gosia86 18.03.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Zapewne wiele Bocianków ma dylematy co jak zrobić, co wybrać, gdzie kupić i tym podobne.Może koledzy i koleżanki którzy maja okres budowy już za sobą lub są już po podjęciu decyzji z którymi my się aktualnie borykamy wspomoga nas radą i własnym doświadczeniem My aktualnie na tapecie mamy problem okna kuchennegoPrzesunąc czy nie przesunąć aby łatwiej było wytłumaczyć wklejam rzut budynkuhttp://img819.imageshack.us/img819/4874/skanuj0001z.jpg Uploaded with ImageShack.us Meble chcemy zrobić w literę L wzdłuż ściany z pomieszczeniem gospodarczym i ściany z oknemna ścianie z p.g. chcemy zrobic zabudowę lodówki plus piekarnik w słupku i tu pojawia się problem bo od ściany do okna jest tylko 30 cm więc jesli go nie przesuniemy to meble będą wchodzić w światło okna (projektant mówi że to że zabudowa meblowa będzie miała 60 cm głębokości i będzie wchodzić w światło onka nie ma znaczenia bo od ściany z onkem będzie odsunięta o 60 cm)a jeśli zdecydujemy się nie przesunięcie okna to zostanie nam mało mijesca na blat roboczyniby przy wyborz projektu kuchnia wydawała się ustawna a tu wyszedł taki zonk będę wdzięczna za wasze porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 18.03.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dzięki ProStaś za Twoja odpowiedźzapomniałam dopisac że wejście do p.g. będzie z wiatrołapu więc całą ścianę mamy do dyspozycji okna są umieszczone symetrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 25.03.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 okno zostało na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 06.04.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 powiedzcie prosze jak organizujecie / zorganizowaliscie sobie prad i wode na dzialce ? Ja co prawda jeszcze nie startuje z budowa, ale planuje budowe ogrodzenia. Wlasnie otrzymalem warunki przylaczenia wody i pradu budowlanego i zastanawiam sie co dalej z tym fantem zrobic... Jestem ciekawy jakie sa wasze sugestie aby zorganizowac sobie niezbedne media przed/w trakcie / i po budowie. Dzieki,S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 07.04.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 powiedzcie prosze jak organizujecie / zorganizowaliscie sobie prad i wode na dzialce ? Ja co prawda jeszcze nie startuje z budowa, ale planuje budowe ogrodzenia. Wlasnie otrzymalem warunki przylaczenia wody i pradu budowlanego i zastanawiam sie co dalej z tym fantem zrobic... Jestem ciekawy jakie sa wasze sugestie aby zorganizowac sobie niezbedne media przed/w trakcie / i po budowie. Dzieki, S. nie wiem jak po, ale w trakcie z mediami załatwiłem w sposób następujący: - prąd - skrzynka budowlana (przyłącze już miałem) - woda - z rowu melioracyjnego znajdującego się na granicy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.04.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 - prąd - skrzynka budowlana (przyłącze już było)- woda - ze studni wywierconej na 13m, do tego mały zestaw hydroforowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 11.04.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 powiedzcie prosze jak organizujecie / zorganizowaliscie sobie prad i wode na dzialce ? Ja co prawda jeszcze nie startuje z budowa, ale planuje budowe ogrodzenia. Wlasnie otrzymalem warunki przylaczenia wody i pradu budowlanego i zastanawiam sie co dalej z tym fantem zrobic... Jestem ciekawy jakie sa wasze sugestie aby zorganizowac sobie niezbedne media przed/w trakcie / i po budowie. Dzieki, S. my wodę na działce mieliśmy od początku. Prąd niestety był dopiero w planach, ale przy pomocy agregatu udało się zrobić ściany fundamentowe, ściany zew. i wew. oraz konstrukcję dachu i co najważniejsze udało się to zrobić w miarę szybko:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agruus 13.04.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) My niestety mamy dylemat jakiego wykonawce wybrac... ;/ bijemy sie z myslami. Co do materiału to na 89% Porotherm, a dalej... nie mamy pojecia ehh chyba zaczynaja sie schody a to dopiero początek... A najgorsze w tym wszystkim jest to ze co forum to inne opinie. A jeżeli chodzi o prąd to u nas to niestety mamy niezlą zabawę z energetyką ;/ mają problem ze wszystkim i na prąd czekamy już 1,5 roku ;/ pewnie początki będą z agregatu, wodę już mamy na działce Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez agruus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 13.04.