natannatan 18.03.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 :welcome:Planujemy budowę domu w technologi szkieletowej . Ze względu na potrzebę szybkiej budowy całego domu, planujemy przeprowadzkę na listopad 2011 , wybór technologi był bardzo ograniczony jest to jeden z głównych powodów dla którego zdecydowaliśmy się na szkielet . Wszystkie firmy z którymi rozmawialiśmy o ewentualnym zleceniu całego domu kominków nie budują . Zwracamy się więc do użytkowników Forum o pomoc w wyborze najlepszego rozwiązania kwestii kominka . Maja i Natan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 18.03.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Moj wykonawca główny szkieletora w ofercie podstawowej chciał postawić kominek powietrzny, zrezygnowałem bo wolę akumulacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Piotrowski CK 18.03.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 :welcome:Planujemy budowę domu w technologi szkieletowej . Ze względu na potrzebę szybkiej budowy całego domu, planujemy przeprowadzkę na listopad 2011 , wybór technologi był bardzo ograniczony jest to jeden z głównych powodów dla którego zdecydowaliśmy się na szkielet . Wszystkie firmy z którymi rozmawialiśmy o ewentualnym zleceniu całego domu kominków nie budują . Zwracamy się więc do użytkowników Forum o pomoc w wyborze najlepszego rozwiązania kwestii kominka . Maja i Natan Witam problemu nie ma z postawieniem kominka w domu o konstrukcji szkieletowej. Najważniejsza kwestia to odpowiednie przygotowanie ściany przy której ma stanąć kominek oraz jego prawidłowe wykonanie. Trzeba również dopilnować odpowiedniego wykonania komina z odpowiednich materiałów. Można rozpatrzyć rózne warianty kominka: powietrzny, akumulacyjny czy z płaszczem wodnym - kwestia wyboru. Wykonanie kominka warto zlecić profesjonalnej firmie. W przypadku pytań proszę o kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 18.03.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Mam pytanie.Wspomniał pan o odpowiednim przygotowaniu ściany i prawdopodobnie stropu tam gdzie ma stanąc kominek. Jakie rozwiązania pan proponuje, które będą optymalne i gwarantowały bezpieczeństwo.Słyszałem wiele o płytach perlitowych, ich rewelacyjnych parametrach izolacyjnych i zastosowań do wysokich temperatur. Proszę o obszerną i wyczerpującą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 18.03.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Instalacja kominka w domu szkieletowym , konstrukcja drewniana czyli łatwopalna,wymaga wielkiej ostrożności ze strony wykonawcy . Wykonywaliśmy kilka takich realizacji ale nie jest to mój ulubiony sport . Na naszej stronie jest fotka "Opoczno" dom w technice szkieletowej , jedyne murowane elementy to kominek i komin obok . Wkład sterowany automatyczną regulacją wpływającą na poprawę bezpieczeństwa oraz komfort obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 18.03.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Wentylowana pustka powietrzna od ściany, wentylowana komora dekompresyjna od sufitu, ponadto ściana i sufit w obrębie kominka z płyty k-g plus ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 18.03.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Proszę o obszerną i wyczerpującą odpowiedź Dobrze że to nie do mnie. Jestem kiepski w laniu wody chociaż to temat rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 18.03.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Mam pytanie. Wspomniał pan o odpowiednim przygotowaniu ściany i prawdopodobnie stropu tam gdzie ma stanąc kominek. Jakie rozwiązania pan proponuje, które będą optymalne i gwarantowały bezpieczeństwo. Słyszałem wiele o płytach perlitowych, ich rewelacyjnych parametrach izolacyjnych i zastosowań do wysokich temperatur. Proszę o obszerną i wyczerpującą odpowiedź Bohusz , przecież to proste. Musisz odpowiednio przygotować miejsce , właściwie dobrać materiał ,prawidłowo wykonać izolację ,poprawnie wybrać nr telefonu do Zielonej Góry, a jak coś nie teges - odpowiednio powiadomić Straż Pożarną . Takie naiwne pytania zadajesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 18.03.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) No teraz rozumiem...że nie rozumiem To płyty perlitowe się nie nadają, czy nadają? Edytowane 18 Marca 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Piotrowski CK 18.03.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 No teraz rozumiem... że nie rozumiem To płyty perlitowe się nie nadają, czy nadają? Witam Nie znam osobiście tego materiału, ale czytając ogólnie dostępne informacje, to wnioskuję, że nadają się do izolacji i budowy kominków. Nie muszę tego Panu tłumaczyć, bo handlując nimi ma Pan na ich temat bardzo obszerną wiedzę - tak mniemam... Nasza firma wykorzystuje do budowy kominków materiały innych firm i na ich temat mogę podpowiedzieć inwestorowi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 20.03.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Z płyt perlitowych zrezygnowaliśmy kilka lat temu jak na rynku pojawiły się glinokrzemianowe , dostępne wtedy płyty kruszyły się po pewnym czasie . W tamtych czasach wielu piszących na FM kłóciło się że wełna ma wszystkie potrzebne atesty:) i czego :mad:ten Bielawski :mad:się czepia . Na szczęście dziś Kolega ,którego mam na myśli , żarliwie odradza stosowanie wełny w kominkach .. i promuje ciepłe obudowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts