Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gres Polerowany Arkesia beige - smugi czyszczenie POMOCY!

leonn

Recommended Posts

Witam

Zarejestrowalem sie na tym forum poniewaz wyczytalem tu wiele ciekawych informacji lecz teraz zwracam sie z ogromna prosba do fachowcow poniewaz zostal polozony gres Arkesia Beige Poler - OPOCZNA nastepnie po polozeniu przed fugowaniem wyczyszczony na blysk - nastepnie zaimpregnowany srodkiem HG do gresu polerowanego - na drugi dzien wypolerowany z nadmiaru srodka - rowniez blysk chociaz po impregnacie jak sie bardzo bardzo przyjrzalem to jakies tam smuzki bylo widac ale delikatne moze przez to ze nanosilem pedzlem - nastepnie plytki zafugowalem fuga mapei flex jasna taka no i zaczal sie koszmar

mam w tych plytkach korytarz i kuchnie - w kuchni fuge umylem po 10 min woda i pozniej po wodzie i tak zostaly jakies drobinki fugi bo plytki robily sie biale podczas wysychania i po tej wodzie pozostawilem na dluzej do przeschniecia okolo 20 min nastepnie znow przetarlem ciepla woda a na korytarzu okolo 10 min i jakie wnioski

w kuchni wszystkie plytki mam matowe ze strasznymi smugami nie do wytarczia - probowalem srodka HG usuwanie trudnych plam wosku i brudu, domestosa, clina i jedynie pomaga troche clin gdzie po nim plytka sie juz blyszczy (zdjecie 2) i tak tych smug nie widac ale nadal jest bardziej matowa

rece mi juz opadaja 2 dni na kolanach ze szmatka :(

dołączam zdjecia jak przykladam do polozonych płytek płytkę świeżą z paczki

1.JPG

2.JPG

Witam, nie wiem czy to ma znaczenie, ale zanim zaimpregnowałam Arkesie, to myłam ją dokładnie hg czysty gres - aby odtłuścić (chyba po to;p).

Mam pytanie odnośnie tego clina, p którym zaczęła się błyszczeć płytka, to jest płyn do podłóg, jakiś konkretny? Z mają Arkesią rok było ok a teraz cała jakaś w smugach:(

• 5 months później...

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?120296-Gres-polerowany-fuga-epoksydowa-impregnacja&highlight=arkesia

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?95464-jaki-impregnat-do-gresu&highlight=arkesia

zona m temat wraca ja bumerang juz od paru miesiecy. Ile trzeba własnej pracy włozyc w te płytkę, to wiedzą najlepiej właściciele Arkesi. Jak lubisz siebie karac to kładz na podłogę......