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 a jak załatwialiście wodę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agruus 13.04.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 musieliśmy ją ciągnąć jakieś 350 m, najpierw trzeba było załatwić pozwolenie od gminy zeby rura mogła isc przez naroznik działki gminnej (co się wiązało z opłatą ) potem budowa rurociągu w drodze i doprowadzenie do nas na działkę oczywiście pozwolenia na budowe, projekty, kierownik muszą byc i oczywiscie musza wspolwlasciceile drogi sie zgodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 26.04.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 a my wiercimy studnię w najbliższą sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ligus1 27.04.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Kochani, prosimy o polecenie firmy z Wielkopolski która wykona kompleksowo cały dach wraz z dostarczeniem niezbędnych do tego materiałów (dachówka, więźba, rynny itp itd.) Nasz dach jest dachem czterospadowym o nachyleniu 30stopni, i pow. 171m2. Dach chcemy wykonać w Maju/Czerwcu 2011. Piszcie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freno 01.05.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Proszę o namiary na Kierownika Budowy. Potrzebuję kierbuda, który będzie moją wiedzą. Będzie "szkiełkiem i okiem" doglądał prac przy budowie i pomoże uniknąć błędów lub podpowie jak je naprawić. Budowa w okolicach Raszyna/Warszawy. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark01 05.05.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 musieliśmy ją ciągnąć jakieś 350 m, najpierw trzeba było załatwić pozwolenie od gminy zeby rura mogła isc przez naroznik działki gminnej (co się wiązało z opłatą ) potem budowa rurociągu w drodze i doprowadzenie do nas na działkę oczywiście pozwolenia na budowe, projekty, kierownik muszą byc i oczywiscie musza wspolwlasciceile drogi sie zgodzic a ile taka "przyjemnosc" kosztuje? placiliscie sami czy moze na spolke z sasiadami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 18.05.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam,Powiedzcie mi proszę co muszę mieć żeby złożyć dokumenty o pozwolenie na budowę. Mam działkę z mediami w starym budynku ( do zburzenia po postawieniu nowego), mam warunki zabudowy, projekt indywidualny kończy się rysować, badanie geotechniczne, mapki do celów projektowych. Z mediów umowę z gazownią ( skrzynka w płocie), nie mam w ręku jeszcze umowy ze stoenem - czekam, tylko drogie mpwik walczy, na umowę muszę u nich czekać ok 3 m-ce, pismo złożone wczoraj o przeniesienie liczników do studzienki której notabene jeszcze nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 02.06.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 a więc tak:wypis i wyrys z rej gruntówprojektmapa do celow projektowych która służy do wykonania planu zagosp. terenuplan zagospodarowania przestrzennegowarunki przyłączeń mediówdecyzja o wyłączeniu z produkcji leśnej(jeżeli to działka leśna)decyzja o uzgodnieniu zjazdu z drogi.. tak na szybko... to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martad3 12.06.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Witam, mam pytanie jakie poniesliście koszty do mometu zaczęcia budowy stanu surowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 16.06.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 do rozpoczecia budowy ponieslismy koszty:-mapka do celow projektowych 800PLN (za 5szt)-projekt architektoniczny indywidualny 10000PLN-agregat pradotworczy (caly czas czekamy na przylacze) uzywany po budowie znajomego 1000PLN-wiercenie studni 27m z kregami 4100PLN-pompa na czas budowy 200PLN-mnostwo czasu na walke z urzedami i niekompetencja urzednikow (pierwsze papiery zlozylismy w sierpniu zeszlego roku, pozowlenie na budowe dostalismy 27 maja)i to chyba na tyle, poza dzialka, ale to juz jakis czas temu wiec nie licze tego nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martad3 20.06.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Dzięki za info. Koszty które wymieniłeś to stan przed stanem surowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.lina 26.06.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) nie wiem jak po, ale w trakcie z mediami załatwiłem w sposób następujący: - prąd - skrzynka budowlana (przyłącze już miałem) - woda - z rowu melioracyjnego znajdującego się na granicy działki. o!! a jak to dokładnie wykonałeś? Chodzi mi o wodę. Bo my też zastanawiamy się nad takim rozwiązaniem... Edytowane 26 Czerwca 2011 przez a.lina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts