Pello 27.01.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 @jszbpMiałem na myśli wygodę użytkowania kotła na paliwo stałe z palnikiem na pellety, w porównaniu z kotłem olejowym - zmodernizowanym na pellety. Tak czy inaczej o czystość kotła, palnika i kotłowni trzeba dbać - pellet również może brudzić pomieszczenie, jak się o to nie dba. Ale w porównaniu z węglem, czy nawet drewnem, czy brykietem ładowanym ręcznie - jest różnica. Stosowanie palnika z automatyką mechanicznego czyszczenia to jest inny świat, który docenią to wszyscy, który mieli do czynienia z takimi palnikami i z palnikami bez takiego wyposażenia. Mając taki palnik sam dobierzesz producenta - jakość i cenę pelletu, który cię będzie satysfakcjonował.Spieki, sadza, popiół, kaloryczność - w tym wypadku to tylko problem ekonomiczny - nie eksploatacyjny, a przynajmniej nie w takim stopniu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 31.01.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Forum to nie tablica ogłoszeń - usuwam posty !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zunii1 29.07.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Witam, posiadam piec ferroli 16 kw GN1K N 02 i chciałabym zmienić palnik, proszę o podpowiedź jaki palnik na pelet byłby najlepszy do takiego pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 29.07.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 tu praktycznie masz duży wybór palniki ecofire E1 pellas Viking itp. Ale ja wybrabym chyba jednak kocioł na pelet a nie modernizował olejaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts