zostaje w obwodzie Lechma pp-190 Standard 14kW - cena 2700 pln Jak on wypada w porownaniu z Hajdukiem i Pamą? (jakościowo i adaptacyjnie do WM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 05.04.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jeszcze zostaje w obwodzie Lechma pp-190 Standard 14kW - cena 2700 pln Jak on wypada w porownaniu z Hajdukiem i Pamą? (jakościowo i adaptacyjnie do WM) Kaseta to dość prymitywne urządzenie , warte pewnie niedużych pieniędzy Które za nią wołają ,ale musi czerpać tlen do spalania z pomieszczenia. Lechma natomiast ,jakościowo ,musi się jeszcze trochę postarać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 05.04.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 eniu, dziękuje za Twoje opinie. Wysłałem Ci jeszcze pytanie na priv, będę wdzięczny za odpowiedź Na chwilę obecną chyba zostaję przy Pam-ie, chyba że znajdę coś tańszego odpowiedniego dla rekuperacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 05.04.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 W tym przedziale cenowym dostałem ofertę na wkład BEF 450 (jest teraz promocja na starszy model) z obudową z płyt krzemianowo-wapniowych super izol z wnęką na drewno - wartość całości z robocizną 7600 zł. Ja jednak zdecyduję się na ciepłą obudowę z płyt szamotowych - wartość całości ok. 9500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofJerzy 06.04.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 W tym przedziale cenowym dostałem ofertę na wkład(jest teraz promocja na starszy model) z obudową z płyt krzemianowo-wapniowych super izol z wnęką na drewno - wartość całości z robocizną 7600 zł. Ja jednak zdecyduję się na ciepłą obudowę z płyt szamotowych - wartość całości ok. 9500 zł. A skąd te ceny? Poszukuje firmy, która mi w okolicach Warszawy postawi mi kominek w tej wlasnie cenie. Za namiary na sprawdzonych wykonawców bede wdzięczny. Pozdrawiam, KJ, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 06.04.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Bielsko-Biała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofJerzy 08.04.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Bielsko-Biała ... No to nic, szukam w mazowieckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robur-wro 09.04.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Również szukam coś rozsądnego w cenie tak do 3 tyś. i zastanawiam się nad tym Pama Diablo II lub Unico Hermes 10Z Modern - a co o tym drugim sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.04.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Również szukam coś rozsądnego w cenie tak do 3 tyś. i zastanawiam się nad tym Pama Diablo II lub Unico Hermes 10Z Modern - a co o tym drugim sądzicie ? Unico też nie jest zły , ale trochę przekombinowany . Jeden i drugi to "złom" wykładany szamotem . Pama ciekawiej się prezentuje po zabudowaniu. Unico zerżnięty z czeskiego Hakr . Pama z niemieckiego Spartherma . Ale nic nie szkodzi . Od czegoś musimy zacząć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur361 10.04.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Myślę że jak się dobrze poszuka to można coś przyzwoitego trafić. No chyba że szukamy kominka w markecie, bo tam to najczęściej są jakieś żeliwne śmietniki. Porządny kominek jest wykonany ze stali, potrafi wytworzyć na tyle wysoką temperaturę w komorze spalania że szyba się ładnie czyści sama. Mają takie w ofercie na http://www.instalklim.pl/ogrzewanie/wklady-kominkowe-sprzedaz-i-montaz.html i jest nawet kominek panoramiczny za coś koło 4 tyś. Do tego jakaś mądra i niedroga obudowa + DGP i masz ogrzaną chałupę. Ale nie oszukujmy się, palić trzeba, nie jest to "system bezobsługowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts