cb1975 18.03.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witam. Tydzień temu wyburzyłem dom razem z piwnicami i fundamentami. Po wyburzeniu powstał dół o wymiarach 10m x10m x 1,8m (głębokości). Na cześci powstałego wykopu powstanie nowy obiek, reszta budynku będzie stawiana w miejscu gdzie ziemia nie była ruszana. Ponieważ powstanie budynek pietrowy ok 7m a wykop 1,8 m według mnie jest zbyt głęboki pod fundamenty to postanowiłem zmniejszyć jego głebokość zasypując całą powierzchnię wykopu żółtym piaskiem. Teraz chcę odczekać z dwa lub trzy lata (na razie brak kasy na budowanie obiektu). Czy uważacie, że przez ten czas ziemia zagęści się na tyle by na niej stawiać nowe fundamenty? Czy powinienem zasypać całe fundamenty? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 18.03.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Geolog przed fundamentowaniem zrobi badania a piasek piaskowi nierówny i nie każdy się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 18.03.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Zabronione jest stawianie czegokolwiek na nasypach niekontrolowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 18.03.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Zabronione jest stawianie czegokolwiek na nasypach niekontrolowanych. Skąd pomysł,że akurat musi być niekontrolowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts