MRCZ 18.03.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witam! Mam pewno nieścisłości odnośnie sposobu działania dwufunkcyjnego kotła gazowego z zasobnikiem ciepłej wody. Konkretnie chodzi o model: DE DIETRICH ECODENS DTG 1300-24 ECO V130. Z mojej wiedzy wynika, że kocioł jednofunkcyjny z zasobnikiem pełni funkcję ogrzewania c.o. a c.w. pochodzi z zasobnika. Natomiast kocioł dwufunkcyjny ma opcję c.o. i podgrzewanie na bieżąco c.w., to po co jeszcze w tym przypadku zasobnik? Domyślam się, żeby utrzymać stałą temperaturę ciepłej wody w przypadku większego zapotrzebowania, ale czy piec załącza się za każdym razem po odkręceniu ciepłej wody tak, jak ma to miejsce z kotłem bez zasobnika? Co myślicie w ogóle o tym kotle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 20.03.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Zapewne zaszło tu nieporuzumienie i nie zrozumiała pani sensu nazwy kotła dwufunkcyjnego są 2 rodzaje takich kotłów 1 rodzaj to c.o podgrzewane bespośrednio a c.u.w podgrzewane przepływowo w wymienniku ciepła natomiast 2 rodzaj to c.o podgrzewane bespośrednio a c.u.w podgrzewane pojemnościowo w zasobniku w tym wypadku 130 l i do tego rodzaju piecy należy ten kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 21.09.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 proszę o opinie dot. tego kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts